banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 23:54

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 26 Feb 2009, 17:30 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 28 Jan 2009, 19:18
Браћо Срби и сестре Српкиње, Данас су у Хашком трибуналу изречене пресуде шесторици српских функционера и генерала. Сви заједно су добили готово 100 година робије! То су људи који су бранили и одбранили земљу од НАТО агресора и од шиптарских терориста ! Они данас испаштају јер су бранили свету Српску земљу Косово и Метохију !

Позивамо вас да се данас у 19 часова сви окупимо испред канцеларије Хашког трибунала у Београду и покажемо да идаље у Србији има људи који се боре за основне моралне вредности, да има оних који ма је Отаџбина, част и достојанство основно мерило људских вредности ! СРБИЈА ЈЕ ВЕЧНА ДОК СУ ЈОЈ ДЕЦА ВЕРНА !!!

Улица Јеврема Грујића паралелна је са Улицом Незнаног јунака на Дедињу у близини зграде Пинк телевизије до које иду аутобуси 59,42 са Славије, 94 са Миљаковац – Нови Београд, тролебуси 40, 41 који крећу са Студентског трга. Све можете видети на мапи за који сте добили линк.

http://mape.b92.net//Map.aspx?Ulica=Jevrema+Gruji%u0107a&Broj=11&Naselje=BEOGRAD&Size=Medium

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2009, 19:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Stvarno nepravda, Haradinaj oslobođen , a njih na 100 godina. Mater im ja *ebo. :angry4:

Drago mi je da je Milan Milutinović oslobođen.

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2009, 10:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
filozof sa vrbasa je napisao:
Stvarno nepravda, Haradinaj oslobođen , a njih na 100 godina. Mater im ja *ebo. :angry4:

Милутиновић је морао бити ослобођен је је увек био само мртво слово на папиру.
Што се тиче пресуде то је пресуда Србији (тада Југославији) за обдрану од НАТО-а и борбу против шиптарских терориста. Осуђени су најбољи српски војни кадар (као и они пре њих). Срамота је да државни врх осим неких штурих коментара није уради ништа поводом ове тужбе. За наше генерале ово је смртна пресуда (као за Талића нпр.).
Док се Харадинај, Тачи, Ганић, Орић и још многи други шетају на слободи или су већ умрли слободно не постоји спрски функционер или официр који је за време рата имао иоле озбињну функцију а да већ није у Хагу осуђен. Брука и срамота! И још један доказ да је Хашки трибунал искључиво политичка институција.
И не знам од куда некима образ да након оваквих ствари позове ђенерала на предају.
ЛАЗАРЕВИЋ, ОЈДАНИЋ, ЛУКИЋ, ПАВКОВИЋ = СРПСКИ ХЕРОЈИ!

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2009, 16:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
urbana_extravaganca je napisao:

Милутиновић је морао бити ослобођен је је увек био само мртво слово на папиру.
Што се тиче пресуде то је пресуда Србији (тада Југославији) за обдрану од НАТО-а и борбу против шиптарских терориста. Осуђени су најбољи српски војни кадар (као и они пре њих). Срамота је да државни врх осим неких штурих коментара није уради ништа поводом ове тужбе. За наше генерале ово је смртна пресуда (као за Талића нпр.).
Док се Харадинај, Тачи, Ганић, Орић и још многи други шетају на слободи или су већ умрли слободно не постоји спрски функционер или официр који је за време рата имао иоле озбињну функцију а да већ није у Хагу осуђен. Брука и срамота! И још један доказ да је Хашки трибунал искључиво политичка институција.
И не знам од куда некима образ да након оваквих ствари позове ђенерала на предају.
ЛАЗАРЕВИЋ, ОЈДАНИЋ, ЛУКИЋ, ПАВКОВИЋ = СРПСКИ ХЕРОЈИ!

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2009, 19:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
Citiraj:
PAVKOVIĆ: BOLJE DA SAM SE UBIO!
Nebojša Pavković, posle izricanja presude od 22 godine, rekao da žali što se nije ubio kao Vlajko Stojiljković! I svi ostali teško podneli presude

Šok, neverica, nepravda i poneka suza. To su bile prve reakcije Nikole Šainovića, Nebojše Pavkovića, Milana Lukića i Vladimira Lazarevića, koji su u Haškom tribunalu u četvrtak posle podne osuđeni na čak 96 godina robije! Prema rečima advokata, ali i porodica osuđenih Srba, niko do njih nije očekivao ovakvu presudu!

Bivši načelnik Generalštaba Nebojša Pavković, kada je čuo presudu od 22 godine zatvora, nije krio razočarenje!

- Ovo je sramota! Bolje da sam se ubio kao Vlajko Stojiljković nego što sam ovo doživeo - govorio je Pavković sa suzama u očima.

Bivšeg načelnika Generalštaba nije mogla da smiri ni supruga Maja, koja je u Hagu dočekala presudu.

Maja plakala

- Kada je Maja čula da je Nebojša osuđen na 22 godine, briznula je u plač. Videli su se juče i on je pokušavao da je uteši... Rekao joj je da čuva decu i samo je grlio - kaže naš izvor, blizak porodici Pavković.

Prvi komentar generala Vladimira Lazarevića na presudu od 15 godina zatvora bio je:

- Nema pravde! Ovo je nepravda za sve Srbe, za Srbiju!

Fila: Milane, jedan Srbin manje u zatvoru!

Odbrana Milana Milutinovića ne krije zadovoljstvo zbog oslobađajuće presude.

- Srećni smo, ali istovremeno su nam pomešana osećanja zbog ostale petorice Srba koji ostaju u pritvoru i koji su osuđeni - kaže advokat Radoslav Zečević.

