banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 18:23

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 3052 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 153  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Nov 2008, 10:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
digitalija koji risiver imaš? Ne bi bilo loše da ovi koji su prešli na digitalnu CATV napišu i ponešto o risieveru koji imaju pošto ih ima više pa da ostali znaju šta da kupe i šta da očekuju. Da li kvalitet slike zavisi od risivera i da li tu ima velikih razlika?

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2008, 10:49 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Okt 2008, 21:41
Vader je napisao:
digitalija koji risiver imaš? Ne bi bilo loše da ovi koji su prešli na digitalnu CATV napišu i ponešto o risieveru koji imaju pošto ih ima više pa da ostali znaju šta da kupe i šta da očekuju. Da li kvalitet slike zavisi od risivera i da li tu ima velikih razlika?

Imam televizor sa DVB-C prijemnikom, SONY KDL-32D3000... Vise o iskustvima o njemu kada uspijem dobiti sve kanale...

I ja bih se ppridruzio tvom pozivu da svi koji imaju opremu za prijem DVB-C napisu ovdje svoja prva iskustva.

@info_elta2
Uocio sam da kanali nisu podijeljeni u 4 grupe po 8 (a jedna od 9) kako si sugerisao nego je u grupi kanala koji su na 594 Mhz 10 TV kanala + 3 radio kanala, a u grupi na 602 Mhz je 6 kanala. Iskreno, sada i sumnjam da ste pustili sve :) Barem dok se jos neko ne oglasi da u BL ima sve kanale... I daj taj Network Id da probam "rucna" podesavanja!

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2008, 10:51 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 02 Nov 2008, 09:38
Prvo, da pohvalim Eltu sto je krenula u emitovanje digitalne TV, jeste jos pocetak i nije sve sjajno, ali bitno je da su krenuli, vremenom ce se sve, nadam se, popraviti. Takav potencijal kakav je kablovska mreza je, moram reci, godinama stvarno stajao neiskoristen. Da li je neko konacno poceo misliti ili su problem bile finansije, sad prvo sa uvodjenem sopstvenog kablovskog Interneta, a sad i digitalne TV, stvari su konacno pocele ici u pravcu u kojem su trebale krenuti jos davno.

Nadam se da cete uskoro sami organizovati i mozda djelimicno finansirati distribuciju STB-ova (set-top-box-ova, tj. DVB-C tjunera) svojim pretplatnicima. Nece veliki broj korisnika odluciti da izdvoje ~ 150 KM za taj uredjaj i to onaj "najslabiji". Mogli bi postici nizu cijenu uredjaja ako bi ih vi nabavljali u vecim kolicinama, a mogli bi ste ih i iznajmljivati korisnicima. Onim koji uzmu neke dodatne pakete kanala, trebali bi uredjaj i besplatno davati na koristenje (kao sto radite sa kablovskim modemima). Nije samo korisnicima u interesu da predju na digitalu i dobiju bolju sliku, i vama je poprilicno u interesu da sto vise korisnika predje na digitalnu TV, jer onda postaju potencijalni korisnici za dodatne pakete (a, tu su prave pare ;) ).

Drugo, prakticno... Dakle, imam Sony-jev 40" LCD TV serije L koji ima ugradjeni DVB-T/DVB-C tjuner (KDL-40L4000). Potvrdjujem da preko Full Scan-a isto mogu uhvatiti samo 16 TV kanala i tri radio kanala. TV je nov, za datum proizvodnje mu pise oktobar 2008.

Tjuner kakav je u mom TV-u ima vecina aktuelnih Sony-jev TV-a koji su kod nas u ponudi (znaci, DVB-T/DVB-C SDTV, tj. MPEG2). Sad su kod nas stigli i oni ciji tjuner podrzava i HDTV, tj. DVB-T/DVB-C MPEG2 + MPEG4/H.264 (vidio sam jedan u Eurospletu, mislim serija W).

