banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 15:37

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 33 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
PostPoslato: 16 Feb 2009, 14:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
Svakavih se ovdje gluposti moze procitati, pa tako i post da Kocic nema puno veze sa Banjalukom.
Sacuvaj Boze. Kakvo neznanje.

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2009, 14:38 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Dec 2008, 16:34
Ako se dobro sjećam, suvenir grada do rata je bio dajak.
Mislim da čak ima jedan izložen u Turističkoj organizaciji Banjaluke.
Zašto ponovo nije izabran za suvenir - ne znam.
Sigurno je neko bio pametan pa "pukao" Copyright na taj suvenir. 8)

Možda bi, ipak, ponovo trebalo izabrati dajak jer je autentičan proizvod.
Samo mu, po mom skromnom mišljenju :D , treba dodati figuricu trebe koja upravlja dajakom (ili sjedi u njemu), pa smo "spojili" dva autentična banjalučka proizvoda dajak i lijepe djevojke! :)
Ko je za?

Jefto bi možda bio bolji kao maskota Banjaluke! :wink:

A zašto ne bi predložili da izbor suvenira postane suvenir grada!
Kada ga već biraju 13 (!) godina, neka neko izradi figurice ljudi koji razmišljaju (dvoume se) i da to bude suvenir!
Jer taj izbor je već postao TradeMark ovog grada! :lol:
To će bar donijeti publicitet Banjaluci u stranim medijima :lol: , pa možda neko i "naleti" u BL!

Uostalom, nama trebaju suveniri, a ne suvenir!
Ljudi, pa nema normalne razglednice Banjaluke, a i ono malo strendžera koju dođu moraju izdvojiti i više od 50 KM za nešto što pojedinci nazivaju suvenir!

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2009, 16:15 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
moze se birati izmedju smeca i go*ana koje banjalucani rado bacaju u Vrbas, eventualno pvc kesa posto je Banja Luka zatrpana istom :)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2009, 17:11 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Mozda da neko ponudi jeza za suvenir ono klasika djeciji u krompir da zabadamo cackalice ja mislim da bi taj suvenir bio prihvacen.

Nije ni skup sa vrecom krompira i dva paketa cackalica sve godisnje turiste mozemo podmiriti sa suvenirima.

Kace 2012 da svi ladno odemo u onu stvar

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2009, 17:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Sep 2005, 08:11
Acrobatico je napisao:
Svakavih se ovdje gluposti moze procitati, pa tako i post da Kocic nema puno veze sa Banjalukom.
Sacuvaj Boze. Kakvo neznanje.

Onda napisi nesto pametno!
Iznjeo sam razlog zasto komisija nije prihvatila jazavca!
Ako imas prijedlog ti napisi...sto se mene tice ja sam za dajak.

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2009, 20:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
Pa ako je komisija utvrdila da Petar Kocic nema mnogo veze sa ovim gradom, onda to sasvim dovoljno govori o tome koliko doticna gospoda poznaju proslost ovog podneblja.

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2009, 23:52 
Acrobatico je napisao:
Pa ako je komisija utvrdila da Petar Kocic nema mnogo veze sa ovim gradom, onda to sasvim dovoljno govori o tome koliko doticna gospoda poznaju proslost ovog podneblja.

to sam i ja htjela reci... zalosno...

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2010, 22:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Citiraj:
Кестенов лист званични сувенир Бањалуке

Стилизовани лист кестена проглашен је за званични сувенир Бањалуке, јер симболично на више начина представља град, а алеје кестена већ више од 120 година украшавају Бањалуку.
Slika
Рекао је ово градоначелник Бањалуке Драгољуб Давидовић на званичној презентацији сувенира града, која у понедјељак увече одржана у Музеју савремене умјетности Републике Српске.

- Бањалука је напокон добила свој сувенир и то је веома значајна ствар за наш град. За реализацију овог пројекта био нам је потребан дужи период. Коначно је дошао дан да промовишемо званични и уз њега низ других сувенира Бањалуке - истакао је Давидовић.

Он је објаснио симболику сувенира.

