banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 12 Jul 2025, 19:33

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 120 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 26 Jan 2009, 17:53 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 17:54
žaoka je napisao:
...kako su se zvali ti prabosnjaci, kojim su jezikom govorili...

na koji period misliš
pričali su "neki" slavenski jezik, kao i neretljani, dubrovčani, zahumljani, moravljani, bodrići.....

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2009, 18:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
manitu uci da svira je napisao:
TUZLAK je napisao:
nego, de mi malo logicki oko "velikih seoba" u 18,19 v. otkud na popisu austrougarske odjednom najvise srba kada su prije toga bili 80% hrvati, 20% bogumili, pa onda odjednom sve ukupno oko 80% bosnjana. :D .. iznenada 40-50% srba na AU popisu usprkos dolasku cak oko 150-200 hiljada hrvata (sto je bilo preko 10% stanovnistva)

kakvih srba, pa ni matica srpska ne vidi TADA srbe u Bosni
a ti ih vidiš, postoje samo Bošnjaci islamske, katoličke i PRAVOSLAVNE vjere
NEMA SRBA

e nema? samo pravoslavni bosnjaci? :lol: :lol: :lol: ante pavelic bi ti dao orden zrinjskog prvog,2,3,reda :lol: i njegova sintagma je bila pravoslavni hrvati :lol: :lol: :lol:

nisi odgovorio na pitanje, da ga preformulisem: otkud odjednom pola drzave pravoslavno? de malo logike da i mi cujemo...

tuzlak, ne pravi se lud nego logiku na sunce :D odgovori (pazi, u tvom tumacenju i po tvojim "U" uzorima -istoricarima, negdje izmedju 16 i 18 vjeka "nesto se zbilo" pa od devedeset posto hrvatsko islamske bosne, AU popis dodje do 50% pravoslavnih) daj logicka objasnjenja,ti si natprosjecno inteligentan amater-internet-istoricar

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2009, 18:25 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

tuzlak, ne pravi se lud nego logiku na sunce :D odgovori (pazi, u tvom tumacenju i po tvojim "U" uzorima -istoricarima, negdje izmedju 16 i 18 vjeka "nesto se zbilo" pa od devedeset posto hrvatsko islamske bosne, AU popis dodje do 50% pravoslavnih) daj logicka objasnjenja,ti si natprosjecno inteligentan amater-internet-istoricar

izgleda da se ti praviš lud, ili si totalna neznalica
to je jasno i djeci, zar ti treba pojašnjavati

Invazijom Turaka krajem 14. stoljeća prekinut je razvoj srpskih zemalja. Srbi gube bitke s Turcima na rijeci Marici (1371.) i Kosovu (1389). Okupacija počinje koncem 15. stoljeća a potrajat će slijedećih nekoliko stoljeća. Kroz tih nekoliko stoljeća Srbe čekaju teški dani, najtragičniji u njihovoj povijesti. Turci nabijaju Srbima namet poznat kao 'harač' kako bi se financirala imperijalna mašinerija. Najgori 'harač' postao im je 'harač u krvi', namet koji su plaćali u mladićima koje su otimani od roditelja da bi ih odgojili kao turske vojnike 'janjičare'. Tijekom ovog razdoblja dolazi do drastičnih demografskih promjena na područjima gdje su do tada živjeli Srbi.
Oni napuštaju Kosovo i Sandžak, ali naseljavaju Hrvatsku i Slavonsku Krajinu, zapadne dijelove današnje Bosne i Hercegovine, kao i teritorij današnje Vojvodine. Tijekom ovog razdoblja dolazi također do asimilacije pravoslavnih Vlaha u srpski narod.
Najveća pojedinačna od tih migracija je bila ona iz 1690., kada Srbi pod vodstvom patrijarha Crnojevića stižu u Panoniju (Austrijsko carstvo).

