banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 17 Avg 2025, 22:26

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23857 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64 ... 1193  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Elta Kabel
PostPoslato: 06 Mar 2009, 22:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Info elta mi u centru grada nemamo MTV već nekoliko dana , šta se dešava?

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2009, 12:13 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 16 Okt 2007, 19:30
Ne bi mi mrsko pogledati... evo sta u Srbiji se dobije za 30-40 maraka... zavisno od toga da li potpisujete ugovor ili ne:
http://www.sbb.co.yu

Regularna cena
FlatHome 1024/128 + Porodični = 1790 din

Cena u Mixu na 12 meseci
FlatHome 1024/128 + Porodični = 1550 din
Ušteda uz Mix na 12 meseci = 2880 din

Cena u Mixu na 24 meseca
FlatHome 1024/128 + Porodični = 1520 din
Ušteda uz Mix na 24 meseca = 6480 din

Znaci ove tv kanale, digitalizirane, koji savrseno rade:

D3 start
RTS 1, RTS 2, Pink , B92, Fox, Avala, Happy/Košava, Studio B, Enter, SOS, E!, Sport Klub, Sport Klub +, Eurosport, Eurosport 2, Film +, Cinemania, Fox Crime, Fox Life, Hallmark, DoQ, History Channel, Kanal D, Viasat History, Viasat Explorer, TV 1000, Nat Geographic, Discovery, Animal Planet, MTV Adria, Travel, Motors TV, HRT 1, HRT 2, OBN, RTRS, ATV, FTV, Kopernikus, Super TV, B92 Info, Televizija S, Ultra TV, Minimax/FilmPlus, Jetix, Cartoon Network, CNN, VH1, Metropolis, Pink Music, Fashion TV, TV 3, BBC World News, RTV1, RTV2

Family
DISCOVERY WORLD, DISCOVERY SCIENCE, DISCOVERY TRAVEL & LIVING, NAT GEO WILD, ZONE REALITY, ZONE ROMANTICA, ZONE CLUB, PERFORMANCE CHANNEL, BBC PRIME, WORLD FASHION, MTV 2, MTV HITS, MTV DANCE, VH1 CLASSIC, MEZZO, KIDS CO, BOOMERANG

Ajmo reci da je standard u Srbiji nesto veci, i da je, ajmo opet reci, kod nas ponuda mnogo losija... kao i kvalitet onoga sto se nudi. A Srbija sama po sebi, meh... nije nesto, blago receno. No, eto, za nas...

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2009, 13:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2004, 16:33
Da, šta je sa MTV Adrijom na Elti?

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2009, 14:47 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 13 Maj 2007, 20:17
Ovo jos uvijek stoji na eltinom sajtu :

"Kada i gdje digitalna kablovska televizija?

1.11.08 počinje se sa distribucijom digitalne televizije u mreži preduzeća Elta-kabel d.o.o.

U početku će se distribucija vršiti u kablovskim mrežama u Banjaluci i u Doboju, decembra mjeseca u Prijedoru te tokom 2009 u ostalim sistemima preduzeća Elta-kabel d.o.o."

Medjutim, od digitalne TV u Prijedoru ni traga ni glasa..

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2009, 14:51 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
I vi se lozite kao da je Elta neka ozbiljna firma. Da je pravde i drzave ova sprdnja od kablovskog operatera bi odavno zavrsila svoje poslovanje a vlasnik iza troduplih resetaka.

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2009, 16:23 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jul 2008, 14:20
corttex je napisao:
@warezoid
Sada nisam siguran hoće li uskoro stići DIGI CATV u Prijedor, jer je prvo trebala u novembru, pa početkom 12. pa sredinom 12. pa krajem 12. mjeseca.

@info_elta2
Sa Banjalucke centrale smo isti signal po linku iz Kozare poslali u Prijedor. Trenutno testiramo stabilnost rada linka i kada rezultati testa budu zadovoljavajuci digitalni kanali bice ukljuceni u Prijedorsku semu. Zbog slozene situacije na Kozari ako vremenske prilike dozvole testiranje, cemo testiranje zavrsiti do 15.1.2009, tada bi i ukljucili digitalne pakete i u Prijedor.