- Овај сувенир нема идеолошких, националних ни било којих других примјеса, већ је то напросто карактеристика Бањалуке, јер управо кестен доминира бањалучким алејама - нагласио је Давидовић.

Он је додао да је осмишљено још неколико сувенира које је град урадио са Туристичком организацијом.

- Од 28 радова изабрали смо неколико. Више пута су нас страни туристи питали да ли Бањалука има сувенир и гдје може да се купи. Морали смо да избјегавамо одговоре. Ево, од данас то неће бити случај - рекао је Давидовић.

Директор градске Туристичке организације Остоја Барашин каже да су већ дуго трпјели критике што Бањалука као највећи град у Републици Српској нема званични сувенир.

- То је и био разлог да покренемо акцију, те позовемо све који имају рјешење да се јаве и понуде своје идеје за сувенир Бањалуке. Размотрили смо све идеје и изабрали кестенов лист - рекао је Барашин.

Још је истакао да поред званичног постоји и помоћни сувенир који осликава аутентичност Бањалуке.

- Треба напоменути да је кестен званично сувенир града, али смо понудили још један помоћни сувенир, а то је аутентични врбаски чамац дајак. Он је специфичан само за Бањалуку и за овај простор и не постоји нигдје више - казао је Барашин.

Још је додао да су сви сувенири стилизовани кроз различите форме, те да нису заборављене ни етно-вриједности.

- На том нивоу доминирају два етно-мотива и то везови са простора Поткозарја и Змијања. Сви сувенири ће бити прилагођени различитим формама и куповним могућностима и ситуацијама - рекао је Барашин.

Додао је да већ постоје грађани којима се избор не свиђа, али да је овај догађај ипак велики помак.

- До данас су нас грађани критиковали што немамо сувенир, од сутра ће бар половина њих бити задовољна, а друга половина ће нас критиковати што смо изабрали баш овај - рекао је Барашин и напоменуо да је Бањалука добила широку лепезу сувенира, те ће туристи који посјете наш град моћи да изаберу нешто што ће их подсјећати на Бањалуку.
Продаја

- Сувенири ће се моћи купити у просторијама ТОБЛ-а, а планирано је још неколико продајних мјеста. Понудићемо их свим малопродајним ланцима, а цијене још нису познате. Циљ нам је да пронађемо мале занатске радње и обртнике и да њима понудимо израду сувенира, те да се сви раде у нашем граду - истакао је Остоја Барашин.

http://www.glassrpske.com/vijest/10/ban ... aluke.html

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2010, 22:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2010, 23:18
Već svi znate da nas nisam uredna nikako, stoga se pravite da ovo što ću sada napisati, ne vidite.

Palo mi naime napamet, čim sam vidjela temu i ovaj kestenov list u staklu, ona ideja o spomeniku Bosi i Ljubi, ili kako se već zovu statue koje bi trebale predstavljati Banja Luku - simbol ženskadije.

Dakle, automatski mi uramljena vagina u glavi. :lol:

Molim vas, oprostite na neozbiljnosti, ali jednostavno "nije pod mojom kontrolom".

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2010, 22:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
нек ти је онај горе у помоћи. :)

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2010, 09:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Elem, kad ja dođem u BL šta da ponesem kući kao suvenir? Krtolu ili nešto treće?

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2010, 13:09 
Voajer
Voajer
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Avg 2010, 13:48
КЕСТЕН

Улица му пропије

Све зелене новчанице
Пиштаљке звонцад и трубе
У крошњи му гнезда свијају
Пролеће му прсте креше

Живи од пустоловина
Својих недостижних корена
И од дивних успомена
На изненадне ноћи
Кад нестане из улице

Ко зна куда иде

У шуми би се изгубио
Али се увек пред зору
У дрворед на своје место врати

Васко Попа

...Волим кестен и драго ми је што су изабрали лист кестена за сувенир...

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2010, 13:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
нешто размишљам сад, да ли је то стварно због алеја или због оних продавача кестена којих у јесен има на сваком ћошку xD

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 33 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]