banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Avg 2025, 17:12

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 34 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 29 Jan 2009, 17:58 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 29 Jan 2009, 17:51
Pozdrav!
Ako nekome nije mrsko da mi dadne odredjene informacije...
Naime,zanima me znateli koje su najbolje agencije za nekretitne u Banja Luci ,koje brzo i efikasno rade posao,sigurno,po svim pravnim standardima...i da rade efikasno,sto je najbvaznije...
Volio bih ako uz ime agencije mogu dobiti i kontakt,broj telefona i obavezno e-mail ako moze...i ako moze i web-link...
Thanks very much! :wink:

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2009, 21:42 
Početnik
Početnik

Zaista bi mi trebao odgovor na ovo pitanje ,jer sam poprilicno udaljen od Banja Luke,pa tako imam vrlo malo informacija u vezi ovoga,pa tako ako moze ako iko ima informacije neka pomogne...
I,valjda nisam svrstao temu u pogresnan podforum...
Pozz!

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2009, 22:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Jesi ti neki nestrpljiv covjek. Polako, naletice neko ko zna.
Pogledaj sta ima na http://www.halo-oglasi.com/ i http://www.malioglasi.com/
Ima ovde neka tema http://www.banjalukalive.com/forum/view ... f=4&t=2414
Zaguglaj "agencija za nekretnine banja luka" pa vidjeces, ima svega. Sto kaze onaj vic "Saraj malo".

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2009, 07:48 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Nov 2006, 23:50
Vizija nekretnine: 065/513-916

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2009, 15:42 
Početnik
Početnik

Hvala vama dvojici na odgovorima,i naravno ako jos ko zna neka pise...
Inace,prodajem kucu u samom centru Banja Luke ,lokacija je extra..!!
Inace,zanima me jesuli u Banja Luci inace ista opale cijene stanova i kuca,zbog ove krize?Najavljivali su da ce u na podrucju FBiH i RS-a krenuti naglo opadati cijene...Doduse mislim da Sarajevo i Banja Luka ne bi trebali biti pogodjeni ovim...

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2009, 21:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
A ko bi mogao biti pogodjen ako ne Sarajevo i Banja Luka? :roll:

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2009, 17:18 
Početnik
Početnik

Evo,zasto bi trebali biti najmanje pogodjenji Sarajevo i Banja Luka...
Posmatraj ovako:Sarajevo je glavni grad Bosne i Hercegvoine, Federacije BiH istomoze se reci,Banja Luka jer takodje glavni grad RS-a,i koliko barem ja vidim,i po intertnetu sta citam i po forumima,vecina stanovnsitva tezi da zivi u ovim gradovima...vecina institucija na drzavnom nivou je u Sarajevu,sve velike firme otvaraju tamo glavna predstavnistva,i tamo migrira dosta stanovnistva da zivi zbog posla...isto je i u RS-u,u Banja Luci su sva predstavnistva od vlade,isto sve vece firme su tamo,i neke drzavne institucije su tamo(npr.koliko znam uprava za indirtektno oporezivanje)...itd...
Barem je to moje misljenje...nekretitne u ova dva grada uvjek ce naci svoga kupca...
Doduse,sada je nastala ta recesija(mada u BiH ocito prenapuhano,zar nije oduvjek u recesiji? :) ),pa ce biti sigurno teze dobiti kredit,kao i u inostranstvu,ali isto tako treba imati na umu da ce novogradnja opasti,jer banke nece davati kredite investitorima),a cim broj novogradnje opadne ,povecace se sigurno cijena stanova)..sto je manji izbor,cijena je veca...
Sada ,mozda ja i grijesim,vrijeme ce pokazati...ali za BL i SA je poslom dosta stanovnistva je vezano..
Jer,npr.kod mene u BL je kuca u samom centru grada,i sami znate da se broj takvih lokacija smanjuje,mislim da ne bi trebala cijena drasticno opasati,jer uvjek je sami centar grada atraktivan,a za takve lokacije treba i da se posteno plati :) )

Poslednji put menjao Subaru SVX dana 31 Jan 2009, 17:23, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2009, 17:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Naravno da griješiš, ovo što je do sada bilo , hipergradnja i precjenjenost. Sada se tome stalo u kraj i roba konačno počinje da košta onoliko koliko treba da košta.

Da se BL i SA takmiče sa ZG i BG, ma daj. :lol:

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2009, 17:29 
Početnik
Početnik

U SA cjene bile prenapuhane,jer je bilo malo novogradnje...
Mislim da je u Banja Luci realne cjene(barem one koje znam od prije godinu dana) ,ali isto tako u Banja Luci se primjetio sam puno i vise da se gradi,pa je i konkurencija veca...evo malo gledam po netu,mislim da je sasvim relan kvadratni metar stana...
Pa,ljudi,ne moze se sve djabe imati...
Ja BL i SA ne poredim ni sa Beogradom ni sa Zagrebom(vidi Zagreb je glavni grad,pa opet nije najskuplji u HR),ali za stanovnistovo koje zivi u BIH SA i BL jesu to sto je u Srbiji i Hrvatskoj Zagreb i Beograd...

