banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 21:37

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 3052 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 153  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 25 Dec 2008, 17:34 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jan 2007, 13:38
info_elta2 je napisao:
Mi digitalizujemo domace kanale koji nisu digitalizovani i u digitalnoj oblici ga prenosimo do korisnika. Kakav kvalitet signala preuzima tv kuca nemozemo uticati. Prijem ATV,RTRS smo preuzimali sa satelita Express 2A do prvog decembra, kada je satelit ugasen. Sada preuzimamo njihov analogni signal u BL, mi vrsimo njegovu digitalizaciju i saljemo ga korisnicima. To sada kaze primerni kvalitet vidjecemo kako ce biti kasnije.

Može se i VHS kaseta "digitalizirat" i prebaciti u DVD, ali ako je ta kazeta u startu lošeg kvaliteta i DVD će biti loš. Ja razumijem da vi ne možete direktno utjecati na kvalitetu slike na određenim domaćim kanalima ukoliko sam kanal ne ponudi bolju izlaznu sliku, ali u tom slucaju onda ni ne možemo govoriti o pojmu "digitalni KVALITET slike", već isključivo o "digitalni NACIN PRENOSA signala".

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2008, 18:18 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 16 Okt 2008, 20:51
Kasparrow je napisao:
Ja i dalje imam samo 14 programa i 18 radia,a od toga malo po malo pa svaki dan sve manje,Pitanje za eltu je kada cemo dobiti sve kanale koji se nude na vasem info kanalu

Napisi mi koju verziju software( to pogledaj u menu) ima tvoj tv aparat?
Ovog momenta imaš 32 kanala u kablu.

pozdrav

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2008, 18:56 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 10 Jun 2008, 13:01
Software version 2.12.207
Starter 0.15.9
I sad su se malo izmjesali kanali na mjestu nove je atv,rtl-a rts,a k3 - sport klub...

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2008, 19:14 
Pripravnik
Pripravnik

Kasparrow je napisao:
Starter 0.15.9
I sad su se malo izmjesali kanali na mjestu nove je atv,rtl-a rts,a k3 - sport klub...

Hvala uporedicu podatke sa onima podatcima na drugom sony-u gde radi digitalna bespokorno.
Javicu vam za koji dan konkretne informacije u vezi vaseg problema.

pozdrav

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2008, 09:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
kada i koji ce HD kanali biti dostupni ?

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2008, 12:31 
Pripravnik
Pripravnik

Frenki je napisao:
kada i koji ce HD kanali biti dostupni ?

National Geographic HD je prvi na spisku i sa njima vec vodimo razgovore, od ostalih kanala u ponudi vecina ih je njemacko govorecih. National Geographic HD je razlicita po sadrzaju od sadasnje National G. sto znaci da je potpuno nov kanal.

NG HD bi morao biti pusten februara 2009.

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2008, 12:46 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Mar 2007, 18:54
info_elta2 statisticki gledano digitala ce imati duplo vise kanala od analoge pa stoga posto ukidate ionako fox crime hocete li uvoditi zone reality?

"Oni koji umeju da govore, govore kratko"

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2008, 13:37 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 28 Jan 2007, 09:30
Kablovski internet na Elti, radi savrseno, dok je kablovska televizija prilicno losa. Mali izbor kanala, šumi MTV Adria, FTV, Rai Due...Danas nema tona na TV Avali, svakih desetak sekundi zamrzne slika i ton na RTS1, RTS2, Avali... Svako malo ispadaju kanali.

https://www.blic.rs/vesti/politika/dodi ... im/szjxs4h

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2008, 18:22 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Dec 2005, 17:43
info_elta2 je napisao:
Kasparrow je napisao:
Starter 0.15.9

Hvala uporedicu podatke sa onima podatcima na drugom sony-u gde radi digitalna bespokorno.
Javicu vam za koji dan konkretne informacije u vezi vaseg problema.

pozdrav

Kod mene je sljedece stanje:

Software Version 2.12.102
Starter 0.15.9

Isto ne mogu da pronadjem sve kanale, nego samo 14 tv i 18 radio stanica.

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2008, 20:25 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Okt 2008, 21:41
Najludje od svega mi je sto je info_elta2 prije nekog vremena priznao da imaju problema sa sony digitalnim tv prijemnicima a sada se opet pravi lud, kao fol na sony sve radi...

info_elta2 je napisao:
tehnicki problem sto DVB-C ne primi svih kanala i trenutno sve vrijeme radimo na tome, resiveri sve prime a tv dvb-c nece. Sutra cemo izvrsiti konekciju na glavni centrali, probati promjeniti određene parametre i koji podaci to manjkaju u streamu da tv nece otvori neke digitalne kanale. Tehnicke podrske od Sony nemozemo dobiti, druge nije ni vredno ni spominjati.

to garant mora zbog eurospleta, sklopio gazda deal cak se i zajedno reklamiraju, a ne znaju kako da rijese problem...

vrati se nazad info_elta2, i nadji linkove koje sam ti slao na kojima je opisano kako su ljudi vani rijeslili taj problem... dajte malo domace pameti, pustite te slovence, vidis da vas levate...

