banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 25 Jun 2025, 22:46

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 506 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 26  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 09 Mar 2009, 00:08 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
Rimljanima 14:22 "Ti imas vjeru? Imaj je sam u sebi pred Bogom"

glupo je okriviti nekoga da je nevjernik, ili mu reci vjera ce ti oslabiti jer ne cinis ono sto ja cinim. ovaj stih upotrijem ponekad i u svojoj crkvenoj denominaciji. jer se ljudsko uvijek uvuce i zaboravi se sustina koju Bog trazi od nas. vise mi se dopada adventizam na zapadu kad je u pitanju crkveni zivot nego kod nas. nema mjesanja u tvoj privatni zivot, a pogotovo u tvoj privatni odnos s Bogom.

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2009, 17:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
spavac je napisao:
Rimljanima 14:22 "Ti imas vjeru? Imaj je sam u sebi pred Bogom"

glupo je okriviti nekoga da je nevjernik, ili mu reci vjera ce ti oslabiti jer ne cinis ono sto ja cinim. ovaj stih upotrijem ponekad i u svojoj crkvenoj denominaciji. jer se ljudsko uvijek uvuce i zaboravi se sustina koju Bog trazi od nas. vise mi se dopada adventizam na zapadu kad je u pitanju crkveni zivot nego kod nas. nema mjesanja u tvoj privatni zivot, a pogotovo u tvoj privatni odnos s Bogom.

Ne samo adventizam, nego sve religije. Jer osnova zapada je postovanje ljudskih sloboda i izbora, bas kao sto je to i osnova Bozjeg plana. U stvari, petljanje u tudje privatne stvari je osnova primitivnih drustava. Mi smo primitivniji od zapada jer se vise petljamo u tudji privatni zivot jer prigovaramo drugima ako su razliciti. Recimo govorimo za subotare i jehovine svjedoke da su sektasi i sl. Dok su recimo arapske zemlje jos primitivnije, jer oni ne govore nego ubijaju ako neko ima razlicitu religiju. Po tome mi se svidja zapad i njegove slobode jer ako neko hoce ici u bilo koju religiju niko ga ne naziva sektasem niti mu sta prigovara sve dok ne ugrozava drugoga. Jer zapad se naucio pameti iz istorije kad su imali probleme jer nisu postovali slobodni izbor. Mi se jos ucimo iako smo dosta slobodniji nego u vrijeme Karadzica recimo. Dok arapi jos dugo, ako i ikada nece iskusiti slobodu izbora sto je jedno od Bozjih najvaznijih mjerila. Slicno vazi i za neke druge rezime, S Koreja, Zimbabve, Sudan, i sl., gdje vlada veliko bezakonje.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2009, 18:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
bORGqUEEN je napisao:
114_AhmeD je napisao:
I vec sam ti dao ajet i koncenzus ucenjaka islama je slozen oko tog, zar ces ti tumaciti vjeru ?

Ovo moram naknadno komentarisati:
Onaj ajet koji si mi dao ne zabranjuje muziku...vec sam napisala znacenje rijeci "lehvel hadis"....tako da....

Izmedju Boga i covjeka NEMA POSREDNIKA, tako da svaki covjek ne da ima pravo, nego DUZNOST razmisljati o vjeri.
Da smo trebali biti papagaji, samo bi "uceni" bili "razumom obdareni".

Uci, u ime Gospodara svog koji stvara!!!!

(i ne siri dezinformacije) :wink:

A šta su Ilahije i Kaside? Meni to zvuči kao pjevanje, možda sam antisluhista... :roll:

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2009, 18:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Eve ga i linAk http://www.bosnaprkosnaodsna.mine.nu/ilahije.htm

Sajt - Bosna prkosna.

Ima i download svih pjesama.

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2009, 20:02 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2007, 23:02
Ilahije i kaside su nesto sto bi Ahmedovi ucitelji rado zabranili bez obzira na njihovu (za nekog) duhovnu vrijednost. Ko zeli i kome prijaju neka slusa, ko ne...pa i ne treba. Dakle ZABRANA u Kur'anu NE POSTOJI!
Peonta je u tome da ne mora niko pjevati ili slusati muziku ali moze-naravno onu koja ne navodi na opijanje, blud...

