banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 16 Avg 2025, 20:20

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1400 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 70  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 15 Mar 2009, 18:40 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 16 Okt 2007, 19:30
Pa nije bas tako prosto... imas razlicite protokole, connection oriented (TCP, npr) i conectionless (UDP, npr)... servisi koji koriste prvi, osjete usporenje, ovi drugi uspore takodje, a znaju i da ne rade, ako sama aplikacija ne zna kako da se nosi sa gubitkom podataka... uglavnom, gubitak paketa je neprihvatljiv. Za to se ne placa.
Kod voip-a, i ona varijacija, kada skace sa 50 na 300ms je neprihvatljiva. To se zove jitter, i jednako je kao i gubitak paketa, jer ako je preveliki, podaci ne mogu stati u buffer, i odbacuju se svejedno...

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2009, 18:53 
Pripravnik
Pripravnik

Aj, kad vec piskaram, mozda nekog zanima... Evo, malo veci uzorak:

Slika

Znaci, onaj gubitak, prvi do adrese 62.68.96.2, kasnije 62.28.96.1:
Citiraj:
% Information related to '62.68.96.0 - 62.68.96.255'

inetnum: 62.68.96.0 - 62.68.96.255
netname: ELTAKABEL
remarks: INFRA-AW
descr: routing subnets
country: ba
admin-c: NSC11-RIPE
tech-c: NSC11-RIPE
status: ASSIGNED PA
mnt-by: MNT-NSC1
mnt-domains: MNT-NSC1
source: RIPE # Filtered

je apsolutno neprihvatljiv. To je lokalna mreza. Koja je totalna budzevina. Ja sam na pristupnoj tacki "Gunduliceva koax", Aleja Centar... i to ne valja. Znaci, to bi mozda za bezicni net mozda bilo i prihvatljivo, za kablovski je uzas. Katastrofa. Bilo bi fino kad bi neko testirao iz drugih dijelova grada, jer, moguce da samo ova grana ne valja, mada to je citavo naselje, sa par hiljada ljudi, a ne ja sam... pa da znaju ljudi sta uzimaju.

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2009, 20:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
ziggy je napisao:
sikima je napisao:
BLAF77 je napisao:
A joj ljepote kad ne znas sta je ping. Ustvari znam, al me boli neka stvar za njim. Skidam pjesmu - ona se skine. Skidam film, i skinem - sat krace ili duze, jebem li ga. Ne radi internet - nazovem eltu i poprave najkasnije sutradan. Koliko paketa izgubim, koliki je ping - bo-li me k...c. I ja miran, bezbrizan, ne nerviram se oko toga. Milina.

Potpisujem...

To ti je isto kao da kazes: "Ja imam golfa dvojku, stari mi ga dzabe dao, ponekad hocu ili necu nasuti goriva, sta me briga, krenem, stginem u neko doba, sto 5 puta udarim nekoga, i sto mene 6 puta neko udari, nije bitno, meni ionako ovo auto ne znaci nista, niti bilo sta bitno radim sa njim, osim sto s vremena na vrijeme muda 'ladim"...
Ok, super, ali da placas tog golfa 20 000 maraka, i da sa takvim izlupanim i nakaradnim autom trebas na sastanak, recimo, poslovni, a moze i sa nekom zenskom, kako god... pitao bi te ponovo za misljenje.
Stvar percepcije, sto bi rekli... a dozvoli da neko i drugacije misli. Najlakse biti tele i mozak poslati na pasu. Samo onda bolje sutati i drzati za sebe. Pa neko pomisli da mozda i nisi glup.

Uuu, ode tiiiiii. Nije isto! Nije mi stari dao nego sam sam kupio. Ne sipam ponekad nego redovno. Kad god krenem - stignem, sem sto ponekad bude guzva u saobracaju. Niti koga udaram nit` me ko udari. Necu dalje, mislices da sam stvarno bukvalno shvatio.
Kao sto si i sam rekao - stvar percepcije. I da i ovo kazem tvojim rijecima - dozvoli da neko ima i drugacije misljenje (potrebe, stav) i nemoj ga odmah nazivati glupanom. Naravno da postujem i to sto nekome posao zavisi od toga, ali ako je vec tako ozbiljan posao, zasto se oslanja i ovisi o tako losoj i neozbiljnoj usluzi i zasto nema barem neki backup za slucaj problema kad je to vec toliko bitno?! I kad si vec toliko pametan zasto onda za tako losu uslugu placas toliko novca? I ko je tu tele s mozgom na pasi, ja koji placam pristojnu cijenu u omjeru na nivo usluge koji mi treba ili ti koji placas uzasno skupo nesto sto kurcu ne valja pa sad ovde mlatis praznu slamu jer nisi zadovoljan uslugom?

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2009, 21:25 
Pripravnik
Pripravnik

Ma lako je za mene, raskinem ugovror, spakujem modem, vratim i na adsl, za par dana... i za iste pare... no, eto... mozda svo ovo pisanje ljudima koji se razumiju u nesto bude znacilo, pa ustede i vrijeme i zivce... a ko zna, mozda i eltovci poprave ovo... eto, ja bi stvarno volio da ih podrzim sa svojim skromnim placanjem racuna, al' ako nece moje pare... a boze moj... nadje se vec neko ko 'oce... al' da ovo valja, ziv ti meni bio srbine, ne valja. Objektivno. Eno ti slika, ako meni ne vjerujes.

