banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 23:05

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 177 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Saobraćajke!
PostPoslato: 19 Mar 2009, 18:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Nov 2007, 23:30
11 minuta je napisao:
Saobracajka se desila preko puta Maxi-ja, na raskrsnici izmedju 2 autobuske stanice.
Poginuli su deda i unuka, nasred pjesackog prelaza. Udarila ih je zena koja je razgovarala na mobilni, nije kocila uopste.

Strasno... :cry: :cry: :cry:
Cula sam da je djevojcica imala oko 5 godina :cry:
Toliko nepaznje ima na ulicama....

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2009, 18:38 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2003, 21:51
Lokacija: od sredine lijevog coska u lijevom dzepu desno, cetvrti sto u drugom redu
Jao strasno je ovo sto se danas desilo. To mi je u komsiluku, sa djetetom prelazim tu istu ulicu vise puta dnevno i zaista nekada pomislim da su pojedini vozaci da tako kazem bezobrazni (ne zelim ovdje napisati kako ih u stvari oslovljavam, nek ostane samo bezobrazni), ili nisu svjesni kakvom ulicom voze. Od San Rema pa do raskrsnice gdje je auto servis ima ukupno 8 regularno oznacenih pjesackih prelaza, vrtic, skola, Maxi market i dva autobusna stajalista. ..i na kraju to je naseljeno mjesto gdje je ogranicenje 40. Nije mi jasan mentalni sklop ljudi koji se usude da tako kazem nagaziti po papucici tom ulicom. Ako ovom ulicom u podne vozis brze od 50km/h s tobom definitivno nesto ne stima, da ne kazem da je neodgovorno, bezobrazno i opasno..i sama vozim i vise puta mi se desilo da neko istrci na pjesackom.Kojom brzinom je doticna vozila ne znam, ali vidjam "supermene"koji precijenjuju svoje vozacke mogucnosti za volanom svakodnevno. Na zalost ovo nije prvi slucaj da pjesaci ginu u ovoj ulici i to bas na pjesackom prelazu, prije par godina je jedan starac pregazen ispred B.Copic skole. Samo se nadam da cemo svi po nesto nauciti iz ovog slucaja, ove zivote, posebno ovaj mladi bebeci zivot niko ne moze vratiti i nadoknaditi..(curica je 2004. godiste :cry: ), ali valjda ce nadlezni preduzeti nesto po pitanju postavljanja barem lezecih policajaca ispred skole i vrtica..kao sto je u vecini ulica gdje su skole vec napravljeno.
R.I.P. :angel13:

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2009, 18:47 
kakav idiot... strasno... znaci ne znam ni sama sta bih joj ucinila.. ne smijem ni da pomislim... krava glupa... od kako sam cula tako mi je neka tezina u stomaku kad pomislim na sve...

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2009, 18:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Da li iko ima vise informacija? Da li je zaista neodgovorno vozila ili je kakav napad u pitanju? Kao vozac, znam kako se instinktivno koci na bilo kakvu prepreku, makar ona u vidu zeca ili neke druge zivotinje bila. A kamo li o dvoje ljudskih bica :-?

I da, cudi me da na toj ulici nema lezecih. Ipak su tu skole i vrtic :-? Ali je bitno da postavise semafore tamo gdje nisu potrebni :roll:

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2009, 19:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jul 2005, 10:00
deda i mala su bili na pjesackom i prelazili, neki im je lik uredno stao a gospodja iz Prijedora se ocigledno zurila u rat pa je pocela obilaziti i nazalost naisla na njih dvoje...koja je to sila bila da ona sa Polom pokupi dvoje ljudi i da skrsi nekoliko stubica pored ulice, pricati na telefon i ne reagovati nikako, pa nije na muve naisla pobogu.....ono jadno dijete je odbaceno 30 m od dede....
zali boze roditelja

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2009, 19:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2009, 13:46
Katstrofa... Nikako ne mogu da izbacim iz glave misao : kako nije kocila... Prosto je nemoguce da osoba koja je normalna mentalno vozi kroz veoma naseljeno mjesto brzinom preko 100 km/h... I jos da ne koci nimalo... Ne mogu da vjerujem... Zao mi je porodice dede i unuke... Ne mogu ni da zamislim kako je sad njima :cry: :cry: :cry:

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2009, 19:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
Prosao sam tuda 20-tak minuta nakon nesrece. Stravican prizor. Sav sam se najezio.
Tu sam odrastao i znam da je ova ulica izuzetno opasna. Siroka je, ima dug pravac i idealna je za manijake zeljne ludovanja. Posebno ljeti kada dodje vrijeme onih bolesnih motociklista.

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2009, 19:53 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 02 Jan 2008, 16:14
u prosjeku svake tri godine na toj raskrsnici neko gine....pa stavi lezece policajce i rjesi problem koliko toliko....dobro ovaj lik kaze oni ludjaci na motorima kad uhvate ga razvlaciti haos zivi...

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2009, 20:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Tu ležeći ne pomaže, jer ako je bilo kao što pčelica kaže, to je stvar nestrpljenja.

Znači jedan vozač usporava, zbog nečega, vozač iza njega poludi zbog tog usporavanja i pošto je ulica široka, on zaobilazi tog "kretena" ispred njega. Kad po nesreći i pravilu obično pješak strada.

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2009, 20:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Ово убиство (јер се само тако може окарактерисати) иде комотно на душу ономе ко је одговоран
за постављање лежећих полицајаца у граду јер смо сви прије три године потписали петицију да се поставе лежећи полицајци.

Важно је да саобраћајци пребијају клинце у сред града без разлога, да гледају да ли си везан не би ли ти украли који динар из џепа, а на памет им не пада да хапсе идиоте који возе по сто километара на сад по граду од пар стотина хиљада људи...

