banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 25 Jun 2025, 23:55

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 100 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 05 Nov 2008, 23:16 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
a koliko ti je malena ta glavica, npr u cm? :D

koliko znam seks sa vlastitom zenom odlican. dok sa tudjom spada u pojam "bludna radnja". bar tako pise u Bibliji.

o tim zakonima mi se ne svrlja nista, odosmo u politiku.

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2008, 09:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Avg 2008, 07:15
vim je napisao:
mastermind je napisao:
Što se tiče sexa...to je po meni drugi izraz za jednu od bludnih radnji...neznam kako ti to definiraš! o tome možemo preko PP, da ne brkamo temu?!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Ovaj je nadmasio i samog ucitelja (Miroljuba Petrovica) po stavovima.
Taman sam nakon par poruka pomislio da je mastermind relativno duhovan ali ova poruka uprska i sefa i stanicu ili kako bi to mm i mp rekli i maksima i diviziju. :lol: Pa gdje ti zivis covjece, gdje ce seks biti bludna radnja, znas li ti sta je bludna radnja? Govoris kao casna sestra. :lol: Unbeliveable da danas ima tako zatucanih ljudi. :lol:

prijatelju vime čemu toliki izljev emocija! neznam kako se činiš drugim forumašima, ali ono tvoje da imaš 33 godine ničim ne opravdavaš, a pogotovo ne ovakvim postovima! bez uvrede ali ja ti nebi dao ni 20! ja jednostavno nemogu vjerovat da skoro svaki tvoj post mora sadržavati ime Miroljuba Petrovića! ponašaš se kao djeca iz vrtića koji se belje jedni drugima! de malo opravdaj te svoje godine, znanje i duhovnost koju posjeduješ! ako imaš nekakvih pitanja i nejasnoća oko sexa javi mi se na PP!

pozdrav!

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2008, 14:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
No, da se vratimo temi. Drzavni zakoni protiv bozjih. Ruku na srce, zakoni treba da pocivaju na necemu sto ima uporiste u realnosti, jer da bi zasnovao zakon na nekoj transcendentnoj sili moras biti dzedaj vitez a ti to, mastamajnde, nisi. A kad se zakon i zasnuje na nekom "bozanskom" principu, to obicno zavrsi tako da pojedinac, ili manja grupa njih sebe predstavi kao produzenu ruku svevisnjeg, i propisuje zakone kako joj volja. Ne kazem ja da u modernim demokratskim drustvima sve sjajno funkcionise, da mocniji ne kroje zakone prema svojim interesima, ali pojedinac, ako nista, barem ima iluziju slobode. I ne mora da se plasi da ce ga spale na lomaci ili slicno.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2008, 16:09 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Popokatepetl je napisao:
No, da se vratimo temi. Drzavni zakoni protiv bozjih. Ruku na srce, zakoni treba da pocivaju na necemu sto ima uporiste u realnosti, jer da bi zasnovao zakon na nekoj transcendentnoj sili moras biti dzedaj vitez a ti to, mastamajnde, nisi.

:lol: :lol: :lol: ...dobra ti ova o dzedaj vitezima!
Citiraj:
A kad se zakon i zasnuje na nekom "bozanskom" principu, to obicno zavrsi tako da pojedinac, ili manja grupa njih sebe predstavi kao produzenu ruku svevisnjeg, i propisuje zakone kako joj volja.

prijatelju opet tjeraš uz vjetar, a znaš da neide! Bog dade 10 zapovijedi po Mojsiju i one vrijede za sve vijeke! nema se tu što nadodati ili oduzeti! židovima je bilo teško vršiti tih 10 zapovijedi, pa Mojsije da im olakša podjeli tih 10 na 10x10! opet im bijaše teško vršiti tih 10x10, pa farizeji podjeliše na 10x100 da im se još olakšaju! upravo zbog ovoga nastadoše toliki zakoni i uredbe! znači što je čovijeku potrebno više zakona i uredbi to je nesavršeniji i udaljeniji od Boga! Dođe Isus i dade nam dvije zapovijedi ljubavi u kojima leže svi zakoni i proroci! Vršenjem te dvije zapovijedi Isus nam pokaza šta je to savršenstvo i čemu trebamo težiti! današnje moderne države teže tome da nakrkaju što više zakona i uredbi da bi čovjeku na leđa natovarili što teži križ koji ni one same nemogu nositi!
Citiraj:
Ne kazem ja da u modernim demokratskim drustvima sve sjajno funkcionise, da mocniji ne kroje zakone prema svojim interesima, ali pojedinac, ako nista, barem ima iluziju slobode. I ne mora da se plasi da ce ga spale na lomaci ili slicno.

dobro kažeš iluziju slobode! zašto je potrebna iluzijska sloboda ako možemo biti istinski slobodni! upravu tu istinsku slobodu nam pokaza Isus Krist!