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2009, 18:25 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2001, 01:00
TUZLAK je napisao:
lubax je napisao:
TUZLAK je napisao:
....
jel šta jasnije

Jeste!! Kristalno! Da ti imas SVOJE vidjenje istorije balkana, koje si ''logicki'' sklepao za 3-4 mjeseca, kako sam shvatio, jer si izuzetno inteligentan! Ok, postujem, svaka cast. Samo sve to ne drzi vodu, mozes ti sharati po tim kartama i pricati price meni i mnogima ovde koji povrsno poznajemo istoriju (jer se bavimo necim drugim) koliko oces (pa ko zna, mozda nekog i ubjedis :) ) Ali da bi sve to sto ti pricas, bilo zaista relevantno, morao bi i pristupiti tome iz naucnog aspekta. Kazes, ''sve je jasno i logicno''...hmm, i ti sam znas da mnoge stvari, ne samo u istoriji, mogu da ''zvuce'' logicno, ali dok se NAUCNO ne dokazu i potkrijepe relevantnim DOKAZIMA, sve ostaje na praznoj prici... pa eto, ako te to bas tako interesuje, i kad si vec tako inteligentan (a steta je taki talenat ne iskoristiti 8) ), a ti naucno uspostavi svoju hipotezu (ili kako to vec ide), pokusaj sve to dokazati, pa ko zna...mozda jednog dana nasa djeca u istoriji budu citali o tvojim otkricima :D
....do tad, sve to sto si napricao ostaje SAMO TVOJE MISLJENJE I VIDJENJE istorije..nista vise

jebeš šuplju priču
imaš li ti kakvu konkretnu zamjerku, pa da keažeš...ovo nije moglo biti te godine, ovaj car nije bio tad, ovo nije bilo.....NEMAŠ
a to znači;
1 ili veze sa istorijom nemaš, pa se ne smiješ upustiti u diskusiju
2 što je vjerovatnije, da i ne možeš naći bilo kakavu zamjerku

eto, pa ti izvoli, ako nisam upravu

evo kad vec pitas, imam zamjerku! bas kao sto je i dj-tc primjetio, uopste ne tumacis tu mapu kako treba (koja je inace polazna osnova sve ove tvoje price), vec ''logicki'' i tendenciozno crtas po njoj ono sto bi TI volio da je istina. Dakle, sta dalje pricati? naravno, ti ces sad reci, nije, tumacim je dobro, i tako ukrug... :roll:

A ovo sto kazes da nemam pojma o istoriji, pa i u pravu si u sustini! ja imam neko osnovno znanje (osnovna, srednja skola i eventualno caspoisi i dokumentarci iz ciste znatizelje) i smatram da to nije dovoljno da bi se uplitao u neke debate s ljudima koji su se specijalizovali u toj oblasti (kao sto bi i meni bilo smijesno da npr. ja i ti vodimo neku ozbiljniju debatu u oblasti za koju sam se opredijelio). Upravo iz tog razloga nisam ni iznosio nikakve komentare sto se tice detalja vezanih za tvoju pricu (i nisam ni rekao, netacni su ovo-ono). jednostavno sam imao zamjerku na tvoj pristup svemu tome (za to ne treba biti strucnjak da vidim da je pogresno).
Jer tvoj problem je sto ti NE ZNAS koliko ne znas (krug tvog znanja je mali) a uplices se u debatu sa ljudima koji su eto strucnjaci (u ovom slucaju taj dj-tc)...i jos povrh svega kazes, eto intteligentan, pa si sve savladao za 3-4 mjeseca :lol: zato ja tu tvoju pricu tretiram isto ko sto bi tretirao lika koji bi mi dosao i reko: ee, slusaj dodji kod mene da ti operisem zub, jebiga totalni sam amater, al sam nindza, nadprosjecno inteligentan i savladao sam sve kjige za par mjeseci..ko jebe ove sto su studirali i praksali se 6 i vise godina!!