Sustina cijele ove pisanije je Ahmedova tvrdnja da je muslimanima zabranjena muzika (ne smijes ni pjevati ni slusati) sto po nekom mom skromnom poznavanju religija, u Kur'anu, knjizi muslimana i kako sam Bog kaze savrsenom hadisu, ne postoji.
Vec se na nekim drugim forumima vodila slicna polemika i niko nikada nije pronasao niti jedan ajet u kojem se muzika zabranjuje muslimanima; to je pokusano "popraviti" kroz hadise (koji su pisani nakon Muhamedove smrti-iako je po tvrdnji nekih Poslanik zabranjivao da se o njegovom zivotu pise-vec samo da se biljezi Objava) zbog trenutne situacije i politickih previranja u samom islamskom narodu-ummetu-u tim turbulentnim vremenima. Problem je sto su se pojedini muslimani, u nedostatku istinskih dokaza, okrenuli slabijim izvorima e da bi potvrdili ono sto im je namjera, zanemarujuci islamski zakon koji stoji u Kur'anu koji JESTE islam.

Pogledaj ovo (ajet iz cetvrte sure, mislim):

Citiraj:
"Zabranjuju vam se: matere vaše, i kćeri vaše, i sestre vaše i sestre očeva vaših, i sestre matera vaših i bratične vaše, i sestrične vaše, i pomajke vaše koje su vas dojile, i sestre vaše po mlijeku, i majke žena vaših, i pastorke vaše koje se nalaze pod okriljem od žena vaših s kojima ste imali bračne odnose, - ali ako vi s njima niste imali bračne odnose, onda vam nije grijeh -, i žene vaših rođenih sinova, i da sastavite dvije sestre, - što je bilo, bilo je, Allah zaista prašta i samilostan je".

Ovaj ajet govori o tome koga muskarac ne smije ozeniti i vrlo je detaljan; dakle ovako detaljno regulise ovo pitanje, dakle Bogu ne nedostaje rijeci kad govori sta je haram (grijeh) a muziku (po nekima) naziva lehvel hadisom...mislim...

Neise, neupucenom se moze postaviti sasvim jasno pitanje:
Ili Kur'an nije savrsen - pa su se morali pisati ljudski amandmani na Boziji ustav ili neko "navodi vodu na svoj mlin" i samim tim demantuje sve u sto vjeruje, demantuje da je Kur'an savrsen hadis.
Svi muslimani dobro znaju da ako u Kur'an guraju nekakve fetve dovode svoj sehadet u pitanje.
(Sehadet je uslov za pristupanje u vjeru i svako ko zeli biti musliman treba srcem i jezikom posvjedociti: "Svjedočim da nema drugog boga osim Allaha, i svjedočim da je Muhammed Božiji rob i Božiji Poslanik" na arapskom jeziku.)

Jos moram napomenuti da je muzika zaista zabranjena u Afganistanu i to dijelu pod talibanima, gdje je takodjer zabranjeno da se zena smije glasno, zabranjeno je drzanje ptica i igranje sa njima-ko prekrsi zabranu ce biti zatvoren a ptice ubijene, zabrana da zena nosi cipele koje proizvode zvuk dok koraca itd....
Ne kazem da Ahmed podrzava sve to sto se desava u tom dijelu Afganistana i ne optuzujem ni za sta samo molim da se ne govore neistine.....
Cini mi se da je Galileo jednom rekao: "Matematika je jezik kojim je Bog napisao Univerzum" a ja bih dodala da je muzika glas tog univerzuma.

Svako dobro

RESISTANCE IS FUTILE!

http://www.youtube.com/watch?v=4n25pdHl ... re=related

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2009, 20:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2009, 21:46
Vec sam napomenuo da queen gleda pristrasno, voli muziku i zato se pravi slijepa na stvari koje joj ne pasu, a to su vjerodostojni hadisi koji govore o zabrani muzike te ponasanje prve najodabranije generacije prema istoj..

