banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 16:48

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 34 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
PostPoslato: 05 Dec 2008, 09:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 29 Apr 2006, 21:16
Ja sam svojim postovima i pokušao da aludiram na ovo
CortoMaltese je napisao:
Nautilus, čitajući tvoj post čovek ne može da se ne zapita, da li je moguće da se jedan potencijalno dobar projekat ulaganja Srbije na ove prostore polako pretvara u farsu, a što je najgore nije ovo njima jedini gaf. Stvarno ekipa iz Komercijalne može opstajati isključivo na osnovu političkih veza.

S tim da ne mislim, konkretno, samo na Komercijalnu banku, već i mnoge druge "ekipe" koje opstaju isključivo na osnovu političkih veza.

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2008, 11:08 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 03 Okt 2005, 10:37
The_One, izgleda da ste potpuno u pravu, jer sta da covjek kaze o kompetencijama nekoga ko bi, s obzirom na svoju poziciju, trebalo da se "krasi" titulom uspjesnog finansijskog menadzera, medjutim ostala sam bez teksta kad sam vidjela odgovor na prigovor dopisu o neosnovanom povecanju kamatnih stopa, a kojeg potpisuje g-din direktor Komercijalne banke...
Naime, u pomenutom odgovoru nema ni jedne cinjenicu o kreditnim ugovorima, ljudi se pozivaju na svjetsku erkonomsku krizu, kao da su pri ugovaranju kredita relevantne opste svjetske okolnosti, a ne konkretno ugovorene cinjenice o kreditu... Pri tom mi kao klijenti treba da "sazvacemo" i jos jednu nebuloznu konstataciju, koja glasi otprilike: "...skoro dvije godine ste imali na raspolaganju na trzistu najpovoljniji kredit, a i nakon povecanja smo medju najpovoljnijim bankama, pa su vasi budzeti lakse podnosili vase kreditno opterecenje..." !!! Ni rijeci o ugovorom preuzetim obavezama banke, cak ni o tome sta su sebi dali za pravo da imaju kao pravno uporiste za odluku o povecanju kamatnih stopa...
Ovo je tretman kao da smo kredite otprilike dogovarali na pijaci... Ne znam sta vise reci o (ne)ozbiljnosti g-dina Suputa koji, iako - nadam se bar - fakultetski obrazovan covjek - kao da nikad nije cuo za termine poput ugovora, zakona, i sl.

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2008, 17:10 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Avg 2008, 20:02
Nautilus je napisao:
The_One, izgleda da ste potpuno u pravu, jer sta da covjek kaze o kompetencijama nekoga ko bi, s obzirom na svoju poziciju, trebalo da se "krasi" titulom uspjesnog finansijskog menadzera, medjutim ostala sam bez teksta kad sam vidjela odgovor na prigovor dopisu o neosnovanom povecanju kamatnih stopa, a kojeg potpisuje g-din direktor Komercijalne banke...
Naime, u pomenutom odgovoru nema ni jedne cinjenicu o kreditnim ugovorima, ljudi se pozivaju na svjetsku erkonomsku krizu, kao da su pri ugovaranju kredita relevantne opste svjetske okolnosti, a ne konkretno ugovorene cinjenice o kreditu... Pri tom mi kao klijenti treba da "sazvacemo" i jos jednu nebuloznu konstataciju, koja glasi otprilike: "...skoro dvije godine ste imali na raspolaganju na trzistu najpovoljniji kredit, a i nakon povecanja smo medju najpovoljnijim bankama, pa su vasi budzeti lakse podnosili vase kreditno opterecenje..." !!! Ni rijeci o ugovorom preuzetim obavezama banke, cak ni o tome sta su sebi dali za pravo da imaju kao pravno uporiste za odluku o povecanju kamatnih stopa...
Ovo je tretman kao da smo kredite otprilike dogovarali na pijaci... Ne znam sta vise reci o (ne)ozbiljnosti g-dina Suputa koji, iako - nadam se bar - fakultetski obrazovan covjek - kao da nikad nije cuo za termine poput ugovora, zakona, i sl.

Nautilus, pravo je na tvojoj strani. Može direktor Kom. banke pisati šta god hoće, ti nastavi sa plaćanjem anuiteta u skladu sa potpisanim ugovorom i moja savet je da pošalješ kopiju ugovora i odgovora na prigovor Agenciji za bankarstvo Republike Srpske, sa molbom da izvrše intervenciju po tvojoj žalbi.