Warren Buffett

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2009, 18:29 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

lubax je napisao:

evo kad vec pitas, imam zamjerku! bas kao sto je i dj-tc primjetio, uopste ne tumacis tu mapu kako treba (koja je inace polazna osnova sve ove tvoje price), vec ''logicki'' i tendenciozno crtas po njoj ono sto bi TI volio da je istina. Dakle, sta dalje pricati? naravno, ti ces sad reci, nije, tumacim je dobro, i tako ukrug... :roll:

A ovo sto kazes da nemam pojma o istoriji, pa i u pravu si u sustini! ja imam neko osnovno znanje (osnovna, srednja skola i eventualno caspoisi i dokumentarci iz ciste znatizelje) i smatram da to nije dovoljno da bi se uplitao u neke debate s ljudima koji su se specijalizovali u toj oblasti (kao sto bi i meni bilo smijesno da npr. ja i ti vodimo neku ozbiljniju debatu u oblasti za koju sam se opredijelio). Upravo iz tog razloga nisam ni iznosio nikakve komentare sto se tice detalja vezanih za tvoju pricu (i nisam ni rekao, netacni su ovo-ono). jednostavno sam imao zamjerku na tvoj pristup svemu tome (za to ne treba biti strucnjak da vidim da je pogresno).
Jer tvoj problem je sto ti NE ZNAS koliko ne znas (krug tvog znanja je mali) a uplices se u debatu sa ljudima koji su eto strucnjaci (u ovom slucaju taj dj-tc)...i jos povrh svega kazes, eto intteligentan, pa si sve savladao za 3-4 mjeseca :lol: zato ja tu tvoju pricu tretiram isto ko sto bi tretirao lika koji bi mi dosao i reko: ee, slusaj dodji kod mene da ti operisem zub, jebiga totalni sam amater, al sam nindza, nadprosjecno inteligentan i savladao sam sve kjige za par mjeseci..ko jebe ove sto su studirali i praksali se 6 i vise godina!!

opet šuplja priča
bolje onda nemoj ni ulaziti u diskusiju, jer i sam priznaješ da veze nemaš

a ja čekam "stručnjaka" DJ-TC da se s njim obračunam kod OK korala
ali nigdje ga, pa ćemo vidjet i njegovo znanje, čekam "njegovu" verziju kako je sve bilo, pa ću ja IMATI PRIMJEDBE i pobijati ga

a ponavljam, "naoružao" sam se znanjem da se ne bojim uhvatit u borbu sa kim god hočeš
pa nek izvoli ko misli da je TAJ dostojan protivnik
bujrum !!

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2009, 18:38 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

TUZLAK je napisao:
lubax je napisao:

opet šuplja priča

ali nigdje ga, pa ćemo vidjet i njegovo znanje, čekam "njegovu" verziju kako je sve bilo, pa ću ja IMATI PRIMJEDBE i pobijati ga

pa ja i ne ulazim u neku ozbiljnu diskusiju, to sam prepustio vama dvojici 8) :happy1: prokomentarisao sam samo ono sto je svima jasno da je pogresno, i za sta ne treba biti strucnjak...sto se ostalog tice, ti se slobodno ubjedjuj i nabjedjuj s kim oces, meni ne smeta :)
..a sto se tice ''strucnjaka'' kojeg zeljno iscekujes, njemu svaka cast ako uopste ima zivaca raspravljati se s nekim ko je nakon par mjeseci ''internet izucavanja'' pomislio da je uvatio Boga za bradu :confused1:

Warren Buffett

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2009, 18:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
TUZLAK je napisao:
žaoka je napisao:
...kako su se zvali ti prabosnjaci, kojim su jezikom govorili...

na koji period misliš
pričali su "neki" slavenski jezik, kao i neretljani, dubrovčani, zahumljani, moravljani, bodrići.....

...vidis,trebao bi se pozabaviti tim nekim jezikom...jezik trpi promene, ali ne drasticne...ono si kako govoris...a svi ovi gore su govorili jednim jezikom...bas kao i danas...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2009, 19:04 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

lubax je napisao:
pa ja i ne ulazim u neku ozbiljnu diskusiju, to sam prepustio vama dvojici 8) :happy1: prokomentarisao sam samo ono sto je svima jasno da je pogresno, i za sta ne treba biti strucnjak...sto se ostalog tice, ti se slobodno ubjedjuj i nabjedjuj s kim oces, meni ne smeta :)
..a sto se tice ''strucnjaka'' kojeg zeljno iscekujes, njemu svaka cast ako uopste ima zivaca raspravljati se s nekim ko je nakon par mjeseci ''internet izucavanja'' pomislio da je uvatio Boga za bradu :confused1:

