banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jun 2025, 23:43

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 148 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 28 Okt 2008, 10:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
desperados77 je napisao:
Citat iz Nezavisnih
"Željko Puljić, predsjednik Upravnog odbora "Aneksa", kazao je da je ta firma prva u BiH lansirala triple play uslugu (objedinjenu ponudu Interneta, kablovske televizije i IP telefonije preko iste širokopojasne veze), čime su tehnološki pretekli tri dominantna bh. telekom operatera."

Ovo nije triple play jer nije IPTV već analogna TV preko kablovske mreže.

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2008, 10:55 
Urednik
Urednik

Pridružio se: 11 Jul 2001, 01:00
to je desperados77 i napisao u inače odličnoj analizi nove ponude

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2008, 11:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Znam, rekao je da su samo objedinili račun za plaćanje, htio sam naglasiti koji faktor jasno odstupa od definicije triple play usluge, i prosto je neshvatljivo da neko iz upravnog odbora izjavi tako nešto, nisu valjda smatrali da niko teće primjetiti da to nije tačno i da je to samo mazanje očiju. Oni koji znaju šta je triple play znaju da ovo nije to, a onima koji ne znaju ništa ni ne znači što će on reći da nude tamo neki triple play kad ne znaju ni šta to znači, ali je valjda bitno da se kaže onaj dio "prvi koji nude tu uslugu u BiH" pa da se raja zapali.

Mada na samom sajtu nigdje ni ne stoji da nude triple play već samo taj paket zovu TRIO što je OK. Da nude triple play vjerujem da bi na sajtu to posebno naglasili.

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2008, 11:35 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Okt 2005, 21:36
Sve u svemu, tu obični korisnik najviše ispašta.

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2008, 12:07 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 14 Dec 2004, 23:29
Vader je napisao:
ali je valjda bitno da se kaže onaj dio "prvi koji nude tu uslugu u BiH" pa da se raja zapali.

Sumnjam da je cilj bio da se zapali raja da pohita da potpisuje 24-oro mjesečne ugovore, mislim da je prvenstveno razlog takvih bombastičnih navoda (koji su, baj d vej, u Nezavisnima ponovljene u intervjuu sa Dremeljom, predsjednikom Uprave Telekoma Slovenije) da se opravdaju državne pare koje su potrošene na kupovinu Netkoma "eto, jesmo potrošili 1,3 miliona evra za tamo neku kablovsku mrežu u koju treba uložiti još toliko da bude iole normalna, pa šta, ali zato smo sad prvi pustili super-giga-mega triple play u cijeloj BiH i tehnološki prestigli tri dominatna bh. telekom operatera, otišli na Mjesec, otkrili lijek protiv side, <ubaci hiperlativ po izboru>". :lol:

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2008, 12:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Mada kako god bilo ovo što se desilo nije nikakav problem za one kojima je ugovor sa Blicom već istekao i koji imaju tehničke uslove da pređu na drugog provajdera. Problem je onima koji su još pod ugovorom a željeli bi da se skinu sa Blica, ili onima koji nemaju tehničke uslove za prelazak na drugog provajdera.

Koliko vidim nije tako mali broj onih koji su išli na ugovor od 2 godine iako je postojala mogućnost i ugovora na jednu godinu. Nikad kod ovakvih usluga ne treba ići na te duže ugovore osim ako je to jedina mogućnost. Bilo je dosta dobro što je Blic nudio ugovore na jednu ili dvije godine, ja sam bez dvoumljenja uzeo na jednu godinu, jeste da se više plaćalo ali je to zanemarljivo u odnosu na neugodnosti koje se mogu pojaviti kasnije sa dužim ugovorom. Stanje na tržištu kod ovakvih (mada u današnje vrijeme i kod svih) usluga se dosta brzo mijenja i sklapati dugoročne veze sa nekim nije baš sjajno. Bilo bi bolje za korisnike da je Blic i sada ostavio mogućnost ugovora na jednu godinu a vjerujem da bi bilo bolje i za Blic jer koliko vidim zbog ovog novog ugovora će izgubiti neke korisnike.

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2008, 19:33 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
kako se oni reklamiraju kao prvi u BiH kad tu istu uslugu nudi vec neko vrijeme firma u Bijeljini ?

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2008, 22:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
BSE je napisao:
kako se oni reklamiraju kao prvi u BiH kad tu istu uslugu nudi vec neko vrijeme firma u Bijeljini ?

