banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 26 Jun 2025, 16:05

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 506 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 26  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 04 Mar 2009, 19:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Isus je propovjedao - Pojaviće se lažni proroci u moje ime... mnogi će biti zavedeni.
Isus je rekao - Ja sam alfa i omega... onaj koji je bio, onaj koji će biti i koji jeste.
Isus je najavio ponovni (svoj) dolazak da sudi živima i mrtvima.

S ovim je sve rečeno, nema više.

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2009, 19:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Talija je napisao:
Isus je propovjedao - Pojaviće se lažni proroci u moje ime... mnogi će biti zavedeni.
Isus je rekao - Ja sam alfa i omega... onaj koji je bio, onaj koji će biti i koji jeste.

Case closed! :D :)

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2009, 20:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=1tRXlStDErA[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2009, 20:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2009, 21:46
Talija je napisao:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=1tRXlStDErA[/youtube]

ovo je sramota da poredite islam ovim paganima. U islamu je muzika zabranjena a...... golisave zene kod nas nema, ako neko danas pokriva stidne djelove tijela, onda su muslimanke to 8)

Ne shvatam zasto su meni prikacili da napadam krscanstvo a onda nekoliko sati kasnije mogu vidjeti ovaku podvalu :) ..

Isus je rekao svaki sveti duh koji prizna njega kao Mesiju je od Boga :P :P a znam status Isusa u islamu..

Dalje, smijesan je opet taj vas nacionalizam u srba. Islam gledate kroz turke i osmansko carstvo :roll: ( ova talija tako pokazuje ovim smijesnim videom, kakve veze uopste ima to sa temom, nije mi jasno )

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2009, 20:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ovo gore što je okačeno, ovaj klip je iz istoimene parodije, kako na Osmanlije tako i na Pravoslavnu istoriju.
Ko se ne zna šaliti na svoj račun ne zna se šaliti nikako.

Citiraj:
Islam gledate kroz Turke i Osmanlijsko carstvo

A koje su vjere Turci, oprosti?
Da nije bilo Osmanlijskog carstva ne bi bilo ni vas, ti to dobro znaš.

Pokušaj da napišeš svoj rodoslov unazad 10 koljena? Naravno, staćeš kod 3 - 4 koljena jer ti neće odgovarati imena tvojih predaka.

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2009, 21:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Talija je napisao:
Ovo gore što je okačeno, ovaj klip je iz istoimene parodije, kako na Osmanlije tako i na Pravoslavnu istoriju.
Citiraj:

Ne smeta mi nego, kakve veze ima sa temom ovo ?

Pokušaj da napišeš svoj rodoslov unazad 10 koljena? Naravno, staćeš kod 3 - 4 koljena jer ti neće odgovarati imena tvojih predaka.

Da, hvala Bogu da su turci dosli i donijeli meni Islam a, opet ako su radili lose stvar jedan period to ne mozes povezati Islamom. Bog im je davao pobjede dok su bili dobri, kad su se pokvarili ponizeni su..

A opet udaras po nacionalizmu, pa mislis da sam ja srbin ? :D . E Talija, ja se prezivam "Behram" a ne sa IĆ tako daaa stvarno mi je zao ali znam dobro svoje korijene. Ali opet i da sam srbin ne bi mi smetalo jer se ne opterecavam sa tim stvarima kojim se pagani opterecavaju pa imaju tu plemensku pristranost.

A eto kad vec hoces tako raspravljati, kako bi bilo da ja tebi kazem da su turci doveli tvoje pretke u Bosnu da rade kao kmetovi ? Nije ok, jel da ? .. Mani se tih gluposti :wink:

Moj prefiks je musliman samo, i brat mi je svaki japanac, kinez, francuz, srbin, amerikanac..... koji je musliman,,,, kod nas nema nacionalizma jer Bog ne gleda ljude tako mizernim manirima.
Islam je carstvo Bozije i okuplja sve ljude bez obzira na sve podijele ( rasne, nacionalne, klasne itd )

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2009, 21:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
jer se ne opterecavam sa tim stvarima kojim se pagani opterecavaju pa imaju tu plemensku pristranost.

Ne možeš reći da poštuješ hrišćanske svete knjige, a u isto vrijeme misliš da smo pagani?

Opet ću replikovati tvoju izjavu
Citiraj:
Islam gledate kroz turke i osmansko carstvo

Naveo si da se prezivaš Behram, hoćeš reći da je tvoje porijeklo tursko a ne "ovdašnje", "pagansko"? Zašto se onda odričeš Turske i Osmanlija (koji su ti donijeli Islam)? A ako su ti DONIJELI Islam onda nisi ni bio Behram?