aha....lijepa lafina
jednostavno, jarane ti veze nemaš sa istorijom, pa ne želiš da se provaljuješ...što je na kraju krajeva i pametno.....živio u svojim zabludama i dalje !!
a interne tje fala bogu, dostupan svakome, pa izvoli i TI se uhvati izučavanja....misliš da je i za to svako sposoban ??

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2009, 19:06 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

žaoka je napisao:
...vidis,trebao bi se pozabaviti tim nekim jezikom...jezik trpi promene, ali ne drasticne...ono si kako govoris...a svi ovi gore su govorili jednim jezikom...bas kao i danas...

ja...i.... šta hočeš da kažeš.....u čemu je poenta :roll:

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2009, 20:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
Slika

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2009, 21:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
TUZLAK je napisao:
lubax je napisao:

opet šuplja priča

a ponavljam, "naoružao" sam se znanjem da se ne bojim uhvatit u borbu sa kim god hočeš
pa nek izvoli ko misli da je TAJ dostojan protivnik
bujrum !!

Jel to bo bosanskom jeziku?

Citiraj:

Sta si ti jebote Bili Kid?

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2009, 21:38 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
TUZLAK je napisao:
od srba istočne hercegovine(iako je ovo upitno da li su to uopšte bili srbi, jer po meni su oni etnički oni isti slaveni koji se kao i bošnjani naseliše po hercegovini bar 50 godina prije srpskog plemena) i podrinja ( to jesu "original" pripadnici početnog srpskog plemena koje je došlo u rašku najranije 632.g.) takođe je njih dosta primilo islam, i to je treća komponenta današnjih bosanaca, dakle islamizirani bosanski srbi
TUZLAK je napisao:

nema ih sve do pojave garašanina, mlade bosne i principa, e od tada jača nacionalni pokret koji, slično kao i kod hrvata, utiče na to da se Bošnjani pravolsavci odjednom osjećaju kao Srbi

Pa ko sad ovde koga j3be!?!?!?!?

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2009, 21:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
TUZLAK je napisao:
Invazijom Turaka krajem 14. stoljeća prekinut je razvoj srpskih zemalja. Srbi gube bitke s Turcima na rijeci Marici (1371.) i Kosovu (1389). Okupacija počinje koncem 15. stoljeća a potrajat će slijedećih nekoliko stoljeća. Kroz tih nekoliko stoljeća Srbe čekaju teški dani, najtragičniji u njihovoj povijesti. Turci nabijaju Srbima namet poznat kao 'harač' kako bi se financirala imperijalna mašinerija. Najgori 'harač' postao im je 'harač u krvi', namet koji su plaćali u mladićima koje su otimani od roditelja da bi ih odgojili kao turske vojnike 'janjičare'. Tijekom ovog razdoblja dolazi do drastičnih demografskih promjena na područjima gdje su do tada živjeli Srbi.
Oni napuštaju Kosovo i Sandžak, ali naseljavaju Hrvatsku i Slavonsku Krajinu, zapadne dijelove današnje Bosne i Hercegovine, kao i teritorij današnje Vojvodine. Tijekom ovog razdoblja dolazi također do asimilacije pravoslavnih Vlaha u srpski narod.
Najveća pojedinačna od tih migracija je bila ona iz 1690., kada Srbi pod vodstvom patrijarha Crnojevića stižu u Panoniju (Austrijsko carstvo).

de sad logicki objasni razliku izmedju turske vlasti u srbiji i turske vlasti u bosni :lol: :lol: (samo da se razumijemo, procenat se mogao promijeniti ali ne u toj mjeri u kojoj bi tvoji "U"dzbenici mogli promjeniti istoriju.npr. neki turski popis iz 1600 i neke i kasniji AU popis. neko tu laze, jasno je i ko. povrh svega, bjezati od turaka turcima i nije neka logika :lol: :lol: ) pravoslavni srbi su od naseljavanja slavena na ova podrucja oduvjek bili najbrojniji ( onda ste smislili jasenovac i vezanje zastava 92 i sad nazalost nismo)

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2009, 21:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
Citiraj:
ja...i.... šta hočeš da kažeš.....u čemu je poenta

...kazem da govoris srpski...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2009, 22:14 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2006, 09:59
TUZLAK je napisao:
a interne tje fala bogu, dostupan svakome, pa izvoli i TI se uhvati izučavanja....misliš da je i za to svako sposoban ??

