banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 13:10

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 351 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 23 Avg 2008, 12:10 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 23 Avg 2008, 11:21
512/64 je idealna brzina,Mozes surfati,gledat youtube,igrati igre i u isto vrjeme slusati radio streaming.Vise mi ne treba.Ko hoce da gledao video streaming neka kupi SkyStar2
Zanima me konstantna brzina downloada na 512/64?
Znam da je upload konstantno 7 a da li download oko 55?

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2008, 12:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Avg 2002, 19:32
od decembra 2006 prakticno imam deklarisanu brzinu na adslU uvijek
mozda se 2 puta od tad desilo da na par sati nesto uspori, dakle sto se tice brzine moze se reci da je konstantna, postavljao sam prije grafikone gdje mi je cijeli dan bio zakucan na maksimalnoj brzini, a nekad je bio i duzi period :wink:

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2008, 18:54 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Dec 2006, 17:07
fantomacan je napisao:
A šta će drugo direktor pričati, klasične budalaštine. Samo se taj što je pisao tekst trebao malo bolje raspitati na terenu ako je htio doći do neke realne slike. Tačno bi trebalo da neko pokrene tu priču u nekim novinama ili na televiziji, možda bi nakon nekog negativnog prikaza počeli da se ponašaju normalnije.

Ne znam o cemu pricate ali sve sto je receno u tom tekstu je tacno.

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2008, 19:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
TSM, pa da neće nekim slučajem tvoji baba i deda, sebi da uvedu internet.

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2008, 00:52 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 12 Jun 2008, 22:22
Meni net dobro radi skida mi u prosjeku 56-60 kBps od 1.9 cu imati 1mbps pa cu si uzeti 1.5 m/192 k.

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2008, 00:00 
Početnik
Početnik

Hm,imam paket 512/64.U prosjeku mi radi 53 kb

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2008, 00:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
Auuu je li ti zivis odmah uz postu? U PROSJEKU??? Meni max ide 53, a prosjek, pa, to je vec do download servera... Ako je rapidshare zakuca oko 52/53 i bog te veselio... Teoretski bi trebalo ici 64, ali teorija i praksa su razlicite stvari :)

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2008, 12:14 
Početnik
Početnik

Rakun_Slavko je napisao:
Auuu je li ti zivis odmah uz postu? U PROSJEKU??? Meni max ide 53, a prosjek, pa, to je vec do download servera... Ako je rapidshare zakuca oko 52/53 i bog te veselio... Teoretski bi trebalo ici 64, ali teorija i praksa su razlicite stvari :)

LOL.moja greska,ne ide mi u prosjeku 53 vec maximum 53-isto kao kod tebe,rapidshare i streaming zakucava na 52-53 :D

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2008, 17:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Rakun_Slavko je napisao:

Na moje opšte iznenađenje sa torrenta imam brzinu ponekad i do 70 KBs

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2008, 17:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
^^^

Мислим да то није реална брзина. Torrent клијенти иначе не приказују прецизну брзину. Најреалнија провјера је скидати неки већи фајл са неког квалитетног серверa, са квалитетним download менаџером који успоставља више конекција ка серверу, путем HTTP или FTP протокола ...

Успут, aDSL технологија је таква да је у пракси теоретски максимум декларисане брзине неостварив. Што је и један од разлога зашто ми се више свиђају бежични и кабловски приступ. Други разлог је асиметрична максимална брзина. Из ових разлога, за мене aDSL никада неће бити реална опција.

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2008, 19:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Slažem se da ADSL nije najbolje rješenje, ali u odnosu na dial up to je evolucija.

Malo sam čitao o tome kako funkcioniše to da kroz kabl imaš i TV i internet i baš sam se iznenadio. Ali isto tako ni svi DSLovi nisu isti http://en.wikipedia.org/wiki/Very_High_Speed_Digital_Subscriber_Line

Mene zanima hoće li nam ovi modemi biti dovoljni kada stigne neki moderan xDSL :D

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2008, 19:51 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
To ti je najmanja briga, kad i ako dodje do toga, provider ce zamjeniti modeme.