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2008, 19:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Opet ponavljam, nas dvojica ne mozemo da pricamo u istoj ravni, i tu lezi teskoca. Ja vjerujem da je Deset zapovijesti smislio covjek, i kao neki zakon iz daleke proslosti nista mi nisu ubjedljivije od Hamurabijevog zakonika. Ono sto teba da shvatis je da stvari vise nisu onako jednostavne kao prije dvije - tri hiljade godina, zivot se razmrvio na mnostvo oblasti, usloznio, i neophodan je sistem zakona koji koliko - toliko moze da pokrije tu kompleksnost. S obzirom da ti mislis da su Deset zapovijesti (od kojih na vecinu danas mozemo gledati prije kao na poucne izreke nego neku obavezujucu legislativu) sasvim dovoljne da pokriju sve pojedinacne slucajeve, onda je tesko sa tobom voditi dalju normalnu raspravu. Ja sa dogmom i dogmaticima necu da imam posla, pruzi makar jedan argument, i uzecu te zaozbiljno.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2008, 22:46 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Popokatepetl je napisao:
Opet ponavljam, nas dvojica ne mozemo da pricamo u istoj ravni, i tu lezi teskoca. Ja vjerujem da je Deset zapovijesti smislio covjek, i kao neki zakon iz daleke proslosti nista mi nisu ubjedljivije od Hamurabijevog zakonika.

pa naravno da nismo u istoj ravnini kada ti težiš za tjelesnom slobodom, a ne shvaćaš da si zarobljen i da si rob grijeha, jer ne razmišljaš po duhu! ljudski zakoni i uredbe zarobljuju duh,a teže za tjelesnom slobodom! onaj tko teži za duhovnom slobodm umro je tijelu i živi Kristu!
Citiraj:
Ono sto teba da shvatis je da stvari vise nisu onako jednostavne kao prije dvije - tri hiljade godina, zivot se razmrvio na mnostvo oblasti, usloznio, i neophodan je sistem zakona koji koliko - toliko moze da pokrije tu kompleksnost.

stvari i problemi su uvijek u povijesti bili isti, neznam iz čega si ovo zaključio...neznam koliko si učio povijest, ali lako je vidjeti da se kroz povijest uvijek pojavljivala ista problematika!
Citiraj:
S obzirom da ti mislis da su Deset zapovijesti (od kojih na vecinu danas mozemo gledati prije kao na poucne izreke nego neku obavezujucu legislativu) sasvim dovoljne da pokriju sve pojedinacne slucajeve, onda je tesko sa tobom voditi dalju normalnu raspravu.

ako površno pogledamo Božije i državne zakone nemožemo uočiti razliku kao što je to i većina prokomentirala na početku teme, ali kada se malo dublje uđe u usporedbu uviđamo rupe...nažalost te rupe se nalaze samo u državnim zakonima, a nalaze se zbog toga što ga ljudi izmisliše! nisam još nigdje pročitao da netko Božije zapovijedi naziva poučne izreke....narazumijem zašto onda komentiraš na ovu temu ako Božije zakone smatraš izrekama....malo mi čudna ova tvoja priča!
Citiraj:
Ja sa dogmom i dogmaticima necu da imam posla, pruzi makar jedan argument, i uzecu te zaozbiljno.

ovo mi isto besmislena rečenica...pa prijatelju sve što znaš je na neki način neka dogma i svi smo mi dogmatici na neki način....ja ti navedoh argumenata ko pljeve, a ti opet ništa ne shvaćaš ili ne želiš da shvatiš!

Poslednji put menjao mastermind dana 07 Nov 2008, 10:24, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2008, 23:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
mastermind je napisao:
pa naravno da nismo u istoj ravnini kada ti težiš za tjelesnom slobodom, a ne shvaćaš da si zarobljen i da si rob grijeha, jer ne razmišljaš po duhu! ljudski zakoni i uredbe zarobljuju duh,a teže za tjelesnom slobodom! onaj tko teži za duhovnom slobodm umro je tijelu i živi Kristu!

A sta je "duhovna sloboda". Ono sto je za tebe duhovna sloboda to je za nekog robovanje religijskim pravilima kao sto robuju casne sestre i katolicki svestenici. I obrnuto. Svako ima drugaciji sistem shvatanja slobode i biblije, i zar onda nije najbolje pustiti svakog da radi kako shvata, upravo kako je i Bog pustio. Znaci svako radi kako misli da je slobodan. Naravno, bez da ugrozava druge.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2008, 23:08 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 06 Nov 2008, 19:30
kako je sve relativno.....filozofija bez prakse.....

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2008, 23:18 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

vim je napisao:
mastermind je napisao:

A sta je "duhovna sloboda". Ono sto je za tebe duhovna sloboda to je za nekog robovanje religijskim pravilima kao sto robuju casne sestre i katolicki svestenici. I obrnuto. Svako ima drugaciji sistem shvatanja slobode i biblije, i zar onda nije najbolje pustiti svakog da radi kako shvata, upravo kako je i Bog pustio. Znaci svako radi kako misli da je slobodan. Naravno, bez da ugrozava druge.

e u ovom leži sva istina......Naravno, bez da ugrozava druge......nije ugrožavanje drugoga samo tjelesne prirode...gore je ono drugo...duhovne prirode! Evo odlične Isusove rečenice o ovome...."Ne bojte se onih koji ubijaju tijelo, ali duše ne mogu ubiti. Bojte se više onoga koji može i dušu i tijelo pogubiti u paklu."