Ne samo u Afganistanu nego u zemlji 2 sveta hrama. Kad je u Mekki se cula muzika ili Medini ili bilo gdje, gdje je Islamska drzava ( serijatski zakon);

Mi ne smijemo pravdati svoje slabosti iskrivljavanjem vjere, prilagodi se islamu a nemoj islam sebi prilagodjavati :wink:

@talija

ilahije sa muzikom, pa sta reci.. za njihov koncert " 600 godina islama u bosni" sarajevska pivara im bila glavni sponzor, ti ljudi se sprdaju vjerom i prikazuju onakvu kakvu nije.. Da im se smiluje Allah, nisu normalni ljudi. Da ne govorim o mjesanju muskaraca i zena na tim svirkama i drugim ......
.

Muzika nista dobro ne donosi, pobudjuje strasti, otvrdjuje i kvari srce i stvara dvolicnost u covjeku. Glas sejtanov kojim poziva ljude

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2009, 20:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Pozdrav Ahmede,

114_AhmeD je napisao:
Muzika nista dobro ne donosi, pobudjuje strasti, otvrdjuje i kvari srce i stvara dvolicnost u covjeku. Glas sejtanov kojim poziva ljude

Teske rijeci, mozes li mi dati nedvosmisleni dokaz ili primjer kojim bi potkrijepio ovo sto govoris? Pretpostavljam da i sam znas da se odredjene kompozicije danas koriste u terapeutske svrhe. Znas vjerovatno i to da su se prije psalmi pjevali uz muzicku pratnju, i sam David je svirao harfu. Kako to komentarises?

Pozdrav!

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2009, 21:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Hristov je napisao:
Pozdrav Ahmede,

114_AhmeD je napisao:

Teske rijeci, mozes li mi dati nedvosmisleni dokaz ili primjer kojim bi potkrijepio ovo sto govoris? Pretpostavljam da i sam znas da se odredjene kompozicije danas koriste u terapeutske svrhe. Znas vjerovatno i to da su se prije psalmi pjevali uz muzicku pratnju, i sam David je svirao harfu. Kako to komentarises?

Pozdrav!

Zadnje na sta sam pomislio su mise u crkvi sa muzikom, tako mi Allaha. Nemoj misliti da sam samo na njih poentirao, samo govorim svoje misljenje.

Dawud a.s jest svirao harfu i sav Zebur je bio toliko lijep da su zivotinje cak okupljale se oko njega i slusale ga ali to je bilo dozvoljeno samo njemu ( Dawudu) a i mi nismo duzni slijediti njegov zakon nego posljednji Allahov zakon. To je Dawud, mi nismo Dawud

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2009, 21:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

114_AhmeD je napisao:
Dawud a.s jest svirao harfu i sav Zebur je bio toliko lijep da su zivotinje cak okupljale se oko njega i slusale ga ali to je bilo dozvoljeno samo njemu ( Dawudu) a i mi nismo duzni slijediti njegov zakon nego posljednji Allahov zakon. To je Dawud, mi nismo Dawud

Kako posljednji zakon? Zar nije Bog rekao da se ne mijenja. A osim toga ne samo kod Davida, nego i kod mnogih drugih licnosti u bibliji se spominje muzika?

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2009, 21:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Sticem osjecaj da se tu sve nekako vrti oko nekih zabrana, da konstantno baratas tim pojmom, David je smio, mi ne smijemo, itd... Kao da se Bog igra sa nama i izdaje nam zakone kako mu odgovara. A ja sam sve sto sam procitao u Pismu ocjenjivao svojom savjescu i svaki put sam zakljucio da je sve sto Bog kaze na opste ljudsko dobro, ne samo na dobro pojedinca, nego citave zajednice a kroz to naravno i na dobro pojedinca. Ako je prije Davidova muzika imala pozitivan uticaj zasto danas ne bi imala isti takav uticaj uprkos tome sto je zakon promijenjen? I zasto bi samo Davidu bilo dozvoljeno da svira a ne nekom drugome? Ja Boga kroz Pismo dozivljavam kao punog ljubavi, strogog ali milosrdnog oca, pravednog sudiju, ali koji nista ne radi iz nekog svog hira, vec sve za nase dobro. Ako se slazes sa mojom slikom Boga, kako se uklapa ta stalna prica o nekim zabranama u tu sliku?
Ona tvoja recenica o muzici je zvucala prilicno kategoricki pa me interesuje da detaljnije pojasnis kako dolazis do tako cvrstog ubjedjenje po pitanju muzike?

