banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 11:09

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 265 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 08 Feb 2009, 13:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
Regina predstavlja BiH na Eurosongu 2009.

12.01.2009.
Sarajevska rock grupa Regina predstavljati će Bosnu i Hercegovinu na Eurosongu 2009. u Moskvi, saopšteno je večeras iz tima BH Eurosonga.
Na sastanku održanom 12.01.2009. u prostorijama BHRT, sedmočlana komisija BHRT-a je preslušala sve pjesme i razmotrila sve prijave, te donijela odluku da će pjesma predstavnica BiH na Takmičenju za Pjesmu Evrovizije 2009. biti kompozicija "Bistra voda", autora muzike i teksta Aleksandra Čovića u izvedbi sarajevske pop-rock grupe Regina.

Na osnovu Pravila o izboru Pjesme predstavnice BiH za Pjesmu Evrovizije 2009, BHRT je objavio Javni poziv svim autorima i izvođačima, koji je trajao do 20. decembra 2008. Na Javni poziv pristiglo je 79 radova koji su zadovoljili propozicije.

U skladu sa Pravilima formirana je stručna komisija za odabir pjesme predstavnice BiH za Pjesmu Eurovizije 2009., u sastavu:

1) Dejan Kukrić , urednik Zabavno-muzičkog programa BHT1 i odgovorni urednik BH Eurosong 2009
2) Jasmin Ferović, urednik muzičkog programa BH Radija 1
3) Adnan Mušanović, muzički producent MP BHRT
4) Goran Kovačić, akademski muzičar
5) Miroslav Maraus, kompozitor i aranžer
6) Damir Imamović, muzičar
7) Mahir Sarihodžić, muzički producent

Pjesma "Bistra voda", koja će predstavljati BiH na 54. Eurosongu u Moskvi u maju 2009., će premijerno biti izvedena u Specijalnom TV show programu BH Eurosong 2009, koji će biti emitovan uživo na BHRT u nedjelju 1. marta 2009.

Sve zemlje, osim Rusije, Njemačke, Francuske, Velike Britanije i Španije, takmičit će se u polufinalu, a od ove godine na Eurosong se vraća stručni žiri koji će ocijenjivati pjesme. "To je novo-staro pravilo pomoću kojeg će se nastojati neutralizirati negativni učinak 'blokovskog' glasanja. U žiriju će biti pet stručnih eksperata, a glasovi televotinga i žirija računat će se u omjeru 50:50“, kazao je nedavno za naš portal Dejan Kukrić, šef delegacije BH Eurosong.

Izvor: http://www.sarajevo-x.com/clanak/090112123

Slika

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2009, 14:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Avg 2005, 01:01
Konkurencija je bila.... Teska Industrija???

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2009, 14:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2007, 11:08
Kakva država takva i scena.
Kakva scena takva i konkurencija!

Slika

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2009, 14:46 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
](*,)

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2009, 17:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Регина.... најбољи лаксатив!

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2009, 18:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
shoole je napisao:
Регина.... најбољи лаксатив!

Тако некако :D

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2009, 18:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Drago mi je zbog novog starog glasanja na Evroviziji. Svaka čast Regini, ali nabijem na q stručni žiri i onog ko odlučuje u ime BiH građana predstavnika na Evroviziji.

Nabijem na q i nacionalni ključ, iako sam Srbin i patriota smatram da tu ne treba nacionalni ključ.

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2009, 18:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

"Bistra voda" će poteći iz New Yorka

28.01.2009
Članovi grupe "Regina" više od sedmicu zoru dočekuju u beogradskom studiju Vlade Negovanovića "Skay". Naši predstavnici na Eurosongu 2009, predvođeni Aleksandrom Čovićem koji je i autor pjesme "Bistra voda", rade na postprodukciji naše pjesme za Moskvu.

- Težak je ovo posao i u njega je uključeno mnogo iskusnih studijskih muzičara iz cijelog regiona. Čim smo saznali da smo postali bh. predstavnici na Evroviziji, prionuli smo na posao. S nama je stalno i Alek Aleksov, koji je ujedno sa mnom koaranžer "Bistre vode"- kaže Čović.
Do sada je "Regina" snimila kostur pjesme, ritam i bas gitare te bubnjeve, a ovih dana se spremaju za Sloveniju, gdje će u studiju Gudačkog orkestra RTV Slovenije snimiti žičane instrumente.

- Nakon toga odlazimo u Zagreb, gdje snimamo vokale i onda se vraćamo u Beograd da miksamo pjesmu - govori Čović.
Kuriozitet je što će se, kako muzičari znaju reći, "ozbiljna" produkcija "Bistre vode" raditi u studiju "Sony" u Njujorku.

