banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Avg 2025, 05:18

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 36 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 12 Mar 2009, 22:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2s_21BnYpgg[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2009, 15:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Исти се мистификује само јер је убијен а да је којим случајем жив и данас, јебали би му све по списку као и овима што су остали иза њега.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2009, 16:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ne može mu se osporiti činjenica da je takođe umro kao mučenik.

Da li je on bio u talu sa tom mafijom ili je radio protiv nje, istinit odogovr nećemo nikad saznati.

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2009, 17:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

urbana_extravaganca je napisao:
да је којим случајем жив и данас, јебали би му све по списку као и овима што су остали иза њега.

Видовит си? Или си експерт за политику?

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2009, 17:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

shoole je napisao:
да је којим случајем жив и данас, јебали би му све по списку као и овима што су остали иза њега.

Видовит си? Или си експерт за политику?

Ово друго. Мада није неопходно бити ни једно ни друго да би се неке ствари могле да се сагледају. Напредак у односу на 5. октобар 2000. године је миноран и мизеран. Народ који је изнео 5. октобар је и даље отирач за ноге корумпираних политичара међу којима посебно предњаче екипа људи из странке покојног Ђинђића и Г17+. Ја сам лично поштовао дотичног као способног политичара иако се нисам слагао са већином његових ставова међутим чињеница је да он није урадио ништа а да се сада диже и небеса искључиво из разлога што је нажалост настрадао на тај начин. Друго познато је да је имао контакте са земунским кланом а посебно се то односу на његовог малог од палубе Чедомира Јовановића. Ако је поента да се као некакви великани славе такви људи онда можемо да славимо и покојног Слобомира.

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2009, 18:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Митоманија је изгледа Србима у крви!
Колико су кроз вијекове на нашу политику (а основна ствар у политици је рационалан приступ стварима и околностима) утицали митови о Косово, митови о Србима као небеском народу или народу који је увијек чинио добре ствари и доносио добре одлука, а никад лоше, митови о Хрватима као лошима или чак геноциднима...
Парадоксално је да данас и они највећи поборници и заштитници Зорановог лика и дјела постају митомани! Они који су "наставили Зоранов пут" потпуно непотребно праве од њега мит, а митоманија није његов пут; он је био човјек од крви и меса који је пуно радио и имао и своје мане и своје грешке и није од њих бјежао...

Управо је то његова основна величина и значај за српску политику: покушај да се ствари сагледају рационално, да се ствари не мистификују и да се назову правим именом, да се ствари промјене "јер ми то требамо и можемо", а да се не налазе изговори у околностима или причама "ми би, али сви су против нас"!

Још се пуно тога може рећи о његовом значају за Србију и Србе, али и о његовим грешкама... Али да не дискутујем сам са собом...

Извини, urbana_extravaganca, реченица на самом почетку твоје анализе "напредак у односу на 5. октобар 2000. године је миноран и мизеран" те у мојим очима елиминише као и озбиљног саговорника и као самозваног експерта за политику!

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2009, 21:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Извини, urbana_extravaganca, реченица на самом почетку твоје анализе "напредак у односу на 5. октобар 2000. године је миноран и мизеран" те у мојим очима елиминише као и озбиљног саговорника и као самозваног експерта за политику!

Е извини, ево сад ћу се коригујем. Напредак је приметан, стање у држави је фантастично, ситација са КиМ је решена, Војводина исто, Рашка такође, све фабрике раде супер (Застава, ФАП итд.), просечна плата је 1500€ а тајкуни не постоје.
Хвала ти европска коалицијо. Ви сте ми идоли, ваше плате наши су снови.

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2009, 21:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...prave mit od njega, a zaboravljaju da je bio u koaliciji sa milosevicem...obraz mu je bio crn i to svi u srbiji znaju...sta mu je ceda radio sa zemuncima...sto su ga zemunci roknuli...slagao ih je pod pritiskom stranaca i dobio metak...to se zna, a niko nece da kaze...sad zoran zivkovic i ceda prave boga od njega...kakve seronje...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2009, 09:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Е извини, ево сад ћу се коригујем. Напредак је приметан, стање у држави је фантастично, ситација са КиМ је решена, Војводина исто, Рашка такође, све фабрике раде супер (Застава, ФАП итд.), просечна плата је 1500€ а тајкуни не постоје.