Pretpostavljam da mislis na Telrad - http://telrad.net/

BLIC im nije ni do koljena.

Uh, kako mi Slovenci pice po zivcima da mi dodje da i Argetu nikad vise ne okusim!

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2008, 22:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2005, 01:04
pošto vidim da sam ja ovde jedini koji ima muda (laici bi rekli: nema drugog izbora) da potpiše novi ugovor...wish me luck :lol:

Slika

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2008, 23:06 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2007, 23:37
ova teorija ima par rupa ali je odlicno napisano!

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2008, 23:19 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Maj 2005, 00:21
OK, a zasto niko nije primetio jednu prostu cinjenicu, a to je da ce se sa novim paketom dobiti flat koji je jeftiniji od trenutnog 10gb paketa... ?

Zar nije to sasvim dovoljno, pa kakav god da je ugovor?

Ugovore smo potpisali na 2 godine i za paket od 10gb, sto znaci da nije iskljuceno da za godinu dana nakon potpisivanja tog novog (SOLO) ugovora nece biti slicnih promena, tj. brzi internet a da ostane po ceni istog, neki novi, a povoljniji paketi u odnosu na trenutne... Mislim, sumnjam da su ipak toliko ludi da u naredne 2 godine ne smanje cifre nimalo (ili bar ne ponude brzi net), ako to ostali operateri budu cinili...

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2008, 23:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2006, 02:36
Pa? Ima mnogo korisnika kojima je bitnija stabilnost od mogucnosti skidanja 100 filmova mjesecno. Ima korisnika koji ne zele da im prodaju price kako je sa mrezom sve u redu, da placaju prekoracenja koja nisu napravili, da ne dobiju konkretne odgovore na postavljena pitanja, da postoji efikasan mehanizam ispravljanja gresaka, da potpisuju ROBOVLASNICKE ugovore. Npr. ja ne posjedujem nekretnine u Banjaluci (podstanar sam, neko ko se preseli s vremena na vrijeme) tako da mi je jedina realna opcija WADSL (ili BLWireless koji ne pokrivaju bas citav grad ...) i ne zadovoljavam se polovicnim rjesenjima. Problem ti famozni Canopy uredjaji (ne podrzavaju ... skupi ... skupe licence ...)? A zasto onda ne dozvole da posebno kupimo antenu ako zelimo? Mozda zato sto bi onda korisnici shvatili, kad se simptomi ponovo pojave, da problem nije u opremi? Ili mozda ne znaju podesiti konekciju preko/ upravljati sa / pratiti rad uredjaja dugih proizvodjaca (obuka radnika = pare iz dzepa)? Ma da hoce neko sa strane da pokrene ip koji bi bio fleksibilan i posten prema korisnicima, zeznuli bi i Teol i Blic.

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2008, 23:54 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 10 Jun 2008, 13:01
ApeiroN je napisao:
OK, a zasto niko nije primetio jednu prostu cinjenicu, a to je da ce se sa novim paketom dobiti flat koji je jeftiniji od trenutnog 10gb paketa... ?

Zar nije to sasvim dovoljno, pa kakav god da je ugovor?

Ugovore smo potpisali na 2 godine i za paket od 10gb, sto znaci da nije iskljuceno da za godinu dana nakon potpisivanja tog novog (SOLO) ugovora nece biti slicnih promena, tj. brzi internet a da ostane po ceni istog, neki novi, a povoljniji paketi u odnosu na trenutne... Mislim, sumnjam da su ipak toliko ludi da u naredne 2 godine ne smanje cifre nimalo (ili bar ne ponude brzi net), ako to ostali operateri budu cinili...

Pa nesumnjam ja da ce oni u naredne dvije godine sniziti cijene tj izbaciti nove pakete,ali sada da me vezu ugovorom 24 mjeseca,sledece godine kada izbace nove pakete vezu me jos 24 pa onda opet tako...i na kraju u svom testamentu napisem: ostavljam jos 1000 KM blicu posto mi ugovor vazi jos dvije godine,nema veze sto sam umaro... 8)

Pazi ja ovo pisem bas zato sto je meni ugovor istekao(a a osnovni razlog zbog kojeg su me vezali ugovorom,bar su taada tako govorili,je oprema je skupa,mi moramo biti sigurni da cete vi koristiti net...bla bla bla)evo koristim ga 13 mjeseci opremu sam otplatio e sada kada mi trebaju dati nesto jeftinije-"cuna",e pa aj se ti opet vezi ugovorom... :angry4:

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2008, 07:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 20 Jul 2006, 06:45
Prije nešto više od godinu dana proglasili ste me paranoikom (viewtopic.php?f=13&t=25253&st=0&sk=t&sd=a&start=180), kada sam vas upozoravao da ne potpisujete ugovore štetne po vas. Ja sam pričao o tehničkim nedorečenostima, a moji sagovornici su "nasjeli" na marketing. Vidim da ste sad osjetno oprezniji :wink:
Što se mene tiče ja sam cijelo vrijeme ostao na "starom" wireless-u i imao skoro konstantnu brzinu od 384/64. Kad novozaposleni klinci u BLIC-u (bez uvrede ikome!) nisu više mogli/htjeli/znali da podešavaju stari servis, a drugi ponudili niže cijene, jednostavno sam se prebacio na Navigo (naravno opet bez ikakvog vezivanja).
Jednostavno, nije normalno potpisivati bilo kakav ugovor o vezivanju na određeno vrijeme sa ISP-om osim SLA ugovora.

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2008, 09:44 
Urednik
Urednik

Timotic je napisao:
BSE je napisao:

Pretpostavljam da mislis na Telrad - http://telrad.net/

BLIC im nije ni do koljena.

Uh, kako mi Slovenci pice po zivcima da mi dodje da i Argetu nikad vise ne okusim!

Telradu svaka čast, bar po onome što nude. Kakva je usluga, ne znam, nemam ličnih iskustva, ali znam da im je mreža u odličnom stanju. Jedino mi nije jasno kako rade telefoniju, pošto nisu registrovani za tu djelatnost http://www.rak.ba/bs/telecom/db/tmpl1.aspx?cid=4135

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2008, 10:18 
Urednik
Urednik

ned123 je napisao:
Prije nešto više od godinu dana proglasili ste me paranoikom (viewtopic.php?f=13&t=25253&st=0&sk=t&sd=a&start=180), kada sam vas upozoravao da ne potpisujete ugovore štetne po vas. Ja sam pričao o tehničkim nedorečenostima, a moji sagovornici su "nasjeli" na marketing. Vidim da ste sad osjetno oprezniji :wink:
Što se mene tiče ja sam cijelo vrijeme ostao na "starom" wireless-u i imao skoro konstantnu brzinu od 384/64. Kad novozaposleni klinci u BLIC-u (bez uvrede ikome!) nisu više mogli/htjeli/znali da podešavaju stari servis, a drugi ponudili niže cijene, jednostavno sam se prebacio na Navigo (naravno opet bez ikakvog vezivanja).
Jednostavno, nije normalno potpisivati bilo kakav ugovor o vezivanju na određeno vrijeme sa ISP-om osim SLA ugovora.

ajd da malo probamo opravdati vezivanje ugovorom, bar u slučaju BLIC-a, jer sam tamo radio u to vijeme o kojem se govori u linku na koji se pozivaš ...
planovi koje smo imali u firmi u to vrijeme su bili da se Canopy koristi kao prelazno rješenje (2 do 3 godine, dok se ne napravi infrastruktura, odnosno realizuje LLU). Zamisli situaciju da smo omogućili korisniku da kupi opremu (u to vrijeme zbog male količine CPE uređaja i postavljanja baznih stanica, jako skupo), kako bi nas nazivali korisnici da im poslije dve ili tri godine kažemo "to više ne valja, nemamo više uslugu pristupa preko Canopy platforme, kupite novu opremu"? Tu dolazimo do ugovora. Vezivanje ugovorom štiti investiciju u korisnika i osigurava povjerenje od strane investitora da se isplati dalje ulagati. U svijetu velikih operatera na kraju godine je najvažnije da bude ispunjen plan i pozitivan rezultat. Tek poslije toga dolazi zadovoljstvo korisnika, iako svi tvrde da je obrnuto ;) Kakvi su sadašnji planovi, ideje, vizija, da li ih ima i koliko daleko sežu, to ne mogu odgovoriti, nemam ta saznanja.