- Zbog nedostatka novca, niko od nas neće putovati u Njujork. Sve ove poslove namjeravamo završiti za dvije sedmice, jer 15. februara BHRT-u moramo predati gotov snimak - navodi Čović.

Čović: Tražimo režisera
- Uporedo s postprodukcijskim radom, pripremamo i snimanje spota "Bistra voda". Spot ćemo snimati u Sarajevu, međutim, još tražimo režisera - poručuje frontmen Aleksandar Čović.

Izvor: http://www.live.ba/bs/vijesti/muzika/%2 ... -new-yorka

Šta znam. Prvo ću pričekati da čujem pjesmu.. :)

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2009, 21:14 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2008, 23:36
Bolje i Regina nega Adnan :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2009, 21:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2006, 02:36
1. Strucna komisija: nafurani smecari.
2. Sistem izbora pjesme predstavnika: procitaj pod 1. i dodaj po izboru bar petnaest pejorativnih pridjeva i imenica.
3. Regina: no comment. Mozda i sklope neku finu salala pjesmicu za Evrosong.

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2009, 13:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Nije da me nešto zanima kako će BiH proći na Eurosongu (zapravo, nije da me taj Eurosong uopšte zanima), ali ovo je zaista bizarno. Čuj Regina... :roll: Samo čekam da sljedeće godine vaskrsne Mirzino jato :lol:

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2009, 14:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Harvester je napisao:
Nije da me nešto zanima kako će BiH proći na Eurosongu (zapravo, nije da me taj Eurosong uopšte zanima), ali ovo je zaista bizarno. Čuj Regina... :roll: Samo čekam da sljedeće godine vaskrsne Mirzino jato :lol:

Ма најбоље Вајту извући из нафталина... он је шега жива!

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2009, 14:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
Frieda je napisao:
12.01.2009.
Sarajevska rock grupa Regina predstavljati će Bosnu i Hercegovinu na Eurosongu 2009. u Moskvi, saopšteno je večeras iz tima BH Eurosonga.
Na sastanku održanom 12.01.2009. u prostorijama BHRT, sedmočlana komisija BHRT-a je preslušala sve pjesme i razmotrila sve prijave, te donijela odluku da će pjesma predstavnica BiH na Takmičenju za Pjesmu Evrovizije 2009. biti kompozicija "Bistra voda", autora muzike i teksta Aleksandra Čovića u izvedbi sarajevske pop-rock grupe Regina.

:lol: :lol: ma kakav rock, to su metalci, seka aleksic tehno dance, saban saulic etnotrance, karleusa rave, ceca house i naravno sejo kalach underground beat

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2009, 19:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
manitu uci da svira je napisao:
Frieda je napisao:
12.01.2009.

:lol: :lol: ma kakav rock, to su metalci, seka aleksic tehno dance, saban saulic etnotrance, karleusa rave, ceca house i naravno sejo kalach underground beat

:lol:

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2009, 20:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Apr 2008, 19:59
BiH???
Kakve to veze sa nama?? :lol:

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2009, 23:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

filozof sa vrbasa je napisao:
Drago mi je zbog novog starog glasanja na Evroviziji. Svaka čast Regini, ali nabijem na q stručni žiri i onog ko odlučuje u ime BiH građana predstavnika na Evroviziji.

Meni je dobar način na koji se biraju pjesme. Otkad se ovako bira, još se nismo obrukali. Građani kad biraju to skoro uvijek bude najgori izbor.

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2009, 23:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ti onda nisi čitala šta su Zapadni mediji pisali o Laki, njegovm stajlingu, pjesmi i ponašanju.
:(

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2009, 02:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2007, 12:36
hu giwz a dem...baut ZAPADNI MEDIJI

buahah :lol:

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2009, 07:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2007, 11:08
Frieda je napisao:

Meni je dobar način na koji se biraju pjesme. Otkad se ovako bira, još se nismo obrukali. Građani kad biraju to skoro uvijek bude najgori izbor.

Činjenica!

Ti onda nisi čitala šta su Zapadni mediji pisali o Laki, njegovm stajlingu, pjesmi i ponašanju.

Izvini, ali Laka je otkrovenje godine!
I savršeno mi se je&e šta kažu Zapadni mediji!

Slika

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2009, 10:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Laka imao podršku čitavog okruženja i dobio nagradu MTV Adrije za najboljeg izvođača sa ovih prostora.
I šta me boli, na kraju krajeva, šta piše Zapadna štampa (što je, uostalom, jedan širok pojam).
Meni se lično sviđa šta radi i mislim da radi kvalitetno i sa mjerom.

:)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 265 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]