banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 20:47

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 162 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 28 Jan 2003, 10:37 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 22 Okt 2001, 01:00
Podugo se spremam da kazem, napisem koju pa nikako, ali evo sad imam malo vise volje.
Prvo, moramo dobro odvojiti razloge iz kojih su ljudi otisli vani.
Neki trbuhom za kruhom, neki od "dosade" - da vide kako je i to, a mnogi, iz svima dobro poznatih razloga - medju kojima i ja - su MORALI.
Drugo, ovdje nije rasprava tipa - otici ili ostati, vec vise o NEPOZNAVANJU one "druge" strane, sto ce reci HLADNOG ZAPADA - TRULOG KAPITALIZMA ....
Smijesno je raspravljati o tome s NEKIM koji nikada nisu bili vani (bar duze od mjesec dana) ili odlazili tamo kao "SEZONCI". Takvi su morali znati sta ih ceka - metla, kramp ili mistrija - cetvrto ne postoji.
Ja, kao i dobar dio nas govorim sa jednog potpuno drugacijeg stanovista. Mi "ovdje", dakle vani, ZIVIMO. Nismo dosli da se "potkujemo", zaradimo koji dinar pa nazad u Bosnu da pravimo kucu visu makar za ciglu. A to sto smo i dalje bosanci, ili zovite nas kako hocete - to vise ne predstavlja neku bitnu stvar.
Mi se ovdje skolujemo, radimo, stvaramo porodice, kupujemo stanove - kuce,i kao i ovi STAROSJEDIOCI - zivimo jedan normalan i miran zivot.
Velika je greska misliti da ljudi vani - bilo nasi bilo starosjedioci nemaju nikakav socijalni zivot, da se ne posvecuju svojoj djeci i starima.
Glupo je porediti RAZVIJENA DRUSTVA I DRZAVE sa Bosnom i ostalim zemljama na Balkanu, i govoriti o zapadu kao necem CRNOM, HLADNOM i BEZLICNOM - jer san svih tih balkanskih zemalja je da budu DIO TOG I TAKVOG ZAPADA.

Dalje, ona fina vremena su prosla - jednako za sve nas. Vremena kad se moglo mirno prespavati "na klupi u parku" - svejedno da li si bio u Banjaluci, Sarajevu, Bihaci, Beogradu ili Zagrebu, ili u vreci za spavanje negdje na plazi, ili .....
Znaci sve se promijenilo - postalo HLADNIJE.
Privatizacija - jos HLADNIJE.
Skolstvo, zdravstvo ... - sve se placa - CRNO.
Masa nepoznatih na ulicama "tvog" grada - BEZLICNO.
Nasi ljudi su se uvijek nekako snalazili, i ubuduce ce - samo za dobar dio dole radi se o cistom PREZIVLJAVANJU, ali tu se opet vracamo na ekonomiju - koja iako je pokretac svega nije tema mog posta.
Koliko ja vidim vi se upirate svim mogucim silama da se priblizite HLADNOM ZAPADU (eto citam i za koncert "rolling stonsa" u Beogradu ali karta je mozda 60 eura - cijena malo ispod evropske, ali ipak evropska) - pa onda i pripremite se na takav zivot.
Zaboravi na one stvari kao - dobio sam posao i miran sam 40 godina - do penzije. (firma ne posluje dobro - konkurs - otkaz)
Zaboravi na skolu - kao jednom za uvijek - jer trendovi se mijenjaju, industrija i tehnologija napreduje (znaci skolovanje - citav radni vijek)
Zaboravi na koje kakve "socijalisticke povlastice" - jer to ne pije vodu na HLADNOM ZAPADU.
Da ne davim vise. Mozda je nama koji smo iskusili i jedno i drugo puno toga jasnije ali nadam se da ce te se i vi dole ubrzo dozvati pameti, mislim poceti razmisljati na jedan puno racionalniji nacin.

