banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Avg 2025, 12:32

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 286 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 15  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 18 Sep 2008, 14:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jul 2007, 11:36
Биће биће добар дерби :)

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2008, 01:21 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Mladi košarkaši Crvene zvezde pobedili su na memorijalnom turniru "Borislav Reba Ćorković", savladavši Partizan 90:89.

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2008, 14:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

http://www.mtsmondo.com/sport/vesti/tex ... est=110378

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2008, 20:25 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Stigao i Milan Milošević iz tuzlanske Slobode! Međutim, meni se čini da imamo previše igrača na poziciji četiri, Tadiju, Kikanovića, Kešelja, Miloševića pa i ovog Robertsa. Milošević je valjda dobar i na trojci, a Roberts može biti klasična petica, ali opet previše igrača na jednoj poziciji. U nedelju je predstavljanje ekipe kojoj bi se još trebali pridružiti kapiten kadetske reprezentacije Filip Šepa, kao i Nemanja Aleksandrov.

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2008, 14:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Ma morali su da dovedu još jednog Bosanca, da se Elmedin ne osjeća usamljeno :wink:

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2008, 14:54 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

I još bivši saigrač iz Slobode :) Ovaj Marinović je pun pogodak, bar što se priprema tiče, nema utakmice ispod 15 poena. Međutim, ekipa gubi na pripremama, ali igraju sa samo 8 igrača. Kad se vrate Dragičević i riješi trenutni status nekoliko igrača koji još ne znaju da li će im biti ponuđeni novi ugovori, valjda će biti bolje :) Jedva čekam nedelju da vidim kako izgleda kompletan tim.

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2008, 13:03 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Filip Šepa potpisao je četvorogodišnji, a Nemanja Bjelica i Stevan Milošević ugovor na godinu dana sa Crvenom zvezdom. U jednom danu, crveno-beli angažovali su tri talentovana, mlada košarkaša i tako broj novih uoči starta sezone popeli na - devet.

Šepa, mladi reprezentativni bek, odlučio se da karijeru nastavi u Zvezdi iako je imao ponude iz inostranstva. On već desetak dana trenira sa Svetislavom Pešićem i ostalim igračima, a potpis na vernost klubu stavio je malo pre ulaska u avion za Rim, gde će biti u timu protiv Lotomatike.

Crvena zvezda i Lotomatika odigraće dve prijateljske utakmice u petak i subotu.

Šepa je visok 196 centimetara i ima 18 godina, a izabrao je dres sa brojem 24.

Nemanja Bjelica i Stevan Milošević takođe su uspeli da se pokažu u pravom svetlu na Pešićevim treninzima, tako da će naredne sezone nositi crveno-beli dres. Prvi će nositi 44, a drugi 10 na leđima.

Bjelica, krilni centar (209 cm, 19) je pre Zvezde nastupao u Austriji, dok je Milošević, inače centar (211 cm, 23), igrao u Budućnosti iz Podgorice.

Pre njih trojice, ugovore su potpisali Marko Kešelj, Vladimir Štimac, Marko Marinović, Milan Milošević, Andre Ovens i Lorens Roberts. Od prošlogodišnjeg tima, ostalo je samo četiri igrača: kapiten Tadija Dragićević, Mirko Kovač, Elmedin Kikanović i Boris Bakić.

Narednih dana očekuje se kraj pregovora sa nekadašnjim igračem Zvezde Nemanjom Aleksandrovim. Možda će i on obući stari dres u nedelju u 19 časova u "Pioniru", kada je zakazano zvanično prestavljanje novog tima.

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2008, 22:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Одувала нас Лотоматика 20 разлике :)

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2008, 00:17 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Tadija Dragićević je podneo zahtev za raskid ugovora sa Crvenom zvezdom, saznaje Press.

Mladi krilni centar (22, 205) se trenutno oporavlja od operacije kolena, a odlučio se na taj potez, jer klub nije ispoštovao dogovor prema kome su mu obećani bolji uslovi.

Pored toga, tim Svetislava Pešića pojačan je na poziciji na kojoj igra kapiten i najbolji igrač Zvezde iz prošle sezone.

