Wild_Rose je napisao:
Ne znam sta da radim!
Molim vas, ako neko ima neki savet...U vezi sam skoro dve godine i sad se blizi kraj. Problem je sto u trenutku kad smo se sreli on je prosao kroz bolan razvod. Ja sam mu dosla vise kao uteha. U medjuvremenu sam se zaljubila u njega kao nikad u zivotu, a on zbog bolnog razvoda nije bio u stanju da voli. E, sad kad je konacno sve to prebrodio, kaze mi da zeli da bude sam i da oseti zelju za ljubavlju a istovremeno zeli da ostanemo prijatelji. Ja sam mu citavo vreme nesebicno pruzala svu svoju ljubav i logicno da on nema glad za ljubavlju, kad mu je sve servirano na tacni.
Da li neko ima slicno iskustvo? Da li je moguce da kroz prijateljstvo ucinim da me zavoli sada nakon veze, jer u tim uslovima vise necu da ga obasipam ljubavlju kao nekad, pa se on mozda toga i zazeli, a dovoljno sam blizu njega da kad dodje taj trenutak da je spreman za novu ljubav, da to eventualno budem ja a ne neka druga. Mislite li da je to moguce? Veza, pa prijateljstvo, pa opet veza?
Ti si njemu od pocetka rame za plakanje, njegova splav za spasavanje, njegov oslonac...
Najpribliznija osoba u muskom zivotu koja ima ovu ulogu je majka. Vjerovatno te nikad nije gledao u punom smislu kao zenu, vise kao prijateljicu i "majcinsku" figuru...
Tesko da ce nakon toliko vremena progledati i vidjeti te kao seksi zanosnu zenu, koja uz to ima bas sve ono sto on trazi od zene u svom zivotu (narav koja mu pase, pamet, druge osobine...).
SÄFFLE je napisao:
Bez dubljeg ulazenja u bas ovaj slucaj,da odgovorim na naslovno pitanje: Tesko. Ako se ko sjeca jedne scene iz filma"Ovo malo duse",kaze:"Musko i zensko ili su co´jek i zena(moze varijacija),il su rod il nisu nista".
Kakvi prijatelji,kad u 99% slucajeva,jedno ili drugo ima tajnu nadu i zelju da budu nesto vise.Prijateljstvo izmedju muska i zenska moze opstati jedino ako su oboje izrazito ruzni,ili su gej,oboje.Idi dalje i ne okreci se ...
Izrazito ruzni ljudi (po cijim mjerilima?...postoji neka naucna definicija takvih?...sta sa granicnim slucajevima?) nisu u stanju da vole?
Evo, to mi je prvi put da tako nesto cujem...
Hvala sto si me uputio i u to da vec deceniju barem sputavam seksualni nagon prema svom vlastitom kumu...
Naime prijatelji smo od srednje skole, lumpovali skupa, nocili skupa, ja ga upoznah sa svojom dobrom prijateljicom s kojom se i ozenio, kumovah im na vjencanju...ali eto, da mi ti ne otvori oci ne bih znala da samo zelimo da se pohebemo, a da to niti jedno od nas dvoje ne zna...
I ne samo prema kumu, vjerovatno nisam svjesna da zelim spavati sa svim svojim prijateljima...a ima ih...ispadoh pojahusa prve lige...
Prijatelje biram prema osobinama, prema nekim zajednickim interesima, a ne prema polu...
Mozda sam malo blesava...
S nekima i spavah u istom krevetu, kad je stan bio mali, a zurka sa trocifrenim brojem ljudi...bili su mi vise kao braca, a ja njima kao sestra, ali sad kad je vec
"naucno dokazano" da je meni kao zenskoj osobi nemoguce imati muskog prijatelja, sta cu, napustam forum ovog casa i idem ih sve redom zvati na sevu...
O moj Bogo...
A mozda sam samo ruzna kao smrt pod vodom...ko ce ga znati...