banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Avg 2025, 04:15

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 148 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 24 Nov 2008, 22:09 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Feb 2008, 02:17
Ja sam danas bio u blicu, plaćao račun, i eto, rekoh da piam zašo ne mogu preći na novi paket, tj. da plaćam 25 kao novi pretplatnici i rekli su mi da mogu preći na jedan od dva stara paketa, znači onaj od 3GB i onaj flat, koji košta oko 60KM.
Znači ne može se preći na 'nove pakete', koji su u suštini ista usluga.

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2008, 22:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Sep 2004, 01:11
gsasa je napisao:
Na njihovom forumu sam pročitao da oni ovaj solo wadsl ne tretiraju kao novi paket, nego kao potpuno novu uslugu, i zato stari korisnici ne mogu prijeći na ovaj"paket".

Mogu oni to zamotavati kako god hoće i nazivati kako god žele , ali to neće promjeniti stvari -
ovo je ponižavanje starih korisnika.
Moj ugovor se završava ubrzo i ako blic zadrži ovakav odnos nema me više kod njih pa taman da su najpovoljniji i najbrži. Već je par mojih prijatelja koji su htjeli zasnovati ugovor kod njih uspješno odvraćeno i spriječeno da naprave glupost zvanu potpisivanje ugovora sa blicom-aneksom.
Menadžment u Blicu mi mogao da razmisli gdje ih takva poslovna politika vodi, ja odgovor već znam.

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2008, 10:00 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2007, 23:37
mogu oni to nazivati kako hoce!
da smo u americi sad bi imali gomilu tuzbi!

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2008, 10:06 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Dec 2005, 18:04
Da smo u Americi, sad bi bili u finansijskoj krizi, i Internet ne bi bio bitna stavka u životu kad samo čekaš da izgubiš posao :)

EDIT: sad se sjetih onog: "Da baba ima krila, bila bi avion" :D

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2008, 22:47 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

kaze se da su babi muda....
ili da je babi traktor....

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2008, 23:35 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2002, 20:07
Odoh ja uplatiti 10 sati...hehehe tako bliska proslost...A sad kukamo sto nemamo 1mbps :D

?>

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2008, 00:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
tesko sranje je sta radi ovaj blic iliti aneks ..
i ja isto pitao za prelazak sa starog na novi ugovor i ona cura poce nesto pricati..
kazem ja isto ovako, nije fer prema starim korisnicima itd ... sta ce ona jadna .. slegnu ramenima, kaze o tome ja ne odlucujem ..
jos mi rece da ce mi mozda i ukinuti popust koji sam imao kad sam potpisivao ugovor..
znaci nije mi stalo za tih par maraka ali to stvarno nema smisla.. ako sam potpisao ugovor na dve godine i tu pise da imam popust a sad za ovaj mjesec mi dodje racun bez uracunatog popusta..
uuu .. onda cu stvarno da se naljutim ..

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2008, 20:34 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Predjes na drugog provajdera i nemas brige...A to je stvarno losa poslovna politika blica!

?>

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2008, 23:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

nazalost tek je proslo 5 mjeseci otkako sam potpisao ovaj ugovor..
jos cu da ih trpim ..

Дрзнеш ли даље?...

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2008, 01:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
me, myself & i
Slika

:)

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2008, 13:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Slika

nisam ni ja bolji :)

Дрзнеш ли даље?...

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2008, 13:29 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
Tommy Vercetti je napisao:
me, myself & i
Slika

:)

60 MB ????

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2008, 14:39 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

te vrijednosti su u MB :)

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2008, 10:51 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ja bih skidao rainbow tablice, samo ako cu blicu potrositi koji MB vise hehe

?>

Vrh

PostPoslato: 29 Dec 2008, 22:35 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 29 Dec 2008, 13:52
Molim vas pogledajte moj post na adresi:

viewtopic.php?f=13&t=40405

Vrh

PostPoslato: 31 Dec 2008, 09:00 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 31 Dec 2008, 08:43
stormbringer je napisao:
Ja sam danas bio u blicu, plaćao račun, i eto, rekoh da piam zašo ne mogu preći na novi paket, tj. da plaćam 25 kao novi pretplatnici i rekli su mi da mogu preći na jedan od dva stara paketa, znači onaj od 3GB i onaj flat, koji košta oko 60KM.
Znači ne može se preći na 'nove pakete', koji su u suštini ista usluga.

Samo da razjasnim ljudima da nigdje u ugovoru sa Blic net-om ne stoji stavka da se moze jedino preci na stare pakete i to je pravno utemeljena cinjenica (provjereno sa vise advokata). Za sve koji imaju prigovore predlazem da odete na sajt udruzenja za zastitu potrosaca Plava sfera i da odvojite nekoliko minuta da se pozalite na usluge Blic net-a. Necete biti prvi jer smo (nezadovoljni korisnici Blica) vec pokrenuli stvari sa mrtve tacke i vec je bio poveci clanak u novinama o monopolizmu i bezobrazluku Aneksa (kome treba nek se obrati na igorceko@gmail.com ). Uskoro ce se to prenijeti i na televiziju. Medijska hajka je jedini nacin da se ti monopolisti obuzdaju. Samo vam mogu reci da pouzdano znam da je Blic izgubio ogroman broj korisnika (mjeri se u hiljadama) zbog ovakvog poslovanja.