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2008, 19:58 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Ja imam averziju od usluga Telekoma iz prostog razloga što živim 15 minuta pješačenja od centra grada a imam staru fiksnu centralu i 40% poziva preko mobilnog telefona se završe pucanjem veze. ADSL sam koristio na drugoj lokaciji ali prije par godina kada je pušten. Tadašnji 1Mbit paket je u stvari bio 600k paket jer nisam izvlačio preko toga.

Sada su dosta novca uložili u čuo sam pohvale. Mada 64k upload-a je kriminalno malo... No svi znamo koliko ih boli VOIP :(

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2008, 20:37 
Početnik
Početnik

Niste culi za projekat 03b?
Do 2100 bice pusteno u rad nekoliko satelita koji ce pokrivati citavu planetu sa satelitskim internetom.Cjena ce biti otprilike kao cjena ADSL-a u razvijenim zemljama.Znaci svi cemo imati oko 12Mbit za neku sitnu lovu. :D
U Japanu trenutno neke ADSL kompanije nude 1Gbit za 35 eura :D

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2008, 00:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Претпостављам да је ово претходно шпрдња, али сателите можеш одмах отписати за интернет. Стави на папир колико је потребно ЕМ сигналу да оде до сателита у геосинхроној орбити и врати се на површину земље, и видјећеш зашто је сателитски приступ давно отписан као начин за приступ интернету, који може да се прода широким масама.

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2008, 01:08 
Početnik
Početnik

medi je napisao:
Претпостављам да је ово претходно шпрдња, али сателите можеш одмах отписати за интернет. Стави на папир колико је потребно ЕМ сигналу да оде до сателита у геосинхроној орбити и врати се на површину земље, и видјећеш зашто је сателитски приступ давно отписан као начин за приступ интернету, који може да се прода широким масама.

Kad si vec toliki strucanjak odi na ovu adresu pa im reci da taj proekat mogu da otpisu zato sto si ti zakljucio da je neizvodljiv. :P http://www.o3bnetworks.com/
Ja licno ne bi imao nista protiv 16Mbit downloada za nekih 20 eura mjesecno sa nekim sitnim kasnjenjem signala.

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2008, 04:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

medi je napisao:

Objasni mi onda kako se komunicira sa kontinenta na kontinent. Da nisu možda prostrli kabal između Evrope i Amerike ili Australije i Amerike ?

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2008, 07:51 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 20 Jul 2006, 06:45
Jesu i to prije više od 100 godina :)
http://en.wikipedia.org/wiki/Transatlan ... hone_cable
Sateliti nikad nisu bili predviđeni za low-latency komunikacije.

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2008, 10:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

@sevic33:
Ja нисам рекао да је ствар неизводљива, већ да је већини људи неприхватљива. Ако неко интернет приступ са кашњењем пакета од 500ms (у најбољем случају) сматра квалитетним за угодно сурфање, онда ОК. Мени, а и већини, то је неприхватљиво.

@filozof sa vrbasa:
Није ваљда да си имао представу да се комуникација (интернет, телефонија; који захтјевају мало кашњење) између континената обавља преко сателита? Ајде ...

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2008, 15:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

:lol:
http://en.wikipedia.org/wiki/COLUMBUS_III
Vidi stvarno nisam to znao da su ljudi tako povezali kontinente. Ali, šta sprječava Bin Ladena da minira negdje na sredini te kablove i tako prekine komunikaciju, kako telefonsku tako i internet?

Ali daću vam i naš primjer. Trebinje nema fizičku povezanost sa ostatkom Republike Srpske , telefonska komunikacija se odvija putem satelita.
http://en.wikipedia.org/wiki/Communications_satellite#Telephony

Kada je internet stigao u Brčko prije 8 godina, poznavao sam vlasnika ISP i on mi je tada rekao da koristi satelitsku komunikaciju, a evo i zašto.
http://en.wikipedia.org/wiki/Satellite_Internet_access#Latency

Znači kašnjenje postoji, ali to ne predstavlja nikakav problem onima koji koriste dial up.

Kolika je brzina signala u tim trans atlantskim kablovima , da li je brža od brzine svjetlosti tj, EM talasa za koje se kažu da su najbrži u prirodi. Pa opet eto vidimo da velike daljine predstavljaju problem.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 351 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]