banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 11 Avg 2025, 15:21

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 148 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 25 Okt 2008, 01:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
Znaci trebam platiti 100 KM opreme i potpisati ugovor sa djavolom na 2 godine? Hmmm, tesko da ce proci kod mene to... Jedino ako daju besplatno opremu, jer teol sada sigurno godinu-dvije nece pojeftiniti nista...

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2008, 08:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Dec 2005, 18:04
Rakun_Slavko je napisao:
Znaci trebam platiti 100 KM opreme i potpisati ugovor sa djavolom na 2 godine? Hmmm, tesko da ce proci kod mene to... Jedino ako daju besplatno opremu, jer teol sada sigurno godinu-dvije nece pojeftiniti nista...

hmmm... ne znam gdje si pročitao da se plaća 100 KM oprema :) priključenje je 0, kao što i piše...

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2008, 09:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
Ma ништа. Уговор од 24 мјесеца, поприлично асинхрона максимална брзина. Довиђења.

Ово би требало као да привуче нове кориснике? :-?

btw. Наведене цијене су без ПДВ-а. Дакле, ради се о пакетима за које ће те "губити" ~30КМ или ~34 (35) КМ, с обзиром да онај кусур од пола марке или марку пропадне јако брзо на нешто бескорисно. :lol:

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2008, 16:09 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Feb 2008, 02:17
Čekajte, je l' to znači da i stari korisnici (koji koriste npr. ovaj 768/192 10GB) trebaju potpisati ugovor na 24 meseca ili će biti neki drugi uslovi?

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2008, 16:17 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Maj 2007, 07:50
stormbringer je napisao:
Čekajte, je l' to znači da i stari korisnici (koji koriste npr. ovaj 768/192 10GB) trebaju potpisati ugovor na 24 meseca ili će biti neki drugi uslovi?

Znaci se 1.11.

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2008, 16:37 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 28 Sep 2003, 20:33
Ova ponuda za 50km od blica izgleda ok ali je fazon sto ja nemam netkom niti eltu. Valjda mogu imao samo "bezicnu" kablovsku a mislim da je to Elta drzi? Sta ja da radim u tome a treba mi brzi internet... Nista mi ne znaci sto ce sadasnji paket koji placam 60km biti 30 jer meni treba brzina po cijeni od 60-80km...

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2008, 16:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Ista stvar i kod mene, radije bih plaćao 60 KM za 1.5 Mbps nego 30 KM za 768 kbps. Mislim da isto tako razmišljaju više-manje svi koji su i do sada plaćali 60 KM.

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2008, 23:25 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Okt 2005, 21:36
Evo još jednog koji slično razmišlja.

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2008, 01:23 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
Sa Blicom ugovor na minimalno 2 godine? :lol: :lol: Puno sreće svima.

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2008, 08:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Da, to je jako jako nezgodno, dvije godine nerviranja, da li je vrijedno?
Sa trenutnom konekcijom od 512/64 drzim download servercic u sobi i skinem u prosjeku dnevno 3-4 filma - dovoljno da ih fizicki ne stignem pogledati, a obaska normalno suframo sestra i ja na odvojenim racunarima, kada razmislim, ni ne treba mi nesto brzha veza, sta bih radio sa 2 megabita, ni ovako ne stizem trecinu skinutog iskoristiti...

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2008, 16:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

BEM TI SUNCE RETARTIDARNO!!!
Moj drug isao u blic, dakle, na postojecih godinu i 4 mjeseca wadsl ugovora koliko mu je ostalo, mora potpisati jos 2 godine da ga prebace na solo wadsl, znaci mora biti pod ugovorom jos 3 i po godine!!!
Citiram njegov odgovor "rekao sam im da nisam cuo nista gluplje u zivotu", "kazem ja reko ko je to smislio majket, ono punim 30 rodjendan i imam jos ugovor s blizom" :lol: :lol:
Pa jebem ti bezobrazluk, kod nas stvari nisu puno odmakle od monopola, kao nije monopol, ali realno nemas ni izbor jer je to sve u finom dogovoru odradjeno...

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2008, 17:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Ne mogu vjerovati. Da nije on možda pogrešno čuo ili što je još vjerovatnije da nisu oni rekli kako treba jer ni njima nije jasno, možda će se raskidati trenutni ugovor pa "preko njega" praviti novi? To bi bilo logičnije.