очигледно да је доступан свакоме.......
видим ''наоружао'' си се знањем и чињеницама и спреман си да побијеш сваки логичан, утемељен и тачан аргумент......
искрено се надам да се дј тц неће упустити у даљу расправу са тобом ''интернет историчаром'' .... уосталом нико овдје неби требао да те схвата озбиљно....
сумњам да су ТУЗЛАК и _Глатки (онај што по новости и дешавања пише о гранду) два налога једног истог јако обољелог лика...... :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2009, 01:26 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Avg 2006, 17:24
TUZLAK je napisao:
IMAŠ LI TI KAKAV DOKAZ da ovo NIJE BILO OVAKO,

To tako ne ide. Ako nešto tvrdiš, onda to dokažeš. Tako je u nauci. Ne vidim u čemu je problem.

Uostalom, ti se oslanjaš na teze Nade Klaić. Onda ti ne bi trebalo biti teško da izneseš dokaze. Znaš koja je knjiga u pitanju, o čemu se radi, itd. Nađi i prenesi ovdje.

TUZLAK je napisao:
daj ti meni svoju verziju, kako je bilo, pa ću ja tebe onda(za razliku kako ti nisi u stanju) da probam, i uspjet ću, DA TE POBIJAM, za neke događaje i godine događanja
ok ? izvoli, iznesi svoju verziju KAKO JE BILO ??

Već sam pokazao kako je tvoja tvrdnja o Neretljanima, Dukljanima, Zahumljanima, Travunjanima i Konavljanima samo proizvoljna tvrdnja zasnovana na pogrešnom tumačenju. Nada Klaić, koliko sam shvatio, uopšte ne tvrdi da su oni dio "bezimenih", kao, npr. Braničevci, Duljebi, itd. "Bizantski bilmez" nije odgovor; to je samo odraz frustracije i glupave nadmenosti.

Što se mene tiče, pitanje Bosne nije rješeno, i neće biti još, pogotovo ne od strane amatera. Za sad me vuku dokazi o srpskom etničkom elementu u osnovi stare Bosne. Nije mnogo, ali još nisam dobio jače suprotne dokaze. Da se razumijemo, od "Centra za bošnjačke studije" ne očekujem mnogo, ali svakako bih volio čuti šta prominentan istoričar kao Klaićka ima da kaže. Ti pored "Bizantskog bilmeza" i nekakvih sumornih nepotpisanih objašnjenja o povelji Matije Ninoslava nisi dao ništa drugo. Da te poštedim ponovne kritike i da ne spominjem opet "Barski rodoslov" (Ljetopis popa Dukljanina) i njegova legendarna kazivanja za vrijeme prije X vijeka, što je sa naučnog stajališta potpun promašaj.

Isto tako, vidimo da "masovno" naseljavanje prije VI vijeka ne dolazi u obzir.

Što se tiče Iraklija, uopšte nije bilo nikakve vojne kampanje preko Drine, jer jedva da su očuvani Solun i Carigrad sa okolinom. Iraklije je odbranio Carigrad od avarsko-slavenske opsade i vodio teške ratove protiv Sasanida na istoku. Ne znam otkud ti ova priča.