ROSY,
zamolio bih te da ne pises o dedovskoj krvi .... i o TVOJOJ zemlji - jer je to smijesno poslije ovog rata.
Pitaj sarajevske, bihacke, zenicke Srbe (te koji su danas po banjaluci) gdje je njihova dedovina i ocevina :roll: . Zadrzat ce se ovaj put samo na Srbima.

Ako vec mora da se bira izmedju biti "stranac" u sopstvenoj zemlji, pa cak i gradu - i biti stranac negdje vani onda je ZA MENE izbor zaista jednostavan.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jan 2003, 17:00 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Balkan,nisu ni Mujini ćevapi što su nekad bili... :cry:
Ali nema frke,pošalji adresu i stižu.Kućna dostava.Pa ti reci da mi nismo zapad...Bar za Albaniju.I to je nešto. :D :) :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jan 2003, 17:18 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Okt 2001, 01:00
Zaista Rosy na koju hladnocu zapada ili "toplinu" domaceg stanovnistva ti mislis? Da li mislis na one domace koji su zabili noz u ledja prvom komsiji(mislim na sve nacije) ili mislis na onu toplinu sto sam ja dobila otkaz jer mi otac nije htio ici na ratiste ili mozda pricas o onoj toplini sto ljudi rade bez dana odmora po 16 sati bas upravo u toj BL?
Slazem se, proljece fino mirise ali Rosy pa pobogu proljece mirise svuda. Vrbas tkdj. fino mirise ali vjeruj mi meni su ljepse ove setnje ovdje pored ovog divnog jezera u gradu u kojem sam. Priroda je ovdje prelijepa , ljepsa nego sto sam ja ikada mogla i pretpostaviti. Toplije je ovdje sada nego sto ce tu ikada vise biti, u tom surovom i primitivnom kapitalizmu koji tu sada vlada, a kakvi su izgledi vladace jos mnogo godina, nazalost..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jan 2003, 17:33 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Taurus bila sam ljetos i svaki dan sam jela Mujine cevape... nisam ni primjetila da nisu ko nekada.... meni su dobri bili mmmmm njam njam.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jan 2003, 22:14 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 04 Jan 2002, 01:00
pihhhh nemam niti snage niti vremena da pisem nesto vise o ovome!

Samo kratko...
Sretno svima, gdje god da ste, ja znam da sam srecna i zadovoljna u BL, da mogu da ucim, da mogu da radim, da imam koliko mi treba za normalan, prosjecan zivot, da sam srecna uz svoju porodicu, uz svoje prijatelje i naravno uz svog decka! :) nikav zivot u inostranstvu me ne fascinira, obozavam putovanja i imam mnoge planove, na kojima cu raditi, i nadam se kad tad ostvariti.
I sada mogu da idem na ljetovanje, zimovanje, mogu da se vozim, mogu da podignem kredit,da gradim,da kupim novo auto itd itd.
Moj osnovni moto je imati poziv gdje sto manje ovisis o drugima,nesto samostalno gdje mozes da se boris sam za sebe. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jan 2003, 23:30 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 20 Nov 2002, 23:18
Rosy ja te podržavam! Nadam se da nisam jedina. Jako mi je drago da si zadovoljna i jedna od onih koji cijene to što imaju i bore se da postignu sve što žele. Samo tako dalje. Drago mi je da BL ima osobu poput tebe. :P

Pusti priče da zapad nije hladan. Jeste, jako je hladan. Imam kontakte svugdje na svijetu i znam o čemu pričam. Taj što kaže da zapad nije hladan mora da je sam jako hladan i da najviše cijeni pare i karijeru, a ostalo manje više. Kako je u svjetskim metropolama završila anketa: Šta želite u Novoj godini? Na prvom mjestu su PARE i PROFESIONALNI USPJEH! A mi si želimo zdravlje, ljubav i sreću.