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2009, 21:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Talija je napisao:
Citiraj:
jer se ne opterecavam sa tim stvarima kojim se pagani opterecavaju pa imaju tu plemensku pristranost.

Ne možeš reći da poštuješ hrišćanske svete knjige, a u isto vrijeme misliš da smo pagani?

Opet ću replikovati tvoju izjavu
Citiraj:
Islam gledate kroz turke i osmansko carstvo

Naveo si da se prezivaš Behram, hoćeš reći da je tvoje porijeklo tursko a ne "ovdašnje", "pagansko"? Zašto se onda odričeš Turske i Osmanlija (koji su ti donijeli Islam)? A ako su ti DONIJELI Islam onda nisi ni bio Behram?

#1) nisam rekao da su krscani pagani jer ni kod njih nema plemenske pristranosti, kod tebe ima kako vidim po onom sto pises i ti kao krscanka imas osobina koje nisu od krscanstva. Ne podvaljuj mi molim te, ako sam tebe prozvao zbog tog, nisam nista krscansvu rekao.

#2) "donijeli " sam rekao simbolicno, jer su donijeli na ove prostore. Donijeli ljudima oko mene, ja sam se rodio ovdje i da nemam to porijeklo bio bi musliman zar ne ?
Moj zivot je islam, postujem Boga i njegove zakone koje mi propisao. Sve u skladu sa tim podrzavam i kontra tog se protivim.

#3) Osmansko carstvo, ima dobrih i losih strana, duga tema a i nije naslov ove pa ne zelim.

#4) gledas* me kao turcina, ma daaaj , what would Jesus do ? :D

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2009, 21:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

114_AhmeD je napisao:

#1) nisam rekao da su krscani pagani jer ni kod njih nema plemenske pristranosti, kod tebe ima kako vidim po onom sto pises i ti kao krscanka imas osobina koje nisu od krscanstva. Ne podvaljuj mi molim te, ako sam tebe prozvao zbog tog, nisam nista krscansvu rekao.

Ako si meni kao Hrišćanki rekao, rekao si svim Hrišćanima.

Citiraj:
#2) "donijeli " sam rekao simbolicno, jer su donijeli na ove prostore. Donijeli ljudima oko mene, ja sam se rodio ovdje i da nemam to porijeklo bio bi musliman zar ne ?
Moj zivot je islam, postujem Boga i njegove zakone koje mi propisao. Sve u skladu sa tim podrzavam i kontra tog se protivim.

Kako sada shvataš simboliku kad tebi odgovara?
Donijeli su Islam svima oko tebe (šta su oni bili prije toga?) a ti si se rodio...? Svojim rođenjem ne možeš da kidaš veze sa svojim precima, ma ko oni bili.

Citiraj:

Izgleda da ti pripisuješ tome teže značenje. Oprosti, ali ja Tursku kao zemlju shvatam kao daleko najnapredniju i najrazvijeniju od kompletnog Islamskog svijeta.
I mislim da nemaš nikakve veze sa Turskom. Evo, sa mnom se odlično sporazumjevaš a ne znam da li bi znao sa Turčinom, od koga te pored jezika dijeli i boja tena, kose, očiju...

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2009, 23:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Talija je napisao:
114_AhmeD je napisao:

Ako si meni kao Hrišćanki rekao, rekao si svim Hrišćanima.

Citiraj:

Kako sada shvataš simboliku kad tebi odgovara?
Donijeli su Islam svima oko tebe (šta su oni bili prije toga?) a ti si se rodio...? Svojim rođenjem ne možeš da kidaš veze sa svojim precima, ma ko oni bili.

Citiraj:

Izgleda da ti pripisuješ tome teže značenje. Oprosti, ali ja Tursku kao zemlju shvatam kao daleko najnapredniju i najrazvijeniju od kompletnog Islamskog svijeta.
I mislim da nemaš nikakve veze sa Turskom. Evo, sa mnom se odlično sporazumjevaš a ne znam da li bi znao sa Turčinom, od koga te pored jezika dijeli i boja tena, kose, očiju...

aa, shvatas ti mene samo ne kontam zasto se pravdas ovoliko . Ovako talija...

Ti kao hriscanka imas osobine koje NISU OD HRISCANSTVA, to sam napisao. Te osobine i ne valjaju ( radi se o tvom nacionalizmu) i nisam svim rekao, prestani smutnju praviti. Zelis sad da ljudi shvate to kao da sam zajednici citavoj rekao da sama nisi u raspravi. Nije ti to ok :wink:

Onda, bošnjaci i prije islama nisu bili srbi nego narod kao i hrvati. Tebe nacionalizam sestro moja pogoni i pristrano gledas stvari. Vjerovatno i citas takve knjige. Nego, hajde potrazi na netu i vidi ko danas na balkanu najvise gena turaka ima.. Mozes li predpostaviti ko ? :)

A turska ti je najrazvijenija jer je sekularna drzava danas, jel da ? Najmanje islama ima. A moje veze sa Turskom, Arabijom, opet druga tema :) , mozda bi promijenila misljenje da me vidis i cujes. Ili se povodis za nacionalizmom ili krscanstvom, jedno je drugom kontra, odluci se.

