banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 20:28

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 31 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Alicia Keys
PostPoslato: 03 Feb 2009, 20:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
Malo biografije..

Alicia Keys rodjena je kao Alicia J. Augello-Cook, 25. januara 1980. Rodjena je u siromasnoj cetvrti Harlem u New Yorku. Veoma je poznata americka R'n'B i soul pevacica, tekstopisac, pijanista, producent i glumica. Alicia je do sada prodala 28 miliona albuma i singlova sirom sveta i dobitnica je znacajnih nagrada,kao sto su Grammy Awards (9 nagrada), Billboard Music Awards (11 nagrada) i American Music Awards (3 nagrade). Njeni roditelji su se rastali u njenom ranom detinjstvu i Alicia je ostala s majkom. Alicia je pocela svirati klavir kad je imala tek 7 godina. Aliciin prvi album "Songs In A Minor" objavljen je 2001. Vec u prvom mesecu postigao je uspeh, prodat je u vise od 235 hiljada primeraka. Prvi singl s tog albuma bio je "Fallin" koji je ostao na broju 1. Billboardove liste singlova cak 6 nedelja. Drugi singl bio je takodje uspesan 'Woman’s Worth'.

Slika

Album "Diary Of Alicia Keys" izlazi 2003. Ovaj album bio je ishvaljen od kriticara i jos uspesniji od prvenca. Prodat je u više od 618 hiljada primeraka. Singlovi ''You Don’t Know My Name" i "If I Ain’t Got You" dospeli su u top 5. Bilboardove liste a "Karma" u top 20. Na Grammy dodeli nagrada 2005. godine, Alicia je osvojila cak 4 nagrade - za najbolji R'n'B album (The diary of Alicia Keys), za najbolji zenski R'n'B vokalski nastup (If I ain't got you), za najbolju R'n'B pesmu (You don't know my name) i za najbolji R'n'B duet ili nastup sa grupom pracenom vokalima (My boo - feat. Usher).
Alicia je nastupila uzivo u serijalu ''MTV unplugged'' 14. jula 2005. godine u Muzickoj akademiji Brooklyn. Tokom ove ''live'' sezone, Alicia je dodala nekoliko izmena svojim dotadasnjim pesmama ''A woman's worth'' i ''Heartburn''. Pod nazivom ''Unplugged'', album se našao na prvom mestu u SAD na top listi Billboard 200 sa 196 hiljada primeraka prodatih jos u prvoj nedelji.

Slika

Najnoviji album "As I Am" Alicie Keys izasao je u oktobru 2007. Album je debitovao na prvom mestu Billboard Top 200 albuma i s tacno 742.426 prodatih primeraka samo u SAD-u usao u istoriju Billboardove liste kao ‘najuspesniji album neke izvodjacice u prvom mesecu prodaje u poslednje 4 godine’. Alicia se u gotovo svim ostalim aspektima uspeha nalazi medju deset najuspesnijih. Pesma "No One" u novembru 2007. bila je medju 20 najemitovanijih u gotovo svim zemljama sveta.

Vrh

Tema posta: Re: Alicia Keys
PostPoslato: 03 Feb 2009, 20:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Znam da neki ovdje vole Aliciju. Ljudi, svaki joj je album bolji od prethodnog (samo mi je "MTV Unplugged" loš).
Prije su svi uticaji bili labavije povezani, a na posljednjem albumu sve je mnogo homogenije, zrelije, sigurnije, i nekako zvuči sve "svjetlije"..
Kakvi su vaši utisci?

Ako volite ovu muziku, poslušajte obavezno njen posljednji album "As I Am". Oduševljena sam kako je urađen!
Izuzetno kvalitetan u svakom pogledu! Omiljena pjesma mi je I Need You!

:)

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2009, 23:40 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 01:22
ja je obavezno vrtim ,ako ima riba na podijumu kod mene u kuci 8)

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2009, 23:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
Prvi album mi je bio odlican kad je izasao, ali sad kad uporedim sa ovim trecim, prvi mi izgleda kao ravna linija :)
Drugi mi se nikad u potpunosti nije svidio, mada mi je "You don't know my name" najbolja njena stvar do sada, odlican aranzman.
Na "As I am" se bas osjeti zrelost i porast kvaliteta.

