evo ja posjetih 2 pub-a u berlinu jedan se zove the old emerald isle a drugi oscar wild.
ono po cemu se oba razlikuju od nasih pub-ova je to sto ti tamo sluze hranu; imaju razlicite vrste piva, sjecam se fazona black and tan to je guinness+kilkenny, imaju cider(koji je fuj) ; muzika nije preglasna jer se ljudi tu okupljaju da bi pricali i druzili se , a ne da moraju urlati da nekom nesto kazu (jebote kod nas izadjes iz kafane bez glasa, ne mozes pricati sledeca 2 dana) ; uglavnom irci i englezi rade ; i uglavnom su irci, englezi i skoti gosti , koji su odvaljeni totalno, pogotovo su zanimljivi kad gledaju neku vaznu utkmicu na tv.
ovaj prvi pub je jako simpatican velicine naseg irish p. i isto se nalazi u podrumu i ima visoke stolice i seciju na temelju kuce

. mada ima hrpu nekih simp detalja i bas imas osjecaj da si u nekoj selendri u irskoj. i uopste nije nesto cisto i uredno, meni bi se gadilo nesto tamo jesti. taj pub je jedan od najpopularnijih u berlinu, i nesto mi rekose da je kao guinness proglasio ovaj pub najboljim irish pubom u njemackoj.
a ovaj drugi je isto jako poznat i popularan, uvijek je pun. mene strasno podsjeca na city pub, samo je duplo veci (sastoji se od dvije prostorije velicine city p. medjusobno povezane hodnikom). ali su jednako uredjeni (samo nema fotelja

). nekako je bas fensi. bas kad sam ja bila, bilo je finale u hurling-u, i sve sami irci oko nas, urlaju, nerviraju se, dobacuju, pljuju tv... a taj sport je tako smijesan , ne mosh skontati sta je njima tako zanimljivo.
i tako...
jedno jutro odlucim da doruckujem u oscar wild-u, adj reko i hranu da isprobam i nije nista posebno neki grah iz konzerve, jaje na oko i sunka

.
jedino sto je meni zanimljivo i drugacije u tim pub-ovima je taj alkohol

i ljudi, sami briti. a prostor ko prosor
samo mi jednostavno ne mozemo sebi priustiti pravi guinness i kilkenny, cider...i irce da nam rade.
tako da su nasi pubovi super.
meni posebno zanimljiv peckam.
i zato ljudi svoje frustracije nemojte da usmjeravate prema pljuvanju nasih pub-ova , vec kanalisite tu energiju prema necem korisnom.