Inace, ako je potrebno, kod mene je:
Software Version 2.12.105
Starter 0.15.9

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2008, 20:59 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 10 Jun 2008, 13:01
Ovo su moji kanali na digitalnoj
travel
ng
duga
svet
vikom
rts 1i2
htv 1i2
rtrs
atv
russia t
mtv
sportklub
DA LI JE ISTO I KOD VAS

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2008, 22:36 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Kasparrow je napisao:
Ovo su moji kanali na digitalnoj
travel
ng
duga
svet
vikom
rts 1i2
htv 1i2
rtrs
atv
russia t
mtv
sportklub
DA LI JE ISTO I KOD VAS

da, isto je. to su ta dva streama koji su korektno odradjeni i zato ih imamo. kod ona druga dva (na kojima su ostali kanali) je nesto krivo uradjeno. po meni bi bilo najlakse da se i sa ta dva odradi isto kao i ova dva koje primamo i gotova stvar. ali tu je problem sto elta nema iskustva sa dvb-c i zavisi od slovenaca koji ih ocito zavlace. umjesto da se obuce da i oni znaju nesto....

Vrh

PostPoslato: 27 Dec 2008, 14:29 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 27 Dec 2008, 14:26
Hoce li se uskoro sta resiti glede digitalne tv? Ili da bacim Sony od 1KEur i uzmem DVBC risiver od 100? :angry4:

Poz

Vrh

PostPoslato: 27 Dec 2008, 17:51 
Pripravnik
Pripravnik

UK1972 je napisao:
Hoce li se uskoro sta resiti glede digitalne tv? Ili da bacim Sony od 1KEur i uzmem DVBC risiver od 100? :angry4:

Poz

Svi resiveri rade, najnoviji sony tv aparati bez problema primaju svih 32 kanala, jedino jedan model sony nemoze memorisati svih kanala, ali u narednim danima ocekujemo da cemo utvrditi zasto je tome tako.

Vrh

PostPoslato: 27 Dec 2008, 23:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Hvala vam na History, kada god mogu da gledam TV History je number ONE !

Najviše su me fascinirali dokumentarci o ovom novom vremenu. :)

Pojma nisam imao da su astronauti poginuli 2003. godine zbog tehničkih grešaka. :(

Vrh

PostPoslato: 27 Dec 2008, 23:40 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2008, 10:42
filozof sa vrbasa je napisao:
Hvala vam na History, kada god mogu da gledam TV History je number ONE !

Najviše su me fascinirali dokumentarci o ovom novom vremenu. :)

Pojma nisam imao da su astronauti poginuli 2003. godine zbog tehničkih grešaka. :(

Pa kako nisi znao za astronauta kad je bio dokumentarni na Discovery cestooooo....

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2008, 00:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Pobrkao si to ne pušta Discovery, prije da je bilo na Nat Geo. A njih ne pratim puno, niti volim Aircraft disaster. :(

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2008, 00:54 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

info_elta2 je napisao:
UK1972 je napisao:

Poz

Svi resiveri rade, najnoviji sony tv aparati bez problema primaju svih 32 kanala, jedino jedan model sony nemoze memorisati svih kanala, ali u narednim danima ocekujemo da cemo utvrditi zasto je tome tako.

Apsolutno nije tacno, radi se o razlicitom modelima sony televizora. Vrlo moguce je da imaju isti tuner (ali koliko sam vidio sa razlicitim firmwareom), ali se radi o razlicitim modelima televizora, a ne istim kao sto iz tvog posta izgleda!

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2008, 14:06 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 27 Dec 2008, 14:26
Cek malo, samo jedan? Kako rece Digitalija, nemoguce da je samo jedan model,neko spomenu 32S4000,kod mene je 40E4000, to su i razlicite i serije i modeli.

Tv savrseno radi na DVBT, DVBC nisam imao prilike isprobati jer imam Virgin triple play optiku pa koristim njihov STB, donio sam ga pre 10ak dana u BL i eto sad...

Valjda ce nesto resiti u Elti :angry4:

Poz

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2008, 15:32 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Iskreno, ja sumnjam da ce rijesiti. To je moje misljenje i ne bih ga duboko obrazlagao, neki bi se nasli uvrijedjeni. Zato cu ga obrazloziti vrlo povrsno. Volio bih da me iznenade i rijese to, ali bojim se da nece... Prvenstveno sto su se vec postavili u polozaj kao da je Sony kriv. Pa da je Sony kriv i da im zaista ne valja dvb-c tuner, davno bi pukla bruka i znalo bi se. Ja sam trazio po internetu i osim Elte nasao tacno jednu malu njemacku kablovsku televiziju koja ima probleme sa Sonyjem na isti nacin. Cak je i info_elta2 rekao da slovenci koji su im stimali digitalu nemaju taj problem u Sloveniji. Onda je vise nego ocito da im ili nisu dobro nastimali ili Elta nije kupila dobru opremu (vrlo moguce)... Ako su slovenci zbrljavali nije Sony kriv. Ako je Elta stedjela novac nije Sony kriv. Ali, po navici poslovanja nasih preduzeca, teret losih odluka ce se jednostavno prebaciti na potrosaca i mislim da cemo izvisiti.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 3052 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 153  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]