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2008, 23:19 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

nuclear girl je napisao:
kako je sve relativno.....filozofija bez prakse.....

pa bila bi filozofija bez prakse da se nije pojavio Isus Krist!

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2008, 23:20 
Početnik
Početnik

i dalje je filozofija bez prakse.....

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2008, 23:25 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

nuclear girl je napisao:

pa ako ne radiš na tome biti će uvijek filozofija bez prakse....ne samo što se tiče ovoga , nego i što se tiče bilo čega!

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2008, 23:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

mastermind je napisao:
e u ovom leži sva istina......Naravno, bez da ugrozava druge......nije ugrožavanje drugoga samo tjelesne prirode...gore je ono drugo...duhovne prirode!

Problem je mastermind sto svako moze procijeniti tjelesno ugrozavanje dok se pogledi na duhovno ugrozavanje razlikuju. Konkretno ti shvatas bibliju na jedan nacin i sto je tebi duhovno ugrozavanje to meni nije. I obrnuto. Bog je tu da sudi kasnije za duhovno, a drzava treba za tjelesno. Vidjeli smo sta se desava kad ljudi uzmu duhovno u ruke. Ni jedan covjek nije bezgresan da moze suditi o duhovnom. Znaci ispada da je najbolji sistem kad niko nikome ne dira i ne natura svoju "duhovnost" sve dok doticni fizicki nekog ne ugrozava. Sad sam preciznije objasnio.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2008, 23:32 
Početnik
Početnik

mastermind je napisao:
nuclear girl je napisao:

pa ako ne radiš na tome biti će uvijek filozofija bez prakse....ne samo što se tiče ovoga , nego i što se tiče bilo čega!

svi griješimo. Isusa je lako citirati, a čovjek primjenjuje ono što njemu odgovara. a da opravdaš argumentirano to što radiš ono što ti odgovara, trebaš imati samo malo pameti.

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2008, 23:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

vim je napisao:
mastermind je napisao:
e u ovom leži sva istina......Naravno, bez da ugrozava druge......nije ugrožavanje drugoga samo tjelesne prirode...gore je ono drugo...duhovne prirode!

Problem je mastermind sto svako moze procijeniti tjelesno ugrozavanje dok se pogledi na duhovno ugrozavanje razlikuju. Konkretno ti shvatas bibliju na jedan nacin i sto je tebi duhovno ugrozavanje to meni nije. I obrnuto. Bog je tu da sudi kasnije za duhovno, a drzava treba za tjelesno. Vidjeli smo sta se desava kad ljudi uzmu duhovno u ruke. Ni jedan covjek nije bezgresan da moze suditi o duhovnom. Znaci ispada da je najbolji sistem kad niko nikome ne dira i ne natura svoju "duhovnost" sve dok doticni fizicki nekog ne ugrozava. Sad sam preciznije objasnio.

a brate mili pa čemu se onda pojavio Isusu Krist, ako ne zbog toga da nam pokaže put spasenja! naznam kojem ti putom težiš! ja samo znam kojim ja putem nastojim hoditi i tko je za sebe rekao da je put, istina i život!

Poslednji put menjao mastermind dana 07 Nov 2008, 10:27, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2008, 23:38 
Početnik
Početnik

nađi mi čovjeka koji može apsolutno točno i ispravno, te objektivno protumačiti Božju riječ? ja znam samo za one koji je tumače onako kako to njima odgovara.

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2008, 23:38 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

nuclear girl je napisao:
mastermind je napisao:
nuclear girl je napisao:

svi griješimo. Isusa je lako citirati, a čovjek primjenjuje ono što njemu odgovara. a da opravdaš argumentirano to što radiš ono što ti odgovara, trebaš imati samo malo pameti.

neznam što mi želiš reći, ali znam da moram u krevet na spavanje....netko i radi sutra ujutro!

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2008, 23:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

nuclear girl je napisao:
nađi mi čovjeka koji može apsolutno točno i ispravno, te objektivno protumačiti Božju riječ? ja znam samo za one koji je tumače onako kako to njima odgovara.

Da, upravo tako. Svi oni i u srednjem vijeku i u svim crkvama kazu da slijede Isusa a u stvari cine najgore stvari. Pa onda normalno da je najbolje da niko nikome ne natura svoju filozofiju.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2008, 23:48 
Početnik
Početnik

neznam što mi želiš reći, ali znam da moram u krevet na spavanje....netko i radi sutra ujutro![/quote]

radimo i seksamo se.....i hodimo Isusovim putem!!!

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2008, 23:51 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

nuclear girl je napisao:
radimo i seksamo se.....i hodimo Isusovim putem!!!

??????

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 100 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]