Ovo je spisak kanala koje mi je Full Scan pronasao i kratak opis (napominjem da se na 40" nizi symbol rate poprilicno osjeti, tj. vidi pikselizacija, neko na 32" bi to manje osjetio):
001 - DM SAT - radi, ima dosta pikselizacije, ali to rekoste da DM SAT izvorno ima nizak symbol rate.
002 - RTV MONTENEGRO - radi.
003 - BH-TV1 - nema slike, napise "Selected programme is not tuned".
004 - Sport Klub - nema slike, prikaze ikonicu (mala sahovnica) koja znaci "Scrambled/Subscription service"
005 - MCT Sct - radi, ima dosta pikselizacije, vjerovatno opet nizak izvorni symbol rate.
006 - MCT Sex - radi, ima dosta pikselizacije, vjerovatno opet nizak izvorni symbol rate.
007 - Explorer/Spice - nema slike, prikaze ikonicu za "Scrambled/Subscription service"
008 - TV1000 Balkan - radi, ali se pojavljuju cesto artefakti, slika se zamrzava i ponekad skroz nestaje.
009 - RTRS - radi.
010 - ATV BL - nema slike, napise "Selected programme is not tuned".
011 - NOVA TV - radi, ima ponekad artefakta.
012 - H RTL - radi.
013 - VIKOM TV - radi, ima dosta pikselizacije.
013 - K 3 - radi, ali prikazuje Sport Klub, a ne K 3, ima cesto artefakta i problema sa zvukom.
015 - RTS 1 - radi.
016 - RTS 2 - radi, ima primjetno artefakta.
600 - Radio Montenegro - radi.
601 - Radio ATLAS - radi.
602 - BH-Radio1 - radi.

Napominjem jos da nisam sve kanale jednako dugo gledao, pa mozda nisam primjetio neke probleme. Isto tako, ovo je trenutno stanje (02.11. ~ 10:30 ujutru), mozda stanje varira, pa se neki kanali mozda poprave (ili pokvare).

Dodatno, evo sta kaze specifikacija mog TV-a sta mu tjuner "pokriva":
Channel Coverage CATV S1-S20
Channel Coverage HYPER S21-S41
Channel Coverage UHF E21-E69
Channel Coverage VHF E2-E12

Probacu sa rucnim stimanjem sa ovim frekvencijama koje su objavljene, pa cu javiti rezultate.

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2008, 11:20 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

debevece je napisao:
Ovo je spisak kanala koje mi je Full Scan pronasao i kratak opis (napominjem da se na 40" nizi symbol rate poprilicno osjeti, tj. vidi pikselizacija, neko na 32" bi to manje osjetio):
001 - DM SAT - radi, ima dosta pikselizacije, ali to rekoste da DM SAT izvorno ima nizak symbol rate.
002 - RTV MONTENEGRO - radi.
003 - BH-TV1 - nema slike, napise "Selected programme is not tuned".
004 - Sport Klub - nema slike, prikaze ikonicu (mala sahovnica) koja znaci "Scrambled/Subscription service"
005 - MCT Sct - radi, ima dosta pikselizacije, vjerovatno opet nizak izvorni symbol rate.
006 - MCT Sex - radi, ima dosta pikselizacije, vjerovatno opet nizak izvorni symbol rate.
007 - Explorer/Spice - nema slike, prikaze ikonicu za "Scrambled/Subscription service"
008 - TV1000 Balkan - radi, ali se pojavljuju cesto artefakti, slika se zamrzava i ponekad skroz nestaje.
009 - RTRS - radi.
010 - ATV BL - nema slike, napise "Selected programme is not tuned".
011 - NOVA TV - radi, ima ponekad artefakta.
012 - H RTL - radi.
013 - VIKOM TV - radi, ima dosta pikselizacije.
013 - K 3 - radi, ali prikazuje Sport Klub, a ne K 3, ima cesto artefakta i problema sa zvukom.
015 - RTS 1 - radi.
016 - RTS 2 - radi, ima primjetno artefakta.
600 - Radio Montenegro - radi.
601 - Radio ATLAS - radi.
602 - BH-Radio1 - radi.

Probacu sa rucnim stimanjem sa ovim frekvencijama koje su objavljene, pa cu javiti rezultate.

Apsolutno isto kao kod mene! Izuzev sto je kod mene 32", pa kao sto si rekao efekt pikselizacije je manji.
Samo da napomenem da BH-TV1 malo radi pa malo ne radi, isto se odnosi i na RTRS, cak sam primijetio da nikad nisu tu zajedno - valjda se ne vole :)

Dobro, posto imas isti tuner kao ja, ja sam rucno stimanje probao kroz Quick Scan opciju unoseci date frekvencije, ali mi onda nece nista naci, cak ni na onim frekvencijama na kojima znam da primam programe! U poruci na kraju scana kaze, "...check your network ID..." Bas me interesuje kakvo je stanje kod tebe sa rucnim podesavanjem.

