banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 22:29

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 201 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 11  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 03 Nov 2008, 15:23 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 03 Nov 2008, 13:49
Nije mi jasno zasto ti sa privatnih fakulteta ne upisu drzavni,ostalo bi im puno vise para u dzepu.Svi hoce puno para sa sto manje rada!!!

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2008, 15:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
O jeste, pa da moraju uciti!!! :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2008, 15:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jul 2001, 01:00
Nema svih privatnih fakulteta na drzavnim.

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2008, 16:01 
Početnik
Početnik

Ima,samo sto su na privatnim fakultetima izmijenjeni nazivi kako bi privukli studente pa da oni pomisle da su to neki novi i uspjesni fakulteti.Znam dosta ljudi koji su upisali fakultet na privatnom samo da bi imali neku diplomicu.

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2008, 16:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Nino Jauz je jednom davno izjavio da Fondacija nije socijalna ustanova ma šta mu ga to značilo.
:D

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2008, 16:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Cini mi se da je to izjavila i trenutka predsjednica :)

frida, sad vec pocinjes da naklapas bez ikakve osnove.

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2008, 16:14 
Početnik
Početnik

Nema potrebe da se vrijedjas, ja pricam u globalu za sve studente sa privatnih, a kaze se da i oni mogu da dobiju stipendiju. Ja samo zelim da oni ne dobiju stipendiju, a za mene i ostale me nije briga!!!

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2008, 16:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ma daj, ako ovi sa privatnih budu dobijali stipendiju ima da dizemo proteste... Guzonje uvalile sinove u polulakrdijaske fakultete, i sada im za beterisanje treba placati! :mad: :mad:

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2008, 16:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

frida je napisao:
Nema potrebe da se vrijedjas

Naravno da nema potrebe da sama sebe vrijedjam.

Citiraj:
Ja samo zelim da oni ne dobiju stipendiju, a za mene i ostale me nije briga!!!

To je vec tvoj privatni problem.

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2008, 16:19 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Okt 2005, 23:57
filozof sa vrbasa je napisao:
Nino Jauz je jednom davno izjavio da Fondacija nije socijalna ustanova ma šta mu ga to značilo.

A je li ono nas Ninoska postao gradonacelnk, cini mi se Gradiske?

http://www.youtube.com/watch?v=dk5FBE1L-Kc

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2008, 16:21 
Početnik
Početnik

Kod tebe je glavna rijec PRIVATNO,PRIVATNA itd... :-))))

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2008, 16:21 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Okt 2005, 23:57
Ipanema_ je napisao:
Ne znam kako si smislila da poznajes finansijsko stanje svih studenata privatnih fakulteta i koliko bi njima znacila stipendija. Ja znam neke kojima bi znacila mnogo. Sta cemo sad? :)
Okej, to je tvoje misljenje, ali moraces priznati da i nije bas objektivno. Right?

Hoces reci da na privatnim fakultetima ima studenata koji su socijalni slucajevi?

http://www.youtube.com/watch?v=dk5FBE1L-Kc

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2008, 16:24 
Početnik
Početnik

Ja sam iznijela svoje misljenje sto se tice privatnih fakulteta! Bolje da ih vise ne pominjemo, nisu vrijedni da se o njima toliko prica.Onaj ko misli da vrijede,definitivno je u zabludi!!!!