Pa prosjecna plata je skocila sa 100 eura na 350, a smanjila se i nezaposlenost. A kod KiM je bar nesto rijeseno, za vrijeme milosevica smo imali bombe. Drugo, mozda je bolje bez KiM nikakve koristi od njih , samo se razmnozavaju i na kraju bi i srbiju preplavivili i uzeli. Bolje je da idu dok je vrijeme, ionako Srbija samo trosi na njih i nikakvu korist nema od KiM, samo stetu, izmedju ostalog i sankcije i bombardovanje, da ne govorim o ogromnima parama koje im se tamo salju iz srbije. To kosovo je rupa bez dna, nista ne rade a mnoze se kao zecevi i samo prave probleme. Pa zar nije bolje da idu.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2009, 10:03 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2007, 22:15
Мислим да је од ових јадника једини имао визију, снагу и лидерску моћ.
Ови су сви патетични, властољубци, клептомани.......али такви требају западу, мало им дају донација, они покраду па их читав живот држе у шаци. На западу већ виђено 1000х. И сада су тамо прљави на власти, и добри су док раде како им се каже, ако не онда исплива нека афера.
Изгледа на г.Ђинђић није био тај, а пре смрти је одржао лакцију неким западним политичарима да је он Председник владе Србије и да он влада Србијом.
Па кад нису могли парама и секс скандалима, једини лек је био метак. А онда оптужиш другог, нађеш покајника и решиш проблем.
Врло је индикативна ствар, да на годишњицу посебно иде ДС и са Ружицом, а посебно мајка и сестра. Мајка је мајка зна и осећа, а и паметна је жена. Друго родитељу се кажу неке ствари које се никоме не изговоре.
Веме ће показати, каи и увек, али морају отићи неки да би истина испливала.
Само ми жао човека, могао је пуно, хтео је пуно.
Лака му црна земља и слава му!

A to se vama vise ne dogadja
ni kad svadbujete ni kad, vam se radja!

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2009, 13:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

vim je napisao:

Pa prosjecna plata je skocila sa 100 eura na 350, a smanjila se i nezaposlenost. A kod KiM je bar nesto rijeseno, za vrijeme milosevica smo imali bombe. Drugo, mozda je bolje bez KiM nikakve koristi od njih , samo se razmnozavaju i na kraju bi i srbiju preplavivili i uzeli. Bolje je da idu dok je vrijeme, ionako Srbija samo trosi na njih i nikakvu korist nema od KiM, samo stetu, izmedju ostalog i sankcije i bombardovanje, da ne govorim o ogromnima parama koje im se tamo salju iz srbije. To kosovo je rupa bez dna, nista ne rade a mnoze se kao zecevi i samo prave probleme. Pa zar nije bolje da idu.

Па нормално да је скочила кад су скинуте сакнције. Ја да сам био уместо њега скочила би плата. Јесте ви заиста тако кратковиди да неке ствари не видите? КиМ је Србија и то ће тако и да остане, а шиптари ће или на крају пристату да буду покорни грађани Србије или нека се купе и иду за Албанију. Познавајући наше крајеве неће овде требати још дуго па да избије неко срање. То је шанса Србији да проблем дотичних реши једном за свагда. Међутим са овом багром на власти неће се решити ништа а то су видите занимљиво све Ђинђићеви блиски сарадници... Причате о поправку економске ситуације. Па Слоба и данас да је на власти а да нема санкције и да је Србији омогућен овакав приступ страним фондовима,међународним круговима и учешће у светској политици била би плата исто 350€. То је сваком лаику који се иоле разуме у економију и политику јасно. Чињеница је да дотични јесте имао везе са криминалним групама и сигурно није чист. Рецимо његова жена је један од главних власника (односно сарадника компаније ВикториaОил) фабрике у Шиду за производњу био-дизела. Одакле њој тај кеш? Част Ђинђићу али сит сам ја те приче о Ђинђићу поштењачини. Једино што га је разликовало од других лопова (Живковић, Јовановић, Шутановац,Ђилас...) је што је имао харизму али то је све.

