banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Avg 2025, 06:53

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 28 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
PostPoslato: 22 Jan 2009, 15:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Maj 2005, 21:02
Vuk_samotnjak je napisao:
Nije covjek lud nego je sam pa ga svi smatraju ludim, da se kupa jos 5-10 ljudi sa njim to bi bila atrakcija i mnogi bi pokusavali isto ovako sam Jefto je samo jos jedna "budala" u ocima naroda.

.. def. opravdavas svoj nick porukama.. :wink:

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2009, 16:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Helena je napisao:
Momak, decko, filozofe....po cemu se ja sprdam sa pravoslavnom vjerom?? Molim te, ne lupetaj.

Da li sam povezala da se Jefto kupao zbog Bogojavljanja? Nisam.

Da, jesi. Da te imalo zanima taj običaj i taj vjerski praznik ti bi pitala, a ne bi izvlačila nadri zaključke.
Helena je napisao:
Je li vjerniku treba pop da kaze sta da cini a sta ne? Ako ti se obiljezava, ti ces da obiljezis, sa popom ili bez.

Tipično nepoznavanje pravoslavlja. Da razumiješ znala bi da vjernici ne mogu vršiti osveštenje i blagosiljanje, to mogu samo rukopoloženi sveštenici i jeromonasi.

Helena je napisao:
Naravno da u Banjaluci svako ima pravo da obiljezava svoje praznike. Pobogu, to niko ne spori. Na tebi je tj. na vjerniku je kako ce svoj(e) praznik(e) da obiljezava.
Mnogi se samo na velike praznike busaju da su vjernici (bilo koje vjere), a ostale dane u godini zaborave da crkva postoji. (instant - vjernici). To je sprdacina.

Ja nigdje nisam dovela u pitanje niciju vjeru ili ne daj Boze pravila sprdacinu na konto toga.

U fotelji moze da sjedi Davidovic ili bilo ko drugi i dalje mislim da je stvar crkve kako ce se crkveni (vjerski) praznici obiljeziti.

Ne ti nisi zabranila, tebi se samo kosa dilga na glavi kada si pročitala moj post u kome sam pomenuo grad Banjaluku i zašto se nije obilježilo Bogojavljenje na dostojan način.
Ja vjerujem da je u ovom gradu pravoslavni svijet u većini, a to znači nešto.

I ne znam zašto si se ti osjećala prozvanom kada je jasno ko treba da slavi prvoslavne običaje.

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2009, 18:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Šta znači? Znači da zato što od 92. pa nadalje svi slave slavu, idu na uranak i sl. mogu da budu Pravoslavci i diče se tim? Prije tog niko se nije znao ni prekrstiti... Sad se odjednom svi busaju u prsa. Čast pravim vjernicima, al ovo je u zadnje vrijeme postalo obično preseravanje... Ako ne slaviš slavu, nenormalan si, pa kakav si ti to Srbin?! Daj, molim te...
Sad se slavi Bogojavljenje, Sv. Sava, Sv. Petar, Mala Gospojina koju sad tako dično zovemo "srpska nova godina" itd. Nema šta se ne slavi, ipak smo mi vjernici neviđeni... Licemjerje obično...
Što bi sad grad morao da obilježava i Bogojavljenje? Najbolje da se nikad ne radi nego samo da se slave obilježavaju...
Što se tiče Jetfe - respect.

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2009, 18:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Bitno je da vi imate dar od prirode, da možete prepoznati ko je pravi vjernik, a ko folirant.

Bitno je da vam zapadne za oko, kada neko ide u crkvu, slavi slavu. Iako po zakonu o radu zna se da svako ima pravo na 2 neradna dana u godini da bi ih posvetio Bogu.

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2009, 00:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
Kako si ti ogranicen to je cudo jedno. Sa tobom je svaki razgovor ravan udaranju glavom u zid.

Najgore od svega sto ne citas, nego donosis zakljucke "'nako". Ja rekoh sto mislim - ne smatram da grad treba organizovati vjerske praznike i obiljezavanja nego crkva. I vjernici ako zele da tako obiljeze, da zajedno sa crkvom to i urade. O tome se rasprava i zapocela. Sve ostalo je tvoje kalemljenje tj. nista s nicim.

Aj u zdravlje.

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2009, 00:43 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Dec 2006, 15:38
vb87 je napisao:
Nije valjda da si isao na search da bi provjerio koliko puta je onog lopova nazvao pravim imenom?! Zasto te to strecnulo? Da nisi u kolu pa ti bode oci?

A Jefto je genije. Vise puta sam bio prisutan kada je kopao po Kastelu trazeci novcice i druge predmete, u par navrata nekoliko nas je kopalo sa njim. Mnogo zanimljivih prica mozes cuti od tog "Deda Mraza".
Naravno, zanimljivih prica mozes cuti i od Kradoljuba, Dodika i ostale lopovske bratije. Svako ima svoju sferu interesovanja. :D

To što mene "štreca" je to što kreteni poput ovog kvazi - filozofa miješaju politiku u sve, a prije bi se uključio u strujno nego u to kolo o kojem ti pričaš! A vidim da imaš slično razmišljenje kao gore spomenuti gospodin...

Over and out :roll:

sa više dece igrao,kada bih život ponovo pred sobom imao.
Ali vidite,imam 85 godina i znam da umirem.

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2009, 12:29 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Okt 2005, 23:57
Mogao bi malo da smanjis sa tim vrijedjanjem! Lajanje te ne cini pametnijim. :wink:

http://www.youtube.com/watch?v=dk5FBE1L-Kc

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2009, 15:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Kada bi se osvrtao na svakog Dodikovog pristalicu, kojih je bilo na ovom forumu i kojih će biti , završio bih u onoj instituciji kod Vrbasa. :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 28 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]