banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 00:12

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 3052 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 153  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 28 Dec 2008, 21:11 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 27 Dec 2008, 14:26
Hm, misio sam da resim matore jednog daljinskog i jedne kutijice ali mi se cini da sam uzalud teglio tv 2500KM :roll:

Evo sad videh da su opet nesto promenili, sad ima samo 15 tv kanala ( BBCPrime, Eurosport 1 i 2, Boomerang, itd), radio kanali su nestali :lol: Momci ipak rade :D

Poz i sretni vam praznici :D

Vrh

PostPoslato: 29 Dec 2008, 10:48 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 10 Jun 2008, 13:01
Momci rade,ali da su uspeli da nam ostave sto smo do sad imali i ovi novi,to bi bio dobar posao cak i za pohvaliti

Vrh

PostPoslato: 29 Dec 2008, 20:38 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Okt 2008, 21:41
Kasparrow je napisao:
Momci rade,ali da su uspeli da nam ostave sto smo do sad imali i ovi novi,to bi bio dobar posao cak i za pohvaliti

Da, to bi bio pravi posao... A vidim da nema titlova na BBC Prime, iako se pojavljuje ona "ikonica" koja ukazuje na to da su titlovi dostupni... Ali, to su stvari na koje smo vec navikli od Elte...

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2008, 11:09 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2008, 10:42
E jest prava kompanija ELTA-KABEL :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2008, 15:46 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Sada sam opet skenirao kanale i primijetio da ponovo ima 32 kanala. Stara fora 14 tv + 18 radio.

Medjutim, primijetio sam da je TV uredno primao staru ekipu kanala ( BBCPrime, Eurosport 1 i 2, Boomerang, itd), koju je naveo UK1972 sve do skeniranja. Cim sam odskenirao, oni su se izgubili. Sve mi to vuce na gresku u NIT (je kao sto i sam info_elta2 rece NIT se koristi da se nastimaju televizori), jer sve dok TV ima stare informacije iz NIT on prikazuje stare kanale, a dok pokupi nove informacije odmah prikazuje samo nove...

I da, Alterantivna koju ste "digitalizovali" nema tona uopste. Na Travelu nema titlova....

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2008, 16:41 
Početnik
Početnik

Bas tako, NIT ( Network Information Table ) sadrzi podatke o provideru, TS, kanalima, frekvencijama, itd...

Bas me zanima zasto neko ne sedne i ne resi problem ?

Presipanje iz supljeg u prazno ?? :lol:

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2008, 17:40 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Nedostatak znanja i/ili opreme.

Mada mislim da su stekli neko znanje u protekla dva mjeseca, tako da sumnjam na opremu. Vjerovatno su kupili najjeftiniju opremu, mozda cak i polovnu (eh ti slovenci :) ). Nekada i kada hoces pomoci, ne mozes, jer nemas sa cim uraditi to sto trebas....

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2008, 19:45 
Početnik
Početnik

U tom slucaju se korisnicima/pretplatnicima iznajmi STB na kojem sve radi... I britanski Virgin tj NTL koji je kupio, imao slicnih problema koje su resili davanjem u najam STB na kojima sve radi.
Ne bi smelo da se desi da korisnici trpe zbog njihovih problema jer je to najbrzi put da iste izgubis.

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2008, 22:23 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Da, to je svakako cinjenica. Mislim da se dosta kablovskih operatera odlucilo za svoje STB jer onda mogu sa njima raditi sve sto hoce i sigurni su da ce kod svakog biti sve u redu.

Medjutim, Elta nije odabrala takav put (necu spekulisati jesu li ili nisu u pravu) vec su orjentisali politiku u drugom pravcu, ali je najgore sto taj pravac nisu doveli do kraja. Da stvari budu gore usli su u to totalno nespremni, bez tehnicke podrske, bez icega... A to korisnici ne vole.

Mada, mislim da oni inace koriste nenaviknutost korisnika na cinjenicu da smiju javno i glasno izraziti svoje nezadovoljstvo. Mozes misliti da je mene lik iz tehnicke podrske, prije nekih mjesec i po, pitao zasto mi je toliko stalo da ta dvb-c proradi kako treba!!! Svaki dalji komentar je nepotreban.

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2009, 10:08 
Početnik
Početnik

Hehe, ovi iz Elte su izgleda na produzenim blagdanima...

Pa i zasluzili su, nakon uspesno resenih problema sa Sony DVB-C tunerima :-?

Poz

Vrh

PostPoslato: 09 Jan 2009, 15:53 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 02 Jan 2009, 21:41
Evo situacije upravo sada:

Signal se gubi po 5 sec. na svim kanalima, slika na rtrs-u je "razvucena", tako da se od znaka "PTPC" vidi samo "C" !!!

Kakva je situacija kod vas? Ako se vec neko ovdje javlja iz Elte, onda bi bio red da se to popravi, ili su nemocni? Ponovo pitam, vrijedi li ovih nesto manje od 33 kanala, pretplate od 12 KM? Kada cemo dobiti 45 kanala kao i ostali? Molim za odgovor, mada naslucujem da ga necu dobiti. E da, vec je uredno stigao racun za decembar, tu su precizni. Dvoumim se da li da nastavim koristenje njihovih "usluga", jer ovo postaje igra zivaca. I ovo malo kanala ne radi kako treba....

