banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Avg 2025, 14:59

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 17 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 08 Dec 2008, 19:55 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 08 Dec 2008, 19:36
Pozdrav,

Prije 10tak dana sam uhvatio strava scenu. Naime, u Ulici Milana Rakica (Dolac, kao neki Centar Grada). Rijeka djece je ponosno marsirala ulicom koja nema trotoara ni za lijeka, u saobracajnoj spici. Jeza mi je isla kroz ledja gledajuci kakve sve scene su se desavale. Cestitam moronima vaspitacima koji su ih vodili tuda (ne prvi put ispostavice se).

Uglavnom, uslikao, i rekoh sebi da posaljem nasim novinama, koje bi tu tematiku trebale obraditi, da dignu hajku, da nekome glava padne. Ako je ulica kao iz Bejruta, pa ne moraju tuda djecu voditi.

Sve lijepo i krasno je uradjeno, kratka pricica, zakacene tri slike, sve poslano Nezavisnim novinama, Glasu Srpske i Fokusu. Jedino je Fokus objavio dio pricice, bez fotki, tako da se zahvaljujem Biljani iz Fokusa sto je uopste ucinila nesto. Fokus navodi da je konktaktirana je i Administrativna sluzba. Link je na: http://www.fokus.ba/vidi.php?rub=10&vijest=16858

Uglavnom, evo su slike da vidite uzas, kuda oni vode djecu.... ;(

http://www.fileden.com/files/2006/8/6/1 ... g_8861.jpg
http://www.fileden.com/files/2006/8/6/1 ... g_8862.jpg
http://www.fileden.com/files/2006/8/6/1 ... g_8863.jpg

a i attachovane su uz poruku.

Volio bih da lete glave zbog ovakve odluke, no ... kako zivimo tu gdje zivimo cisto sumnjam da ce se bilo sta rjesiti, pokrenuti, uraditi, td.

Prikačeni fajlovi:
img_8863.jpg
img_8863.jpg [ 41.77 KiB | Pogledano 1076 puta ]
img_8862.jpg
img_8862.jpg [ 41.97 KiB | Pogledano 1074 puta ]
img_8861.jpg
img_8861.jpg [ 47.75 KiB | Pogledano 1074 puta ]
Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2008, 20:04 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Okt 2005, 23:57
Samo da se gradonacelniku na.bem familije! Nisam odavno. :D
Tebi svaka cast sto si uslikao ove "vaspitace". :wink:
Dobro je znati da su, pored gradonacelnika, isti takvi idioti i medju vaspitacima. :(

http://www.youtube.com/watch?v=dk5FBE1L-Kc

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2008, 20:07 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Avg 2008, 21:34
ovi sto rade u tom vrticu tacno nisu normala sa glavom!kome mi djecu ostavljamo na cuvanje i da nesto nauce!ovo je nemoguce!kaze bolje mu je u vrticu,navikava se na drugu djecu,dijete moze nesto i nauciti,samo ako uspije prezivjeti par ovih setnjica po gradu,ili gdje ih vec vode!bezobrazluk!!!

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2008, 20:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Djeco, djeco nista vi jos ne znate...
Iskreno, da zelite da znate i da niste apaticni prema takvim saobracajnoj kulturi i odnos 'medija' mozda bi bio drugaciji.

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2008, 21:20 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jul 2007, 21:59
Sta cete kad se nema para za jedan trotoar pa da djeca normalno setaju iz vrtica...Zalosno je da je tako ali eto fasade su nam vaznije od djecije sigurnosti...Ali bi ja da imam djete u tom vrticu te vaspitacice na sud dao zbog neodgovorne i opasne setnje mojom djecom...

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2008, 22:57 
Voajer
Voajer

The_new_Statesman je napisao:
Iskreno, da zelite da znate i da niste apaticni prema takvim saobracajnoj kulturi i odnos 'medija' mozda bi bio drugaciji.

Sta predlazes, kako razbiti apaticnost a da ima rezultata?

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2008, 08:48 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 30 Okt 2004, 11:08
riziku su ovdje izlozeni svi pjesaci koji prolaze ovom ulicom a ne samo oni koji su navedeni u naslovu! najlakse je "osuditi" ucitelje, tete iz vrtica? koliko vidim na ovim slikama, ovdje NEMA trotoara ili ja ne vidim dobro? kuda da prodju pjesaci ako nema trotoara?

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2008, 09:46 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Okt 2005, 23:57
1. Neko kao individua moze da seta svoje dupe po ulici koliko god hoce. Ipak, niko NEMA pravo da izlaze druge opasnostima! Pogotovo djecu! Za krave koje su vodile djecicu tom ulicom nemam rijeci. Cuj kuda da prodju pjesaci?! :roll: Tom ulicom sigurno da ne trebaju.
2. Pitaj gradonacelnika sto nema trotoara! Ti dobro vidis, gradonacelnik je upitan.

http://www.youtube.com/watch?v=dk5FBE1L-Kc

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2008, 17:15 
Voajer
Voajer

mala beba je napisao:
riziku su ovdje izlozeni svi pjesaci koji prolaze ovom ulicom a ne samo oni koji su navedeni u naslovu! najlakse je "osuditi" ucitelje, tete iz vrtica? koliko vidim na ovim slikama, ovdje NEMA trotoara ili ja ne vidim dobro? kuda da prodju pjesaci ako nema trotoara?

Hmmm, objasni ti meni onda ko je kriv zasto su tuda djeca isla? Moja baba mozda?

