banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 17:01

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Kiril Džajkovski
PostPoslato: 06 Okt 2008, 23:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
Slika

Jeste malo blijed kao Data :D

Bas mi je krivo sto prije nisam znao za njega, jer sumnjam da ce uskoro ponovo nastupati u BL...
Prvi put sam ga cuo na Exitu i oduvalo me... A ona ponovo nekidan u Zagrebu... Spoj elektronske muzike i makedonskog etno zvuka, mnogo drum and bass-a, elektricna gitara, trube, perkusije... Nesto sjajno se dobije na kraju...
Slijedi copy/paste

Kiril Džajkovski, međunarodno priznat glazbenik iz Makedonije, majstor elektronike, najbolje je znan po svojim izdanjima u kojima kombinira makedonski etno s elektronikom. Osnivač je sastava Bastion i bio je član makedonskog sastava Leb i sol.
Kiril se devedesetih godina preselio u Australiju gdje se bavio eksperimentalnom glazbom, etno-elektronikom. Eksperimentiranje je rezultiralo izdanjem 'Synthetic Theatre' koji su australske nezavisne radijske postaje iznimno dobro prihvatile. Godine 2000. izdao je album 'Homebound' na kojem je nastavio s uspješnim kombiniranjem makedonskog etna s elektronikom. Album je doživio odlične recenzije u Americi, Kanadi, Velikoj Britaniji, Španjolskoj i Japanu. Singl 'Primitive Science' remiksirali su eminentni londonski producenti i Dj-i poput Bushwacka, Subsonic Legacyja i Dreadzonea, koje ćemo također imati prilike čuti i vidjeti na ovogodišnjem Vip INmusicu.
Osim toga, Kiril se bavi i pisanjem glazbe za film, televiziju i kazalište. Napisao je glazbu za filmove 'Dust' Milka Mančevskog, 'Golemata voda' Ive Trajkova (za koju je dobio nagradu u kategoriji najboljeg soundtracka na Valencia Film Festivalu 2005.) i 'Balcancan' Darka Mitrevskog.

Prošle godine u Inđiji je pred oko 80 000 ljudi prije nastupa Red Hot Chili Peppersa održao spektakularan nastup sa bendom koji broji ukupno 11 glazbenika na pozornici. Na isti način će nastupiti i na Vip INmusic festivalu, što će biti njegov prvi live nastup sa bendom u Hrvatskoj.

Ovog ljeta Kiril uživo predstavlja svoj novi materijal za nadolazeći album, kao i starije radove poput ‘Homebound' i‘Religion & Sex', te ekskluzivne remikseve iz filmova 'Dust', 'Golemata voda' i 'Balcancan'. Nastupit će na noćnom Tuborg Green stageu i zagrijavati atmosferu u kasnim večernjim satima!

http://www.kiril.com.mk/

myspace

Ovde ima jedna jako fina pjesmica da se skine kompletna, ubija...

Kiril Dzajkovski - Jungle Shadow

Vrh

Tema posta: Re: Kiril Džajkovski
PostPoslato: 11 Okt 2008, 09:22 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Znam za njega vec duze vrijeme (tri godine sam zivio u studentskom domu sa cimerom Makedoncem) a moj licni favorit je:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=uUjQzk0tpUk[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2008, 12:58 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2007, 10:54
mirdza je napisao:
a moj licni favorit je:

Ritmistica je stvarno prvoklasan album. projekat Vanje Lazarove (kraljice makedonske tradicionalne muzike) zajedno s Vlatkom Stefanovskim, Zlatkom Origjanskim (ex Lola V. Stain, soundtrack za Before the Rain), Ristom Vrtev (ex Arhangel) i Miroslavom Tadićem.

a taj Kirilov album, Religion and Sex (2001), s kog je ta stvar što ti je favorit, pročuo se odmah po svijetu, puno prije nego kod nas.

a Kirilov prvi bend, Bastion, je priča za sebe. istoimeni prvi i posljednji album te grupe, bio je pušten u prodaju 1984, a onda su ga vlasti povukle iz distribucije. ne znam tačno zašto, ali vjerovatno im je filmski režiser Milčo Mančevski, koji je napisao sve tekstove za Bastion, bio nepodoban za sistem. to je šteta, jer se radilo o jedom od boljih jugoslovenskih albuma u osamdesetima.

bio je Kiril i u Leb i Sol. svirao klavijature na albumu Kao kakao...

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2008, 13:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Sep 2004, 01:11
Slika
Kiril - Religion and sex 2001 - works 94-97
>> Home
>> Powder Keg
>> Religion & Sex
>> Balkan Spy [Love Mix]
>> Sweet Darkness of Solitude [Z Mix]
>> Convoy [Moody Mix]
>> Once is not enough
>> Blueuropa [Piano Mix]
>> Blueuropa [Jam in]
>> Blueuropa [Jam out]
http://rapidshare.com/files/98228441/ki ... nd_sex.rar

Slika
Kiril - Homebound 2000
>> Hereafter
>> Primitive science
>> Swimmer
>> Close to confort
>> Sweet darkness
of solitude
>>Balcan Spy
>> Rise & Fall
>> A walk through the
craters
>> 1 min , 04 sec
>> Matej
http://rapidshare.com/files/98237496/ki ... ebound.rar

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2008, 18:15 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2007, 10:54
ja ću gledati da okačim Bastion uskoro...

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2008, 07:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:08
slusao sam ga ne beer festu u bg-u i odusevio sam se ... a nisam imao pojma ko je ... fantasticno ...

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2008, 04:21 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2008, 01:08
Pa ne mogu bas da kazem da mi je neki car... Sve sto on radi sam cuo ranije. To je sve malo de ja heard :-?
A tu su i nesretni semplovi... ko moze da ih jos uvijek slusa neka slobodno nastavi. Prije ce da mu dosade i shvatice da nema muzike bez tup!, kres! prljavstine i dinamike svih live instrumenata zajedno.
(Bivsi sam elektronski muzicar - vratio se cistom live-u, smucili mi se semplovi...)

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2009, 17:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Malo si ga pretjerao, na stejdzu bude 5-6 trubaca, gitarist, perkusionist i violina, fali samo jos bubnjar i basist, ako covjek smatra da moze odlicno zvucati bez toga (a moze, i jos kako), onda neka ide po tom, mislim...

Wuhuuu, opet sam uzivao u ovom :D

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=3BwBeeJaFjA[/youtube]

Kako mi je krivo sto propustih u BL :(

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2009, 21:50 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2008, 01:08
Nema ovdje mjesta za moje mišljenje...Sve sami kirilonanatori. :D

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2009, 03:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pa nije, volio bih i ja zivi bass, pogotovo zivi bubanj, ali onda bi bilo previse energije, poumirao bi narod :)

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2009, 14:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2006, 02:36
nasmjeshiti luzer je napisao:
Pa ne mogu bas da kazem da mi je neki car... Sve sto on radi sam cuo ranije. To je sve malo de ja heard :-?
A tu su i nesretni semplovi... ko moze da ih jos uvijek slusa neka slobodno nastavi. Prije ce da mu dosade i shvatice da nema muzike bez tup!, kres! prljavstine i dinamike svih live instrumenata zajedno.
(Bivsi sam elektronski muzicar - vratio se cistom live-u, smucili mi se semplovi...)
Potpis.

Bio je snimak njegovog koncerta na RTRSu prije nekoliko dana ...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]