banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 09:39

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 201 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 27 Dec 2008, 18:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Sep 2005, 08:11
Eto vidis, siguro ne bi prihvatili zalbu kada bi prekoracili rok....ufff :angry4:

Vrh

PostPoslato: 27 Dec 2008, 18:35 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Nov 2008, 23:34
Ma, samo traze nacine da varaju! Ovo je bilo navlacenje bodova "maminim i tatinim sinovima i kcerkicama" samo tako!

Vrh

PostPoslato: 27 Dec 2008, 22:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ma nemojte biti na kraj srca. Evo sin dekana EF BL , pa nije dobio stipendiju. Prošle godine se digla velika prašina.

http://www.predsjednikrs.net/fondacija/kartica_student_ino.php?id=665&rank=52

Sin poznate voditeljice sa RTRS takođe nije dobio stipendiju.

http://www.predsjednikrs.net/fondacija/kartica_student_dom.php?id=247&rank=27

Vrh

PostPoslato: 27 Dec 2008, 22:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Neki karakteristični razlozi za odbijanje molbe za stipendiju:

Ova kolegica, protiv koje nemam apsolutno ništa protiv je upisala drugu godinu, a nije dala nijednu iz prve. Pa u kojoj državi i na kom fakultetu to ima da je bezuslovna druga?
http://www.predsjednikrs.net/fondacija/kartica_student_dom.php?id=609&rank=196

Ova kolegica je sa privatnog fakulteta i znak da ovi sa privatnog se nisu baš pokazali na ovoj listi. Drago mi je da je dobar kvalitet dominira sa državnih fakulteta.
http://www.predsjednikrs.net/fondacija/kartica_student_dom.php?id=664&rank=227

Akademski grđani nisu oni kojima fakultet traje dvije ili tri godine. Imajte i to u vidu.
http://www.predsjednikrs.net/fondacija/kartica_student_dom.php?id=700&rank=228

Ovo je bio jedan slučajni odabir.

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2008, 19:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Evo javili su da lista nije konacna, da se ceka da prodje taj period namjenjen za zalbe! Rekli su da je rok za zalbe 8 dana a u njihovom pravilniku pise da je rok 15 dana. Uglavnom spisak se nece prosirivati!

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2008, 21:36 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

E, a otkud znas da se lista nece prosirivati? To su rekli negdje na tv-u, novinama ili ti to onako? Ja sam uputila zalbu, pa sta bude! Inace, nesto sad gledam, decimale su odlucivale. Samo ne znam kako su dolazili do ovih prosjeka 9,93. Ja sam bas nesto racunala i nikako do tog prosjeka ne mogu doci, ali ko zna kako se to radilo...Ma, necu vise da se nerviram. Pokusacu sledece godine.

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2008, 21:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Javili su veceras na ATV vijestima...tako rekose da se spisak nece prosirivati.

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2008, 21:57 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

ok, hvala! Pa, sta mislis, hoces li ti moci nesto uraditi zalbom?

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2008, 22:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pa nadam se da hocu, sta ja znam. Ako postoji clan VI u konkursu ili clan VIII u pravilniku (vannastavne aktivnosti) da se pozovem na njega, nadam se da ce to biti u redu. Samo da dobro srocim zalbu i nadati se najboljem.

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2008, 23:57 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pa, super. Ja cu isto podneti, ali ipak mislim da necu moci nista uraditi, jer cu ipak tri mjesta biti ispod crte. Ali nema veze! Tebi drzim fige, ako Bog da, pa da ti usvoje zalbu, pa da se u januaru nadjes na novoj listi! Ne razumijem samo zasto ti odmah to nisu usvojili, ali ipak, sta da ti kazem...bori se, kad vec imas argumente! A kako vidim da samo ti i ja pisemo na ovu temu,( odnosno jos se niko ne zali na preliminarnu listu) sve sam vise uvjerenija da je ipak ove godine bilo malo regularnije! Pozzzic!

Vrh

PostPoslato: 29 Dec 2008, 01:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pa sigurno da je bilo regularnije, bar se nadam. Sto se mene tice pojma nemam zasto nisu nista priznali od dokumenata...poslao sam im mail cisto da ih priupitam pa ako dobijem neki odgovor, javim. To me strasno interesuje kako se sve to bodovalo...nadam se da nisu stvarno ocekivali da pisem naucni rad ili da ucestvujem u naucnim konferencijama :oops: Sta je to "Rad"??? Sta je to casopis???...mozda Trece oko, Zona sumraka, Tempo, Lov i ribolov, Huper...??? U svakom slucaju idem na zalbu pa sta bude.

Vrh

PostPoslato: 29 Dec 2008, 04:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Block out da ti malo pojasnim, u svijetu postoje različita udruženja naučnika , inžinjera i visoko obrazovanih ljudi različitih struka. Takva udruženja objavljuju posebne časopise koji se ne mogu kupiti na trafici. A svaki naučni rad urađe ne garantuje ti da će ti biti objavljen u tim stručnim časopisima. To mora biti orginalno.

