banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Avg 2025, 20:23

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 887 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 45  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: F1 Sezona 2009
PostPoslato: 07 Feb 2009, 12:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Link na odlican animirani filmic o novom RB5, ali i odlican prikaz sizea novih pravila za 2009 uz naraciju nove zvezde Red Bulla-Sebastiana Vettel-a.

http://www.redbullracing.com/4th-Sector/Webber--Vettel-Rip-Through-The-Rule-Book/

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2009, 21:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Nico Rosberg: Neću gladovati zbog Formule
MEĐU pilotima F1-momčadi zavladala je istinska manija dijeta i gladovanja. U intervjuu njemačkom tjedniku Spiegelu protiv toga se pobunio vozač Williamsa Nico Rosberg.
Zbog novododanoga elektromotora na bolidima, koji teži i do 40 kilograma, inženjeri svih najboljih momčadi u Formuli 1 nastoje uštedjeti pokoji dekagram na ukupnoj masi gdje god stignu: kako na svakom detalju bolida, tako i na samim - vozačima!

"Nema šanse. Za desetinu sekunde po krugu neću riskirati svoje zdravlje", izjavio je 23-godišnji Nijemac finskog podrijetla.
"Nije u redu da nas se tjera izgledati poput skijaša-skakača ili džokeja na konjaničkim utrkama. S ovim je pritisak na nas vozače postao nepodnošljiv. Čuo sam da su neke momčadi od svojih vozača tražile da smršave kako bi se dobilo na brzini".

Nedavno je otkriveno da je bivši dvostruki svjetski prvak Fernando Alonso smršavio četiri kilograma od prosinca prošle godine. Njegov timski kolega u Renaultu Nelson Piquet smršavio je samo jedan, pa ga je menadžer Flavio Briatore poslao na dijetnu kuru u - Keniju.
Rosberg je iznio i ideju kako bi se to pitanje moglo uravnotežiti.
"Imam prijedlog kako bi se uvjeti za sve nas vozače mogli izjednačiti: treba ustanoviti minimalnu težinu vozača, zajedno sa sjedalom, te potom poravnavati ukupnu težinu vozača i sjedala ovisno od vozača do vozača. Onaj najlakši imao bi najteže sjedalo, a onaj najteži najlakše".

http://www.index.hr/sport/clanak/nico-r ... 22129.aspx

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2009, 21:55 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Vader je napisao:
Nico Rosberg: Neću gladovati zbog Formule
MEĐU pilotima F1-momčadi zavladala je istinska manija dijeta i gladovanja. U intervjuu njemačkom tjedniku Spiegelu protiv toga se pobunio vozač Williamsa Nico Rosberg.
Zbog novododanoga elektromotora na bolidima, koji teži i do 40 kilograma, inženjeri svih najboljih momčadi u Formuli 1 nastoje uštedjeti pokoji dekagram na ukupnoj masi gdje god stignu: kako na svakom detalju bolida, tako i na samim - vozačima!

"Nema šanse. Za desetinu sekunde po krugu neću riskirati svoje zdravlje", izjavio je 23-godišnji Nijemac finskog podrijetla.
"Nije u redu da nas se tjera izgledati poput skijaša-skakača ili džokeja na konjaničkim utrkama. S ovim je pritisak na nas vozače postao nepodnošljiv. Čuo sam da su neke momčadi od svojih vozača tražile da smršave kako bi se dobilo na brzini".

Nedavno je otkriveno da je bivši dvostruki svjetski prvak Fernando Alonso smršavio četiri kilograma od prosinca prošle godine. Njegov timski kolega u Renaultu Nelson Piquet smršavio je samo jedan, pa ga je menadžer Flavio Briatore poslao na dijetnu kuru u - Keniju.
Rosberg je iznio i ideju kako bi se to pitanje moglo uravnotežiti.
"Imam prijedlog kako bi se uvjeti za sve nas vozače mogli izjednačiti: treba ustanoviti minimalnu težinu vozača, zajedno sa sjedalom, te potom poravnavati ukupnu težinu vozača i sjedala ovisno od vozača do vozača. Onaj najlakši imao bi najteže sjedalo, a onaj najteži najlakše".

http://www.index.hr/sport/clanak/nico-r ... 22129.aspx

Mislim da je ovo (boldovano) sto je covjek rekao najrealnije, ako se bas tezi tome da ustede kilograme i na vozacima. Zdravlje prije svega ipak.

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2009, 11:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Evo kako ce biti obelezavane meke gume za narednu sezonu, zelenom linijom sa strane:

Slika

Slika

Slika

Slika

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2009, 16:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pavlovic i zvanicno u Formuli 2

Miloš Pavlović i zvanično je potvrđen kao takmičar formule 2. Pavlović je poslednji vozač koji je potvrđen u ovoj seriji, a za zvanični sajt formule 2 je izjavio: "Vrlo sam srećan što sam deo šampionata koji donosi nešto novo u svet trkanja. Budžeti su realni i vozači imaju mogućnost da pokažu svoje kvalitete u teškom takmićenju u jednakim uslovima. Radujem se izazovu i daću sve od sebe."

Džonatan Palmer, izvršni direktor organizatora šampionata firme MotorSport Vision, je rekao: "Radujem se da pozdravim Miloša kao poslednjeg vozača u postavi formule 2 za 2009. godinu. On je uspešan i vrlo iskusan trkač, i očekujem da bude konkurentan u vrhu. Potvrdom Miloša, sada objavljujemo našu punu postavu od 24 vozača iz 15 različitih zemalja. To je značajan uspeh jer smo dobili tender da organizujemo takmičenje tek u septembru prošle godine."