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2009, 17:30 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 15 Nov 2008, 21:26
Cjene jesu malo opale 20-30% ali opet sve zavisi od lokacije ako je kuca na dobroj lokaciji uvjek mozes dobiti dobre pare ,trenutno dok je kriza svi povlace i akomuliraju kes ali jednog trenutka ce se stvar okrenuti pa se svi krenuti da se rjesavaju kesa tako da ce nekretnine,akcije,zlato i druge vrijednosti dosta poskupjeti,bar tako prognoziraju na ekonomskim sajtovima koji se bave globalnom krizom,zato mozda je bolje malo pricekati sa prodajom dok ne nastupi ova faza ili opaliti dobru cjenu pa cekati ako naleti neko,a ako je lokacija doba uvjek ce neko naletiti

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2009, 17:49 
Početnik
Početnik

Ma ,i mislio sam tako...jos cu razmisliti sta da radim...
By the way,znali iko jeli moze zastariti ona potrazivanja za zemljarinu ili kako se to vec zove??

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2009, 17:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Gdje ti je ta kuća?

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2009, 18:42 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 15 Nov 2008, 21:26
Subaru SVX je napisao:
By the way,znali iko jeli moze zastariti ona potrazivanja za zemljarinu ili kako se to vec zove??

zemljarina odnosno ona nahnada za koristenja gradskog zemljista se vec odano neplaca,skoro sam bio u ZIBL i zaprepastio sam se kad sam vidio da oni dalje naplacuju ljudima koji nisu obavjesteni o ovome najcesce su to penzioneri,treba da odes u gruntovnicu i da podneses zahtjev da se zemljiste vrati u privatni posjed,jer je sve zemljiste u gradovima u sfrj nacionalizovano krajem pedesetih,trebace ti posjedovni list iz katastra,katastarski plan,i izvod iz regulacionog plana koji se vadi u opstini soba 19..a po novom zakonu o gradskom zemljistu iz 2003 ,zemljiste ispod i oko kuce se vraca vlasnicima,ali moras to zatraziti u gruntu,jedino ako regulacionim planom ta tvoja parcela nije predvidena za nesto drugo onda nema nista od toga niti ces moci prodati...

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2009, 15:06 
Početnik
Početnik

scommesse je napisao:
Subaru SVX je napisao:

zemljarina odnosno ona nahnada za koristenja gradskog zemljista se vec odano neplaca,skoro sam bio u ZIBL i zaprepastio sam se kad sam vidio da oni dalje naplacuju ljudima koji nisu obavjesteni o ovome najcesce su to penzioneri,treba da odes u gruntovnicu i da podneses zahtjev da se zemljiste vrati u privatni posjed,jer je sve zemljiste u gradovima u sfrj nacionalizovano krajem pedesetih,trebace ti posjedovni list iz katastra,katastarski plan,i izvod iz regulacionog plana koji se vadi u opstini soba 19..a po novom zakonu o gradskom zemljistu iz 2003 ,zemljiste ispod i oko kuce se vraca vlasnicima,ali moras to zatraziti u gruntu,jedino ako regulacionim planom ta tvoja parcela nije predvidena za nesto drugo onda nema nista od toga niti ces moci prodati...

Eh,Scomesse,svaka ti cast,hvala ti puno,bas mi je ovo trebalo.... :wink: :wink: :wink:

Inace,kuca je u ulici Mirka Kovacevica...

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2009, 16:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Skoro smo pa komšije ;)

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2009, 10:21 
Početnik
Početnik

Hehe,pa sta ima komsinice?Hehehe.... :) :) :)

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2009, 10:24 
Početnik
Početnik

Zaboravi da napisem,malo kad skontam,mozda bi na odredjeni period i iznajmio kucu,samo bi donji spart iznajmio,dok jos skontam sta bi...
Pa,znasli nekoga mozda da treba da iznajmi,jer ipak vi koji tamo zivite znate vise raje..?? :-?

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2009, 18:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ne živim ni ja tamo :D

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2009, 18:31 
Početnik
Početnik

Pa,nedavno sma izgooglao ovaj forum,i vidim reko bas fin forum,ali imal ovdje iko od banjalucana,ili su sve bivsi banjalucani?Heheh.... :D :D :D

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2009, 19:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Bojim se da je ovo drugo.

Rat učinio svoje.

Šta se može?

:(

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po