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2009, 16:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Момак, немаш ти појма ни о чему!
Самозвани експерт за политику, сад и за економију!
Ти си обичан дјечак који мисли да све зна (звучиш као да си скоро изашао из пубертета, обично се такве визије лаког рјешавања проблема јављају у тим годинама), а који нема појма ни о чему!
Citiraj:
Па нормално да је скочила кад су скинуте сакнције. Ја да сам био уместо њега скочила би плата.

Ало!
Земља бомбардована двије године прије тога, од 1992. године ништа не ради у тој земљи (скоро 10 година). И шта, дигну се санкције и све супер, све поново ради?
Знаш ти колико је труда и знања потребно да се једна, само једна фабрика, технолошки заостала (да је нова била 1992., 2001. је то заостало), кадровски опустошена (ко је нешто знао и вриједио, у тих 10 година се снашао, остали су стари и неспособни за учење новог), са дуговима, презапосленошћу, изгубљеним тржиштем, изгубљеним радним навикама....стави у погон?
Немаш појма!
Да знаш, не би писао такве глупости!
Чуј, дигну санкције и све супер!
Ти се разумијеш у економију? Шта си радио у животу? Ајде напиши шта! Ја тврдим да ниси ништа радио, водио неку фирму, написао неки рад на ту тему економије, створио неку вриједност...
Ти експерт за политику? Глупост невиђена!
Као, дигну се санкције и све ОК! А како су дигнуте санкције? Јер се десио 5. октобар?
Не!
Јер је Ђинђић испоручио Слобу, јер је почео да води нормалну унутрашњу и вањску политику!
Прво скидање санкција је било након потписивања Дејтонског споразума 1996. године (када су скинуте на примјер и санкције на спорт), што тад није било боље?
Зато што је би на власти Милошевић који је водио политику какву је водио!
Трговински односи са САД су нормализовани 2003. године, а посљедњи пакет санкција је укинут 2005. године (додјела трговинских префенцијала). Да се скину санкције, потребне су године и године успјешне политике! А камоли да се стање у земљи иоле нормализује или да плате буду близу 400 евра колико је сад!

Рекао си да је напредак од 5. октобра "миноран и мизеран", а онда, кад сам рекао да не знаш шта причаш, онда као "не, него је стање у држави фантастично!". Није стање у држави Србији фантастично, али рећи да се ништа није промјенило је глупост!
Знам да си Гробар, али ако и овдје размишљаш црно-бијело, то те дисквалификује као озбиљног саговорника!
Стање је негдје између, далеко од изолације и колапса из 2001. године, али и далеко од идеалног. Озбиљни "експерти за политику" анализирају стање, не покушавају да своје незнање сакрију циничним коментарима!

П.С. Види, види...5 до 16:00 сати, а ти на форуму! Што ниси на Чукаричком? Мислим, ипак си ти у причи...

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2009, 17:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

И да!
Поштеди ме у одговору псовања и прича типа "момак, претерано сереш!"... Ако немаш ништа друго да кажеш ни озбиљно да полемишеш, боље да завршимо причу!

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2009, 22:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ја овилико глупости на једном месту нисам видео још од Динкићевог излагања на тему "Нафтна индустрија Србије".
Али хајмо редом:

Citiraj:
Ти си обичан дјечак који мисли да све зна (звучиш као да си скоро изашао из пубертета, обично се такве визије лаког рјешавања проблема јављају у тим годинама), а који нема појма ни о чему!

Грешка, велика грешка.

Citiraj:
Ало!
Земља бомбардована двије године прије тога, од 1992. године ништа не ради у тој земљи (скоро 10 година). И шта, дигну се санкције и све супер, све поново ради?
Знаш ти колико је труда и знања потребно да се једна, само једна фабрика, технолошки заостала (да је нова била 1992., 2001. је то заостало), кадровски опустошена (ко је нешто знао и вриједио, у тих 10 година се снашао, остали су стари и неспособни за учење новог), са дуговима, презапосленошћу, изгубљеним тржиштем, изгубљеним радним навикама....стави у погон?