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2008, 10:10 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Slika

Citiraj:
Uprkos pretnjama prethodnih dana da će napustiti Mali Kalimegdan, Tadija Dragićević je nagovestio da ipak ostaje. "Nesuglasica je bilo, ali ne želim da o tome pričam preko medija. Verujem da ćemo sve rešiti u naredna dva ili tri dana, tako da navijači mogu da me očekuju u dresu Zvezde i sledeće sezone", rekao je Dragićević. Pored Dragićevića, Zvezdu će ove, kao i prethodne sezone, predstavljati Elmedin Kikanović, Boris Bakić i Mirko Kovač, kojima će se pridružiti iskusni Marko Marinović, Amerikanci Andre Ovens i Roberts Lorens, kao i mladi srpski reprezentativci Filip Šepa, Marko Kešelj i Vladimir Štimac. Dres Zvezde nosiće i Nemanja Bjelica, Milan i Stevan Milošević, kao i igrači iz omladinskog pogona crveno-belih Nemanja Nedović, Nikola Rondović i Lazar Radosavljević.

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2008, 11:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 12:43
Citiraj:
Zvezda predstavljena, Tadija ostaje
Crvena zvezda je u hali Pionir predstavila košarkaški tim za novu sezonu, predvođen Svetislavom Pešićem.

Na revijalnoj manifestaciji na kojoj su pored prvotimaca učestvovali i juniori Zvezde, članovi Prve B lige za ovu sezonu, najveći aplauz dobili su Pešić i kapiten tima Tadija Dragićević, koji ostaje u klubu uprkos nedavnim nesuglasicama sa upravom kluba. Promociji ekipe prisustvovalo je oko 2500 ljudi.

Dragićević je novinarima potvrdio da je imao nesuglasica sa upravom, ali je dodao da je uveren da će sporazum biti postignut u naredna dva do tri dana.

"Nesuglasica je bilo, ali ne želim da o tome pričam preko medija. Verujem da ćemo sve rešiti u naredna dva ili tri dana, tako da navijači mogu da me očekuju u dresu Zvezde i sledeće sezone", rekao je Dragićević.

Pored kapitena, Zvezdu će ove, kao i prethodne sezone, predstavljati Elmedin Kikanović, Boris Bakić i Mirko Kovač, kojima će se pridružiti iskusni Marko Marinović, Amerikanci Andre Ovens i Roberts Lorens, kao i mladi reprezentativci Srbije Filip Šepa, Marko Kešelj i Vladimir Štimac.

Dres Zvezde nosiće i Nemanja Bjelica, Milan i Stevan Milošević, kao i igrači iz omladinskog pogona "crveno-belih" Nemanja Nedović, Nikola Rondović i Lazar Radosavljević.

"Imamo jednog od najboljih trenera Evrope, ali i mlad tim s dosta novih igrača i tek treba da se uklopimo, pa nam treba i pomoć navijača. Podrška je prošle sezone izostala, ali je ove to sasvim druga, bolja priča. Nadam se da nećemo ponovo biti autsajderi, koji moraju da jure nekog", ocenio je Dragićević.

Pešić se složio sa ocenom da je njegovom timu potrebno vreme.

"Svi smo se ovde okupili da pobeđujemo, ali treba nam vremena. Sada mogu samo da obećam da ćemo biti disciplinovani, da ćemo raditi puno i sa mnogo entuzijazma", rekao je Pešić u obraćanju navijačima pre početka revijalnog duela dva tima Zvezde.

Navijači su, njih oko 2.500 hiljade, ekipu pozdravili burnim aplauzima, posebno kada su na teren istrčali Dragićević i Pešić. Publika je, prilikom izlaska novog trenera, skandirala "Hoćemo titulu".

Pre duela seniora Crvene zvezde podeljenih u dva tima publici je predstavljena i juniorska ekipa, aktuelni šampion Srbije.

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2008, 17:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Super, e sad da nesto veliko urade :-? :-? :-?