Ezane slažem se da ne možeš više mirno prespavati na klupi u Banjaluci itd. po Bosni, ali to ne znači da na zapadu možeš. Što veći grad više je budala po broju stanovnika, i u malom gradu budale su odmah jasne pa po velikim gradovima mogu raditi svoje bolesne gluposti ne primjetno. Ne možeš više nigdje prespavati mirno. Ni u BL, ni nigdje u Evropi, ni na bilo kojem drugom kontinentu.

Cijeli svijet se mijenja, moral se mijenja, ratovi svugdje po svijetu, oružje sve jače i jače, bijeda, droge isto svugdje po svijetu a ne samo u Bosni, pare, moć, prokletost, karijera, frka, brzina života koja ti neda odahnuti, kompjuteri, roboti, sve da budeš što više iskorišćen, tj. da što više posla stigneš uraditi ali ne zato da bi si imao više vremena za porodicu i prijatelje ali zato da doprineses još više para i moći nekome tamo gore. Čovijek je mali dio jedne veliki mašinerije, ako neće da bude dio nje propao je, a ako hoće onda mora da se kreće tako da ne pokvari njen rad. A biće gore nažalost.
Nisam pesimista, već sam realna.

Zato svoj kratki život treba proživjeti tako kako želimo, kako je za nas najbolje i tako kako smo najsretniji. I cijeniti se, voliti se, paziti se i maziti. Davati jedno drugima ljubav, pomoć. Nekada i osmijeh puno znači za drugoga. I proživiti svoj život tamo gdje to osjećamo kao Rosy u BL, a i ja uskoro, a ne ići negdje drugdje zbog materijalnih stvari koje ionako možeš izgubiti u sekundi recimo kradjom, požarom itd. Naravno ako imaš pare možeš si kupiti nove, ali nikada nemožeš kupiti ne materijalne stvari koje su puno više važne i zbog koje ti je srce puno i ti sretan i zadovoljan, i kada se imaš čega sijećati prije smrti. Samo neki nek se sijete kako im je prošla godina 2002. Na vama je kako će vam proći cijeli vaš život. :angel:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jan 2003, 23:50 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 25 Jul 2001, 01:00
rosy pile zar ti ne zivis kod roditelja???

gdje je tu samostalnost :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Jan 2003, 15:52 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Rosy
Drago mi je da si sretna i zadovoljna u Bl i da mozes da radis stvari o kojima 99.8%ljudi tamo ne moze vise ni da sanja. Mene ne cini sretnom samo ono sto ja radim i sto ja sebi i svojoj djeci nesto mogu priustiti, a oko mene bijeda i jad. Da li je to sreca, kako mozes biti sretna kada ljudi oko tebe umiru od gladi???Gdje je tu toplina rodnog kraja???

U zacaranom krugu

Vec sam par puta spomenula da je na zapadu zivot ono sto sam ucinis od njega. Ako ne poznajes jezik, nisi zavrsio skolu, naravno da ti nece biti tako sjajno ili dobro u mjeri u kojoj je ljudima koji to jesu. Moj muz i ja smo uspjeli sa jakom voljom i trudom sa dvoje majusne djecice zavrsiti fakultete ovdje i zato nam je jako dobro... imamo dobre poslove, solidne plate kupili smo novu kucu i sada uzivamo u onome sto smo velikim trudom stekli za samo par godina iako radimo samo 7 sati dnevno od ponedeljka do petka(znaci nema rada od 16 sati kako se tu prica).
Druga vrsta ljudi....... dosli su u USA bez znanja jezika i bez namjere da ga nauce, ocekuju da im drzava placa i daje, prave se da su bolesni nebi li dobili socijalne penzije i onda se zale kako im je tesko, pa naravno da jeste ali ko im je kriv sto nisu uzeli sansu kad im je pruzena.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Jan 2003, 22:34 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 20 Nov 2002, 23:18
Banjalučanko, molim te ostavi Rosy na miru, TI koda do juče nisi živjela sa starcima. Mlada je cura, ima vremena da se osamostali. Neka živi svoj život, šta se ko ima miješati. Ako je njoj dobro kako jeste onda super, a kada ne bude ona je dovoljno pametna da skonta šta će dalje.