Чек да видимо. Све до 2001. године Србија је имала апсолутно ограничене могућности по питању економије, увоза, извоза итд. тако да шансу да развије своју привреду није имала пре фамозне 2001. године.
Колико је знања потребно? Ја бих пре то овако формулисао колико је пара потребно? Много а њих пре 5. октобра 2001. године било није (из иностранства). Изборну кампању ДОС-а 2000. године је финансирао запад (то сви знамо), а након пада Милишевића 2000. године исти тај запад је упумпао у Србију милијарде долара. Занимљиво је да од те суме ни пола није упортебљено за обнову посрнулих и остарелих предузећа. Паре нестале, појела маца. Прича о недостатку кадра не пију воду, јер кадра у Србији има више него довољно.

Citiraj:
Чуј, дигну санкције и све супер!
Ти се разумијеш у економију? Шта си радио у животу? Ајде напиши шта! Ја тврдим да ниси ништа радио, водио неку фирму, написао неки рад на ту тему економије, створио неку вриједност...
Ти експерт за политику? Глупост невиђена!
Као, дигну се санкције и све ОК! А како су дигнуте санкције? Јер се десио 5. октобар?
Не!
Јер је Ђинђић испоручио Слобу, јер је почео да води нормалну унутрашњу и вањску политику!

Јао, јао мали Петар пао... Радио јесам али јеси ли ти то је већ велико питање. Подсећаш ме мало на ове што бране Додика иако ми сви знамо да је он тешка лопужа, њима је добро јер им је дотично обезбедио нека добра редовна примања па им он одговара. Каква примања је обезбедио теби Ђинђић? Види, после дизања санкција логично је да је дошло до раста стандарда и делимичног (маленог) опоравка привреде. То је био реалан исход целе ствари. Ти написа како је Ђинђић за то заслужан јер је изручио Милошевића. Па било ко да се нашао на његовом месту изручио би Милошевића јер је то био један од захтева САД и ЕУ.
Е сад ако ти сматраш да је Ђинђић заслужан за дизање стандарда ти онда опасно немаш везе ни о чему. У последњих 5 година дигао се стандард и порасла примања у Вијетнаму. Ура, живела комунистичка диктатура и слава им! (ово је твоја теорија).

Citiraj:
Трговински односи са САД су нормализовани 2003. године, а посљедњи пакет санкција је укинут 2005. године (додјела трговинских префенцијала). Да се скину санкције, потребне су године и године успјешне политике! А камоли да се стање у земљи иоле нормализује или да плате буду близу 400 евра колико је сад!

400€? Вау, јел има то још где изузев у Србији? А јел имаш ти представу можда колико је милијарди долара ушло у Србију? И да видимо како су она употребљена? Ти тврдиш Ђинђић и свита дигли предузећа на ноге. Хајде да видимо:
НИС - Увек солидно радио (чак и за време санкција). Није требало нешто посебно да се диже, само да се модернизује а и то ће сад Руси да одраде пошто наши нису.
ЕПС - Исти случај.
Челичана у Смедереву - Још за време Ђинђића приватизована односно поклоњена ЈуЕс Стилу уз велика обећања а данас једва саставља крај са крајем.
РТБ Бор - Умире.
Застава Крагујевац - Од 5. октобра 2000. имали смо једно 134647633446733 обећања разноразних политичара о санирању овог предузећа а види и данас ништа. Прошле године Динкић у савезу са ДС-ом на сва звона најавио потписивање уговора са Фиат-ом и запошљавање радника кад оно ништа. Фиат дао само лиценцу са прављење Пунта и то да не плаћа никакав порез. У међувремену Фиат услед кризе пуко начисто па сад и сами траже купца за себе ( генерални директор Фиат-а изјавио да до краја 2010. морају наћи богатог партнера или катанац). Кад су видели шта се десило ови наши "европљани" потрчали да замажу народу очи, некаквом продајом Пунта на кредит. Народ јадан жељан свега, потрчао да купи исти пуно а кад за једно 6-7 месеци буде требао да коначно отпалти истог биће кукања на сав глас (слично као са оним МТС уговорима "мобилни за динар", кад су сви потрчали да узму мобилни а после 5 месеци кукали што не може да се раскине уговор јер их ови деру ко мајмуне).
ФАП Прибој - најсиромашнија општина у Србији а има фабрику ФАП. Пара нема, фабрика пропада, град пред банкротом!
Магнохром Краљево - После приватизације истог (купила га породица Митал (Индија)) од истог су остале само руине. Имао је 10. 000 запослених а сад има 244 (успут су Индијци запалили а приватизација поништенас па ће сад вероватно неко све то да купи за једно двадесетак евра).