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2008, 19:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Dobar tim, ali daleko od toga da se treba zanositi idejom da je titula na dohvat ruke. Prvo tim nije uigran, drugo, i uz sav kvalitet, Hemofarm, FMP i posebno Partizan nimalo ne zaostaju. Ukoliko se formira stabilna osnova tima, koja bi se tokom godina nadograđivala, a istovremeno maksimalno koristili kapaciteti omladinskih selekcija. Meni bi to bilo dovoljno, čak i da se ne osvoji titula u naredne 2 sezone, koliko bi, po meni, trebao da traje jedan takav proces. Poslije toga nije bitno, da li će Pešić ostati trener, ako i budući trener bude slijedio taj sistema rada. To je otprilike FMP-ov model, koji nije sramota prekopirati, jer je savršeno uspješan. S tim da Zvezda ima daleko bolju finansijsku podlogu, tako da, za razliku od FMP-a, može da sebi dopusti luksuz osvajanja titule, u nekoj perspektivi.

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2008, 12:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Слажем се да има много да се ради, али и то да не бих дао двије године форе да се нешто постигне, у овој години очекујем да се уигравају, побиједе Партизан (макар једном) и буду у врху. Догодине, ТИТУЛА! Пешић је, по мом мишљењу, ЕКСТРА класа тренера, уз непримјетну разлику може да стоји раме уз раме са Обрадовићем и Ивковићем. Играчки кадар није лош, односно, негдје у равнини са осталим клубовима у лиги. Да би се могло скупити кредита за одређивање дугорочне политике, мора се већ сад, или догодине, нешто освојити...

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2008, 09:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
Citiraj:
Intervju Zoran Slavnić

Legenda Crvene zvezde i bivši selektor košarkaša Srbije Zoran - Moka Slavnić, iako je bio pozvan na promociju novog tima crveno-belih, nije se pojavio u Pioniru. Slavnić, koji je prethodno razgovarao s generalnim menadžerom Zvezde Milanom Opačićem, kaže da ga u klubu dovoljno ne cene.

Gospodin Opačić vas je pozvao na promociju, ali vi ste odlučili da ostane kod kuće. Zašto?
- Da su mi i poslali pozivnicu koju je obećao gospodin Opačić, ne bih došao jer ne idem tamo gde me ne cene. Upravo obrnuto, ja sam pravi zvezdaš ja sam stvarao njenu istoriju 25 godina, ali i ona moju. Ubuduće, neka zovu celo pozorište ili hor, a mi bivši asovi gledaćemo to na televiziji.

Ipak, videli smo jedno za naše podneblje potpuno novo predstavljanje tima.
- Što bi narod rekao, bolje loš original nego savršena kopija. Iskopiran je američki način predstavljanja, ali, što je najbitnije, klub treba da promovišu bivši asovi, a ne jedan glumac i jedan pevač. Nisam primetio niti jednog od legendi i asova kluba.

Kako uopšte gledate na dešavanja na Malom Kalemegdanu?
- U Radnoj grupi su bili ljudi uspešni u svom poslu, ali s nedovoljnim sportskim pedigreom. Kafedžija, politički preletač i pomoćni trener. Formulu uspeha potražite kod najvećeg rivala koji je vratio bivše asove, ljude punokrvnog sportskog pedigrea. Nije dovoljno samo dovođenje Pešića, i to na godinu dana. To je još jedan neuspešan mehanizam za pokrivanje loših poteza. Čitajući intervju s Božidarom Maljkovićem, malo mi je zasmetala izjava u kojoj je pretenciozno rekao kako je postavio Zvezdu na noge. Uvažavam njegove briljantne trenerske rezultate, ali on je pet godina bio samo pomoćni trener Zvezde, pa me sada čudi toliki izliv zvezdaštva.

Prilično ste oštri u ocenama za Maljkovića.
- Nisam oštar, samo sam iskren i nazivam stvari punim imenom. Svaki dinar koji je zaradio posledica je učinjenog za njega. Praktično sam ga doveo u Jugoplastiku, u kojoj nisam hteo da ostanem iz ličnih razloga, pa meni može da bude zahvalan. To je ono kad milioner ne voli da ga pitaju kako je zaradio prvi milion. Te 1985. godine imao sam takav pedigre da me sluša jedan hrvatski klub. Ne znam da li je kalfa pomislio da je bolji od majstora.

Šta sada radi prvi selektor Srbije?
- Pa, ne brinite za mene, ja sam čudna sorta: fafan-fufer, pola dlaka, pola perje - završio je popularni Moka.