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2009, 21:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

vim je napisao:
114_AhmeD je napisao:

Kako posljednji zakon? Zar nije Bog rekao da se ne mijenja. A osim toga ne samo kod Davida, nego i kod mnogih drugih licnosti u bibliji se spominje muzika?

oko za oko zub za zub <----->ko tebe kamenom ti njega kruhom, okreni drugi obraz

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2009, 22:35 
staromodan
Korisnikov avatar

promjeniti je jedno, ispuniti je sasvim nesto drugo... oko za oko i muzika se ne ubraja u Zakon po Bibliji.

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2009, 22:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

114_AhmeD je napisao:
vim je napisao:
114_AhmeD je napisao:

oko za oko zub za zub <----->ko tebe kamenom ti njega kruhom, okreni drugi obraz

Mislis zato sto je Isus rekao "culi ste da je kazano oko za oko, zub za zub, a ja vam kazem ako vas neko udari po jednom obrazu okrenite mu i drugi", da je to promijenjeno?

@spavac > koliko sam ja shvatio on je htio reci kako se muzika moze promijeniti u nemuzika isto kako je isus promijenio zakon oko za oko u obraz za obraz.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2009, 22:51 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2007, 23:02
114_AhmeD je napisao:
Vec sam napomenuo da queen gleda pristrasno, voli muziku i zato se pravi slijepa na stvari koje joj ne pasu, a to su vjerodostojni hadisi koji govore o zabrani muzike

E ovo ti je bilo bas, onako bezze.....pokusavas sve ovo spustiti na licni nivo i cijelu ovu pricu uciniti nevaznom.

(Eto ja mislim da si nemuzikalan i zato kazes da je muzika zabranjena :happy8:...mislim.... )

Citiraj:
ilahije sa muzikom, pa sta reci.. za njihov koncert " 600 godina islama u bosni" sarajevska pivara im bila glavni sponzor, ti ljudi se sprdaju vjerom i prikazuju onakvu kakvu nije.. Da im se smiluje Allah, nisu normalni ljudi. Da ne govorim o mjesanju muskaraca i zena na tim svirkama i drugim ......

Pa ne mozes na osnovu ovoga osuditi MUZIKU.
Ili mozda mozes??

Nego, mozemo to postaviti i drugacije:
Ves masina koristi vodu u pranju prljavog vesa....naravoucenje: ZABRANJENO PITI VODU?
Fabrike zagadjuju okolinu...naravoucenje: ZABRANJENO DISATI?
(namjerno necu komentarisati ovo o "mijesanju" muskaraca i zena)

Citiraj:
Muzika nista dobro ne donosi, pobudjuje strasti, otvrdjuje i kvari srce i stvara dvolicnost u covjeku.

Ovdje si se malcice pogubio; slozit cu se da ovo stoji u slucaju Cece, Selme, Rihanne ili statijaznam ali ovo tvrditi za klasicnu muziku, duhovnu muziku...e pa to ti je mogu ti reci totalni promasaj.

Citiraj:
Glas sejtanov kojim poziva ljude

ZABRANJENO PRICATI??

RESISTANCE IS FUTILE!

http://www.youtube.com/watch?v=4n25pdHl ... re=related

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2009, 23:00 
staromodan
Korisnikov avatar

nemoj te mi cecu dirata..ja se opustim uz njenu muziku...malo sam off. :D

muskarac i zena se upare bez obzira bila to zurka, diskoteka ili biblioteka.