Takmičenje počinje 29. maja vikendom u Valensiji. Glavni medijski partner takmičenja je Eurosport.

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2009, 10:21 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Mar 2009, 10:07
ma sta ce taj pavlovic tamo?

moze da mijenja gume vozacima jedino :)

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2009, 10:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ne nego je tebi tamo mesto :fist: :fist: :fist: :roll: :roll: :roll:

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2009, 10:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2009, 13:46
ulinsky je napisao:
ma sta ce taj pavlovic tamo?

moze da mijenja gume vozacima jedino :)

A covjeka... Vidjeces ti kad Pavlovic osvoji Formulu 2 pa kasnije i Formulu 1... Vidjecemo sta ces onda reci 8) 8) :fist: :fist:

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2009, 23:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
joj ovih ''pametnjakovića'' koji samo znaju kenjati po svakom i svačem, ali eto oni su nešto napravili od svog života pa mogu da pričaju....

Nadam se da će Pavlović pokazati da vrijedi u njega ulagati

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2009, 10:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Brawn GP i Honda postigli sporazum

Honda i Ros Bron su potvrdili jutros da su postigli sporazum koji će obezbediti budućnost bivšem Honda F1 timu. Japanski proizvođač će proslediti vlasništvo Rosu Bronu, dosadašnjem direktoru ekipe.

Tim je postigao i dogovor sa Mercedesom oko snabdevanja motora, a potvrđeni su i vozači Dženson Baton i Rubens Barikelo. Ovo će biti četvrta uzastopna sezona ovog dvojca što ih čini najiskusnijim vozačima na gridu.

Šef ekipe, Ros Bron prokomentarisao je ove vesti: "Prošlih nekoliko meseci su bili vrlo teški za tim, ali današnje saopštenje je vrlo zadovoljavajući kraj svih napora koji su učinjeni da bi se obezbedila budućnost."

"Prvo, velika je šteta da, radeći sa Hondom toliko dugo, ne možemo više da nastavimo zajedno. Želeo bih da im se zahvalim za fantastičnu saradnju i podršku koju smo primili tokom ovog procesa, naročito onim članovima menadžmenta koji su blisko učestvovali u postizanju našeg dogovora, i za poverenje koje su pokazali za mene i naš tim."

"Takođe bih želeo da iskoristim ovu priliku da se zahvalim našem timu u Brekliju. Nivo motivacije i posvećenosti koje sam video u fabrici zaslužuje najviše pohvale."

"Srećan sam što će Dženson Baton i Rubens Barikelo formirati našu postavu za 2009. godinu. Ogromno iskustvo i znanje koje oba vozača donose timu će biti neprocenjivi, jer nameravamo da ubrzamo stvari u najkraćem mogućem roku da bi bili spremni za prvu trku sezone u Melburnu 29. marta. To će biti njihova četvrta sezona zajedno. Njihovo iskustvo sa našim timom u Brekliju, našim sistemima i našim inženjerima će se pokazati vrlo korisnim." zaključio je Bron.

Ime ekipe će u buduće biti Brawn GP.

Ipak cemo na gridu imati isti broj timova kao prosle godine :D :D :D

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2009, 15:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Evo i prve slike novog bolida...Dzenson Baton na stazi Silverston

Slika

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2009, 15:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Avo i web adresa i tamo ima nesto slika:
http://www.brawngp.com/

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2009, 16:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hertzog je napisao:
Pavlovic i zvanicno u Formuli 2

Miloš Pavlović i zvanično je potvrđen kao takmičar formule 2. Pavlović je poslednji vozač koji je potvrđen u ovoj seriji, a za zvanični sajt formule 2 je izjavio: "Vrlo sam srećan što sam deo šampionata koji donosi nešto novo u svet trkanja. Budžeti su realni i vozači imaju mogućnost da pokažu svoje kvalitete u teškom takmićenju u jednakim uslovima. Radujem se izazovu i daću sve od sebe.

Hoćemo li napokon za isti tim navijati :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2009, 17:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Kako je krenulo hocemo. Zanima me hoce li biti negde prenos ovih trka, na netu, ako ne na TV

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2009, 20:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hertzog je napisao:
Kako je krenulo hocemo. Zanima me hoce li biti negde prenos ovih trka, na netu, ako ne na TV

Koliko sam ja skontao na Eurosportu. (zamalo da napišem Eurosplet :lol: :lol: :lol: :lol: )
Čak si i sam napisao u svom postu :D :D
Hertzog je napisao:
Takmičenje počinje 29. maja vikendom u Valensiji. Glavni medijski partner takmičenja je Eurosport.

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2009, 23:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Jos da znam citati :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2009, 23:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Malo sam gledao kako izgleda prednje krilo kod raznih timova, pa evo kako je ko odradio spoj prednjeg krlia sa nosom bolida, cisto da uporodite duzinu i oblik "nosaca" i udaljenost krila od nosa bolida:

Ferrari:
Slika

dodatak na prednjem krilu:
Slika

McLaren:
Slika

BMW:
Slika

Brown GP:
Slika

Red Bull:
Slika

Toro Rosso:
Slika

Force India:
Slika

Williams:
Slika

Toyota:
Slika

Renault:
Slika

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2009, 01:24 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Mar 2006, 11:25
Brown GP

Kako ruzan bolid :lol:

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2009, 10:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nemanja666 je napisao:
Brown GP

Kako ruzan bolid :lol:

Uzmes jedan lavor:
Slika

I dva markera:
SlikaSlika

i dobijes:
Slika
:D :D :D

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2009, 10:49 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2005, 17:55
Ajoj celavih guma :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 887 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 45  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]