И да не набрајамо још све оне силне цементаре, шећеране које су још за време Ђинђића продаване за евро.

Е сад мало политички:
Шта је покојни премијер оставио иза себе. Оставио је:
1. ДС који се састоји од лопова, пљачкаша народа и издајника који би и рођену мајку продали за паре. Краду више него СПС за време Слобе (ево сад краду заједно, нашла крпа закрпу).
2. Разочаран и покраден народ који га је и довео на место премијера.
3. Чеду Јовановића, плод хериона и либерализма.
4. Жени милионе а одакле (интересантно је како си прескочио овај део мог претходног поста)?
5. Мноштво афера које су имали његови блиски сарадници (Јањушевић, Колесар, Ђелић...списак је дугачак). Или ова је још боља. Новац грађана Србије који су Слоба и СПС посакривали на Кипар а онда нам Ђинђић и остали обећали решавање случаја и повратак новца. Један део новца је враћен али већи део је нестао. Питам се где?
6. Везе са криминалцима и земунским кланом

То је оно што је остало иза Ђинђића. Васкрсли СПС, растурена држава и криминал.
Човече где ти живиш?!? Пробуди се док није касно. Србија се распада. Изгубљен је компас по питању КиМ, на југ Србије (Прешево, Медвеђа, Бујановац) се не смије ни ићи јер војска и полиција стоје дан и ноћ у приправности, у Рашку се не може ући од жандармерије, у Војводини сепаратисти раде шта хоће (укључујући и делове војвођанског ДС-а). Југ Србије је економски мртав (Лесковац, Врање, Краљево...). Рашка је економски мртва. Разне НВО и хомосексуалци се не скидају са медија (али се зато српска застава скида у Београду да не увреди националне мањине, док Албанци прослављају дан независности Албаније са све химном на територији Србије) а од ЕУ смо добили "Великог брата", "Плејбој", "Идола" и гостовао нам је у Београду предтавник Мајкрософта који каже да пакет фотошопа кошта само 300 долара. Браво краљу! Српском сељаку пропада пшеница у амабару, млеко просипа, стоку даје у бесцење а све се то увози из ЕУ. И ти мени причаш о напретку? Како те није срамота?

Citiraj:
Стање је негдје између, далеко од изолације и колапса из 2001. године, али и далеко од идеалног. Озбиљни "експерти за политику" анализирају стање, не покушавају да своје незнање сакрију циничним коментарима!

Стање није нигде између. Стање је катастрофално!!! Народ бре нема леба да једе, док се 250 лопова лешкари по скупштини. Србе са КиМ хране обећањима и посетама (једном годишње), узимају плате за нерад а народне кухиње широм Србије се затварају сваки дан!. Избеглице са КиМ, Крајине и данас дан труну у најгорим смештајима, сете их се само кад су избори. Јел то тај напредак и демократија и Ђинђићева визија?

Citiraj:
П.С. Види, види...5 до 16:00 сати, а ти на форуму! Што ниси на Чукаричком? Мислим, ипак си ти у причи...

Нажалост не могу увек да одем али ипак за разлику од тебе сам ипак "у причи". Додуше, како ови твоји са севера примају паре од ДС-а не би ме чудило и да си и ти у причи или можда се и ти налазиш на платном списку Демократске Странке.

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2009, 22:27 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Mene više zanima zašto se Vili Brandt zauzima za Đinjđića?

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2009, 01:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ајмо полако...
Citiraj:
Citiraj:

Грешка, велика грешка.

И то је теби начин полемика? Само "Ниси у праву"?
Citiraj:
Изборну кампању ДОС-а 2000. године је финансирао запад (то сви знамо), а након пада Милишевића 2000. године исти тај запад је упумпао у Србију милијарде долара.