Pretpostavljam da su isli do Djecijeg pozorista, to je jedina ruta bez trotoara i ista se koristi konstantno (upravo saznah).

Osjecam da ti neko u porodici radi kao vaspitac, moguce cak si i prepoznala na slici svoju snahu ili whatever, no mislis da je to bitnije od sigurnosti djece iz obdanista?

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2008, 15:33 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 30 Okt 2004, 11:08
herbzok je napisao:
mala beba je napisao:

Hmmm, objasni ti meni onda ko je kriv zasto su tuda djeca isla? Moja baba mozda?

Pretpostavljam da su isli do Djecijeg pozorista, to je jedina ruta bez trotoara i ista se koristi konstantno (upravo saznah).

Osjecam da ti neko u porodici radi kao vaspitac, moguce cak si i prepoznala na slici svoju snahu ili whatever, no mislis da je to bitnije od sigurnosti djece iz obdanista?

smanji dozivljaj ako moze? niko mi ne radi u vrticu niti koga branim ali nije mi jasno kako mozes osudjivati nekoga a ne dajes mu pravo da nesto kaze u svoju odbranu? moja djeca idu u vrtic i dosada nisam osjetila da tete rade nesto na stetu djece i da bi ih ikad namjerno dovele u opsanost! ovdje se napaduju ljudi kojima smo povjerili najdragocjenije sto imamo a ne znamo zasto su tete djecu povele tuda? da li je to bila precica? da li je njima lako kad izadju u saobracaj sa klincima? da li su one vodile racuna da se ne bi nesto desilo toj djeci? mislim da je ovdje bitnija nesigurnost svih ucesnika u saobracaju jer se ne vidi nikakva signalizacija na putu a da ne pominjem trotoar! zasto ulica nije zatvorena za saobracaj kad su ucesnici u saobracaju ugrozeni? to je pitanje za grad! samo ne volim da slusam kako se kritikuju pedagoski radnici koji rade sa djecom u vrticu i skoli i zasto se generalizuju? u svakom zitu ima kukolja ali ne mislim da neko od njih "namjerno" radi nesto lose za nasu djecu. kad vec ne valjaju,ispisacemo djecu iz skolskih ustanova i vrtica!

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2008, 15:47 
oooo svasta. to sto nema trotoara stvar je grada. ali ovde su definitivno tete iz vrtica krive. nije to jedina ulica kojom se moze ici od dolca do pozorista ili bilo koje druge destinacije. postoje sigurno druge ulice kojim su mogle voditi djecu, i koje sigurno imaju trotoare.
a da ne kvarim temu, svaka cast tetama koje savjesno obavljaju svoj posao i u vecini su. ali ne moram podsjecati onu tuku, tetu u vrticu koja je dijete malo hranila dok nije povratio pa ga onda opet trejrala da to pojede sto je bilo na svim vijestima. meni je takodje bila tuka u vrticu koja je vristala na djecu i udarala ih, a po citav dan sjedila uz kafu i cigare i nije ni obracala paznju na nas. tako da tete i nisu tako sjajne kako govoris.

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2008, 18:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
Koji ste vi ljudi idioti! - Moram tako reći, ali zar nemate pametnija posla nego slikati
šta se gdje događa i širiti paranoju. Fala Bogu da su tete krive što vode djecu.... imam
osjećaj kako sada svi pred sobom imaju sliku kako sve i jedan jedini vozač ima želju
da pobije jedno 20oro djece i da može mirno leći da spava... Brate mili, pa ako vam
toliko smeta što ta tu ulica nema trotoara već 50 godina, a nije vam smetalo kada je
oko iste zgrade, sa koje je slikano, šetalo po 20oro džankija za vrijeme kic-a, nemam
riječi. Neka onda svako da po marku, kupite platno i limene stubiće i ogradite prolaz
za pješake. Napavite frku, da dođu drotine i onda se porječkavajte sa odgovornima...
Ko vas jebe ovakve kakvi ste... Vi se smarate jesu li tete krive što djeca idu ulicom
bez trotoara... Aj mrš!

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2008, 21:55 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2005, 12:34
Grijesis za KIC, itekako su se ljudi bunili, znam jer mi ujak zivi tu, i u to vrijeme su mu djevojcice bile bas bas klinke...ali kao i obicno nista nisu mogli da urade pametno oko toga...zapravo, sve do jednom...

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2008, 10:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
survajvl...ko prezivi ima sta raji pricat'

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2008, 12:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Nov 2004, 16:56

Poslednji put menjao emeritus dana 22 Dec 2008, 02:10, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2008, 12:52 
e ode sad tema u drugom smijeru, ali slazem se i potypisujem sve. kod moje mame je dosla cura sa zavrsenim uciteljskim faxom, na cas prakse, i u trecem osnovne nije znala sastaviti slova u rijeci. na tabli je pisala neke rijeci, cirilicom, pisanim slovima i nije znala povezati slova u jednoj rijeci. nije samo zalosno nego zabrinjavajuce. :confused2:

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2008, 00:09 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2003, 21:51
Lokacija: od sredine lijevog coska u lijevom dzepu desno, cetvrti sto u drugom redu
O cemu li su samo razmisljale? :confused3:
Ko zna kakvim sve budalama povjeravamo djecu na cuvanje, i ko zna sta se sve desava a mi i ne znamo,..ovo je lik uslikao, a koliko su jos puta tom ulicom vodili klince. mislim.. :o

Pitanje za milijun kuna...
tko je odgovoran? :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 17 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]