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2009, 12:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

bORGqUEEN je napisao:
114_AhmeD je napisao:
Vec sam napomenuo da queen gleda pristrasno, voli muziku i zato se pravi slijepa na stvari koje joj ne pasu, a to su vjerodostojni hadisi koji govore o zabrani muzike

E ovo ti je bilo bas, onako bezze.....pokusavas sve ovo spustiti na licni nivo i cijelu ovu pricu uciniti nevaznom.

(Eto ja mislim da si nemuzikalan i zato kazes da je muzika zabranjena :happy8:...mislim.... )

Citiraj:

Pa ne mozes na osnovu ovoga osuditi MUZIKU.
Ili mozda mozes??

Nego, mozemo to postaviti i drugacije:
Ves masina koristi vodu u pranju prljavog vesa....naravoucenje: ZABRANJENO PITI VODU?
Fabrike zagadjuju okolinu...naravoucenje: ZABRANJENO DISATI?
(namjerno necu komentarisati ovo o "mijesanju" muskaraca i zena)

Citiraj:
Muzika nista dobro ne donosi, pobudjuje strasti, otvrdjuje i kvari srce i stvara dvolicnost u covjeku.

Ovdje si se malcice pogubio; slozit cu se da ovo stoji u slucaju Cece, Selme, Rihanne ili statijaznam ali ovo tvrditi za klasicnu muziku, duhovnu muziku...e pa to ti je mogu ti reci totalni promasaj.

Citiraj:

ZABRANJENO PRICATI??

dobro, iznijeli smo dokaze jedno drugom i sad ovo vise postaje udaranje u prazno, nego muzika= SEJTANOV "glas" kojim poziva ljude, simbolicno je napisano.

Ja znam da muzika zaglupljuje ljude, meni isto ovisno od imana, kad sam skroz dole- nekad i ja upalim* koju ali i dalje se necu da opravdam jer bi trebao citati Kur'an

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2009, 12:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
114_AhmeD je napisao:

Ајде нам докажи да ти ова тврдња стоји.

Шта је онда хоџино пјевање на џамији (па се и врло цијени кад неко лијепо пјева куранске стихове)?
Шта је са изванредном музиком реда дервиша која је сва посвећена Створитељу?
Шта је са музиком која толико благотворно дјелује да и биљке расту боље када им се та музика пушта?
Шта је са музиком која се користи у терапеутске сврхе, да би смирила људску уздрману психу и нерве?
Шта је са музиком која је писана на славу божију и која велича Створитеља?

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2009, 22:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ajde nam dokaži da ti ova tvrdnja stoji.

1)Muzika i pjevanje 2 razlicite stvari
2) Derviši su sektaši, novotari
3) Biljka i covjek.... ? :oops:
4) Terapeutske svrhe ti dokazuju da muzika i te kako djeluje na covjeka, pobuđuje strasti i uveličava ljubav prema ovosvijetskim stvarima ( materijalizmom)
5) Takve muzike nema u Islamu

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2009, 00:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
114_AhmeD je napisao:

???

Извини пријатељу, али пјевање по апсолутно свим дефиницијама итекако спада у музику.

Citiraj:

Ако би био љубазан да нам ово мало појасниш. Зар нису и дервиши муслимани?

Citiraj:
4) Terapeutske svrhe ti dokazuju da muzika i te kako djeluje na covjeka,
pobuđuje strasti i uveličava ljubav prema ovosvijetskim stvarima ( materijalizmom)

Погледај сад ову своју реченицу - из може да се закључи следеће:
након слушања било које врсте музике, било којег жанра, стила, духа, намјене итд.
реакција слушатеља је под обавезно "љубав према овосвјетским стварима".
Не знам да ли ће се ико овдје сложити с тобом, просто јер ствари превише поједностављујеш:
свима нам је познато да ће одређена врста музике изазвати потпуно другачије реакције у човјеку,
нека врста можда и може код човјека потицати на чулност, али многе не.