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2009, 21:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Ne znam kakva si ti podešavanja koristio, ja ništa nisam dirao i mijenjao

Slika

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2009, 21:58 
Pripravnik
Pripravnik

To odlicno radi. Mozes samo povecati u donjem lijevom uglu "samples to include" na recimo 100. I dobices tacniji rezultat. Ali tako treba da izgleda kad je sve ok.

Za voip je bitan i jitter. Kliknes na grafikon, pa "Customise view", pa ukljucis "Jttr". Oni crveni stupci desno na grafikonu pokazuju izgubljene pakete. Kojih kod tebe, cak i na wirelessu, nema.

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2009, 11:33 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Apr 2003, 13:27
ziggy: ne razumijem zasto se toliko bunis .. u toku su najavljeni radovi na mrezi .. nije mi jasno kako neko moze biti toliko nerazuman .. mislim stvarno ...

Upravo sam pingao google .. i fantasticni rezultati , nadam se da je ovaj problemcic konacno rijesen ...

Prikačeni fajlovi:
ggl.jpg
ggl.jpg [ 85.85 KiB | Pogledano 888 puta ]
Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2009, 11:51 
Pripravnik
Pripravnik

Meni su "radovi" od kako su povecali brzine... mislim, ok, radi i meni ujutro, jebiga, problem je samo sto sad sad na poslu... pa nikakva korist od toga... meni se cini ko god je malo dublje zagrebao, naisao je iste probleme. Mozda sam ja lud, mozda sve to radi kako treba, ne kosta me nista da napisem, pa kako ko zeli, neka bude zadovoljan sa tim...
Racun placen, a ako ne proradi do kraja mjeseca... mahanje...

Licno, volio bi kada bi neko ko koristi blwireless, iliti nsc, uradio onaj test s pingplotterom... eto, tebi radi savrseno, pa u 19:00 probaj. Imas link za softver. Onda bi mnoge stvari jasnije bile... al' u neko doba:
http://www.adsl.mtel.ba
Mislim, kome je da se zajebava i misli na internet, jos od kako ga je uveo. Ovoliko kvarova, defekata, radova i nestanaka struje telekomi sa podrucja exSFRJ zajedno nisu imali... a to znaci samo jedno: BUDZEVINA!

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2009, 11:55 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Izgubljeno 10 od 1000 paketa .. procentualno to je 1% .. Vrijeme 11:50 .. Online korisnika na mrezi je otprilike 40-50% .. vidjecemo sta ce vecernji sati donijeti ..

Prikačeni fajlovi:
32321.jpg
32321.jpg [ 87.36 KiB | Pogledano 887 puta ]
Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2009, 12:10 
Pripravnik
Pripravnik

Ajde, kad vec piskaramo...

Za te famozne nestanke struje, ljudi su odavno izmislili nesto sto se zove UPS... Evo, ovaj je popularan:
http://www.apc.com/
a ako je preskupo, ima i ovaj...
http://www.socomec.com/Jahia/home

pa ako treba, nije problem, napisemo na forumu dzaba specifikacije za javnu nabavku i tender. Eto, nije problem, onda mi forumasi nadjemo i firme zastupnike pa im posaljemo zahtijeve za ponude... sto da ne... nadje se i neki pravnik na forumu, da ne bude problema ni te vrste, i ako bude zalbi poslije...

Pa recimo, mozemo specifikacije i za ostalu aktivnu i pasivnu opremu. Sto da ne... evo, ponesemo od kuce svako alata i materijala ko sta ima, pa i server sale opremimo, izlijemo antistatcke podove, onako, solidarno, sta fali... da im pomognemo...

Za rekove cemo traziti donaciju medjunarodne zajednice... ili sklepati od dasaka. Moze sto da ne...
Za protivopzarnu zastitu zaduzicemo komsinicu Spaseniju, sa lavorom vode da gasi ako sta plane...
Videonadzor i zastiti od kradje i provala ce da obavlja onaj mali, sa coska, narkic onaj, on to zna i u tim je vodama...

Kapacitet cemo prosititi prvo, pa onda tek povecavati brzine. Recimo ako ima neko od gastarbajtera, moze povuci polovnih cmts-ova sa sobom:
http://www.cablesight.com/CMTS%20Sales.html
Prebijemo poslije dugove u kafani negdje...

E tako... onda kad se fino ispomognemo, u duhu bratstva i jedinstva, i radnih akcija, elta ce nama fino, 'nako, bratski u pola cijene, a opet nekako jednako cijeni telekoma, prodati tu uslugu... i svi cemo sretno i bericetno, do kraja zivota, kud koji...

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2009, 12:18 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

ziggy: ima previše žuči u tebi .. moraš sam pronaći način kako da se izboriš sa tim ..