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2008, 12:07 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 16 Okt 2008, 20:51
digitalija je napisao:
Vader je napisao:

Imam televizor sa DVB-C prijemnikom, SONY KDL-32D3000... Vise o iskustvima o njemu kada uspijem dobiti sve kanale...

I ja bih se ppridruzio tvom pozivu da svi koji imaju opremu za prijem DVB-C napisu ovdje svoja prva iskustva.

@info_elta2
Uocio sam da kanali nisu podijeljeni u 4 grupe po 8 (a jedna od 9) kako si sugerisao nego je u grupi kanala koji su na 594 Mhz 10 TV kanala + 3 radio kanala, a u grupi na 602 Mhz je 6 kanala. Iskreno, sada i sumnjam da ste pustili sve :) Barem dok se jos neko ne oglasi da u BL ima sve kanale... I daj taj Network Id da probam "rucna" podesavanja!

Tacno frekvencije su pogresne jer su druge frekvencije za digitalnu od analogne na istom kanalu.
Evo sada nove:
rekvencije su sledece:
594 MHz(C 36)
602 MHz(C37)
610MHz(C38)
618MHz(C39)
Symbol rate: 6900
Modulacija 256(QAM)

Pokusajte sada. U trgovini Eurosplet su isprogramirani svi digitalni kanali, pa tamo mozete najbolje pogledati koji vam program u stvarnosti fali, jer neke male promjene od najavljene seme su nastale.

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2008, 13:01 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

info_elta2 je napisao:
Tacno frekvencije su pogresne jer su druge frekvencije za digitalnu od analogne na istom kanalu.
Evo sada nove:
rekvencije su sledece:
594 MHz(C 36)
602 MHz(C37)
610MHz(C38)
618MHz(C39)
Modulacija 256(QAM)

Pokusajte sada. U trgovini Eurosplet su isprogramirani svi digitalni kanali, pa tamo mozete najbolje pogledati koji vam program u stvarnosti fali, jer neke male promjene od najavljene seme su nastale.

Vidi, cinjenica da ni ja ni devebece ne mozemo pronaci vise od 16+3 kanala ukazuje na to da ocito nesto nije u redu.
Shvatam da nam danas ne mozes puno pomoci, ali sutra je novi radni dan pa se konsultuj sa kolegama da vidis zasto se ovo desava... Nazalost, danas je nedjelja, a sutra sam na putu, pa ne mogu navratiti do Eurospleta da vidim kako je to kod njih...

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2008, 16:16 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 30 Jan 2008, 19:38
[quote="digitalija"][quote="info_elta2"]
Evo sada nove:
rekvencije su sledece:
594 MHz(C 36)
602 MHz(C37)
610MHz(C38)
618MHz(C39)
Modulacija 256(QAM)

Može li se znati kakav je kod vas na TV zvuk u prijemu digitalnih kanala?
Da li je bolja separacija kanala L/D, da li je zvuk dinamičniji, da li je širi spektar zvuka (po dubini i visini )? Da li se kod filmova može primjetiti šira prostornost zvučne slike ili tzv. SURROUND ? ? ili ostadosmo "MONO-isti"
:evil3:

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2008, 09:57 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

info_elta2 je napisao:
Evo sada nove:
rekvencije su sledece:
594 MHz(C 36)
602 MHz(C37)
610MHz(C38)
618MHz(C39)
Modulacija 256(QAM)

Juce sam primijetio da ste promijenili frekvencije, ali kod mene je i dalje samo 16+3 programa, jedino je sada prijem, cini mi se na 410 MHz i 418 MHz.

nikolic je napisao:
Da li je bolja separacija kanala L/D, da li je zvuk dinamičniji, da li je širi spektar zvuka (po dubini i visini )? Da li se kod filmova može primjetiti šira prostornost zvučne slike ili tzv. SURROUND ? ? ili ostadosmo "MONO-isti"

Hm, odgovor na to pitanje zavisi i od kablovske, ali i od toga kako tv emituje svoj materijal. Krenimo od pretpostavke da je signal stereo, ali da li zaista ima razlike medju kanalima? Znam da je to na gotovo svim nasim televizijama isto, jer dobijaju takve materijale gdje su kanali vecinom jednaki, tako da sve i da imaju stereo emisionu tehniku, nece biti razlike kod gledaoca. Nisam jos dovoljno gledao da bih o tome raspravljao, ali cini mi se da je juce na TV1000 bio neki film u kome se mogla primijetiti dubina zvuka....