Лежећи итекако помаже, јер кад идиоти одбију амортизере пар пута престаће да возе Бориком више од 60 на сат,
а на тој брзини можда стигну и закочити...

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2009, 20:50 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Sep 2007, 17:50
Uzas, nemam rijeci... Moja mama je bas u to vrijeme izlazila iz Maxi-ja i sve vidjela :( kad je dosla kuci nije mogla prestati plakati .... Duzi niz godina saobracajke se desavaju i nikako da postave lezece policajce... I da jos bude gore pricala je na mobilni u toku voznje.. :angry4: :mad:

:(

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2009, 21:38 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 22 Jul 2008, 14:45
policija netreba da se sakrije i ceka kada ce neko da prekoraci brzinu, nego civilna (neoznacena) auta i da se voze sto po gradu tako i po magistralnim putevima. pa kad god ko napravi prekrsaj ajmo kazna i to novcana (al malo jaca). pa ti misli kako ces da vozis kad neznas kada ce te zaustavi.

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2009, 21:54 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Acrobatico je napisao:
Prosao sam tuda 20-tak minuta nakon nesrece. Stravican prizor. Sav sam se najezio.
Tu sam odrastao i znam da je ova ulica izuzetno opasna. Siroka je, ima dug pravac i idealna je za manijake zeljne ludovanja. Posebno ljeti kada dodje vrijeme onih bolesnih motociklista.

Upravo tako.Pravac,široka i boli njih ona stvar što ljudi prelaze..............Katastrofa koj je samo čekala da se desi.
Policija kažnjava za nevezan pojas,a za mobilni telefon ništa.Valjda će sad malo promjeniti kriterijume.

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2009, 21:56 
i u nekim predhodnim temama sam navodila... velike kazne za prekrsaje, za pojas, za neprilagodjenu brzinu, za mobtele, za nepropisno parkiranje.. pa ces da se naucis pameti kad ti zvekne za mobilni 500 maraka..

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2009, 22:06 
Administrator
Korisnikov avatar

Džaba da se propišu velike kazne kada skoro svakog drota možeš podmititi sa 10-20 KM.Treba staviti kameru u svaki policijski auto i snimati sve.Valjda bi onda bilo manje potkupljivih policajaca,više naplaćenih kazni i konačno više opreza prilikom vožnje.

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2009, 22:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
Zasto bi uvijek "roditelj" u ovom slucaju policija morala da "priziva zdrav um" kod vozaca ili pjesaka? Svi znamo razliku izmedju dobrog i loseg. Zna se da je lose voziti kao divljak na autoputu kroz centar grada, preurbano naselje, kraj dvije osnovne skole i vrtica? Zasto se kroz grad generalno vozi kao po autoputu? Kreni 5 minuta ranije i nema potrebe da se covjek nervira, dodaje gas i ne daj Boze ubije nekoga. Zar to ne moze svaki vozac sam da shvati, da je sa razlogom ogranicenje u gradu? Ili pjesak da shvati cemu pasarela sluzi? Ko retardirani....Trebalo bi svaki vozac koji slicno vozi da se zapita, sta da se ovako nesto desi njegovom djetetu (ne daj Boze).

Ne bih ja kaznjavala parama...nego oduzimanjem vozacke, pa bato ponovo polazi.

Zenska je ubila dva covjeka. Curicu od 6 godina. Unistila je zivot porodicama nastradalih, sebi.

http://www.nezavisne.com/dogadjaji/vije ... elazu.html

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2009, 22:26 
Administrator
Korisnikov avatar

Zašto policija treba da "priziva na zdrav razum" vozače?
Zato što svaka šuša sa malo boljim kolima misli da ima ekskluzivno pravo na ulicu.Da svi trebaju da mu se sklanjaju kada on prolazi.Zato što tuke popravljaju šminku gledajući se u retrovizor umjesto da paze kuda voze.Zato što majmuni sviraju za svakom ženskom u miniću umjesto da gledaju preda se.Zato što kreteni oba pola telefoniraju ili,još gore,tipkaju poruke dok su za volanom.Na kraju,zato što im je to posao.

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2009, 22:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
Naravno da mislim da policija treba da uredjuje/regulise/kaznjava/ .To je vise bilo retoricko pitanje. Stvar je u tome zasto se covjek sam po zdravom razumu ne pridrzava pravila? Bar na takvim mjestima, gdje su skole, igralista, gusto naselje. Koji dio mozga je ostecen da svjesno dovodi druge ljude u opasnost? Nek ubije sebe..j**e mi se. Ali sto ce da pokupi sa sobom jos nekoga. Ne razmislja o tome? Ne moze ni policija na svim mjestima da bude.
Tragedije se desavaju zbog nepaznje, drskosti, bezobrazluka, sebicnosti, premoci i slicno. Kao sto rekoh...svaki koji tako vozi treba da se zapita "sta da se desi mom djetetu".

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2009, 22:43 
Administrator
Korisnikov avatar

Helena je napisao:
. Stvar je u tome zasto se covjek sam po zdravom razumu ne pridrzava pravila?

Citiraću Indexovo pozorište:"Jesi li ti normalan?Odakle nama zdrav razum?"
To je odavno isparilo sa ovih prostora :-?

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2009, 22:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Jebena katastrofa!!!! Nema sta drugo da se kaze. U zatvor i ciao... zabole me za sve ostalo... Truni tamo pa ubuduce da znas sta si uradio. Uzas je kada oduzmes bilo kakav zivot, ali dete.... nemam jebenog komentara... u samnicu bi te strpao pa da u "miru i tisini" razmisljas o onome sto si uradio :angry4: :angry4: :angry4: :angry4:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 177 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]