Изборну кампању ДОС-а јесте дијелом финансирао Запад. Колико је милијарди долара упумпао Запад у Србију? Конкретно? Пусти приче са слава, ти си експерт, немој бити на том нивоу!
Citiraj:
Занимљиво је да од те суме ни пола није упортебљено за обнову посрнулих и остарелих предузећа. Паре нестале, појела маца.

Конкретно, колико је уложено у обнову посрнулих предузећа? Или су то твоје стручне процјене да ни пола није употребљено?
Citiraj:
Прича о недостатку кадра не пију воду, јер кадра у Србији има више него довољно.

Каквог кадра? Колико стотина хиљада младих људи је отишло вани? Колико су људи који су на примјер завршили факултет и остали у Србији могли пратити технологију, усавршавати се, стећи радне навике? Што каже РАСМЦ: "остала је само фукара и раја"...
Citiraj:
Јао, јао мали Петар пао... Радио јесам али јеси ли ти то је већ велико питање. Подсећаш ме мало на ове што бране Додика иако ми сви знамо да је он тешка лопужа, њима је добро јер им је дотично обезбедио нека добра редовна примања па им он одговара. Каква примања је обезбедио теби Ђинђић?

Па шта си радио кад си експерт за политику и економију? Похвали се, не буди стидљив! Или само немаш шта да кажеш?
И онда кад немаш шта да кажеш, контранапад (је најбоља одбрана)! Мени Ђинђић обезбједио примања... :roll: :roll: :roll: Ја живим у БЛ и никаве везе немам са парама из Србије.
Citiraj:
Види, после дизања санкција логично је да је дошло до раста стандарда и делимичног (маленог) опоравка привреде. То је био реалан исход целе ствари.

Линкуј ми, молим те, на књигу или чланак из економије која то тврди! Зашто је то логично?
Citiraj:
Ти написа како је Ђинђић за то заслужан јер је изручио Милошевића. Па било ко да се нашао на његовом месту изручио би Милошевића јер је то био један од захтева САД и ЕУ.

Ко би га изручио? Погледај тадашњу политичку сцену Србије. Ко? Коштуница? Радикали? Али добро, бар признајеш да му ти узимаш као позитивно дјело то што је испоручио Милошевића...
Citiraj:
Е сад ако ти сматраш да је Ђинђић заслужан за дизање стандарда ти онда опасно немаш везе ни о чему. У последњих 5 година дигао се стандард и порасла примања у Вијетнаму. Ура, живела комунистичка диктатура и слава им! (ово је твоја теорија).
Ђинђић је отпочео промјене које су вратиле Србију у свијет.
Какве везе има Вијетнам са тим? Поредиш Ђинђића, заклетог антикомунисту са комунистима?
Citiraj:
400€? Вау, јел има то још где изузев у Србији?

Опа! Слажеш се да је то напредак?
Citiraj:
А јел имаш ти представу можда колико је милијарди долара ушло у Србију?

Ја немам, ти као експерт сигурно знаш, подијели информацију са нама...
Citiraj:
Ти тврдиш Ђинђић и свита дигли предузећа на ноге.

Ко то тврди? Ево цитирај гдје сам то написао! Нека јесу, нека нису...
НИС И ЕПС... То ми је струка. Кажеш пословали и под санкцијама (да, јер су монополисти), сад и даље раде. Слажем се...
САРТИД... САРТИД је пријератни губиташ, сваке године је правио губитке. Није поклоњена, плаћена је 21 милион долара. У тренутку кад је продана, у њеним погонима су се узгајали шампињони. Данас то је највећи извозник у Србији! (а ти као експерт тврдиш да саставља крај са крајем)
http://www.poslovnimagazin.biz/vesti/ju ... bije-1-592
ФАП, Застава, Бор... Да, не раде. Како покренути рецимо ФАП или Заставу? Задужи се Србија рецимо код Свјетске банке, узме велику лову и...? Како покренути производњу камиона или аута, бити конкурентан у свијету и учинити да неки Швабо купи ауто из Крагујевца? Али нека стане ово са ФИАТ да вријеме покаже шта ће бити са тим...

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2009, 01:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Е сад мало политички:
Шта је покојни премијер оставио иза себе.