A ispravite me ako grijesim, zar nije i na analognoj recimo, HRT u stereo tehnici ("where available" sto bi rekli Ameri)?

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2008, 16:47 
Pripravnik
Pripravnik

nikolic je napisao:
digitalija je napisao:
info_elta2 je napisao:
Evo sada nove:
rekvencije su sledece:
594 MHz(C 36)
602 MHz(C37)
610MHz(C38)
618MHz(C39)
Modulacija 256(QAM)

U svakom slucaju mora biti bolji zvuk, ali sacekacemo rezultate onih koji su vec uzeli resiver.
Juce smo dali drugu modulaciju i druge frekvence, pa bi trebalo dosta lakse sada da se automatski isprogramiraju kanali.
Elta info trazi 5 dobrovoljca koji imaju vrijeme, ce da dobiju resivere na testiranje, sa obavezom da nam prenose svoja iskustva, odnosno prednosti i mane digitalne tv. Dovoljno je upisati korisnički broj koji se nalazi na ugovoru za CATV, ostalo ce elta info obezbediti.

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2008, 17:07 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 02 Jul 2007, 17:24
Evo ja se dobrovoljno javljam da kupim DVB-C reciver ali samo ako imate u ponudi DVB-C HD reciver (onaj koji ce moci jednog dana da rasakuje i dekodira HD kanale) i naravno koji ima ili HDMI ili component video izlaz i digitalni audio izlaz za buduce DD zvokove (5.1).
Ako imate takav reciver u ponudi ja cu ga kupiti i imate od mene testiranje i zapazanja kakva god hocete. Inace onaj reciver koji ste napisali da nudite nisam uspio uopste naci na internetu tako da nevjerujem da je cemu.

PS: sifra pretplatnika: 13573

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2008, 18:21 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
s obzirom da sam preko dana na poslu, moze li se kandidirati al` samo za vecernje testiranje? :)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2008, 22:11 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

info_elta2 je napisao:
Elta info trazi 5 dobrovoljca koji imaju vrijeme, ce da dobiju resivere na testiranje, sa obavezom da nam prenose svoja iskustva, odnosno prednosti i mane digitalne tv.

Bolje bi vam bilo da ljudima poput mene i devebece koji vec imaju mogucnost prijema DVB-C pomognete da dobijemo sve kanale, nego sto trazite nove dobrovoljce.

Mislim, za sada je to ovako preko foruma trazim, jer nemam vremena nesto da ganjam, ali kada nazovem tehnicku podrsku, morace neko nesto uraditi, ipak ja to placam. Mozda je u vasim glavama ovo sve jos u testnoj fazi, ali vi ste objavili pocetak rada od 01.11. i ja smatram da ja to placam od tada i da trebam jednako reagovati kao i da je neki kvar na analognoj. Ipak je i cijena otisla gore za 2 KM, zar ne?

Sjeti se da sam ja preko vikenda govorio da je jos rano da se daju bilo kakvi komentari, ali to je upravo zavrseno. Da ne govorim o tome da pola programa i nema medju ovih 16+3. Sta je se Explorer/Spice? Zasto tu nema slike? Zasto se TV1000 blokira? Zasto svaki cas nema RTRS i BH-TV1? Dakle, prije nego pocnem sa neugodnim pitanjima, ajde da rijesimo osnovni problem. Gdje je ostatak programa? Ili, narodski, znas li u kom grmu lezi zec?

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2008, 23:07 
Pripravnik
Pripravnik

digitalija je napisao:
info_elta2 je napisao:
Elta info trazi 5 dobrovoljca koji imaju vrijeme, ce da dobiju resivere na testiranje, sa obavezom da nam prenose svoja iskustva, odnosno prednosti i mane digitalne tv.

Bolje bi vam bilo da ljudima poput mene i devebece koji vec imaju mogucnost prijema DVB-C pomognete da dobijemo sve kanale, nego sto trazite nove dobrovoljce.

Mislim, za sada je to ovako preko foruma trazim, jer nemam vremena nesto da ganjam, ali kada nazovem tehnicku podrsku, morace neko nesto uraditi, ipak ja to placam. Mozda je u vasim glavama ovo sve jos u testnoj fazi, ali vi ste objavili pocetak rada od 01.11. i ja smatram da ja to placam od tada i da trebam jednako reagovati kao i da je neki kvar na analognoj. Ipak je i cijena otisla gore za 2 KM, zar ne?