Dalje, taj prvobitni ugovor, ne znam koliko je drugačiji sada, davao je potpunu slobodu da se ugovor raskine u slučaju problema. Ono što se dešavalo u toku ljeta sa mrežom BLIC-a je bilo više nego dovoljno da se to uradi. Zašto korisnici nisu to radili, ne znam.

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2008, 10:32 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Maj 2005, 00:21
Kasparrow je napisao:
Pa nesumnjam ja da ce oni u naredne dvije godine sniziti cijene tj izbaciti nove pakete,ali sada da me vezu ugovorom 24 mjeseca,sledece godine kada izbace nove pakete vezu me jos 24 pa onda opet tako...

Pa dobro, ja kontam da je poenta cele price kod pojedinca korisnika da ima kvalitetan internet. Hocu li biti pod ugovorom sa Blicom ili ne, to je najmanje bitno, a ovaj WADSL i pored svega (ne racunajuci onaj letnji period) radi i vise nego pristojno.

A kako rece Mirko, cemu toliki problem oko ugovora, kad je isti moguce raskinuti? Prvi put da padne mreza na nesto duzi period, to se moze iskoristiti i traziti raskid ugovora zbog nekvalitetne usluge.

A do tada, daj taj flat za 30ak km 8)

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2008, 10:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

mirko je napisao:
Ono što se dešavalo u toku ljeta sa mrežom BLIC-a je bilo više nego dovoljno da se to uradi. Zašto korisnici nisu to radili, ne znam.

Mene zanima da li je neko zatražio i dobio raskid ugovora zbog tih problema tokom ljeta. Ja sam na helpdesk forumu tih dana pitao da li su ti problemi dovoljni da Blic sporazumno raskine ugovor bez posljedica za korisnika ali nisam dobio odgovor, tema je zaključana.

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2008, 10:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

mirko je napisao:
ned123 je napisao:

ajd da malo probamo opravdati vezivanje ugovorom, bar u slučaju BLIC-a, jer sam tamo radio u to vijeme o kojem se govori u linku na koji se pozivaš ...
planovi koje smo imali u firmi u to vrijeme su bili da se Canopy koristi kao prelazno rješenje (2 do 3 godine, dok se ne napravi infrastruktura, odnosno realizuje LLU). Zamisli situaciju da smo omogućili korisniku da kupi opremu (u to vrijeme zbog male količine CPE uređaja i postavljanja baznih stanica, jako skupo), kako bi nas nazivali korisnici da im poslije dve ili tri godine kažemo "to više ne valja, nemamo više uslugu pristupa preko Canopy platforme, kupite novu opremu"? Tu dolazimo do ugovora. Vezivanje ugovorom štiti investiciju u korisnika i osigurava povjerenje od strane investitora da se isplati dalje ulagati. U svijetu velikih operatera na kraju godine je najvažnije da bude ispunjen plan i pozitivan rezultat. Tek poslije toga dolazi zadovoljstvo korisnika, iako svi tvrde da je obrnuto ;) Kakvi su sadašnji planovi, ideje, vizija, da li ih ima i koliko daleko sežu, to ne mogu odgovoriti, nemam ta saznanja.

Dalje, taj prvobitni ugovor, ne znam koliko je drugačiji sada, davao je potpunu slobodu da se ugovor raskine u slučaju problema. Ono što se dešavalo u toku ljeta sa mrežom BLIC-a je bilo više nego dovoljno da se to uradi. Zašto korisnici nisu to radili, ne znam.

... i onda su BLIC kupili Slovenci, pola programera i administratora otislo (ako se ne varam, dvojica glavnih sad rade za Bravo Studo) i sad imamo to sto imamo. Samo veeelikeee optimiste nakon kadrovskog rasula mogu ocekivati napredak firme....

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2008, 10:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Vader je napisao:
mirko je napisao:
Ono što se dešavalo u toku ljeta sa mrežom BLIC-a je bilo više nego dovoljno da se to uradi. Zašto korisnici nisu to radili, ne znam.

Mene zanima da li je neko zatražio i dobio raskid ugovora zbog tih problema tokom ljeta. Ja sam na helpdesk forumu tih dana pitao da li su ti problemi dovoljni da Blic sporazumno raskine ugovor bez posljedica za korisnika ali nisam dobio odgovor, tema je zaključana.

Sta je novo? Meni su brisali postove bez bilo kakvog obrazlozenja, zakljucali temu kad sam ubo prstom u oko, a jednu temu su potpuno izbrisali ...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 148 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]