Prosto ne mogu vjerovati da će iz Blica stvarno tražiti sabiranje starog i novog ugovora :confused2:

A može li da ostane na starom i da uopšte ne uzima novi? Znači da ima staru (i bolju) brzinu 768/192 i da sa tim gura do kraja starog ugovora, a da se onda skine sa Blica? Ili je prinuđen da ide i na novi ugovor i pri tom mu se sabiraju vremenski iznosi sa oba ugovora? To je ovo što si napisao ali to je...no comment

Evo šta je neko pitao na helpdesk forumu

Citiraj:
Meni samo nije jasna jedna stvar. Korisnici WADSL-a su potislali jedan ugovor na 12/24 mjeseca. Po tom ugovoru Blic je dužan da pruža uslugu u ugovorenom roku. Ukoliko korisnik odbije da potpiše novi ugovor na 24 mjeseca prije no što mu prvobitni ugovor istekne BLic ga ne može skinuti sa mreže a isto tako mi nije jasno ukoliko takvog korisnika ostavi na mreži onda mu pruža uslugu koja ne postoji (Ovdje mislim na pakete SOLO i SOLO I). Sve u svemu velika zbrka.

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2008, 19:24 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Ovo su uradili jako nespretno. Prvo ukidanje paketa a sad jos i djecu odvedose u janjicare...

Citiraj:
Sina majci iz narucja Oteo je zulumcar.....Sada kune svoju sudbu Sto je janjicar

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2008, 22:39 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 10 Jun 2008, 13:01
Rakun_Slavko je napisao:
BEM TI SUNCE RETARTIDARNO!!!
Moj drug isao u blic, dakle, na postojecih godinu i 4 mjeseca wadsl ugovora koliko mu je ostalo, mora potpisati jos 2 godine da ga prebace na solo wadsl, znaci mora biti pod ugovorom jos 3 i po godine!!!
.

Da,covjek je dobro cuo,i ja sam danas bio u blicu,samo sto je meni ugovor istekao prije mjesec dana tj sada idem mjesec za mjesecom,a ako hocu na novi paket ovaj od 29 KM onda moram opet potpisati novi ugovor na 2 godine,a sa njima vezati se 2 godine nije zdravo,jel za dvije godine brzina od 768 ce biti relativno mala...tako da mislim da ce oni moci doci po svoju opremicu ponesu je kuci,a ja cu lagano na dial-up... :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2008, 23:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
Postoje dva moguca objasnjenja:

1. Cilj im je da rastjeraju korisnike i ugase firmu.

2. Nisu normalni.

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2008, 23:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
Imam osjecaj, da i pored ove nove ponude, da se vezem na tri i kusur godine, hvala ne, gospodo.

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2008, 00:36 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Okt 2005, 21:36
Bome, ako je tako meni se baš ne vezuje na 4 godine s njima. Da je bar neka velika brzina pa i hajde de. Ostajem ja na ovom starom paketu.

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2008, 09:59 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2007, 17:13
Ma smecari!!!

Udruzenje linux korisnika Republike Srpske

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2008, 10:13 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 14 Dec 2004, 23:29
Mislim da je osnovna ideja iza ove nove Blicove ponude je da "osvjetlaju obraz" i da pokušaju da sačuvaju nešto od već dobrano uništenog imidža nekog tržišnog lidera :lol:

Na prvi pogled se čini da su napravili neki veliki iskorak u ponudi, da su "podigli standarde" ili "dostigli prekretnicu" uvodeći te DUO i TRIO pakete, ali mislim da je u pitanju marketinški trik koji kod laika treba da izazove "wow" efekat. Krenimo redom:

1. WADSL
Smanjili su cijenu flat paketa sa 50 na 25 KM, ali su smanjili upload sa 192 na 128 Kbps. Ostale pakete na WADSL-u su ukinuli.
Pojeftinjenje je očekivana promjena kao reakcija na zadnje ponude konkurencije (TEOL, Elta), i nisu ni imali pretjerano izbora, zadnji su izašli sa novim cijenama i tu su imali slobode da ponude povoljnije, ali da opet ne ponude "previše povoljno".