-------------------------------------------------------

Ajde svega ti info elta napiši - pojma nemam kada će DIGI CATV biti puštena u Prijedoru, niti me to nešto puno zanima, biće kad bude.
Hint 1 - Ne obećavajte ono što ne možete ispuniti - Osnove marketinga za osnovne škole.

Vi u elti očigledno imate veliki problem što se tiče vremenskih jedinica ili nismo u istom vremenskom sistemu.
Molim vas napišite koliko kod vas traje dan, sedmica, mjesec ili pojmovi kao uskoro, idući mjesec, polovinom godine...

Vuk_samotnjak je napisao:
I vi se lozite kao da je Elta neka ozbiljna firma. Da je pravde i drzave ova sprdnja od kablovskog operatera bi odavno zavrsila svoje poslovanje a vlasnik iza troduplih resetaka.

Sa ovim se u potpunosti slažem.

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2009, 22:21 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 16 Okt 2008, 20:51
Vuk_samotnjak je napisao:

Cude me tvoje zelje. Elta Kabel je najveci operater u drzavi i prvi operater u drzavi. U mrezi Elta Kabel je 90 % materiala ugrađeno porijeklom EU. A samo 10 % posto iz drugih drzava ali sav material ima ceritifikat EU. Jedini smo operater u BIH koju je Ministarstva za građevinarstvo RS ima dobijenu licencu za projektovanje i izgradnju mreza kablovske televizije. Projektovali smo oko 40 gradova za kablovsku televiziju, od toga najveci deo Sarajeva, Banja Luke i Tuzle. Najvecji smo uvoznik materiala za kablovsku iz EU u BIH. Postojimo 6 godina i u 6 godina nikada niti jedini dan nismo zakasnili u placanju poreza drzavi, ni socialnih obaveza i plata za blizu 100 zaposlenih. Ekskluzivni smo zastupnici za BIH za EBU( Udruzenje drzavnih televizija Evrope), VGA-Media to je udruzenje njemackih komercialnih televizija i AGICOA( svjetsko udruzenje filmskih autora, koje udruzuje vise od 1.000.000 filmskih autora iz citavog svjeta). Prva smo privatna firma u Evropi koja je dobila to zastupanje. Imalo bi se jos sta nabrajati ali nema potrebe iz jednog najobicnijeg razloga, neki zivite u svijetu pesimizma, proglasavas propalim sve oko sebe sto te okruzuje, cak i drzavu u kojoj su tvoji djedovi zivili i u kojoj nije bas sve propalo. Elta Group ima preduzeca u 4 drzave bivse YU i iz svojih iskustava mozemo reci da bih nije tako crna sto se tice rada i zakona.
Ne zameram ti sve konkretne kritike su dobrodosle ali ovakva nema mjesta.

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2009, 22:31 
Pripravnik
Pripravnik

corttex je napisao:
corttex je napisao:
@warezoid
Sada nisam siguran hoće li uskoro stići DIGI CATV u Prijedor, jer je prvo trebala u novembru, pa početkom 12. pa sredinom 12. pa krajem 12. mjeseca.

@info_elta2
Sa Banjalucke centrale smo isti signal po linku iz Kozare poslali u Prijedor. Trenutno testiramo stabilnost rada linka i kada rezultati testa budu zadovoljavajuci digitalni kanali bice ukljuceni u Prijedorsku semu. Zbog slozene situacije na Kozari ako vremenske prilike dozvole testiranje, cemo testiranje zavrsiti do 15.1.2009, tada bi i ukljucili digitalne pakete i u Prijedor.

-------------------------------------------------------

Ajde svega ti info elta napiši - pojma nemam kada će DIGI CATV biti puštena u Prijedoru, niti me to nešto puno zanima, biće kad bude.
Hint 1 - Ne obećavajte ono što ne možete ispuniti - Osnove marketinga za osnovne škole.

Vi u elti očigledno imate veliki problem što se tiče vremenskih jedinica ili nismo u istom vremenskom sistemu.
Molim vas napišite koliko kod vas traje dan, sedmica, mjesec ili pojmovi kao uskoro, idući mjesec, polovinom godine...