Isto tako, tvoje krhko poznavanje vizantijske istorije rezultuje i tvrdnjama da je Vizantija branila samo "Istočno carstvo" (do Drine), a da ga za "Zapad", gdje se nalazi Bosna - kako ti to fino kažeš - "zaboli". No, da si čuo za Justinijanovu rekonkvistu, znao bi da je u VI vijeku veliki dio teritorije povraćen - uključujući Rim, Ravenu, Kartaginu i Novu Kartaginu - i stavljen pod Carigrad. Pod taj teritorij spadala je i rimska Dalmacija i Ilirik. I nakon naseljavanja Slavena, dalmatinski gradovi su ostali pod vizantijskom vlašću, kao Split i Trogir.

TUZLAK je napisao:

Život van interneta, Tuzlak.

Провери обим злонамере непријатеља
и његову снагу о кремени брид своје.
— Oskar Davičo

Poslednji put menjao DJ-TC dana 27 Jan 2009, 01:31, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2009, 01:28 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

TUZLAK je napisao:
lubax je napisao:

aha....lijepa lafina
jednostavno, jarane ti veze nemaš sa istorijom, pa ne želiš da se provaljuješ...što je na kraju krajeva i pametno.....živio u svojim zabludama i dalje !!

tacno tako! ja sam srecom, svjestan koliko znam a koliko ne, sto se za tebe, nazalost, ne bi moglo reci, pa se desava upravo ovo sto sam ti podebljao :P

P.S. ipak, nemoj da te bilo sta od ovog obeshrabri, a pogotovo ne cinjenica da ces tesko docekati da na kraju svih tih tvojih mapa i postova skocimo u cudu, i kazemo sebi: ''jeb.te pa tuzlak stvarno ''logicki'' razmislja - batalimo sve istorijske teze, dokazane od relevantnih istoricara i naucnih radnika i pustimo jedinog, preinteligentnog, da nas povede putem istine!''

Warren Buffett

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2009, 10:26 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

de sad logicki objasni razliku izmedju turske vlasti u srbiji i turske vlasti u bosni :lol: :lol: (samo da se razumijemo, procenat se mogao promijeniti ali ne u toj mjeri u kojoj bi tvoji "U"dzbenici mogli promjeniti istoriju.npr. neki turski popis iz 1600 i neke i kasniji AU popis. neko tu laze, jasno je i ko. povrh svega, bjezati od turaka turcima i nije neka logika :lol: :lol: ) pravoslavni srbi su od naseljavanja slavena na ova podrucja oduvjek bili najbrojniji ( onda ste smislili jasenovac i vezanje zastava 92 i sad nazalost nismo)

PO TURSKOM POPISU iz 1500 bilo je samo 8-9 posto srba, toliko da znaš
a bilo je razlike u turskoj vlasti u bosni i srbiji, u bosni je ta vlast bila prema hrišćanima blaža, da si šta čitao i da znaš istoriju to bio vjerovatno znao
uostalom, to su takve nebuloze o postojanju srba u bosni u zapadnom dijelu da nije vrijedno ni komentarisat
eto nek ti uvaženi istoričar DJ to objasni, valjda češ njemu povjerovat

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2009, 10:28 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

žaoka je napisao:
Citiraj:
ja...i.... šta hočeš da kažeš.....u čemu je poenta

...kazem da govoris srpski...

srpski postiji regularno tek od vuka karadžića, toliko da znaš
prije toga svi slaveni su pričali sličnim slavenskim jezikom
po tvojoj logici valjda i hrvati pričaju srpski :confused2:

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2009, 10:29 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Xander Cage je napisao:
TUZLAK je napisao:

очигледно да је доступан свакоме.......
видим ''наоружао'' си се знањем и чињеницама и спреман си да побијеш сваки логичан, утемељен и тачан аргумент......
искрено се надам да се дј тц неће упустити у даљу расправу са тобом ''интернет историчаром'' .... уосталом нико овдје неби требао да те схвата озбиљно....
сумњам да су ТУЗЛАК и _Глатки (онај што по новости и дешавања пише о гранду) два налога једног истог јако обољелог лика...... :lol: :lol: :lol: :lol:

opet šuplja priča
DAJ taj "tvoj svaki logičan, utemeljen i tačan argument"
de više da čujem, jebote bar jedan
cijelo vrijeme samo uopšteno serete

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 120 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]