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2009, 10:40 
Početnik
Početnik

Naravno da iz Elta prate ovaj forum, ali da ce se javiti sumnjam...
Nakon sto je info_elta2 tvrdio da samo jedan Sony model ima probleme sa prijemom digitalnog signala neke stvari su postale mnogo jasnije :D
Ocigledno je ta tamo ili niko ne zna da resi problem ili ne zele da se smaraju " sitnicama " ( sto ti je toliko stalo da proradi DVBC - kako su rekli kolegi Digitalija ).

Sve u svemu debeo bezobrazluk. Ne znam da li u ovoj zemlji postoji institucija ili organizacija ( RAK? Plava Sfera? ) koja bi mogla da im oduzme dozvolu zbog pruzanja nekvalitetnih i nekompletnih usluga krajnjim korisnicima. Znam da tamo gde ja zivim lete otkazi zbog ovakvih stvari, a bogami i penali i to veliki.

Jedino sto mozemo kao korisnici jeste da bojkotujemo placanje, pa kad prestane da curi lova valjda ce se nesto pokrenuti s mrtve tacke.

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2009, 14:50 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 10 Jun 2008, 13:01
danas me doceka nekih 25 izlaznih kanala na digitali jes da samo 7 ih radi,ali izgleda da se trude bar malo.A sto se tice placanja moglo bi se i preskociti svaki drugi mesec dok nam nerese ove zajebancije

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2009, 00:15 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 02 Jan 2009, 21:41
Stigao je "explorer", ali je nestao " tv 1000"... Zar nije bilo mjesta za oba kanala? KAD da ocekujem jos kanala? Ili gospodin iz Elte vise ne odgovara na poruke? Dajte, nismo djeca...

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2009, 19:21 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Nije me bilo 20-ak dana, i vidim da smo opet na 15 kanala... Smijurija... Da ne komentarisem los signal...

UK1972 je napisao:
Sve u svemu debeo bezobrazluk. Ne znam da li u ovoj zemlji postoji institucija ili organizacija ( RAK? Plava Sfera? ) koja bi mogla da im oduzme dozvolu zbog pruzanja nekvalitetnih i nekompletnih usluga krajnjim korisnicima. Znam da tamo gde ja zivim lete otkazi zbog ovakvih stvari, a bogami i penali i to veliki.

Mozda bi jedino pomoglo obracanje Plavoj Sferi, u smisli pritiska na Eltu da nesto uradi. Glavni problem (ne samo sa Eltom nego sa svim uslugama - pocevsi od popravka po kuci do interneta) je u needukovanom potrosacu koji je zadovoljan sto je dobio bilo sta, umjesto da bude zadovoljan onda kada dobije sve sto treba da dobije (i jos malo vise kao gratis od pruzaoca usluga).

UK1972 je napisao:
Jedino sto mozemo kao korisnici jeste da bojkotujemo placanje, pa kad prestane da curi lova valjda ce se nesto pokrenuti s mrtve tacke.

Nazalost, smatram da bi se takva akcija bojkota, zavrsila vrlo nepovoljno po korisnike koji ne placaju jer mi koji zelimo da gledamo dvb-c a ne mozemo, nemamo kriticnu masu da bi izveli takvu pobunu...

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2009, 19:33 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Mozda malo off-topic, ali je vezano za Eltu. Sada odem na njihove stranice i dobijem na vrhu stranice sljedecu poruku:

Primjetitli smo da koristite Internet Explorer 6. Ta verzija je zastarjela i moguce su komplikacije u pregledu stranice, molimo Vas da koristite browsere kao sto je Firefox!

Link na Firefox je dat radi autenticnosti, jer je prisutan i u poruci na Eltinim stranicama, kao i greska u rijeci Primijetili (napisana kao Primjetitli) na pocetku poruke.

Naravno da koristim IE 7, a ovo me bas podsjeca na DVB-C: Nemojte korisiti Sony - on ne valja, kupite nase kineske DVB-C receivere....

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2009, 22:15 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 15 Jul 2008, 07:35
digitalija je napisao:
Mozda malo off-topic, ali je vezano za Eltu. Sada odem na njihove stranice i dobijem na vrhu stranice sljedecu poruku:

Primjetitli smo da koristite Internet Explorer 6. Ta verzija je zastarjela i moguce su komplikacije u pregledu stranice, molimo Vas da koristite browsere kao sto je Firefox!

Link na Firefox je dat radi autenticnosti, jer je prisutan i u poruci na Eltinim stranicama, kao i greska u rijeci Primijetili (napisana kao Primjetitli) na pocetku poruke.

Naravno da koristim IE 7, a ovo me bas podsjeca na DVB-C: Nemojte korisiti Sony - on ne valja, kupite nase kineske DVB-C receivere....

Prije 5 dana sam kupio tv Sony 40L4000K i dvb-c radi perfektno.

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2009, 22:21 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

sta je ovo kad na svim kanalima ima linija bas u sredini ekrana, a placamo 12km????Veliko sranje ELTAAA!!!!!!!!!!!!

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2009, 23:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 09 Apr 2008, 18:52
jel to ona linija sto ide od dna prema vrhu ekrana, kod mene to na oba tv vec neko vrijeme, mislio sam da je do mene tj. kablova.
TO je Elta uvela nesto novo, digitalno skeniranje, trazenje vanzemaljaca sta li?

Vrh

PostPoslato: 20 Jan 2009, 02:18 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

da bas ta linija...pa vanzemaljci u Elti ispiraju nam mozak...........sta je to?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 3052 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 153  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]