banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 17 Avg 2025, 18:24

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 15 Jan 2009, 17:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Jeste li gledali prilog danas na HRT1 o djevojci Senidi Becirevic koja se vodila kao nestala osoba, cak je i na jednom spomeniku zrtvama pisalo njeno ime, a pronadjena je ziva. Spasio ju je vojnik i zivjela je u Srbiji kao Mila Jankovic. Bioloski otac joj je jos ziv i spojili su ih, a majka se jos smatra nestalom.
Ima dosta tekstova o ovome kad se zagoogla: http://www.kozarac.com/site/article-3884--0-0.html

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2009, 10:13 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Ovo je trebalo ići u politiku.
Kao ona trojica koji se vode kao ubijeni u Srebrenici,a prijavili se za glasanje na lokalnim izborima.

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2009, 13:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
_zoka je napisao:
Ovo je trebalo ići u politiku.
Kao ona trojica koji se vode kao ubijeni u Srebrenici,a prijavili se za glasanje na lokalnim izborima.

Ma kakva politika.

Ovo nema veza sa tim što ti navodiš.

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2009, 23:34 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 29 Jan 2009, 23:09
Poznajem Milu od kad je imala 9 godina.Svesam prepricavao vec mnogo\puta i moja je zena prepoznala na tv po mojoj prici....Vojnik Jankovic je cuo bebu kako place u zapaljenij kuci u noci tokom akcije.Bebu je uzeo i odneo je kuci.Kako su bili siromasni u ratu dette se brzo razbolelo i nije se moglo izleciti.Gospodja Zivka Jankovic iz Bg koja je donosila pomoc u Vlasenicu je ispricala muzu Ziki o tome.Zika koga sam upoznao 8 godina posle toga kad je dosao kod mene i kupio najskuplji siemens sporet od 4500 DM je trazio od svoje zene da donese dete u Beograd.To je i uradila ali je dete bilo jako bolesno a bilo je problema sa lecenjem jer nije imala knjizicu.Tada Gosp.Zika odlazi na VMA i pistolj uperi u nekog nacelnika i ostavivsi mu 5000 DM trazi da dete bude sto pre zdravo.Posle mesec dana dete uzima i dovodisvojoj kuci.Zdravo ali temperatura 39c.Kako su trebali da krenu u Grcku na more potplativsi sluzbenicu Mila dobija ime i sliku u pasosu gospodje Zivke te odlazi u Grcku.Posle 7 dana pada joj temperatura ispod 37 i od tada je jako zdrava.Jako dobar je ucenik sa svim peticama i ima svoju sobu.Prezime je dobila jer se i vojnik kojiju je nasao i Zika isto prezivaju Jankovic.Pokusali su da sa vojnokm nadjunjenu kucuali slike koje je on memorisao nisu se poklapale sa terenem te nisu uspeli.Cudno mi je kako nisu uspeli da joj nadju poreklo jer su u Sarajevu i tada znaali za nju.Neznam kako je otisla u Taj dom pre godinu i po jer nisam svracao kod Jankovica ali ona kaze da su stalno u kontaktu a ja znam da su to divni ljudi i da ce joj biti ceo zivot pred ocima.

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2009, 00:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Dorotej je napisao:
Poznajem Milu od kad je imala 9 godina.Svesam prepricavao vec mnogo\puta i moja je zena prepoznala na tv po mojoj prici....Vojnik Jankovic je cuo bebu kako place u zapaljenij kuci u noci tokom akcije.Bebu je uzeo i odneo je kuci.Kako su bili siromasni u ratu dette se brzo razbolelo i nije se moglo izleciti.Gospodja Zivka Jankovic iz Bg koja je donosila pomoc u Vlasenicu je ispricala muzu Ziki o tome.Zika koga sam upoznao 8 godina posle toga kad je dosao kod mene i kupio najskuplji siemens sporet od 4500 DM je trazio od svoje zene da donese dete u Beograd.To je i uradila ali je dete bilo jako bolesno a bilo je problema sa lecenjem jer nije imala knjizicu.Tada Gosp.Zika odlazi na VMA i pistolj uperi u nekog nacelnika i ostavivsi mu 5000 DM trazi da dete bude sto pre zdravo.Posle mesec dana dete uzima i dovodisvojoj kuci.Zdravo ali temperatura 39c.Kako su trebali da krenu u Grcku na more potplativsi sluzbenicu Mila dobija ime i sliku u pasosu gospodje Zivke te odlazi u Grcku.Posle 7 dana pada joj temperatura ispod 37 i od tada je jako zdrava.Jako dobar je ucenik sa svim peticama i ima svoju sobu.Prezime je dobila jer se i vojnik kojiju je nasao i Zika isto prezivaju Jankovic.Pokusali su da sa vojnokm nadjunjenu kucuali slike koje je on memorisao nisu se poklapale sa terenem te nisu uspeli.Cudno mi je kako nisu uspeli da joj nadju poreklo jer su u Sarajevu i tada znaali za nju.Neznam kako je otisla u Taj dom pre godinu i po jer nisam svracao kod Jankovica ali ona kaze da su stalno u kontaktu a ja znam da su to divni ljudi i da ce joj biti ceo zivot pred ocima.