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2009, 12:22 
Pripravnik
Pripravnik

:iconbiggrin:
Evo, sav sam pozelenio...

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2009, 12:38 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
ziggy je napisao:
Licno, volio bi kada bi neko ko koristi blwireless, iliti nsc, uradio onaj test s pingplotterom... ..

Slična sutuacija jer se koristi isti taj optički link koji spominjem.

Prije 10-ak minuta je rađeno na njemu i upravo se testira. Naravno poželjno je da iznesete utiske ...

EDIT

Takođe ako već radite neka mjerenja i te stvari onda barem odaberite evropski server a ne neki u USA ili ko zna gdje...

google.de je sasvim dovoljan

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2009, 13:18 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Mar 2007, 18:54
ziggy je napisao:
Ajde, kad vec piskaramo...

Za te famozne nestanke struje, ljudi su odavno izmislili nesto sto se zove UPS... Evo, ovaj je popularan:
http://www.apc.com/
a ako je preskupo, ima i ovaj...
http://www.socomec.com/Jahia/home

pa ako treba, nije problem, napisemo na forumu dzaba specifikacije za javnu nabavku i tender. Eto, nije problem, onda mi forumasi nadjemo i firme zastupnike pa im posaljemo zahtijeve za ponude... sto da ne... nadje se i neki pravnik na forumu, da ne bude problema ni te vrste, i ako bude zalbi poslije...

Pa recimo, mozemo specifikacije i za ostalu aktivnu i pasivnu opremu. Sto da ne... evo, ponesemo od kuce svako alata i materijala ko sta ima, pa i server sale opremimo, izlijemo antistatcke podove, onako, solidarno, sta fali... da im pomognemo...

Za rekove cemo traziti donaciju medjunarodne zajednice... ili sklepati od dasaka. Moze sto da ne...
Za protivopzarnu zastitu zaduzicemo komsinicu Spaseniju, sa lavorom vode da gasi ako sta plane...
Videonadzor i zastiti od kradje i provala ce da obavlja onaj mali, sa coska, narkic onaj, on to zna i u tim je vodama...

Kapacitet cemo prosititi prvo, pa onda tek povecavati brzine. Recimo ako ima neko od gastarbajtera, moze povuci polovnih cmts-ova sa sobom:
http://www.cablesight.com/CMTS%20Sales.html
Prebijemo poslije dugove u kafani negdje...

E tako... onda kad se fino ispomognemo, u duhu bratstva i jedinstva, i radnih akcija, elta ce nama fino, 'nako, bratski u pola cijene, a opet nekako jednako cijeni telekoma, prodati tu uslugu... i svi cemo sretno i bericetno, do kraja zivota, kud koji...

Najorginalnije post do sad...

A sto se tice ovih prekida,pa zar se to nije moglo rijesiti u onih 6h najavljenih radova? Ili da pocnem to racunati nesto tipa 6 dana,6 sedmica,6 godina i vijekova ...

"Oni koji umeju da govore, govore kratko"

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2009, 15:47 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
Katastrofa, majmun je ušao u tenak! Mada čini se da je sada nešto bolje, od subote je stvarno loše.

Prikačeni fajlovi:
www.googlede2.png
www.googlede2.png [ 15.77 KiB | Pogledano 786 puta ]
www.google.png
www.google.png [ 14.91 KiB | Pogledano 786 puta ]

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2009, 16:34 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Feb 2003, 16:53
Ovdje Nurko Habibovich...

Mi smo otklonili kvar na Bistriku...

:drink:

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2009, 16:49 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 25 Okt 2006, 13:07
mangia je napisao:
Ako ti treba 2 izlaza iz modema onda ga spoji na obični switch od 4-5 portova i vozi. Samo računaj da nećete moći koristiti oba (ili više računara) ako ne postavite ruter

ziggy je napisao:
Elta vezuje nalog za MAC adresu njihovog modema. Dakle uzmes nekakav, najbolje bezicni ruter s integrisanim svicem, koji podrzava pppoe, i mozes spojiti citav komsiluk, ako hoces.

Rjesio sam problem pomocu ICS-a. Znam, nije idealno rjesenje jer 'server' PC mora biti upaljen da bi 'host' PC mogao surfati, ali za uslove koje se namecu ovo bi idealno rjesenje (pogotovo sto nisam nista investirao).
Hvala momci.

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2009, 11:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Cek da vidim ima li negdje taj slavni modem sa dva "izlaza" i da se "ne moze"...elem,kako bilo mislim da negdje postoje podesavanja za "sve" :evil3:

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2009, 12:38 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 25 Okt 2006, 13:07
Podešavanja uvijek ima - i previše. Nisam htio dirati modem, ipak je to njihova oprema ... a tehnična služba uspješno paranoiše: ''ne dirajte ništa, ne dirajte ništa''. :D

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2009, 23:43 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

A,jel to neko rece da se izjasnimo po pitanju tog nekog njihovog testiranja na mrezi...e pa nastavite li ovim tempom s kojim krenuste u subotu samo ce te sebi sami da unistite opremu...poboljsanje ne vidjeh...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1400 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 70  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]