Elta Kabel se svojim korisnicima obraca sa zvanicnim pisanim obavestenjima, a tu se trudimo biti sto tacniji, mada i tu puno puta probijemo rokove. Na ovom forumu dajemo informacije korisnicima koje su prilicno pouzdane i provjerene ali ipak su nezvanice i zato imaju veci stepen tolerancije sto se tice vremenskih termina. Sto se tice Prijedora, svu opremu smo imali i to je trebalo biti pusteno novembra. Koliko se sjecam oprema je montirana novembra, prve 3 sdmice smo imali smetnje nepoznatog izvora koje smo rjesili, samo pustanje u rad smo prelozili zbog losih vremenskih uslova i nedostupnosti Kozare za eventualna podesavanja prvih mjeseci rada. Sada je Kozara postala dostupna i namjeri smo da to pustimo to za 7 dana ako se sta novo ne pojavi. Cim se pusti digitala u Prijedor prvo cemo obavjestiti nezvanicno na forumu i onda zvanicno na sajtu Elta Kabel.

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2009, 22:33 
Pripravnik
Pripravnik

filozof sa vrbasa je napisao:

Hvala za informaciju, kvar je popravljen pre 3 sata, uzrok je bila promjena frekvencije MTV programa sa prijemnog satelita.

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2009, 00:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2004, 16:33
Meni su u Gradišci davali ruski MTV dok nije bilo Adrije :lol:

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2009, 02:12 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Okt 2008, 21:41
info_elta2 je napisao:

Hvala za informaciju, kvar je popravljen pre 3 sata, uzrok je bila promjena frekvencije MTV programa sa prijemnog satelita.

Mene i dalje fascinira cinjenica da vi nemate nekoga ko je zaduzen da prati sve kanale, nego je jedini nacin da saznate da nesto ne radi to da vas korisnici obavijeste.

Znate li da RTR Planeta prekida svakih 30-ak sekundi? Jednostavno se pojavi snijeg pa crno, traje par sekundi i vrati se slika. Maksimalno izdrzi do 2-3 minuta bez prekida. To niko ne gleda i nece javiti, ali sam ja jednom mijenjajuci kanale to primijetio i vidim sada dok ovo pisem da to jos niste rijesili.

To sam primijetio prije dva mjeseca. I to je jos jedan dokaz da nemate nikog da prati kanale. Uzas!

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2009, 08:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

digitalija je napisao:
info_elta2 je napisao:

Mene i dalje fascinira cinjenica da vi nemate nekoga ko je zaduzen da prati sve kanale, nego je jedini nacin da saznate da nesto ne radi to da vas korisnici obavijeste.

Znate li da RTR Planeta prekida svakih 30-ak sekundi? Jednostavno se pojavi snijeg pa crno, traje par sekundi i vrati se slika. Maksimalno izdrzi do 2-3 minuta bez prekida. To niko ne gleda i nece javiti, ali sam ja jednom mijenjajuci kanale to primijetio i vidim sada dok ovo pisem da to jos niste rijesili.

To sam primijetio prije dva mjeseca. I to je jos jedan dokaz da nemate nikog da prati kanale. Uzas!

I meni je ovo baš čudno jer kako info elta reče to je firmetina sa preko stotinu zaposlenih i prva je (a u nekim slučajevima i jedina) na ovim prostorima (a i šire) po pitanjima i ovog i onog.
Znači, ako sam dobro shvatio, kada izgubim jedan ili nekoliko programa ili kada imam bilo kakave smetnje u slici i tonu, džaba stotine eltinih zaposlenika koji ili neće ili ne žele da periodično provjeravaju da li je sve u redu, dok neko od korisnika ne prijavi kvar neće biti ni primjećeno a kamoli popravljeno.
Stvarno čudno.

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2009, 11:01 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
info_elta2 je napisao:
Elta Group ima preduzeca u 4 drzave bivse YU i iz svojih iskustava mozemo reci da bih nije tako crna sto se tice rada i zakona.
Ne zameram ti sve konkretne kritike su dobrodosle ali ovakva nema mjesta.

One gore konstatacije tipa hvalite me usta moja necu da komentarisem.

Dali u sve 4 drzave probleme rijesavate kao i ovde da vam ljudi na forumima skrecu pazlju o kvalitetu slike i smetnjama.

A da BiH nije tako crna sto se tice rada i zakona govori postojanje amaterske firme kao sto je Vasa.