Sjeti se da sam ja preko vikenda govorio da je jos rano da se daju bilo kakvi komentari, ali to je upravo zavrseno. Da ne govorim o tome da pola programa i nema medju ovih 16+3. Sta je se Explorer/Spice? Zasto tu nema slike? Zasto se TV1000 blokira? Zasto svaki cas nema RTRS i BH-TV1? Dakle, prije nego pocnem sa neugodnim pitanjima, ajde da rijesimo osnovni problem. Gdje je ostatak programa? Ili, narodski, znas li u kom grmu lezi zec?

Juce sam licno bio na glavnoj centrali i 33 kanala bila u funkciji i svi su radili sasvim normalno. Posle toga smo otisli na eurosplet i tamo je resiver pronasao 33 kanala. Posle toga smo otisli na kontrolu u nasu kancelariji na Starcevici i tam os ubili svi kanali. Tako da nemoze biti nikakve dileme da su i kod vas svi kanali u kablu, ono sto je problem, ne razumjemo ni mi zasto tv nece da nalozi sve kanale. Mi smo juce zamjenili modulaciju sa 256 na 64 i spustili smo nize kanale i digitaliju smo poslali od S35 do S 38. Na S kanalima je gotovo iskljucena mogucnost smetnje.

Ja vam savetujem javite se nasoj tehnicki podrski da vam damo jedan digitalni resiver, nalozite sve kanale, a onda sa njega prepisite parametre u tv aparat. Negdje je neka caka, koja nemozemo znati.

pozdrav

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2008, 23:42 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

info_elta2 je napisao:
Juce sam licno bio na glavnoj centrali i 33 kanala bila u funkciji i svi su radili sasvim normalno. Posle toga smo otisli na eurosplet i tamo je resiver pronasao 33 kanala. Posle toga smo otisli na kontrolu u nasu kancelariji na Starcevici i tam os ubili svi kanali. Tako da nemoze biti nikakve dileme da su i kod vas svi kanali u kablu, ono sto je problem, ne razumjemo ni mi zasto tv nece da nalozi sve kanale. Mi smo juce zamjenili modulaciju sa 256 na 64 i spustili smo nize kanale i digitaliju smo poslali od S35 do S 38. Na S kanalima je gotovo iskljucena mogucnost smetnje.

Ja vam savetujem javite se nasoj tehnicki podrski da vam damo jedan digitalni resiver, nalozite sve kanale, a onda sa njega prepisite parametre u tv aparat. Negdje je neka caka, koja nemozemo znati.

pozdrav

E ovo je vec kvalitetan odgovor. Ajde, daj mi za pocetak Network ID, to sam trazio jos prije neki dan a nikako da mi ga das. Ako i sa tim parametrom ne nadjem sve kanale onda idemo ovim putem sto si ti opisao.

Inace, znam da zvuci snobovski, ali ako jedan Sony nece da uhvati sve kanale, onda nesto definitivno nije u redu.

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2008, 01:15 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Ne znam hoce li ti sta znaciti, ali mozda bi mogli provjeriti ispravnost vase NIT (Network Infomation Table) za dvije frekvencije koje ne mogu uhvatiti. To kazem zato jer bez obzira gdje se ta dva streama nalazila, ocito je da ih ne mogu uhvatiti. Znaci, grijesi se u necemu sto je vezano za sami stream.

Malo sam radio vas posao, i nasao na jednom forumu da je jedna manja njemacka kablovska imala iste probleme....

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2008, 19:48 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Aha, iako nema postova, promjene se desavaju. Nazalost na gore... Umjesto da "dobijem" i dva streama koje do sada nisam imao, danas sam izgubio i jedan od dva streama koje sam primao, dakle ostao sam samo na onom koji ima 10 tv + 3 radijska programa... Sta god da ste uradili, samo ste pogorsali stvar....

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2008, 23:07 
Pripravnik
Pripravnik

digitalija je napisao:
Aha, iako nema postova, promjene se desavaju. Nazalost na gore... Umjesto da "dobijem" i dva streama koje do sada nisam imao, danas sam izgubio i jedan od dva streama koje sam primao, dakle ostao sam samo na onom koji ima 10 tv + 3 radijska programa... Sta god da ste uradili, samo ste pogorsali stvar....