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2008, 16:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Zasto ne pogledamo realno. Zbog cega se privatni fakultet zove privatnia ne drzavni? Zato sto je htio da trpa pare u dzep, da drzavi placa nesto sitno, a ne da radi za dobrobit drzave obucavajuci o svom trosku mladi kadar. E pa kolega, sta bi sada trebalo, hoces i profit i da budes stipendiran od drzave, ne moze i jare i pare.
Isto vazi za studenta: drzava ti je ponudila svoje fakultete besplatno (ako se potrudis na prijemnom) ili za neke prihvatljive novce, i obecala ti stipendiju ako budes marljiv. Ako ti se to ne svidja, imas drugu opciju. Gdje je sada problem, neki bi izgleda htjeli da daleko manje uce, a da dobijaju stipendije za to...
Izvolite stipendirati svoje studente, privatne studente, kao sto drzava finansira svoje, ili ce biti da nemate novaca za takvo sto, ipak je upis godine simbolican... Sta mislite da li bi, ako bi teoretski uveli stipendije na privatnim fakultetima, bilo ok da ja sa drzavnog trazim njihovu stipendiju, i ja sam student...

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2008, 16:45 
Početnik
Početnik

Konkurs za stipendije naredne sedmice
Objavljeno u kategoriji:Najave događaja Datum: 30.10.2008

BANJALUKA, Konkurs za dodjelu stipendija Fondacije “Dr Milan Jelić” za studente dodiplomskih studija biće raspisan naredne sedmice, odlučio je danas Upravni odbor ove fondacije.

Predsjednik Republike Srpske /RS/ Rajko Kuzmanović rekao je da će u tekućoj akademskoj godini ukupno biti dodijeljeno 150 stipendija, od čega 110 za studente prvog ciklusa odnosno dodiplomskih studija, 20 za magistarske studije, 10 za doktorske studije i deset stipendija za posebno nadarene mlade ljude, inovatore, koji čak i ne moraju biti studenti.

“Fondacija ima zadatak da odabire i podstiče najbolje studente i buduću naučnu i stručnu elitu koja će moći da bude pokretač mnogih djelatnosti”, rekao je Kuzmanović novinarima u Banjaluci nakon sjednice Upravnog odbora.

On je naglasio da je Fondacija od Vlade RS obezbijedila dovoljno novca za isplatu stipendija, ali i mnogo strože kriterijume koje će morati ispuniti budući stipendisti.

“Ti kriterijumi će se morati poštovati u cjelini. Ne postoji ta politička ni bilo koja druga sila koja će mimo tih kriterijuma nešto uraditi”, rekao je Kuzmanović.

On je dodao da Fondacija nije socijalna ketegorija i da se ne bi smjelo desiti, kao prošle godine, da umjesto planiranih stotinu studenata bude stipendirano 500.

“Očekujem i zahtijevam da Fondacija nastavi svoj društveni život i da to bude trajna institucija, da bude prepoznatljiva u okolini, da je prepoznaju donatori koji bi mogli dati određena sredstva, a da odabrani studenti budu uzor svim drugim studentima i svim mladim ljudima koji se školuju”, rekao je Kuzmanović.

On je podsjetio da je svih 534 stipendija isplaćeno prošle i do polovine ove godine i da trenutno nema nikakvih dugovanja preme stipendistima.

Kuzmanović je naglasio da je, u skladu sa prigovorima koji su dolazili na račun rada Fondacije, ali i stvarno uočenih problema, izvršena reorganizacija Fondacije.

Predsjednik Upravnog odbora Fondacije “Dr Milan Jelić” Radoslav Grujić rekao je da će iznos stipendija za ovu akademsku godinu biti isti kao i prošle godine, odnosno 400 KM za studente sa stalnim mjestom boravka u RS koji studiraju u RS i BiH i kojih će ove godine biti dodijeljeno 75 i 800 KM za studente iz RS koji studiraju u inostranstvu a kojih će biti dodijeljeno 35.

On je dodao da će za studente magistarskih i doktorskih studija konkursi biti raspisivani dva puta u toku akademske godine i da će te stipendije biti dodjeljivane u vidu jednokratne novčane pomoći.

Prema njegovim riječima, obezbijeđeno oko 1.000.000 KM za isplatu stipendija, a pripremljen je konkurs za stipendije za prvi ciklus studija u kome su jasno definisani kriterijumi.