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2009, 11:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

"You don't know my name" - slažem se skroz-naskroz, aranžman je fantastičan, obožavam je!! Samo me malčice nervira onaj naratorski dio, predugačak je.. :)

Drugi album se meni jeste svidio jer je nekako imao neku jasnu muzičku ideju iza sebe, nema ništa samo tako nabacano, ali ima nešto "tamno" u odnosu na posljednji album. Ne "tamno" kvalitetom, nego u samim aranžmanima. Ne znam kako bih drugačije opisala taj utisak.
A pojedine pjesme su opet super!

Isto mi se sviđaju njeni spotovi sa prva dva albuma, sa trećeg ne toliko.

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2009, 13:43 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Jan 2008, 00:39
Alica je mene kupila sa trecim albumom. Prva dva mi se nisu svidjela, tj. na oba ima par pjesama koje obozavam (Fallin; Feeling U, feelin’ Me...- super mi je njen glas, emocija koju prenosi) ali kompletnе albumе nisam imala zivaca preslusati u komadu :-? tako je bilo i sa trecim dok ga sestri za raspust nisam odnijela, i narednih 15 dana samo je to pustala.. nista drugo nije moglo da se cuje ni u kuci, ni u autu, nigdje.. i navukla se i ja... :) slusajuci sve mi se vise svidjao.. sad vec mjesecima bas cesto to vrtim..moracu opet da pokusam i ovim prvim albumima :)
Alicia- respect! :)

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2009, 15:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
Joj da "Feeling U, feeling me" je fenomenalna.

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2009, 20:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
Meni ona u vecini slucajeva malo skici. Missim mogu je slusati, ali bih radije da samo drnda po klaviru kao u intru na trecem albumu. Fotka za naslovnicu treceg albuma jaka, iako to nema veze ni sa krompirom ni sa burekom. :oops: :D

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2009, 22:43 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Ma,nije baš tako dobra :roll: .Mislim jeste fizički........ali muzički,pa omakne joj se po koja pjesmica.Ono,ako svoj ukus gradiš na MTV onda je super.

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2009, 09:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Da li si slušao njene albume ili govoriš na osnovu nekoliko singlova koje si čuo?
Pitam jer je normalno da se ta muzika nekome ne sviđa, ali pričati o nivou MTV muzike, to baš nema puno veze, osim što se dijelom radi o popu.

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2009, 10:45 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Nisam poslušao sve ali jesam nekih 50%.I među to pola pjesama ima par koje su mi bez veze.Znači i među drugih pola ima otprilike isto,vjerovatno.Normalno,ne može svaka pjesma biti super ali evo,na primjer, Everlast-ov album "Love,war and ghost of Whitey Ford" nema ni jednu lošu pjesmu,po meni.
Hoću reći,ne zaslužuje ona takvo dizanje u nebesa.

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2009, 10:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Od Alicie sam davno slusao onaj njen prvi album "songs in a minor" i bio mi je onako dobar...s obzirom sta se sve prodaje pod RnB taj album mi je bio svijetla tacka cijelokupnog zanra...Medjutim poslije sam provalio neke spotove na TV-u od Alicie koji su bili u nekom gangsta fazonu pa i nisam vise obracao paznju na nju (realno prava je rijetkost da se neko zadrzi na tom MTV-u a da se ne pokvari)....

I sad...podstaknut ovom temom skinem ja fino sve od nje i polakice, na tenane, na poslu po cijeli dan slusam to...i moram priznat da je dobro...s tim da je prvi album po meni licno najbolji...iz vise razloga...nekako mi taj prvi album nosi najiskreniju emociju, i najizrazenija je bas na tom albumu...imaju i druga dva albuma dobrih pjesama al se vise oslanjaju na aranzerske trikove....daleko od toga da su losi...al prvi je puno bolji, puno bolje ideje, puno vise iskrenosti, a puno manje usminkavanja (slican problem ima i Dido, prvi album extra i onda na ostalima oslonac na aranzman sa manje dobrih ideja)...