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2008, 17:48 
Početnik
Početnik

Hvala ti, tako ce i biti...

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2008, 14:36 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 13 Dec 2008, 14:30
vidio sam vasu raspravu, ima nas jos i u potpunosti dijelim razmisljanje sa ostalim prevarenim klijentima komercijalne banke. Trenutno smo u statusu cekanja odgovora na prigovor koji smo poslali na obavjest o promjeni kamatne stope, pa ako se nastavi ovako, nema sta TUZBA. U kontaktu smo (govorim u mnozini, supruga i ja) sa 6 -7 korisnika kredita pod istim uslovima i svakodnevno razmjenjujemo informacije

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2008, 20:15 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Bitno je da istrajete. Koliko vidim iz ovde izlozenog, ako postoji pravda, onda je na vašoj strani..

Koliko su banke bezobrazne vidio sam kada je neki lik falsifikovao pečat firme u kojoj radim i prijavio se u BiB banci kao naš zaposlenik. Par mjeseci kasnije, nama stiže poštom dokument o adm. zabrani na njegovu platu. Mi naravno pojma nismo imali o svemu tome... Falsifikovan je potpis knjigovođe, direktora, pečat...

BIB banka je u tom slučaju bila oštećena nekih 15 000KM koliko je lik podigao a oni nas mole da slučaj ne prijavimo policiji...

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2008, 20:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Nov 2004, 16:56

Poslednji put menjao emeritus dana 22 Dec 2008, 02:02, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2008, 18:20 
Početnik
Početnik

Klijent, jeste li vi za zajednicku tuzbu ako dodje do toga?

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2009, 14:27 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Avg 2008, 20:02
@Nautilus, da li resi problem sa Komercijalnom ?

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2009, 11:11 
Početnik
Početnik

Jos nikakav zvanican odgovor na prigovor nisam dobila. U medjuvremenu smo pozivani na razgovor u banku, gdje su korisnike ovakvih kredita pretezno pokusavali nagovarati da potpisu anex ugovora, kako bi se "legalizovalo" povecanje kamatnih stopa. Kazem pretezno, jer je cinjenica da iskustva nas nekoliko klijenata koji smo u stalnom kontaktu variraju, pa su napr. nekoga samo priupitali da li bi prihvatili povecanje stope, dok neki ljudi tvrde da su im cak i prijetili da moraju prihvatiti povecanje stope jer "mogu inace imati posla sa sudom"... Najcesci slucaj je da su klijentima predlagali da ce ih "pustiti" da placaju po starom anuitetnom planu do napr. 01.01.2010., a od tog datuma po novom... Kako god, meni je to iskustvo bilo prilicno neugodno, osjeca se covjek kao da je "pod lupom" zbog same cinjenice da nas uopste, na pravdi Boga, pozivaju na razgovor, jednog po jednog, pa se stice dojam nekakvog saslusanja, iako ja kao redovan platisa svog kredita ne znam sta sam ja to skrivila da bi me se saslusavalo... S druge strane, dva od tri clana komisije, koja nas je "docekala" u banci, skoro da ne progovore ni rijec, a treci clan mi je djelovao kao covjek koji je na silu "uguran" u tu pricu, ni kriv ni duzan, i koji zbog ko zna cega jednostavno mora da odradi taj razgovor sa nama, i meni je na momente djelovalo da taj covjek to jako tesko podnosi, do te mjere da mi ga je bilo zao...
Sta da vam kazem - sve ovo je zaista za nepovjerovati... Nikad nisam cula ni za jedan ovakav slucaj, niti mi je jasna svrha ovakve akcije... Glavna revizorka banke je zaista "usla" u problematiku, ona je izgleda i zaduzila ljude iz banke da obave razgovor sa klijentima, i navodno bismo trebali dobiti odgovor Upravnog odbora "uskoro". Da nije zalosno sve ovo sto nam se izdesavalo - bilo bi smijesno...

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2009, 21:22 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Vrlo jednostavno.... Placas ono sto si potpisao i ne potpisujes nista novo sto ne ide tebi u korist... Kraj price :)

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2009, 13:11 
Početnik
Početnik

:-), hvala na podrsci...

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2009, 21:22 
Početnik
Početnik

www.novireporter.com
Komentar je suvisan :roll:

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2009, 21:25 
Početnik
Početnik

http://www.novireporter.com/look/report ... ticle=3855
(Ovo je u stvari pravi link)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 34 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]