gordan7 je napisao:
Ljudi ,ja imam strasno lose iskustvo sa Tehno Marketom u BL..naime,prije dvije godine kupili smo Samsung LCD TV,Samusngovu ves masinu i samsungov foto aparat,i sve je bilo ok do prije mozda dva mjeseca..Prvo se pokvari ves masina..Mi pozovemo servis,serviseri dodju i u minuti kazu kako je otisla kontrolna ploca,a posto je masina digitalna,oni nemaju taj dio,te ce ga naruciti,,dobro,rekoh..popravice to oni brzo..medjutim prodje sedmica dana,oni se na javljaju,mama ih nazove da provjeri a oni joj kazu kako je dio upravo stigao te da ce,kako je bio petak,doci u ponedjeljak da to poprave..naravno,dodje ponedjeljak,a njih nigdje..prodje jos jedna sedmica,a njima ni traga..i tako iz sedmice u sedmicu prodje i 45 dana,koliko je zakonom predvidjen najduzi boravak nekog predmeta u servisu..dodje vrijeme da zakonski trazimo zamjenu proizvoda,jer u navedenom roku nije otklonjen kvar..a sad slusajte sta se dogodilo..naime,mama nazove servis i kaze im kako je proslo 45 dana i kako zeli potvrdu o nemogucnosti popravke masine,u svrhu zamjene za novu odgovaraju masinu,a drska gospodjica iz servisa joj kaze kako ne zna brojati dane te kako jos nije proslo 45 dana..mi ponovo nazovemo ljude u Tehnomarketu i ispricamo im sta se dogadja,te oni obecaju kako ce oni njih zvati i traziti tu potvrdu..i jedni i drugi su se vadili jos nekoliko dana,jedni kako im je stigao dio te ce ga promjeniti,a drugi kako ce nam dati novu ves masinu..tek 50-ti dan,nakon milion poziva i jedni i drugima,oni su se udostojili da nam izdaju potvrdu o zamjeni uredjaja...revoltiran njihovim postupcima i znajuci sta ce mi se dogoditi,svega desetak dana pred istek garancije,odlucim odnijeti LCD televizor na popravak,zbog mrlje koja mi se pojavila na desnoj strani ekrana(a na koju do tada nisam ni obracao paznju,bez obzira sto su mi svi govorili kako to trebam sto prije odnijeti u servis)..odnesem u servis "IVICA"(Markotic),gdje mi ljudi,uprkos cinjenici da imaju desetine televizora dnevno na popravku,vec sutradan ljubazno jave kako je (bas kao sto sam i mislio) otisao panel na Televizoru,te kako se to ne moze popraviti vec da se odmah da zamjenski televizor..Nakon sto su svoje obavili,nakon svega dva dana koliko je televizor bio u servisu,oni ga posalju u centralni servis Tehnomarketa(aka Data Projecta)u Sarajevo,zajedno sa prijedlogom o zamjeni televizora,jer se LCD ekrani nigdje u svijetu ne popravljaju..Evo prosle su vec tri sedmice,a od ljudi iz tog servisa ni glasa..Isao sam u Tehnomarket da to prijavim,medjutim oni ponovo tvrde kako to nije do njih,nego cekaju da to servis potvrdi,a od toga izgleda nece biti nista(bez obzira sto cak imaju i prijedlog renomiranog servisa da se televizor treba zamijeniti)..vec nekoliko dana zovemo servis,a tamo se javljaju neki drski i neprofesionalni ljudi,koji ne zele nista da kazu,cak jos imaju drskosti reci kako nemaju vremena da se bave sa tim,kako imaju inventuru(koja traje vec 15 dana!!!!???)..A TO IM JE POSAO!!! Kako stvari stoje,moracu biti prisliljen da ih prijavim trzisnoj inspekciji,pa da se oni sa njima pozabave,jer zahvaljujuci pouzdanim izvorima znam kako nisam ni prva ni posljednja osoba,koja je ostecena od strane tog preduzeca(da napomenem,televizor je kostao 1600KM,a ves masina blizu 900KM)..
Stoga,neka ovo bude upozorenje svima koji su imali u planu kupiti nesto u ovoj radnji..
Kakav crnjak...
Sta se sve moze dozivjeti za svoje pare u ovakvim prodajnim objektima.
Pozelite da ste taj dan slomili nogu pa da niste mogli otici tamo gdje ste otisli u kupovinu.