Na kom jeziku je ovo napisano :-? :-? :-?

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2009, 00:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
Nevjerovatna sudbina Senide Bećirović iz Capardi kod Kalesije, koja je na početku rata odnesena iz porodične kuće i pod imenom Mila Janković odrasla u Beogradu, i dalje izaziva veliko interesiranje medija u regiji. Priča o njoj ovih dana dobila je novi zaplet. Senidi je, nakon što je uspjela pronaći oca Muhameda, ispričano da ju je iz zapaljene kuće u Capardama, nakon što su srpske jedinice okupirale ovo selo, spasio vojnik koji je kasnije poginuo. Tu priču ponavljali su svi koji su na bilo koji način imali veze s njenim donošenjem u Šekoviće i Vlasenicu te usvajanjem u Beogradu.No, prije nekoliko dana skoro romantična priča o vojniku spasiocu djeteta dobila je neočekivan tok, koji na cijeli slučaj baca potpuno novo svjetlo. U beogradskoj "Politici" objavljen je tekst u kojem se tvrdi da su Senidu spasila, ustvari, trojica vojnika i jedna žena. Autor ovog teksta je ratni reporter "Politike" Radovan Kovačević, koji je 1993. godine objavio priču o djevojčici, nakon koje su je usvojili Živana i Živko Janković iz Beograda.

U prilično patetičnoj priči o vojnicima humanistima "Politika" navodi da su Zdravki Elez, ženi iz Vlasenice, bebu donijeli brat i sestra Dragana i Zoran Bobar te Mišo Stupar i Mišo Pelemiš.- Svi ih znaju u Vlasenici - ratnici, specijalci, ovim postupkom dokazali su da imaju dušu -navodi se u "Politici".No, ako su imena koje navodi "Politika" tačna, neminovno se nameće pitanje da li je humanost bila glavni motiv Senidinih spasilaca ili je u pitanju bilo nešto sasvim drugo. Naime, na spomen imena Miloš Mišo Stupar i Miodrag Mišo Pelemiš svim vlaseničkim i srebreničkim Bošnjacima ledi se krv u žilama. Stupar je jedan od sedmorice ratnih zločinaca koje je Sud BiH prošle godine osudio na po 40 godina zatvora zbog genocida u Srebrenici. Pelemiš je bio komandant zloglasnog 10. diverzantskog odreda Vojske RS, čiji su pripadnici, među kojima je i presuđeni Dražen Erdemović, vršili egzekucije nad srebreničkim Bošnjacima u julu 1995.
Pitanja bez odgovora esu li zaista Stupar i Pelemiš, i iz kojih pobuda, odnijeli Senidu u Vlasenicu? Je li ona jedino dijete koje je tada odneseno? Je li i ova verzija događaja samo "zabacivanje tragova" kako nikada niko ne bi bio pitan za sudbinu više od 30 ljudi koji su ubijeni onog dana kada je Senida spašena, među kojima su i njena majka i sestra? Sve ovo pitanja su na koja još nema odgovora. (Kliker.info-Dnevni avaz)

Kaže zadržaće ime Mila i ostaće pravoslavka. Život piše drame, drago mi je da je našla i svoju biološku rodbinu.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]