Drago mi je zbog plavih

Prošlo je više od godinu dana otkako ste vodili reprezentaciju. U međuvremenu se dosta toga dogodilo.
- Strašno mi je drago što smo se kvalifikovali na EP, doduše, samo lud je mogao da pomisli da to nećemo uraditi. Posle jednogodišnje samoinicijativne izolacije u medijima hoću da kažem da sam ja bio prvi selektor Srbije, da sam prvi ubacio klince u vatru i izvršio smenu generacija. Još nešto, zahvaljujem trenerima, članovima Stručnog saveta na "ogromnoj i iskrenoj" podršci pre, za vreme i posle EP - izjavio je Slavnić i dodao:
- Pošto se ovih dana stalno priča o patriotizmu, patriota je onaj ko nešto radi iz ubeđenja, spreman da pogine jer zna da je njegova žrtva za dobrobit šire zajednice. Onaj ko dođe na utaban teren, ima mnogo lakši zadatak.
http://www.svevesti.com/?l=sr&a=104685

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2008, 19:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Intervju sa Štimcem na Mondu

Kakav je ovo kralj... Još kad sam ga pratio 2007. na onom EP za mlade, bio sam ubijeđen da neću dočekati dan da dođe u Zvezdu, između ostalog, jer sam tada bio sto posto ubijeđen da će ga Vujošević pokupiti u Partizan. Obožavam igrače koji su ovakvi radnici. Sam priznaje da je njegov uspjeh 95 odsto teškog rada. Pešić mu kaže da smrša, on izgubi 8 kilograma za 7 dana. U poplavi debilnih sportista mlađe generacije, koji samo gledaju gdje da uvale dupe za dobru lovu, pa ih poslije boli uvo za sve, ovaj momak stvarno dođe kao osvježenje, a ova iskrenost mu dođe kao dodatni plus.

Vrh

PostPoslato: 03 Okt 2008, 10:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Izvini Nitro, ali ja ovo kacim! cisto da se objavi, da neko ne bi iz sitne ljenosti propustio da procita. AKO BAS toliko smeta, ti brisi...
Htio sam da napisem nesto dobro o njemu danas, ali kad sam procitao intervju, to nema smisla, lik je sve rekao:
Citiraj:
Vladimir Štimac za MONDO: Ja sam pit-bul
Sreda, 1. oktobar 2008. 16:52

Zašto baš Vladimir Štimac, kad Crvena zvezda ima desetak novih košarkaša? Čuli smo da je zanimljiv. I da voli da priča. A o njemu se malo zna. Uostalom - čitajte, pa na kraju zaključite da li smo promašili...

"Nemam dlake na jeziku, uvek sam maksimalno otvoren. Pitaj šta god hoćeš..."

Probaj prvo da se predstaviš, da manje upućeni ukapiraju ko si, šta si i otkud ti u Crvenoj zvezdi.

"Prvo i najbitnije - sve što sam uradio, postigao sam jer sam veliki radnik. Kod mene je 95 odsto rad, a pet odsto talenat. Kao klinac sa Karaburme, trenirao sam u Poštaru, kod Ljilje Miljković. Uzeo me je Miša Lakić, video je u meni nešto, neki 'materijal'. U međuvremenu, mnogo mi je pomogao Duško Marković, sa kojim radim na kondiciji od 14. godine. Imao sam mnogo problema sa koordinacijom pokreta, bio sam ništa, a on je od mene napravio nešto."

U Beovuku si izašao iz ilegale, počeo da dominiraš u reketu.

"Bio sam još kao kadet MVP, prvi skakač i strelac na Prvenstvu Srbije, iako je Beovuk osvojio srebrnu medalju. I u juniorskoj konkurenciji sam bio najbolji strelac u Srbiji. Onda sam bio u reprezentaciji SCG koja je 2005. postala prvak Evrope. Nisam mnogo igrao, ali su me Litvanci snimili i odveli u Žalgiris sa 17 godina."

Iz Beovuka u slavni Žalgiris - suviše radikalna promena...

"Da, bilo je baš tako. Na Baltiku sam i napunio 18 godina, bio sam sam, plašio se svoje senke, nisam znao gde 'bijem'... Prve godine sam igrao za drugi tim Žalgirisa, pa su me, kad sam 'počistio' sve u toj ligi, vratili u prvu ekipu."

Tu se nisi naigrao.

