banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Avg 2025, 11:25

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 887 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 45  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: F1 Sezona 2009
PostPoslato: 10 Mar 2009, 12:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Cisto da se ovi navijaci Mclarena zapitaju: :D :D :D :D :D

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Ihr4yGRMYpo[/youtube]

Inace na zadnjim testovima McM je testirao novo zadnje krilo, pre toga su uglavnom koristili proslogodisnje i sa tim novim krilom su imali od +7 do +2 sec zaostatka za najboljim vremenom. Ne znam da li nesto kriju ili su stvarno fulali sa bolidom

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2009, 18:52 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Mar 2006, 11:25
Jos samo 16 dana :D

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2009, 20:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Brm brm :D

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2009, 23:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nekako mi se cini da bi ovo mogao biti test KERS-a, jer mi je bas kao ispaljen iz rakete Ferrari odjednom krenuo da ubrzava :D :D :D

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2009, 16:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ima nacina da upoznate svog omiljenog vozaca :D :D :D
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=FiLoANg6nNY[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2009, 13:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ma kakvi likovi.

Najbolji mi je fazon kad reče ''napravili smo to isto samo sa većim bolidom'' i kad čamugić uze ono čudo od telefona i kad provoza pravi bolid
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2009, 04:03 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2004, 14:04
DELLBOY je napisao:
.. i kad provoza pravi bolid
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Pa bolid vozi bolid. :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2009, 10:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Citiraj:
Timovi u klin, Berni Eklston u ploču. Nedavno, udruženje F1 ekipa, FOTA, predložila je da se sistem bodovanja promeni i da pobedniku trke pripadne 12, umesto 10 bodova.

A, dogodila se još nevjerovatnija promena!

Vlasnik komercijalnih prava nad Formulom 1, Eklston, posle razdoda sa suprugom Slavicom, izgurao je u FIA svoju ideju da šampion postane vozač, koji zabeleži najviše pobeda, a ne onaj koji osvoji najviše bodova!? Da, to je zvanično...

Sada se samo čeka kako će na to da reaguju u Ferariju, Meklarenu, Vilijamsu, BMW Zauberu, Renou i ostalim timovima. Po ko zna koji put, svemoćni Berni ih je pljunuo.

Ima još!

Bodovi će se sabirati, po starom sistemu (10, 8, 6, 5, 4, 3, 2, 1), a "upotrebiće" se tabela samo u slučaju da na kraju sezone dvojica ili više vozača imaju isti broj pobeda.

Konačni poredak, od drugog do poslednjeg mesta, kako je saopštila FIA, takođe će se računati prema bodovnom sistemu koji je na snazi, a titula u konkurenciji konstruktora odrediće se - po bodovima...

Na sastanku FIA održanom u utorak u Parizu tako je prihvaćen predlog koji je već nekoliko meseci zagovarao Menadžment Formule 1 na čelu sa Bernijem Eklstonom. Istina, vozačima neće biti dodeljivane medalje, kako je on predlagao, ali će pobednik biti vozač koji se najviše puta u sezoni penjao na pobedničko postolje.

Izvori iz F1, ipak, već vide sistem sa dodelom medalja i ovu odluku, uoči samog početka prvenstva (29. ,mart, Melburn) vide samo kao korak ka zlatu, srebru, bronzi...

Zanimljivo će biti kako će odluku FIA prihvatiti Asocijacija timova Formule 1 (FOTA).

Predstavnici deset timova koji će se takmičiti ove sezone nedavno su zatražili od FIA izmene pravila ali njihov zahtev je bio da se umesto sadašnjeg sistema bodovanja: 10, 8, 6, 5, 4, 3, 2, 1, pređe na novi: 12, 9, 7, 5, 4, 3, 2, 1 kako bi se veća važnost dala pobedi na trci.

Njihov zahtev je u utorak međutim odbačen, a prihvaćen je Eklstonov predlog.

Da je ovakav sistem odlučivanja šampiona bio na snazi prošle godine šampion bi umesto Luisa Hamiltona bio Felipe Masa, jer je vozač Ferarija pobeđivao na šest trka dok je as Meklarena slavio pet puta.

Ali, ova odluka više je nego kontroverzna, jer bi šampionat mogao da bude odlučen mnogo pre kraja, takođe šampion bi mogao da bude neko ko je četvrti, peti u generalnom plasmanu po bodovima, a daje se na značaju i taktika propuštanja vozača, naročito ako se radi o dvojici iz istog tima.

Događalo se to i ranije, naročito u Ferariju, ali tada je Šumaher na račun "nebitnog" Barikela mogao da osvoji dodatna dva boda, a od sada će jednostavnim usporavanjem na stazi ili zadržavanjem u boksu jednog od vozača moći da se osvoji titula!

Prema odluci FIA, od 2010. godine timovi će imati više slobode za tehnički razvoj aerodinamike, pokretnih krila i delom motora, ali pod uslovom da pristanu na ukupni budžet od 30 miliona funti kojim bi bili pokriveni svi troškovi tima. To je ujedno i "selari kep", odnosno dozvoljeni budžet.