Advokat Toma Fila juče se kratko video sa Milanom Milutinovićem, pre njegovog povratka u Beograd.

- Poljubio sam ga i rekao mu: „Jedan Srbin manje u zatvoru". Čak mu je Nikola Šainović pomogao da spakuje kofere, pozdravili su se veoma srdačno - kaže Fila.

Lazarevićev advokat Milan Petrović kaže za Press da će podneti žalbu na presudu i da će od suda tražiti da se Lazareviću omogući lečenje u Srbiju.

Olga Milutinović: Hvala Bogu!

Olga, supruga Milana Milutinovića, nije mogla da sakrije zadovoljstvo.

- Nije nam bilo lako... Ali, evo sada mogu da kažem da smo i sin i ja srećni i zadovoljni što se naš Milan vraća kući. I priredićemo mu lepu dobrodošlicu. Hvala Bogu, posle šest godina ponovo ćemo biti na okupu - izjavila je za Press Olga Milutinović.

- General je stoički podneo presudu, kao pravi srpski vojnik i general! Ali, Lazarević je ozbiljno bolestan i zdravlje mu se iz dana u dan pogoršava. On je od 2005, od kada se nalazi u pritvoru, imao četiri operacije, operisao je tumor na leđima, žučnu kesu i dva puta koleno! Lekari su mu pronašli i fistulu u stomaku, kao i ozbiljno oboljenje jetre... - priča Petrović.

Kada mu je izrečena kazna od 15 godina, general Dragoljub Ojdanić od šoka je samo ućutao! Kasnije, u razgovoru sa svojim advokatom Tomislavom Višnjićem, Ojdanić je tražio da se odmah uloži žalba. Višnjić za Press kaže da se Ojdanić, koga je juče posetio, sada oseća bolje.

- Ovo je zaista šok za sve nas. Istina, general je zdravstveno bolje nego pre tri meseca, ali sve ovo može da naruši njegovo zdravlje. Odmah mi se požalio da je kazna previsoka i tražio da uložimo žalbu. Čujem i da neki mediji u Beogradu pišu da je Ojdanić za Milutinovića rekao da je izdajnik, ali to nije tačno! Evo, upravo izlazim iz posete i Ojdanić mi je rekao da to nije istina - kaže Višnjić.

Rođaci generala Ojdanića, koji žive u selu Ravni kraj Užica, kažu za Press da su razočarani presudom Haga, koji je osudio Ojdanića „samo zato što je bio vojnik".

Lukićevoj ženi pozlilo

Bivši potpredsednik Vlade SRJ Nikola Šainović presudu od 22 godine zatvora dočekao je sledećim rečima:

- Ovo nije pravda!

Njegov advokat Toma Fila kaže za Press da ni on, a ni njegov klijent nisu očekivali ovako visoku kaznu.

- Upravo sam obišao Šainovića... Teško mu je, ali on je ipak hrabro sve podneo. Samo ponavlja da nema pravde... A i nema je! - kaže Fila.

Policijski general Sreten Lukić posle izricanja presude uglavnom je umirivao suprugu Gordanu, kojoj je tokom izricanja presude pozlilo!

- Lukićeva supruga Gordana i sin Tomislav su već nekoliko dana u Hagu. Za razliku od sina, koji je presudu dočekao stoički, Gordani je pozlilo! Kada su joj rekli da je Sreten osuđen na 22 godine, jauknula je i briznula u plač. Bila je pored Pavkovićeve supruge, koja je takođe plakala. General je bio hrabar. Kada je sudija pročitao presudu, samo je rekao: „Šta se ovo desilo" - kaže advokat Branko Lukić.

Anketa: Kako studenti Pravnog fakulteta komentarišu presudu Tribunala

Nemanja Nedeljković (20)

- Lažni proces, lažni sud... Presuda je sramna! Pustili su Haradinaja, a naše osudili! Na Kosovu je danas dva miliona Albanaca, a Srba samo 100.000. To vam sve govori. Sve je urađeno da se opravda agresija NATO.

Stefan Stojanović (19)

- Zašto Srbima da donose takve presude, a Albancima ništa? Najgore je u svemu što Srbija ništa nije uradila za naše ljude u Hagu. I zato je ova presuda, koja nema veze s pravom, veća sramota za celu zemlju.

Petar Mitrović (22)

- Haški sud je nelogičan i nelegalan. Njih petoro je osuđeno, a Haradinaja su pustili. Protivnik sam Haškog tribunala, ali se zalažem za saradnju zbog toga što je to uslov za evropske integracije.

Miloš Radulac (24)

- Tribunal ima veze sa nekakvim pravom, ali bez pravnog osnova. Presuda je očekivana, a oslobađanjem bivšeg predsednika Milutinovića bačena je „koska" Srbiji za neku moralnu satisfakciju.

Maja Nešović (22)

- Suđenje u Haškom tribunalu je bilo neobjektivno i nefer. U njemu nije isto pravo za sve, pa je tako bilo i ovoga puta. Presuda ima pravnog osnova, ali nije međunarodno pravno uređena.

Nemanja Raković (20)

- U Haškom tribunalu se ne sudi objektivno, pristrasan je i to je politički sud. Ispada da su Srbi odgovorni za sve ratne zločine na Kosovu, kao i u Bosni i Hrvatskoj! Nisu zaslužili ovakvu presudu.

S. VOJINOVIĆ

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2009, 11:01 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45

Ne samo to nego je još (Haradinaj)upućen na mirovnu misiju u Afriku. Za rubriku vjerovali ili ne!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]