Оставио је Србију која се покренула...
Да, постоје и лопови у том ДС-у и мафија и ратни профитери и проблем Рашке и економски мртав југ Србије и неријешено Косово. Нико нормалан то не може негирати. Зато ситуација и није бијела већ сива... Ђинђић је на челу Владе Србије био две године. Ти би ријешио проблем Косова и Рашке (вишевјековни конфликти) за две године? Како? Конкретно!
Ђинђић је рекао 2001. да ће Косово бити Српско за годину, две?
Citiraj:
Нажалост не могу увек да одем али ипак за разлику од тебе сам ипак "у причи". Додуше, како ови твоји са севера примају паре од ДС-а не би ме чудило и да си и ти у причи или можда се и ти налазиш на платном списку Демократске Странке.

Синдром "балканског шпијуна"? Чворовићу, ти ли си? Као, одмах сам ти сумњив, одмах и мене плаћају?
На Северу је активан био и Вучић из радикала и Шурбатовић из ДХСС и многи други (да, и сад је добар дио људи близак ДС-у), али никад на Северу није било брукања са страначким застава. Само Србија и Звезда...
А ви и заставе са Шешељевим ликом?
Ајмо сад јако:" Војо, војводо, Војо, војводо...!"

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2009, 02:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:

Не разумијем?! Вили Брант је умро 1992. године...

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2009, 15:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Немам баш сад времена да пискарам али мој савет би ти био да седнеш у кола па кренеш од Суботице па бар до Ниша.Кад све то обиђеш и видиш шта је Ђинђић "оставио" иза себе ти се онда јави. А да причаш из БЛ како је Ђинђић дигао Србију и како је тамо сад супер то можеш можда својој баби ако и код ње прође.
Кад ниси газда у својој кући ситуација сигурно није сива већ црна да црња не може бити. Иначе одговор за ова предузећа ти је јако танак. Ево ти један текст из Вечерњих од јуче ако се не варам. То је оно што је остало иза Ђинђића и његове ергеле:
http://www.novosti.rs/code/navigate.php ... est=140110

Иначе интересантно је како си прескочио да одговориш на оне делове о корупцији, миту, приватизацији, несталим парама са Кипра, одкуда Ђинђићевој жени милиони... Занимљива су то питања а сва се тичу Ђинђића још док је био жив.
Иначе заборавих да кажем да и данас имамо дебели трговински дефицит, високу инфлацију која се за сада неким улепшава неким сумњивим економским потезима (рецимо да је динар данас 95 за 1€ а реалан однос би био око 120 динара за један евро),незапосленост од скоро 22% (а добар део оних који раде и не добија плату). Иначе ти пручу о просечној плати од 400€ можеш да заборавиш jер она не износи 400€ већ 350€ а и тај просек је навућен пре свага платама оних из државне администрације, директора јавних предузећа чија су примања х пута већа од просечне плате. Да ли ти заиста верујеш да у Србији људи имају просечну плату од 350€? Наравно да немају,плата је између 150 и 200€ и то је сушта истина а то 350€ служи за медије и да се улепша слика за јавност.

Citiraj:
Синдром "балканског шпијуна"? Чворовићу, ти ли си? Као, одмах сам ти сумњив, одмах и мене плаћају?
На Северу је активан био и Вучић из радикала и Шурбатовић из ДХСС и многи други (да, и сад је добар дио људи близак ДС-у), али никад на Северу није било брукања са страначким застава. Само Србија и Звезда...
А ви и заставе са Шешељевим ликом?
Ајмо сад јако:" Војо, војводо, Војо, војводо...!"

Ја не пишем о заставама већ о парама које на север стижу из страначких фондова. Али није ово форум за те приче. А то што Југ носи барјаке са ликом Војислава Шешља.Из уверења а и може нам се иако ја лично никад нисам био близак СРС-у а такође ни једној другој партији нити дозвољавам да ми криминални политичари буду идоли и спасиоци као што ти дозвољаваш себи.

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2009, 09:48 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
shoole je napisao:
_zoka je napisao:

Не разумијем?! Вили Брант је умро 1992. године...

Kada je Đinđiću prijetio zatvor zbog rada u studentskom pokretu za njega se zauzeo Brandt i on je potom otišao u Njemačku.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 36 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]