Otom potom,,, lijep pozdrav...

I da, ako su ovi bosnjaci srbi, sto se mrzite toliko :D ?

Izvinjavam se ostalim ako sam skrenuo sa teme ali talija hoce neke odgovore

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2009, 23:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

114_AhmeD je napisao:
Ti imas kao hriscanka imas osobine koje NISU OD HRISCANSTVA, to sam napisao. Te osobine i ne valjaju ( radi se o tvom nacionalizmu) i nisam svim rekao, prestani smutnju praviti.

Dragi Ahmete, ja se ne pravdam. Posmatraj me kako hoćeš, potičem iz pravoslavne porodice, moj predak je bio prvi vladika sa ovih terena (prije njega su bili Grci), sahranjen u mostarskoj crkvi koja je do temelja uništena. I pored toga, krštena sam svojom voljom i svojim izborom u manastiru Ostrog, pod blagoslovom relikvije - ruke sv. Jovana Krstitelja, one iste ruke koja je krstila i Isusa!
Šta je nacionalista? Biti ponosan na to što jesi, a pri tom imati mnogo muslimanskih prijatelja, (sa nekim odrasla a nek kasnije upoznala)? Ako je to nacionalizam onda jesam. Sa tim istim prijateljima ne pričam ovako, svaki put jedni drugima čestitamo vjerske praznike, a kada bi počeli da mi pričaju ovakve priče kao ti sigurno bih im isto odgovorila kako tebi govorim. Kod nas vlada međusobno poštovanje.

Citiraj:
A turska ti je najrazvijenija jer je sekularna drzava danas, jel da ? Najmanje islama ima. A moje veze sa Turskom, Arabijom, opet druga tema :) , mozda bi promijenila misljenje da me vidis i cujes. Otom potom,,, lijep pozdrav...

Ne znam gdje ima Islama, a gdje ima manje Islama, u svakom slučaju mi djeluje normalnije žena normalno obučena nego zabrađena. Neće nijednu ženu bezoblična garderoba spasiti od grijeha ako se njoj griješi.

Citiraj:
I da,,, ako su ovi bosnjaci srbi, sto se mrzite toliko :D ?

Opet se distanciraš od ovih ili onih u trećem licu množine? A rođen si ovdje.
Dok Tito 1974. nije dao Muslimanima nacionalnost oni se nisu mogli izjasniti nikako drugačije nego Srbin ili Hrvat.

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2009, 00:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Talija je napisao:
114_AhmeD je napisao:
Ti imas kao hriscanka imas osobine koje NISU OD HRISCANSTVA, to sam napisao. Te osobine i ne valjaju ( radi se o tvom nacionalizmu) i nisam svim rekao, prestani smutnju praviti.

Dragi Ahmete, ja se ne pravdam. Posmatraj me kako hoćeš, potičem iz pravoslavne porodice, moj predak je bio prvi vladika sa ovih terena (prije njega su bili Grci), sahranjen u mostarskoj crkvi koja je do temelja uništena. I pored toga, krštena sam svojom voljom i svojim izborom u manastiru Ostrog, pod blagoslovom relikvije - ruke sv. Jovana Krstitelja, one iste ruke koja je krstila i Isusa!
Šta je nacionalista? Biti ponosan na to što jesi, a pri tom imati mnogo muslimanskih prijatelja, (sa nekim odrasla a nek kasnije upoznala)? Ako je to nacionalizam onda jesam. Sa tim istim prijateljima ne pričam ovako, svaki put jedni drugima čestitamo vjerske praznike, a kada bi počeli da mi pričaju ovakve priče kao ti sigurno bih im isto odgovorila kako tebi govorim. Kod nas vlada međusobno poštovanje.

Citiraj:
A turska ti je najrazvijenija jer je sekularna drzava danas, jel da ? Najmanje islama ima. A moje veze sa Turskom, Arabijom, opet druga tema :) , mozda bi promijenila misljenje da me vidis i cujes. Otom potom,,, lijep pozdrav...

Ne znam gdje ima Islama, a gdje ima manje Islama, u svakom slučaju mi djeluje normalnije žena normalno obučena nego zabrađena. Neće nijednu ženu bezoblična garderoba spasiti od grijeha ako se njoj griješi.