Najbolje da pozovete tehnicku podrsku i oni ce rjesiti ovaj vas problem na nacin koji sam vam vec objasnijo. Kod nas stvari rade i jednako tako kod ostalih, zato bi moralo raditi i kod vas. U Eurospletu mozete najbolje vidjeti djelovanje digitalne televizije.

pozdrav

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2008, 00:35 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

info_elta2 je napisao:
digitalija je napisao:

Najbolje da pozovete tehnicku podrsku i oni ce rjesiti ovaj vas problem na nacin koji sam vam vec objasnijo. Kod nas stvari rade i jednako tako kod ostalih, zato bi moralo raditi i kod vas. U Eurospletu mozete najbolje vidjeti djelovanje digitalne televizije.

pozdrav

Tako ce to na kraju i biti. Samo je problem sto tehnicka podrska radi kada i ja radim, pa cemo tesko naci termin...

Ali to nije bitno, bitno je da u dobroj tradiciji komunikacije sa korisnicima konstantno ignorises problem i ne uzimas u obzir ono sto ti korisnik kaze. I pokusavas da trosis resurse svoje firme (tehnicku podrsku) iako jos ima nacina da to uradimo komunikacijom preko foruma. Nema potrebe da dolaze prije nego sto iscrpimo sve opcije.

Pa valjda znate sto ste danas uradili sa streamom koji se izgubio? Ocito da to sto ste uradili izaziva probleme sa odredjenim dvb-c prijemnicima, a drugim prijemnicima ne smeta. Dakle, jednostavno primijenite isti postupak za sve streamove kao sto je za ovaj stream koji sada hvatam i svi sretni. Meni je najgore sto je rjesenje jednostavno a necete da ga primijenite. Isti slucaj je i kod devebece, dakle nisam samo ja glup i neuk da ne znam namjestiti prijem. Takodje, dva ili tri puta sam pitao za jednostavan podatak kao sto je Network ID a koji mi treba da mogu rucno probati nastimati kanale i nisi mi ga dao. Vjerovatno ga i ne znas. Ako tehnicka podrska zna taj podatak, ajde ih pitaj pa mi ga daj, ne trebaju mi u kuci da bi mi to rekli, to mi mozes reci i na forumu. Dakle, hajde da stedimo resurse tvoje firme.

Cak i ako uzmemo da je u Eurospletu prijemnik Sony na kojem rade svi streamovi, to nuzno ne mora biti isti firmware kao u mom prijemniku. Ja sam vec natuknuo na forumu u cemu moze biti problem. Nadam se da se neko udostojio da provjeri moje navode. I zato mi ne treba tehnicka podrska u kuci, nece valjda koristiti moj racunar da surfaju i traze informacije.... Dakle opet stedimo resurse tvoje firme... Ako hoces dacu i link (na njemackom je, ali snaci cete se vec nekako sa prevodom) na kojem mozes naci vise informacija o istom slucaju kod jedne od njemackih kablovskih televizija http://www.hifi-forum.de/viewthread-144-1671.html Ovdje se radi o istom televizoru kao mom, koji ima isti firmware u dvb-c prijemniku kao i ja. Obrati paznju na 9. post po redu od Smooth-Jazz.

Dakle, nepostojanje NIT (Network Information Table) za bilo koji stream ce dovesti do toga da Sony jednostavno misli da tu nema nikakvih programa, jer je NIT u skladu sa dvb-c standardom. Ostali prijemnici, ce mozda ipak pretraziti tu frekvenciju, ali ovej nece... Naravno, cak i na trulom i obecanom zapadu su korisnici sa ovim problemom bili ignorisani od strane tehnicke podrske (kao sto ces vidjeti na forumu slucaj je pozitivno rijesen tek kada su se ukljucili Sonyjevi tehnicari)...

I da, ako ne mozes provjeriti ove dvije stvari sa onima koji to mogu rijesiti (Network ID i NIT), reci odmah na forumu, da ne trosim vrijeme i cekam odgovor bez veze. Ali mslim da je smisao tvog prisustva na forumu bolja komunikacija sa korisnicima,
pa bi to trebao moci. Ili se ipak varam?

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2008, 11:42 
Pripravnik
Pripravnik

digitalija je napisao:
info_elta2 je napisao:
digitalija je napisao:

pozdrav

Tako ce to na kraju i biti. Samo je problem sto tehnicka podrska radi kada i ja radim, pa cemo tesko naci termin...