Usvojen je i niz mera kojima se smanjuje broj testiranja i regulišu obaveze timova i vozača prema medijima tokom trka.

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2009, 10:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2009, 13:46
Jbt pa ovaj Berni se posra i na Formulu... Nadam se da ce timovi uloziti zalbu... Mislim da ova njegova ideja da pobjednik bude onaj ko osvoji najvise prvih mjesta uopste nema smisla... :evil3:

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2009, 11:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Meni se svidja odluka i mislim da ce povecati zanimljivosti ne stazi

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2009, 13:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

U nedelju na HRT2 imate Studio F1
13:50 Studio F1 - uvod u sezonu
Traje sat vremena, pa ko ima vremena neka gleda, cisto da skratmo muke do pocetka sezone :D :D :D

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2009, 18:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Hertzog je napisao:
Meni se svidja odluka i mislim da ce povecati zanimljivosti ne stazi

I meni .. sada vise nece biti toliko taktiziranja .. ici ce se na pobjedu i to bi moralo biti interesantno.

Nego .. sta cemo sa Brawn GP ? Cuj Button najbrzi na stazi, pa to i F1 u istu recenicu ne moze ici :lol: (Da se razumijemo, ne kudim njega kao vozaca, neg' je cinjenica da on otkako je u F1 ima qrcevu srecu :D )

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2009, 18:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Mislim da nisu toliko jaki kao sto izgleda, pre ce biti da guraju do maximuma kako bi pridobili sponzore jer realno bez njih nemaju sta da traze u F1. Uz to jos uvek (koliko mi se cini) nisu dobili odobrenje od FIA-e da im je bolid uredan, tako da je pitanje koliko su im regularni svi delovi. Da su iznenadjenje, jesu, ali ne verujem da ce moci da urade nesto vise. Pre svega nemaju KERS cime ce izgubiti tokom trke jer ce drugi timovi imati dodatnu snagu u kljucnim momentima, kao sto je prestizanje... Videcemo, mene vise brine McM nego oni... Danas su se prvi put spustili ispod 1.19. na testiranju

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2009, 18:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Generalno, ovaj uvod i ne mora puno da znaci (BMW - prosle godine - u uvodu bili ocajni, pa se pokazalo kao totalna patka). Vjerujem da je ovaj put to i slucaj sa McM (sto se mene tice, volio bih da grijesim, pa da ostanu kljakavi do kraja sezone :lol: ).

Sto se Brawn-a tice, ja sam se vise salio nego sto sam ozbiljno mislio da bi mogli da pomrse konce vodecim ekipama.

Citiraj:
Uz to jos uvek (koliko mi se cini) nisu dobili odobrenje od FIA-e da im je bolid uredan, tako da je pitanje koliko su im regularni svi delovi.

Jel' ? Ne znam za ovo .. Ja sam negdje (pojma nemam gdje) procitao da je Brawn dobio zeleno svjetlo za ucesce u sezoni '09.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2009, 19:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Tako sam negde procitao ali mozda i gresim, a i pitanje koliko im je pouzdan bolid. Uz to McM ima sada jedan problem, a to je skracen broj testiranja i ono sto su do sada odradili to im je to. Jer tokom sezone toga nece biti tako da ce im jedina mogucnos za poboljsanje biti treninzi petkom i subotom pre trke, a to svakako nije dovoljno. Prekljuce nisu testirali jer su im navodno kasnili delovi iz Wokinga :-? :-? :-? Malo glupa prica kad znas da imas samo jos para dana da testiras... ne znam videcemo

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2009, 19:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Cekamo prvu trku, tad ce, valjda, mnogo stosta biti jasnije.

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2009, 19:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Erez Day 4: McLaren shows signs of life

For the first time this winter season with McLaren in 2009 a full-time car a quick note. Heikki Kovalainen at Jerez for a low 1:18, faster than the Renault earlier this week. The updates, the MP4-24 than it really is a step forward, but whether enough will have more than a week in Melbourne show.

The times of Williams and Brawn GP earlier this week were still unavailable for Kovalainen. GP Brawn and Renault had their bags packed and leave Jerez, McLaren got today only company of Williams. Kazuki Nakajima did the work for which British team and rode for long runs, which are never very good. The red flag was not necessary today, the reliability of the MP4-24 and FW31 was okay and the drivers made no mistakes.

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2009, 10:42 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2005, 17:55
Gledao sam sinoc na Eurosportu, Tajsen iz BMW-a objavio da ove godine ocekuje titulu.

PS Meni se svidja novo pravilo, pravednije je.

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2009, 11:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
I meni se sviđaju, ali čitam da se vozačima ne sviđaju što je razumljivo, oni sada neće moći da kalkulišu, moraće više da se bore.

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2009, 11:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2003, 12:32
po meni je glupo...jer ce se ljudi boriti za prvih 10-ak trka, ako neko pobjedi u tih 10 trka on je prvi...znaci pobjednik sezone se zna u pola sezone... i onda taj pobjednik ne mora ni voziti do kraja sezone.... glupoooooo...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 887 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 45  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]