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2009, 16:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Wow, podstakla sam te da sve preslušaš! Super! :)
Kakav ti je Unplugged, ako si preslušao?

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2009, 15:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa unplugged mi je 'nako....ne mogu bas rec da sam odusevljen....par stvari je dobro i svidja mi se kako su izvedene al dosta toga kao da nije unplugged i ponekad se previse preseravaju....
Frieda je napisao:
Wow, podstakla sam te da sve preslušaš!

Pa nije mene nikad tesko podstac da nesto preslusam al je pitanje koliko ce se to meni svidjet...ima ljudi na forumu predlazu neke japance i kineze (ko je rekao Utopija?!?) da slusam...mislim stvarno....al samo da znas ovo si se sad iscupala poslije one rasprave o Beyonce :D :D

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2009, 15:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ma nemoj! A baš sam skinula Beyonce Experience, tri dana se skidao koncert, skoro 7 GB. :))

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2009, 19:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
freak sta me ogovaras. :P :D

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2009, 12:09 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Mar 2007, 11:41
Aliciu jako volim slusati, cak i muzika koju komponujem je velikim dijelom inspirisana zanrom koji ona radi, postavkom aranzmana, njom, pa ako se to moze reci tezim zvuku koji ona ima - za mene je to to!.... Njen prvi album, je jako upecatljiv, mozda zbog toga sto je bio prvi i pravo osvjezenje, pa ostali koji su uslijedili mozda i ne ostavljaju utisak da je otisla mnogo daleko od prvog albuma... kako kome...
Medjutim, ja kao pjevac mogu primjetiti da je mnogo bolje otpjevan prvi album nego ovaj poslednji... dok je mnogo muzicki otisla gore... aranzmani su mi mnogo bolji u poslednjem... valjda zreliji, proslo je 8 godina... ali pjevanje mi je mnogo tanje nego na prvom albumu... vise ni tonaliteti nisu isti... dobila je malo somota u glasu...
Alicia je Alicia! Jako mi je zao sto sam propustila koncerte u BG i ZG!

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2009, 15:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Meni se jako dopadaju aranžmani, uvijek joj pjesme zvuče svježe i zanimljivo. Na posljednjem albumu naročito, slažem se, i dobro je imati nju za uzor.

A mislim da ona i ne igra toliko na glas, iako, bez obzira na sve, ona ima odličan glas. Malo pretjera nekad sa skičanjem, ali još nije nadmašila Christinu i njeno deranje, tako da je ok. :)

Freak_on_a_leasH je napisao:
Pa unplugged mi je 'nako....ne mogu bas rec da sam odusevljen....par stvari je dobro i svidja mi se kako su izvedene al dosta toga kao da nije unplugged i ponekad se previse preseravaju....

Meni je to izdanje bilo jako razočaravajuće.

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2009, 17:31 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Mar 2007, 11:41
Christina je prica za sebe...
Ja jako volim zivu svirku i 20 ljudi na sceni... :) (ne protivim se ni trostruko vecem broju :) megaloman u dusi! :) )
Nisam dovodila njeno pjevanje ni najmanje u pitanje, samo sam primjetila da mnogo bolje zvuci na prvom albumu...
Ona je sjajna i ta ima nekoliko asova u rukavu... odlicno pjeva, odlicno svira i odlicno izgleda, itekako istice sve ovo! Sve to cini Aliciu... Ona je soul -RnB diva :) kao takva tako i pjeva :)

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2009, 15:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Aj da malo ozivimo temu....

Novi album : The Element Of Freedom

Sta rec...mene je odusevila....ima par tankih pjesama ali ima i nekih koje su ono...za rezat vene....u prvom redu "Love is blind"....
Plus koncert koji je stvarno vrhunski a cijeli se moze pogledat na youtube-u
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=bsEappJHVd4[/youtube]

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 31 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]