Vrh

PostPoslato: 31 Dec 2008, 09:52 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Monopol (grč. monos, jedan + polein, prodavati) u ekonomiji se definira kao trajna tržišna situacija gdje postoji samo jedan davatelj određene vrste proizvoda ili usluga. Osobina monopola je nedostatak privredne konkurencije za robu ili uslugu koja se nudi i nedostatak prihvatljive zamjenske robe. (bs.wikipedia.org)

Dakle, Aneks/BLIC nikako ne može biti monopolist, jer pored njega u BL postoji još bar 2 provajdera, koji imaju u ponudi iste/slične usluge.

Vrh

PostPoslato: 31 Dec 2008, 11:59 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

u ugovoru izricito stoji da se moze preci na paket manje brzine ili protoka!

Uslovi placanja, clan 7, tacka 2:
"prelazak na paket manje brzine i protoka je dozvoljen jednom u toku perioda vazenja ugovora i naplacuje se posebno u iznosu od 30 KM a tarifira se takodje od pocetka narednog obracunskog perioda!"

@Budalajlama kakva je politika kuce po ovom pitanju?

Vrh

PostPoslato: 31 Dec 2008, 12:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

pierredevil je napisao:
u ugovoru izricito stoji da se moze preci na paket manje brzine ili protoka!

Uslovi placanja, clan 7, tacka 2:
"prelazak na paket manje brzine i protoka je dozvoljen jednom u toku perioda vazenja ugovora i naplacuje se posebno u iznosu od 30 KM a tarifira se takodje od pocetka narednog obracunskog perioda!"

@Budalajlama kakva je politika kuce po ovom pitanju?

Iskreno, pojma nemam :D Politiku Aneksa svako može pročitati na njihovom helpdesk forumu. Ovdje nastupam kao BuDalajLama, te učestvujem u raspravama kao običan korisnik - nisam tu da bih nekoga promovisao, ili davao službene informacije. To sam pisao u svojim postovima još u junu/julu.

Vrh

PostPoslato: 31 Dec 2008, 14:16 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 29 Dec 2008, 13:52
Jos jednom pricam svoj slucaj:

Postovani Internet drugovi,

Ispricacu vam ukratko kakvo iskustvo sam dozivio sa firmom Aneks (odnosno slovenackim telekomom) pa bih volio da cujem i vasa iskustva.
Korisnik sam Solo paketa (osnovnog) za WADSL. Paket je inace imao besplatan protok od 3Gb. Sve preko toga se naplacivalo papreno! U oktobru su na sva sva zvona najavili prelazak na nove pakete - FLAT pakete! Vec krajem oktobra sam se pomalo opustio da bi me pocetkom novembra sokirao racun od nekih 160 KM! Odmah sam reagovao i nazvao Aneks i u diskusiji sa operaterkom sam se malo smirio i pomirio sa sudbinom. Odlucio sam da platim racun jer mi je operaterka rekla da je u pitanju bio nesporazum i da je novi FLAT paket na snazi od pocetka novembra! Jos jednom sam je upitao da li mogu da se opustim tokom novembra, a ona mi je odgovorila - bez brige!
Nakon toga sam, laksi za 160 KM ali zadovoljan zbog FLAT paketa nastavio da nemilice downloadujem velike fajlove.
Pravi sok slijedi - u decembru mi stize racun od nekih 700 KM!!! Ja nakon kocke secera i case vode nazovem Aneks i objasnim situaciju a oni mi traze da se sjetim IMENA OPERATERKE sa kojom sam razgovarao prije mjesec dana! Nakon toga uredno odem u Telekom i nabavim listing razgovora kao dokaz da sam ih zvao odmah po prijemu prethodnog visokog racuna i listing prilozim uz zalbu. Danas mi stize odbijenica ali uz preporuku da se kao dugogodisnjem korisniku odobri placanje racuna u 4 rate! Takodje su mi objasnili kako je samo 1 od paketa automatski presao u FLAT, a za ostale je potrebno podnijeti zahtjev!!!!!!
Sve i da jeste tako, opet kazem, okrenuo sam njihov broj telefona kad mi je dosao prvi visok racun i dobio sam LAZNO uvjeravanje da je sada moj paket FLAT.
Iako sam se zalio i zamolio ih da odbace svoje potrazivanja prema meni nisu imali sluha. (Ionako su ti gigabajti za njih skoro besplatni pa bi trebali biti malo skromniji) Takodje, tokom par posjeta njihovoj kancelariji zatekao sam redove nezadovoljnih i prevarenih ljudi. Na zalost, nismo razmijenili telefone. Nakon ovoga sam spreman ici do kraja i obavijestiti novine, radio i TV ako je moguce. Takodje trazim podrsku i na ovom forumu.
Molim sve koji zele da iznesu svoje slicne i druge probleme koje imaju sa Aneksom da se jave na ovaj post. Ja cu kontaktirati medije i pozvao bih ovim putem sve one koji zele da ucestvuju u prezentovanju ovakvih i slicnih prevara javnosti. Radi zastite nas trenutnih korisnika, svih buducih korisnika, kao i razvlacenja imovine ove napacene zemlje.

Pozdrav!

Vise o ovome na adresi: viewtopic.php?f=13&t=40405

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 148 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]