Не можеш у исти кош сврстати умјетничку музику која има врло јасне поруке,
и то већином окретање према вјечном, и према вјечним вриједностима са кичем и популарном музиком нашег окружења.
Нису исто Јохан Себастијан Бах и његово стваралаштво, са опусом Цеце, Карлеуше итд.
Бахова музика (само наводим један примјер а има их безброј) човјека управо окреће ка ванвременом и вјечном,
побуђује у њему дубоке и религиозне мисли и окрепљује дух, за разлику од данашњег кича и шунда у музици.

5) Takve muzike nema u Islamu[/quote]

Па шта су онда илахије и касиде?

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2009, 13:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Damaskin je napisao:
114_AhmeD je napisao:

???

Извини пријатељу, али пјевање по апсолутно свим дефиницијама итекако спада у музику.

Citiraj:

Ако би био љубазан да нам ово мало појасниш. Зар нису и дервиши муслимани?

Citiraj:
4) Terapeutske svrhe ti dokazuju da muzika i te kako djeluje na covjeka,
pobuđuje strasti i uveličava ljubav prema ovosvijetskim stvarima ( materijalizmom)

Погледај сад ову своју реченицу - из може да се закључи следеће:
након слушања било које врсте музике, било којег жанра, стила, духа, намјене итд.
реакција слушатеља је под обавезно "љубав према овосвјетским стварима".
Не знам да ли ће се ико овдје сложити с тобом, просто јер ствари превише поједностављујеш:
свима нам је познато да ће одређена врста музике изазвати потпуно другачије реакције у човјеку,
нека врста можда и може код човјека потицати на чулност, али многе не.

Не можеш у исти кош сврстати умјетничку музику која има врло јасне поруке,
и то већином окретање према вјечном, и према вјечним вриједностима са кичем и популарном музиком нашег окружења.
Нису исто Јохан Себастијан Бах и његово стваралаштво, са опусом Цеце, Карлеуше итд.
Бахова музика (само наводим један примјер а има их безброј) човјека управо окреће ка ванвременом и вјечном,
побуђује у њему дубоке и религиозне мисли и окрепљује дух, за разлику од данашњег кича и шунда у музици.

5) Takve muzike nema u Islamu

Па шта су онда илахије и касиде?[/quote]

ljudski glas nije muzicki instrument.

Derviši/sufije većinom jesu muslimani, neki su svojim vjerovanjima izisli iz vjere samo sto rade zastrane stvari neke koje nemaju osnove u vjeri. Da ti sad ne govorim opsirno.

Za Baha i ostale, opet to je tvoje misljenje i postujem ga, necu da namecem nikom nista jer je to ruzno, samo govorim svoje.

Ilahije i kaside su pjesme i nema smetnje pjevati ako nije praceno muzickim instrumentima. Pusti hodže i islamsku zajednicu, oni puno promasaja rade i gluposti koje nemaju veze sa islamom. Moja vjera je Kuran i rijeci poslanika savs a nije mi dokaz nikakav hodzin govor ili djelo

Kaze poslanik savs: doci ce vrijeme kad ce te slijediti narode prije vas, pedalj po pedalj , korak po korak... pa kad bi oni usli u gusterovu rupu i vi bi za njima ( u drugoj predaji: kada bi neko od njih spavao majkom svojom i vi bi) neko od upita, o poslanice jesu li to jevreji i krscani a on odgovori, pa ko drugi !?

Vidis prijatelju, sad su i nasi ti nekakvi " horovi" poredani i pjevaju gotovo isto kao vi u crkvi, skoro identicno samo eto, tekst i terminologija se razlikuje malo.

Nama je dozvoljen def i ljudski glas samo, a slast nalazimo u ucenju Kur'ana. Ovom narodu je muzika i sav razvrat stran. Evo ti jedan lijep primjer.

http://www.youtube.com/watch?v=vTw87hGztwE

Neka je mir i spas na posljednjeg bozijeg poslanika Muhammeda savs, njegvu casnu porodicu, njegove ashabe pelemenite i sve one koji slijede put istine do dana sudnjeg.

Eshelam elaikum

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 506 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 26  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]