Ali to nije bitno, bitno je da u dobroj tradiciji komunikacije sa korisnicima konstantno ignorises problem i ne uzimas u obzir ono sto ti korisnik kaze. I pokusavas da trosis resurse svoje firme (tehnicku podrsku) iako jos ima nacina da to uradimo komunikacijom preko foruma. Nema potrebe da dolaze prije nego sto iscrpimo sve opcije.

Pa valjda znate sto ste danas uradili sa streamom koji se izgubio? Ocito da to sto ste uradili izaziva probleme sa odredjenim dvb-c prijemnicima, a drugim prijemnicima ne smeta. Dakle, jednostavno primijenite isti postupak za sve streamove kao sto je za ovaj stream koji sada hvatam i svi sretni. Meni je najgore sto je rjesenje jednostavno a necete da ga primijenite. Isti slucaj je i kod devebece, dakle nisam samo ja glup i neuk da ne znam namjestiti prijem. Takodje, dva ili tri puta sam pitao za jednostavan podatak kao sto je Network ID a koji mi treba da mogu rucno probati nastimati kanale i nisi mi ga dao. Vjerovatno ga i ne znas. Ako tehnicka podrska zna taj podatak, ajde ih pitaj pa mi ga daj, ne trebaju mi u kuci da bi mi to rekli, to mi mozes reci i na forumu. Dakle, hajde da stedimo resurse tvoje firme.

Cak i ako uzmemo da je u Eurospletu prijemnik Sony na kojem rade svi streamovi, to nuzno ne mora biti isti firmware kao u mom prijemniku. Ja sam vec natuknuo na forumu u cemu moze biti problem. Nadam se da se neko udostojio da provjeri moje navode. I zato mi ne treba tehnicka podrska u kuci, nece valjda koristiti moj racunar da surfaju i traze informacije.... Dakle opet stedimo resurse tvoje firme... Ako hoces dacu i link (na njemackom je, ali snaci cete se vec nekako sa prevodom) na kojem mozes naci vise informacija o istom slucaju kod jedne od njemackih kablovskih televizija http://www.hifi-forum.de/viewthread-144-1671.html Ovdje se radi o istom televizoru kao mom, koji ima isti firmware u dvb-c prijemniku kao i ja. Obrati paznju na 9. post po redu od Smooth-Jazz.

Dakle, nepostojanje NIT (Network Information Table) za bilo koji stream ce dovesti do toga da Sony jednostavno misli da tu nema nikakvih programa, jer je NIT u skladu sa dvb-c standardom. Ostali prijemnici, ce mozda ipak pretraziti tu frekvenciju, ali ovej nece... Naravno, cak i na trulom i obecanom zapadu su korisnici sa ovim problemom bili ignorisani od strane tehnicke podrske (kao sto ces vidjeti na forumu slucaj je pozitivno rijesen tek kada su se ukljucili Sonyjevi tehnicari)...

I da, ako ne mozes provjeriti ove dvije stvari sa onima koji to mogu rijesiti (Network ID i NIT), reci odmah na forumu, da ne trosim vrijeme i cekam odgovor bez veze. Ali mslim da je smisao tvog prisustva na forumu bolja komunikacija sa korisnicima,
pa bi to trebao moci. Ili se ipak varam?

Network ID verovatno zahteva tv sa americkim standardom, inace imam Sony tv aparat koji ne trazi Network ID. No te razlike cemo utvrđivati kasnije. Unesi Network ID broj 1 . Nemam uvida u dokumentaciju ali mi je tehnicar koji je vrsijo kompresiju preneo taj podatak. Ako neki stream ne bi isao sa brojem jedan, pokusajte broj 2 ili broj 3 ili broj 4. Ako i to ne ide pokusajte 6666. Mi cemo u ponedeljak proveriti za svaki stream network id pa cemo ga objaviti kao zvanican podatak. Sto se tice NIT to je neobavezan podatak kod programiranja i namenjen je da operateri sa jednog centra programira resivere kod korisnika. Za njega se nismo jos odlucili jer moraju svi proizvođaci resivera potvrditi da odabrani NIT odgovara resiveru. Ako bude uspesno javite ako ne trebacemo traziti pomoc od sonyievih tehnicara.

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2008, 17:39 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

info_elta2 je napisao:
Network ID verovatno zahteva tv sa americkim standardom, inace imam Sony tv aparat koji ne trazi Network ID.