Balkan Expres, ti stalno pričaš kako je život na zapadu to što ti od njega sam napraviš. A gore pišeš kako su neki naši u tvojoj firmi uspjeli a drugi nisu, jeli to zato što nisu htjeli? Slažem se da ako se trudiš i daš sve od sebe rezultati bi se trebali pokazati. Ali treba tu i malo sreće, biti na pravom mijestu u pravo vrijeme. Po tvojoj priči ispada da svi mi iz Bosne, koji smo vrijedni, disciplinovani i znamo šta želimo sada možemo kupiti kartu za Ameriku i tamo ćemo sigurno uspjeti.

Zanimalo bi me šta ste ti i tvoj mužpo struci da radite sedam sati dnevno, znači 35 sati sedmično, ne radite poslije kod kuće do ponoći i da ste si tamo mogli kako kažeš kupiti kuću. I koliko godina ćete morati tu kuću odplaćivati, kredit, da bi bila stvarno vaša. I dali pored toga možete sebi priuštiti odmor, izlazke itd. Pitam zato što znam puno ljudi po Americi i Canadi, inženjire, doktore, stručnjake elektronike itd. pa znam da rade za firmu pa onda dodju u šest kući pa večeraju, pa se sklone u kancelariju za kompjuter pa tamo još par sati rade za tu istu firmu, pa sve tako u krug. Kupili su kuće koje trebaju 20 godina otplaćivati da bi to bila njihova imovina. Ti vrhunski imaju pored toga love da odu na odmor i da si priušte koješta, ali sigurno ne rade sedam sati dnevno. A iako su stručnjaci moraju se stalno usavršavati da bi preživili konkurenciju, i tako dobri i u dobrim firmama nisu sigurni do kada će biti sigurni, jer kako znaš i tu se svašta dešava.
Pa odgovori ako možeš, bilo bi mi drago.
Isto tako mi je drago da si tu sretna, da si se navikla na američki mentalitet jer znam da je to teško, nekima i nakon dugih godina.
Ja nikada ne bih otišla u Ameriku da tamo živim, otišla bih na odmor možda, kada proputujem cijelu Evropu, ali to je moje mišljenje o amerikancima, njihovom vaspitavanju, školstvu, mentalitetu, ratovima...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jan 2003, 00:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2001, 01:00
uzačaranomkrugu je napisao:
Banjalučanko,
Balkan Expres,

Ne znam da li znas, ali obe sagovornice su starije od tebe, dugo zive u inostranstvu i pricaju na osnovu vlastitih iskustava.
Ti mene pitas kako ja mogu da sudim o tvom zivotu a ne znam te, a ista ti si napala Argentinu, sad napadas njih.
To mnogo govori o tvojoj licnosti.

Spominjes kredite, kuce, auta..
Ajd eto, pocinjes od 0 (nule) ciste NULE!
Reci mi, napravi racunicu kakav posao treba da imas, ti i tvoj suprug
da bi za 10 godina imala svoj stan, svoje auto, isla svake godine
na odmor, jednostavno zivjela jedan normalan zivot
koji su mogli ljudi na prostorima bivse YU da sebi
priuste prije rata.
Mislim stvarno, eto, imas 0, i kakav posao, koliko mjesecna primanja.
Izracunaj !