Najinteresantnije je ovo ukidanje ostalih paketa i tu leži zec. Njima je izgleda WADSL sistem pun k'o šipak i imaju jako malo prostora za neka poboljšanja. I čini mi se da je razlog zašto nisu ponudili brže pakete upravo taj. Licence za omogućenje veće brzine na Canopy Lite uređajima se koriste od početka, kao što neko reče, bez njih se ne bi mogli ponuditi ni trenutni paketi od 768 + 192. Nove licence naravno koštaju, i to može biti dio razloga, ali mislim da je najveći razlog to što postojeća mreža ne bi mogla da izdrži neke veće brzine. Ovom novom ponudom oni su sebi faktički smanjili opterećenje na WADSL mreži, i time oslobodili kapaciteta za potencijalne nove korisnike ( 8) dve muve jednim udarcem).

I sad su se našli u gabuli, ne mogu adekvatno odgovoriti ponudi svoje konkurencije. Ne mogu dati veće, bolje pakete. I šta će drugo nego mazati oči, i to čime... svojim novim-starim čedom Netkomom...

2. Kablovski net i telefonija
Zašto novim-starim čedom, pa iako su ga nedavno kupili, Aneks odavno nudi kablovski internet na Netkomu pod imenom B2Tel. Sistem za telefoniju isto odavno imaju, samo ga nikad dosad nisu nudili običnim korisnicima preko neta (kako će raditi, dovoljno hrabri će valjda ovdje podijeliti utiske :lol: ). Dali su veće brzine na kablovskom da "poprave" nedostatak bržih paketa na WADSL-u. Dali su telefoniju na kablu, ŠTO nisu dali telefoniju na WADSL-u, isto ide preko Interneta? Odgovor je poznat, znaju da WADSL, u kakvom je sad stanju, to ne može popratiti kvalitetom veze.

I najveći "skandal" oko ponude na Netkomu je što je to mala kablovska mreža koja pokriva mnogo manje stanovništva od WADSL-a, i koja se ne može puno širiti jer je grad tačno "podijeljen" između Elte i Netkoma, s tim što Elta ima mnogo veći komad teritorije. I koja je onda poenta te nove super ponude na kablovskoj mreži koja ne dopire ni do 80% svojih postojećih korisnika, pa, šta drugo, nego mazanje očiju...

3. Televizija
E, to je šampion u mazanju očiju, iz šturih informacija na sajtu neko će pomisliti da je to neko novo čudo, IPTV ili digitalna kablovska ala MAXTV sa premium kanalima i mogućnošću naručivanja filmova. Ali, ne to je obična analogna kablovska televizija koju Netkom ionako nudi. U stvari, to sa ponudom televizije je obično objedinjavanje računa, da ne plaćaš Internet i televiziju posebnu, već sa jednim računom. A, i to bi vrijedilo prvo razložiti na stavke, pa vidjeti da li je to povoljnije od posebnog plaćanja Interneta i televizije.

Citat iz Nezavisnih
"Željko Puljić, predsjednik Upravnog odbora "Aneksa", kazao je da je ta firma prva u BiH lansirala triple play uslugu (objedinjenu ponudu Interneta, kablovske televizije i IP telefonije preko iste širokopojasne veze), čime su tehnološki pretekli tri dominantna bh. telekom operatera."

Reče to i ostade živ :confused3:, šta ćem vam više dokaza o mazanju očiju od ove izjave. Kaže, "objedinili ponudu preko iste broadband veze", laž, jedino što su objedinili je račun za plaćanje koji ti dođe na kraju mjeseca. Kaže, "tehnološki pretekli tri dominantna bh. telekom operatera", e, tu glupost ne moram ni komentarisati... :confused2:

Uglavnom, kad se podvuče crta, šta je novo u novoj ponudi Blica: ponuda IP telefonije običnim korisnicima, a i ona je pristupačna samo manjem broju korisnika (posebna je priča kome od kućnih korisnika to uopšte treba, za inostranstvo je to preskupo jer je npr. Skajp sto puta jeftiniji, a za domaće pozive nije nešto jeftinije da se isplati to uzimati, to je kao više neka igračka, nego nešto stvarno korisno).

Iz te nove ponude se vidi da nisu bili u mogućnosti ili nisu bili zainteresovani (ili oboje) da ponude pravi odgovor konkurenciji, već su se oslonili na marketing i reciklažu da bi ušutkali korisnike koji nisu prestajali dosađivati "a, kad će kod vas nova ponuda, kad će, kad će". E, pa, tražili ste, dobili ste :fist:

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2008, 10:35 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Avg 2003, 07:34
=D> =D> dobro receno...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 148 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]