Sretnice :) Nego, hvatas li na njemu sve streamove? I ne mora odmah biti americki. Mani se tih majstorskih procjena. Reci nesto inzinjerski poput: "Mora da je razlicit firmware." Sve vas covjek mora uciti 8)

info_elta2 je napisao:
Unesi Network ID broj 1 . Nemam uvida u dokumentaciju ali mi je tehnicar koji je vrsijo kompresiju preneo taj podatak. Ako neki stream ne bi isao sa brojem jedan, pokusajte broj 2 ili broj 3 ili broj 4. Ako i to ne ide pokusajte 6666. Mi cemo u ponedeljak proveriti za svaki stream network id pa cemo ga objaviti kao zvanican podatak.

Pokusao, ne pomaze, cekam ponedjeljak da vidim zvanicne cifre. Sto je najgore, ne mogu tako naci ni stream koji inace nadjem na Full Scan.

info_elta2 je napisao:
Sto se tice NIT to je neobavezan podatak kod programiranja i namenjen je da operateri sa jednog centra programira resivere kod korisnika.

Da, to su rekli i u nekim od pomenutih njemackih slucajeva. I ubjedjivali korisnike. Koji su se zapitali, kako to da imaju problema samo sa njima a ne sa konkurentskim kablovskim operaterima? Sony se prodaje diljem svijeta a ja nasao na netu samo dva slucaja, njih i vas. To ipak nesto znaci. NIT je ipak dio dvb-c specifikacije kojeg se Sony drzao. Mislim da ostali nisu i da im je svejedno sta pise u NIT, zato ga napravite da ga Sony moze tumaciti i svi sretni.... Ionako ovi kineski receiveri koji su u ponudi kod vas i Eurospleta, hvataju sve :) Mada, vidim da i Wellav pominje NIT search mode kao jedan od 4 search moda koje podrzava....

info_elta2 je napisao:
Za njega se nismo jos odlucili jer moraju svi proizvođaci resivera potvrditi da odabrani NIT odgovara resiveru.

Stvarno mislite ubijediti nekoga da cete kontaktirati ko zna koliko (ali recimo 50-100) proizvodjaca TV uredjaja i receivera i traziti njihovo misljenje o vasem NIT? Mada se to u principu svodi na makismalno 10-ak razlicitih proizvodjaca i jos toliko firmwarea, ali opet... Zato su ljudi izmislili standarde!

info_elta2 je napisao:
Ako bude uspesno javite ako ne trebacemo traziti pomoc od sonyievih tehnicara.

He, he, cisto sumjam da ih ima u Bosni uopste, a i ako ih ima sumnjam da su upoznati sa problematikom. Vise bi nam pomogao vas tehnicar koji radi na kompresiji jer je on nesto u cetvrtak/petak uradio zbog cega mi se jedan stream izgubio. On zna sta je uradio (trebao bi da zna) tako da ako to nije nesto sto je od velike vaznosti moze vratiti situaciju na stanje prije pa da mi se vrati i drugi stream. A to isto moze uraditi i sa ostala dva i rjesimo stvar... Ne kontam kako se neko ne zapita gdje se grijesi ako covjek ima jedan ili dva streama a nema ostale... I zasto se odmah misli da samo moze pogrijesiti korisnik, a ne Elta?

Nego, da pomenem da sam bio u Eurospletu. U gradu tvrde da imaju jedan ili dva kanala - HRT1, HRT2 i ne znam sta jos rekose i cak su prebacivali da to pokazu, nigdje nista.... Kazu, sramota ih, ljudi dolaze da vide, oni im nemaju sta pokazati... Na Malti navodno imaju sve kanale, ali primijetio sam da im receiver nije integrisan u TV, nego je to neki Digital Satellite Receiver?! To me bas zacudilo.... mislim mozda on moze hvatati i dvb-c ali ipak bi radi digitalne televizije bilo bolje da je tu neki dvb-c a ne dvb-s receiver, zar ne? Cisto da se ispostuje standard... Ali, na stranu to, slika im je katastrofa...

I da, vidim da ste ovdje trazili dobrovoljce da se probaju receiveri. Ja sam vam i vise nego dobrovoljac da se proba kako to ide kada je receiver integrisan u TV. Koliko morate teziti da zadovoljite te koji su dobili receivere valjda morate teziti da zadovoljite i nas koji vec imamo te receivere ugradjene u nase televizore....I ja vam redovno javljam sta se desava pa da javim i da je pala kisa i odmah nestali svi kanali? Evo ih sada polako dolaze, ali to je stvarno dobra sega :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 3052 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 153  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]