MonaLisa je napisao:
Ja ne znam šta drugi kažu, ali ja bih tog malog ravno popravni dom, pa tamo 20 bičevanja po rukama. Da vidimo kako će onda šarati grafite, mamu mu nevaspitanu!
MonaLisa je napisao:
A mislim normalno je da treba braniti ta šaranja po zidu, ali čemu i praviti dramu oko toga?... Moj prijedlog plana za riješenje problema

je napraviti neki park koji će služiti tome da mladi talenti pokažu svoje umijeće na zidovima, a šaranje po drugim mjestima da se kažnjava novčano. Grafiti su super stvar kada neko ima talenta i kada njima ne upropaštava imovinu.
A to što je neki desetogodišnjak nešto napisao na zidu... Nećemo ga sad na psihijatriju, šta ima veze. Ja sam u kući crtala čokoladom po zidu kad sam imala 5 godina

.
MonaLisa je napisao:
emeritus je napisao:
ovo je već prihvatljivije za razliku od batinanja koje si predložila prvobitno

To sam napisala ironično (Mi se nismo do sada upoznali, za ubuduće da znaš, to je moj način...kako se ono kaže...sprdnje.

)
Naravno da znam da su grafiti oblik umjetnosti. I naravno da znam da zakon ne odobrava da neko narušava tuđu imovinu. Ali dijete je dijete. Treba ga samo malo izgrditi i reći da to više ne radi (što ne znači da će tada prestati, ali ne treba dizati veliku frku). Roditelji neka plate krečenje i to je to.
....no comment! Mali je faca. To što i dalje ima ovakvih mulaca, o tom mi se ne da razglabati.
Sjedi ti kući, napiši nam koju... skuhaj neki moderan recept sa intraneta, pa se pohvali, popij
modernu mješavinu čajeva koju malo ko može i da nađe - kamo li da proba... neka te, ima
romantičan film večeras na tv... doći će ti i momak da te ljubne u obraz... zaspi mi fino i
zadovoljno i dobro se napajki... Laku noć princezice, neće niko na tvoju finu fasadu nešto
ružno napisati, ne boj se