"Nisam ni mogao, kad su na centarskoj poziciji bili Tanoka Berd i Hano Motola, koji su bili papreno plaćeni. Zato sam pošteno grejao klupu, pa kad mi se smučilo, tražio sam da me pošalju na kaljenje u Letoniju, u ekipu Valmere, koja je Žalgirisova filijala. Tamo sam igrao letonsku ligu, koja je realno krš, ali i Baltičku ligu koja je ozbiljna i jaka. Idi na internet, otvori statistiku, pa ćeš da vidiš da sam u Letoniji imao 16,5 poena i 11,6 skokova, a na Baltiku 17,1 poena i 11 uhvaćenih lopti. U obe lige sam bio MVP regularnog dela, a u Baltičkoj i prvi skakač. Malo li je...“

Pa što onda nisi ostao u Žalgirisu?

"Nismo se dogovorili, tri godine su me držali na stend-baju. Zaslužio sam da igram, ali su me stalno gurali u senku nekih litvanskih igrača, jer su veliki nacionalisti i imaju košarkaški kompleks Srba. Ne mogu očima da nas vide, jer smo im pokupili mnogo medalja ispred nosa. Znaš kako je tamo - dovedi koga hoćeš, Brazilca, Avganistanca, samo nemoj Srbina."

I jesi li im objasnio ko je bolji?

"U početku su me mnogo nervirali pričama kako je litvanska košarka bolja od naše. Onda sam jednom poludeo, pa sam ih tako isprozivao što su Sabonis i ekipa u finalu Evropskog prvenstva 1995. napuštali teren pa se vraćali, da je trener Rimantas Grigas hteo da me kazni. Na kraju, pošto je Žalgiris bio nekorektan prema meni, još su morali i da mi plaćaju penale kad sam letos otišao..."

Dobro, bar si tri godine uživao u lepim plavim ženama...

"Zaljubljen sam, imam devojku Jelenu. Sledeće pitanje..."

Kako te Jelena trpi?

"Ne znam ni sam (smeje se)... Imam mnogo obaveza, ali sa njom provodim svaki slobodan trenutak."

Vidim da je ekipa van terena totalno neozbiljna, da se međusobno non-stop prozivate.

"Dobra je hemija, svi se zezaju. Dobri smo, držimo se zajedno. Glavni su Kešelj i Marinović, kad njih dvojica nekog uhvate u mašinu, tu su i Kovač i Bakić... I ja sam im često na tapetu, ali sve stoički podnosim..."

Kakvi su Amerikanci?

"Ovens je kralj, stalno nešto provaljuje, priča za obojicu. Odličan je igrač, jedan na jedan će teško moći da ga zaustave. Roberts je strašan igrač. Za sve ove dane nije progovorio tri reči, ali na terenu 'ubija', mnogo je jak. Kad smo nas dvojica na trening utakmici protiv Amsterdama igrali u paru ispod koša, bio je masakr."

Šta voliš, osim da biješ u reketu?

"Da igram Soni Plejstejšn. Sad čekam da mi portparol Zvezde izađe na crtu u fudbalu, mada je malo slabiji od mene, iako se hvali okolo..."

Imao si problema sa kilogramima, priča se da si smršao?

"Ha, ha. To ti je neko od ovih rekao da me pitaš (pokazuje na svlačionicu)... Za sedam dana sam skuinuo osam kilograma. Probušio sam kašiku, a i profesor Karalejić je nametnuo žestok ritam. Sad sam na 118, a treba da padnem na 115 kilograma."

Šta hoćeš od Crvene zvezde?

"Da uz Svetislava Pešića postanem igrač. Privilegija je raditi sa takvim stručnjakom. Upijam svaku njegovu reč, stalno bih i nešto da pitam, ali neću da budem dosadan. Sigurno da bih hteo i da osvajamo trofeje, ali je rano i bezveze da ja pričam o tome. Spreman sam da ostavim srce na parketu. Ja sam kao pit-bul terijer. Kad treba da uđem u duel sa nekim, iskoče mi zubi..."

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2008, 17:05 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Sa -20, na +5 :D FMP - Crvena Zvezda 79:84!!!

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2008, 18:49 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pala je i Olimpija, dobro je krenulo, 84:77!!!

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2008, 19:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ајмо на Цибону!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 286 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 15  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]