Grujić je naglasio da je cilj da stipendije dobiju najtalentovaniji i najuspješniji studenti bez obzira da li dolaze sa privatnog ili državnog fakulteta, a da će neki od uslova za dobijanje biti naučni rad studenta, starost sudenta i da ima prosjek ocjena iznad devet.

Direktor Fondacije “Dr Milan Jelić” Tanja Đaković rekla je da su kriterijumi koji su ove godine postavljeni za dodjelu stipendija izuzetno visoki, te da svaki student koji pređe taj prag sasvim sigurno zaslužuje da dobije stipendiju.

“Cilj nam je da Fondacija dobije ugled koji zaslužuje, a da njeni stipendisti budu prepoznatljivi po besprijekornom znanju, izvrsnosti, talentu i kao takvi cijenjeni u društvu”, rekla je Đakovićeva.

Ona je dodala da će konkurs, kao i rezultati, biti objavljeni i na internet stranici Fondacije www.fondacijapredsjednikarepublike.org da bi procedura stipendiranja bila javna.

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2008, 16:48 
Početnik
Početnik

Grujić je naglasio da je cilj da stipendije dobiju najtalentovaniji i najuspješniji studenti bez obzira da li dolaze sa privatnog ili državnog fakulteta, a da će neki od uslova za dobijanje biti naučni rad studenta, starost sudenta i da ima prosjek ocjena iznad devet.

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2008, 17:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

vb87 je napisao:
filozof sa vrbasa je napisao:

A je li ono nas Ninoska postao gradonacelnk, cini mi se Gradiske?

Dubice ili Kostajnice ne znam tačno. Žalim ih već unaprijed! :(

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2008, 17:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Rakun_Slavko je napisao:
Zasto ne pogledamo realno. Zbog cega se privatni fakultet zove privatnia ne drzavni? Zato sto je htio da trpa pare u dzep, da drzavi placa nesto sitno, a ne da radi za dobrobit drzave obucavajuci o svom trosku mladi kadar. E pa kolega, sta bi sada trebalo, hoces i profit i da budes stipendiran od drzave, ne moze i jare i pare.
Isto vazi za studenta: drzava ti je ponudila svoje fakultete besplatno (ako se potrudis na prijemnom) ili za neke prihvatljive novce, i obecala ti stipendiju ako budes marljiv. Ako ti se to ne svidja, imas drugu opciju. Gdje je sada problem, neki bi izgleda htjeli da daleko manje uce, a da dobijaju stipendije za to...
Izvolite stipendirati svoje studente, privatne studente, kao sto drzava finansira svoje, ili ce biti da nemate novaca za takvo sto, ipak je upis godine simbolican... Sta mislite da li bi, ako bi teoretski uveli stipendije na privatnim fakultetima, bilo ok da ja sa drzavnog trazim njihovu stipendiju, i ja sam student...

Sve je kako kažeš tačno, ali ti imaš prof Željka Mirjanića koji ima i privatni fakultet i poslanik je u NS RS i normalno je da lobira za svoje studente od kojih njegov koledž živi.

Iako je to apsolutno nemoralno u skladu je sa zakonom. Zakon o viskom obrazovanju se odnosi na sve studente da li oni išli na privatne ili državne fakultete.

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2008, 17:17 
Početnik
Početnik

Rupa u zakonu!

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2008, 17:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

vb87 je napisao:
Ipanema_ je napisao:
Ne znam kako si smislila da poznajes finansijsko stanje svih studenata privatnih fakulteta i koliko bi njima znacila stipendija. Ja znam neke kojima bi znacila mnogo. Sta cemo sad? :)
Okej, to je tvoje misljenje, ali moraces priznati da i nije bas objektivno. Right?

Hoces reci da na privatnim fakultetima ima studenata koji su socijalni slucajevi?

Ne. Hocu da kazem da na privatnim fakultetima ima studenata kojima skolarina nije dzeparac kako je to vec spominjano ovdje.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 201 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 11  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]