Vjerovatno i iz tvoje struke postoji na regionalnom i svjetskom nivou udruženje koje izdaje stručni magazin o najvećim radovima za određenu godinu.

Potraži na internetu.

Vrh

PostPoslato: 29 Dec 2008, 15:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ok, jasno je to al' da ja tebi objasnim nesto!
U BiH postoji koliko je meni poznato samo 2 casopisa za savremenu umjetnost. To je casopis za savremene vizuelne umjetnosti "Vizura" iz Sarajeva http://www.ceeol.com/aspx/publicationde ... 5473f9b09d i casopis za kulturnu akupunkturu "Tac.ka" Prijedir/Banja Luka! http://lutacka.com/serbian/htm/casopis.html Vizura je imala prije mozda pola god. prezentaciju ovdje u BL i za 2 godine "rada" izdali su 3-4 broja. Sto se tice "Tacke" izasla su 2 broja u digitalnoj formi PDF i mogu da se besplatno skinu sa stranice. Moj rad je izasao u drugom broju i to sam im dostavio. Sprema se i treci broj, takodje u PDF-u jer se nema para za stampu. Casopisa se radi volonterski, bez ikakvih sredstava i ja sam dio tog projekta i takodje clan grupe vizuelnih umjetnika Tac.ka.
Medjutim sve ovo nije ni bitno vec je bitan neciji rad (slika, grafika, fotografija, skulptura, insalacija...), a rad se izlaze(muzej, galerija, saloni, razne institucije, javni prostori...). Da bi negdje izlozio svoj rad moras da konkurises ili da ucestvujes po pozivu. Mogu to da budu samostalne ili kolektivne izlozbe. Jednini i glavni dokument koji ces ti dobiti kao priznanje tvog ucestvovanja je KATALOG. U tom katalogu je objavljen tvoj rad, tvoje ime i adresa...biografija.
Zavisno od vaznosti manifestacije, izlozbe/Bijenala/Trijenala...tvoja katalog (umjetnicka dokumentacija) dobija na vrijednosti. Ja sam dostavio preko 20 takvih dokumenata a neki su cak i bili originalni. Pored toga i nekoliko nagrada i priznanja. U pravilniku pise da komisiju cini 7 clanova i mora da je bar neko bio relevantan za umjetnost.
I nemoj mi reci da to nije bilo dovoljo bar za 1 bod, a toliko mi je i nedostajalo.

Vrh

PostPoslato: 29 Dec 2008, 17:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Stvarno impresivno i vrijedno poštovanja. Svakako da u toj komisiji ima i iz vaše struke. Prošle godine to je bio profesor sa akademije čini mi se da ga zovu Buca ili Braco.

Uloži žalbu i moraće da razmotre tvoj slučaj.

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2008, 04:38 
Urednik
Urednik

Pridružio se: 26 Jun 2003, 21:50
J**o ih naucni rad, ukupno troje ljudi ga nije imalo. Na kraju ispade sve samo prosjek, a to se moze navlaciti - samo ne prijavis ispite na listu koje si lose polozio, za sta znam da se moglo uraditi, ehm, sto bas i nije dovoljno velik kriterijum. Dosta strebera su nevjerovatno glupi ljudi :)

-_-

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2008, 14:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ma najgore je to sto se u ovoj drzavi moras brukati, laktati, crveniti, moliti, dati guzice...za ono sto ti pripada i sljeduje :angry4:

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2008, 14:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jul 2001, 01:00
Ne znam samo sta se podrazumijeva pod tih osam dana. Samo radni?

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2008, 19:33 
Urednik
Urednik

Block out je napisao:
Ma najgore je to sto se u ovoj drzavi moras brukati, laktati, crveniti, moliti, dati guzice...za ono sto ti pripada i sljeduje :angry4:

I disagree. Cini mi se da su studenti koji su dobili stipendiju OK. Prosle godine sam dobio, ove ne. Nekad dobijes, a nekad izgubis. Nekad ni jedno ni drugo.

Jedino mi moze biti "zao" sto pod "rad" nisu podrazumijevali neko fino internacionalno takmicenje iz programiranja :) Ali boze moj i nije neka mudrost tako da, I guess, bolje da napisem neki naucni rad do sledece godine :D

Vrh

PostPoslato: 31 Dec 2008, 00:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

che.guevara je napisao:
Block out je napisao:

I disagree. Cini mi se da su studenti koji su dobili stipendiju OK. Prosle godine sam dobio, ove ne. Nekad dobijes, a nekad izgubis. Nekad ni jedno ni drugo.

Jedino mi moze biti "zao" sto pod "rad" nisu podrazumijevali neko fino internacionalno takmicenje iz programiranja :) Ali boze moj i nije neka mudrost tako da, I guess, bolje da napisem neki naucni rad do sledece godine :D

Sta su podrazumjevali pod "rad" !?!

Vrh

PostPoslato: 31 Dec 2008, 01:02 
Urednik
Urednik

Taj rad - milorad? Ne, sigurno nisu mislili na to :) Naucni rad, kao sto pise tamo.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 201 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]