Ono sto imas vani a nemas ovde je "RED" i "ZAKON" jednak za "SVE"

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jan 2003, 07:46 
Ma LJUDI nemoj te se uzbudjivati.
Ko je pametan i ko ima muda neka ide na zapad, vrjedi pokusati, nema veze nemora se nesto tamo stvoriti bog zna sta ili obogatiti ali vrjedi otici neko vrjeme i uvjek mnoze da se vrati ovamo i ako nista bice barem 10 puta iskusniji od ovih KURUZARA ovde koji citav zivot provedose u ovom smecu vikaju ci : KADA CE PLATA, KADA CE PLATA.........
Pa za vas u inostranstvu je bolje da ovi ovde misle kako je ovo zemlja buducnosti i napredka ( bolje da neidu na zapad da vam neprave konkurenciju) i vi u inostranstvu treba da propagirate kako je na zapadu sve lose i kako se lose zivi i kako je ovde kod nas super za zivot.
Pa svi znamo da ovaj nas narod su OVCE i da ce uvjek biti OVCE.
A ja koliko znam i ovde su ljudi postali HLADNI i niko se sa nikim nedruzi bez interesa i cak je postalo 5 puta gore nego na zapadu.
Ako nista ljudi na zapadu barem imaju pristojan zivot dostojan COVJEKU
A ovde je samo stoka, ovce, a ovce su za sisanje :-)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jan 2003, 07:55 
Racunica je prosta:
mjesecna plata 460 maraka (prosjek neki)

460 KM x 12 MJESECI x 40 GODINA = 220 800 KM a to je jedan malo bolji BMW

znaci neko 40 godina da radi i sve pare stedi ( nista hrana odjeca i ostalo) za radi jedan malo boli BMW
--------------------------------------------------------------------------------------
Zapad:

3500 $ = 7000 KM otprilike

7000 KM x 12 x 40 MJESECI = 3 MILIONA I 360 HILJADA MARAKA
--------------------------------------------------------------------------------------
A ako uzmemp da se ni jedna marka nestedi nego da se sve potrosi recite mi kakav je kvalitet zivota ako unjega ulozis 220 800 KM ili 3 MILIONA i 360 HILJADA MARAKA.
ali jebiga nasi seljaci uvjek ce da kazu Ovde kod nas se bolje zivi.
Kad bi se nasi slusali rekao bi civjek da je ovo najstabilnija i najperspektivnija zemlja na svjetu

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jan 2003, 07:58 
Evo ja naprimjer zivim ovde a ne na zapadu i imam bolju platu u republici srpskoj ( nesto malo manju od ministara ) i opet kazem da je moja plata go kurac i da uopste nisam zadovoljan

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jan 2003, 10:34 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 28 Maj 2002, 01:00
7000 maraka plata???????????
U Evropi je niko od nasih nema (ko kaze da ima laze ko pas),za USA ne znam....
A i kada uporedis cijene zivota ovde i u Evropi nije velika razlika,razlike ima,ali ne drasticne.
Na zapadu su plate vece 3-5 puta,ali su i cijene svega vece isto toliko.
Isto ti je imati platu 2500-3000 KM a placati hljeb 4-5 KM ili imati platu 500 KM a placati hljeb 0.60 KM,zar ne?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jan 2003, 11:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2001, 01:00
delta je napisao:
7000 maraka plata???????????
U Evropi je niko od nasih nema (ko kaze da ima laze ko pas),za USA ne znam....

"Niko od nasih? Ja znam neke koje imaju, cak sam i gledao platnu listu, na kojoj je iznos veci od pomenutog.

delta je napisao:
Isto ti je imati platu 2500-3000 KM a placati hljeb 4-5 KM ili imati platu 500 KM a placati hljeb 0.60 KM,zar ne?

Jeste, ali novi Reanult, Peugeot, Citroen, Opel kosta i tamo oko 30.000-40.000 DM kao i ovde i neko "tamo" moze da ga otplati za 4 godine, a ovde?