Citiraj:
I da,,, ako su ovi bosnjaci srbi, sto se mrzite toliko :D ?

Opet se distanciraš od ovih ili onih u trećem licu množine? A rođen si ovdje.
Dok Tito 1974. nije dao Muslimanima nacionalnost oni se nisu mogli izjasniti nikako drugačije nego Srbin ili Hrvat.

Dobro, hajd' ne zelim raspravljati dalje jer ode u nedogled a nista necu postici.
Nismo postavili ciljeve, niti neke granice i necu gubiti vrijeme vise
Dobro ti jutro komsija :hello2:

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2009, 19:11 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 03 Jun 2004, 13:47
Talija je napisao:

I onda kazes da su bosnjaci bezobrazni jer traze svoje pravo, i jos im se rugas i omalovazavas ih nazivajuci ih svakojakim imenima. Sto kaze Ahmed "what would Jesus do?"

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2009, 19:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Dust je napisao:
Talija je napisao:

I onda kazes da su bosnjaci bezobrazni jer traze svoje pravo, i jos im se rugas i omalovazavas ih nazivajuci ih svakojakim imenima. Sto kaze Ahmed "what would Jesus do?"

O čemu to ti bulazniš? Hajd' kidaj.

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2009, 21:55 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 03 Jun 2004, 13:47
Exactly my point.

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2009, 14:05 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 06 Mar 2009, 13:55
Hriąćanin je napisao:
Citiraj:
TEMELJ KRSCANSTVA.....Isus,sin Boziji,za vrime svog zemaljskog zivota je, oprastao grijesnicima,hranio gladne,napijao zedne,tjesio nesretne,lijecio bolesne...zrtvuje sebe na krizu,kao znak svoje beskompromisne ljubavi prema covjeku,uskrsnuje od mrtvih,dajuci nadu svima nama,da poslije smrti nastaje novi zivot za svakoga koji je zivio kao Isus,ljubio i prastao svim ljudima..

TEMELJ ISLAMA.....Muhamed,plejboj i ubica,silom i nasiljem osvajao arapske zemlje,ubijao,silovao,terorizirao,kad mu je sve doP.......o,trazi novu avanturu,posto vrlo prefrgan, prepisuje stari zavjet Biblije i zidovski/jevrejski Talmund,uz nekoliko stilistickih promjena,cijeli taj "buckuris" naziva kuran,i s'time stvara najvecu i najneljudskiju i najmilitantniju SEKTU,tzv.ISLAM.

Zaista, mislim da je ovo cisto pljuvanje po drugoj religiji, zaista smatram da si trebao malo drukcije postaviti temu jer si sam sebi dao zakljucak i ucinio svu raspravu suvisnom.

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2009, 18:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2008, 17:34
Ahmede mogu li nešto da konstatujem a da se ne pronađeš prozvan,ni ti ni jedan
Islamski vernik.Takođe molio bih ni pravoslavne ni katoličke hrišćane da ne povedu polemikuoko ovog posta.

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2009, 19:00 
Početnik
Početnik

Talija je napisao:

Citiraj:

Zelis reci da nije moguce da pojedinac prihvati Islam ili bilo koju drugu religiju?
Nisu Turci zacetnici Islama :-? :roll:

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2009, 19:09 
Početnik
Početnik

Talija je napisao:

S ovim je sve rečeno, nema više.

Jedno normalno pitanje ''koliko poznajes Islam, Kuran, Hadis i ostalo vezano za Islam pa sebi dajes za pravo da ga kritikujes''?

Pitanje za Ahmeda je ''koliko poznajes Bibliju, Evandjelja iz nje i ona koja nisu u njoj, ucenja o Isusu''?

Hvala unaprijed.

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2009, 19:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2008, 17:34
Verujem da ova ćutnja predstavlja pozitivan odgovor,
pa s'toga.Ako uzmemo da verovanje potiče davno pre Muhameda,odnosno Isusa,
odnosno Bude i svih ostalih.Pročitao sam negde da u principu mi svi verujemo u isto
(osim Budista),znači u jednoga Boga.
Iskreno Kur-an je zanimljivo štivo,isto tako i zbornik Vede,kao i Biblija,
ali.Sve to kad saberete,jasno je da svi nešto krijemo.
Odnosno ni jedna od tih "svetih" knjiga nije stvarna celina.
Istorijski je takođe dokazano da je velika mogućnost da su
Muhamed i Mojsije ista osoba i da tu nastaje raskol,ali zadržava se suština,
odnosno ona vera u jednoga Boga.
I na kraju krajeva ako već idemo u tajne i greške,koliko vas je potražilo
stvarni naziv prve žene Adamove.
Znam,svi će reći to je Eva,ali.....

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 506 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 26  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]