Ja neznam da ste vi ista dobili osim kritika da sam na vasem mjestu ja bi stavio prst na celo

:salute:

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2009, 13:53 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Jos jedan primjer lose konfiguracije je da se nocas izmedju 2 i 3 sata TV Avala sama zakljucala na Parental Lock Total TV-a.
Citavo vrijeme je stajao Totalov telop da se unese PIN i da se otkljuca.Cini mi se da su za to vrijeme emitovali "Bikini Destinacije" ili tako nesto.

Valjda se ovi iz elte nisu nadali da kod nekoga ta opcija radi, ako kod njih ne radi :) pa su zato ostavili ukljucen Parental Lock na Avali.

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2009, 13:59 
Pripravnik
Pripravnik

digitalija je napisao:
Jos jedan primjer lose konfiguracije je da se nocas izmedju 2 i 3 sata TV Avala sama zakljucala na Parental Lock Total TV-a.
Citavo vrijeme je stajao Totalov telop da se unese PIN i da se otkljuca.Cini mi se da su za to vrijeme emitovali "Bikini Destinacije" ili tako nesto.

Valjda se ovi iz elte nisu nadali da kod nekoga ta opcija radi, ako kod njih ne radi :) pa su zato ostavili ukljucen Parentl\al Lock na Avali.

Zasto se je ta opcija ukljucila neznam mi je nismo, opremu koju smo dobili od TV Avale smo ukljucili takvu kakvu smo je dobili, pa moramo sa njima vidjeti koji su bili razlozi za gore navedeni problem, ali jutros od 9 do 10 kod redovne kontrole kanala od strane servisera toga nije bilo.

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2009, 14:08 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

info_elta2 je napisao:
Zasto se je ta opcija ukljucila neznam mi je nismo, opremu koju smo dobili od TV Avale smo ukljucili takvu kakvu smo je dobili, pa moramo sa njima vidjeti koji su bili razlozi za gore navedeni problem, ali jutros od 9 do 10 kod redovne kontrole kanala od strane servisera toga nije bilo.

Pod opremu koju ste dobili mislis na receiver za Total TV? Nadam se da je stigao sa uputstvom :)

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2009, 15:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

info_elta2 je napisao:

Ovo je izgleda novi momenat - uvedeno vjerovatno od jutros, a do kad će...

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2009, 11:33 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
postoji li u Elti, kao na svakoj tv stanici nekoliko monitora na kojima se prati stanje programa?
nije mi jasno kako sami ne znate kad vam je kanal u out-u
kad se pogledaju drugi kablovski operateri, oni cak i neki svoj program emituju (ako nista makar prikazuju gaming meceve i emisije u toj sferi)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2009, 13:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Dec 2008, 16:34
BSE je napisao:
postoji li u Elti, kao na svakoj tv stanici nekoliko monitora na kojima se prati stanje programa?
nije mi jasno kako sami ne znate kad vam je kanal u out-u
kad se pogledaju drugi kablovski operateri, oni cak i neki svoj program emituju (ako nista makar prikazuju gaming meceve i emisije u toj sferi)

Zašto će im monitori i ljudi koji će pratiti kanale kada imaju korisnike koji to rade za njih (i onda ih Elta "ošiša" za 12 KM).
Ako tvrde da nisu amateri :lol: , onda to što rade ljudima u BL sigurno nije profesionalizam.

@ Info_elta, s obzirom da te nije bilo dugo na ovoj temi, odgovori na par davno postavljenih pitanja.
1. Ko odlučuje koje TV stanice će biti puštene u "kabal", pardon kabEl :wink: ?
2. Kome se može sugerisati tj. predložiti uvođenje novih kanala ili zamjenu postojećih drugima, ako već namate kapacitete za proširenje ponude?
3. Kako se može desiti da kvaliteta signala pojedinih kanala varira iz sata u sat, a ti isti kanali su npr. na Totalu (odakle ih vjerovatno i preuzimate :wink: ) non-stop OK... ako već imate sofisticiranu opremu, ljudstvo, sertifikate itd.?

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2009, 13:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Info elta neka vaši stručnjaci iskontrolišu zašto Sex kanal poslije 12 sati već nekoliko dana prekida, skaču sa scene na scenu, slika se uduplava itd.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23857 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64 ... 1193  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]