Ali opet spominjem, nisu pare vazne, vazan je red, mir, sigurnost, sloboda.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jan 2003, 11:58 
izvini za hljeb neznam, ali suigurno je cjena hrane ista kao i ovde ako cak nije i jeftinija.
Dobro u evropi nek ima neko platu 3000, ako njih dvoje radi pa ti vidi

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jan 2003, 13:03 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 04 Jan 2002, 01:00
misk0 je napisao:
"Niko od nasih? Ja znam neke koje imaju, cak sam i gledao platnu listu, na kojoj je iznos veci od pomenutog.

Tacno je ima nasih ljudi koji imaju mnogo vece plate vani, ali treba se prisjetiti toga, na kojim radnim mjestima rade, koliko su godina u inostranstvu, da savrseno govori jezik te zemlje,imaju regulisan status,kakavu kvalifikaciju i koji stepen strucnosti imaju, i sto je najvaznije koliko zavrsene skole imaju.
[/quote]

U inostranstvu je sve 3-4 puta skuplje tako da imati platu vani recimo 5000 km (primjer) i placati stan 2000-3000 km, je po meni isto sto iimati platu 600 km i placati stan 250 km.

Prosjecna plata u RS je 347,00 km
Prosjecna penzija u RS je izmedju 80-120 KM

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jan 2003, 13:41 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 22 Okt 2001, 01:00
Ovo vec pocinje biti smijesno.
Rosy,
ti kao nekakav student, dakle skolovan covjek imas jako cudne poglede na svijet. A o matematici da i ne pricam :lol: .

Malo banalnih primjera i poredjenja.
Koliko ti to pari ecco-vih cipela mozes kupiti za ostatak svoje plate, a koliko ja iz gore navedenog primjera, ili bilo koje druge "markirane robe" ?
Ili koliko mjeseci ti treba da "stedis" da vidis Portugal npr, a koliko ja ?

Misko je iznijeo fin primjer - nova auta.
Eeee, o tome necemo - to je vec za naucnu fantastiku.

P.S.
Nemojte porediti kvalitet zivota i kupovnu moc ljudi na zapadu i tu. To je jednostavno nemoguce.

Da se pogresno ne razumijemo. Ja ne govorim da treba bjezati odozdo, ili da se tu ne moze zivjeti, ali nije mi zaista jasno otkud to da ste vi toliki EXPERTI po ovom pitanju.
Cime li se vase glavice sve filuju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jan 2003, 14:10 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 28 Maj 2002, 01:00
Na zapadu(garantujem za NJemacku) su novi automobili skoro pa duplo skuplji nego kod nas(sigurno znam za Golfa,Pezoa,Opela),i i velika je razlika izmedju bruto i neto zarade gore,Misko pogledaj ti te liste ponovo.
Toliko cisto zarade gore samo doktori,advokati i slicni.Ova nasa boranija ne prebacuje 3500 pa makar radila svaku drugu noc trecu smjenu.
Stanovi su oko 1000 KM,skoro svi su kirijasi,zbog apsolutno nenormalnih cijena stanova a da o kucama ne pricamo.
Cijena hrane nije ni priblizno ista,osim ako ti zudi pod zapadom ne podrazumijevas Hrvatsku(mada je i tamo puno skuplja).Jedino cemu je priblizno ista cijena je garderoba(ako izuzmemo nase pijace).
Fora je u tome sto sa onim parama koje preostanu (ako ista preostane) kada dodju ovde sticemo pogresan utisak kako su puni para mada je slika ustvari drugacija.Daleko manje ruzicasta nego sto je i oni predstavljaju a i mi stvorimo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jan 2003, 14:54 
A ja poznajem masu masinskih i elektro inzenjera ako hocete mogu vam i poimenice da kazem njihiova imena koji su isto tako pricali mi ovo mi ono a eno ih svi podstanari nemaju ni na ljetovanje da odu malter ne zive kao pacovi.
A studenata mendicine koliko hoces (ovo se odnosi na rosy) ma razocarani ljudi , pola zivota prosli uceci i na kraju nista

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 162 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]