Citiraj:
Та прича коју сио ти овде налупао то је смешно и ти то можеш да продаш некоме ко није упућен у дешавања на стадионима али мени не можеш.
Nemam ja živaca, a ni vremena da se s tobom ubjeđujem. Sagledavaš stvari čisto subjektivno i iznosiš sopstvene stavove, samo iz jednog ugla. Ja ti govorim o pukim činjenicama, a to što ti spominješ probleme u drugim segmentima društva (korupcija, privredni kriminal i sl.), čista je zamjena teza i ne može se vezivati za ovaj slučaj. Ja opet iznosim nepobitne činjenice... Jel' balavac palio bakljom žandara - jeste. Jel' žandar pretučen i jesu li mu nanešene teške tjelesen povrede - jeste. Jel' balavac pokušao da opravda napad rečenicom "mislio sam da je navijač Partizana" - jeste. Gdje to ima u normalnom sviejtu da neko opravdava taj napad? Činejnice, a ne šuplja priča o korupciji, privrednom kriminalu, ubistvima i slično. To što ti misliš da ne postoji huliganstvo na stadionima, opet je subjektivan pogled na stanje stvari. Ja unazad nekoliko godina mogu da pobrojim hiljade i hilajde problema i sranja koje su napravili navijači, da bih sad mogao da kažem, da je to grupa pasifista i mirnih momaka koji samo bodre klub, a svako sranje koje naprave, isprovocirano je od strane policije. Jel' navijače Zvezde policija isprovocirala da porazbijaju poa Lestera, onomad u Evropi? Jel' ih policija isprovocirala da prije par godina u stampedu tokom derbija, nasrnu i Tumbakovića i prebiju igrače Partizana? Jel' policija ispalila raketu kojom je pogođen Aleksandar Radović? Jel' policija porazbijala džipove i automobila fudbalerima, prije neki dan? Jel' policija zapalila Markovićev automobil prije nekoliko godina? Nemoj da mi sereš da nema huliganstva, jer su za to sve zaslužni navijači i klubovi, koji tim mamlazima omogućavaju sve to. Ovom huliganu je Zvezda obezbjedila tim advokata... Pa to je neopisiva sramota za klub...
I nigdje nisam rekao da je kazna o 10 godina opravdana, već da je zaslužio da zaglavi u zatvor, a to što je dobio toliku kaznu, biće primjer za ostale koji budu pokušavali da se prave mangupi... Kao što rekoh, Englezi su svoj problem riješili, upravo represivnim mjeram i drakonskim kaznama, pa ne vidim da se njihovi navijači bune i negoduju. Jel pravedna kazna u engleskoj da se na 3 godine protjeraju sa stadiona, oni koji upadnu na teren? Nije pravedna, već je suluda, ali efikasna. Ali, u Engleskoj nema ograde oko terena, a navijači sjede uz travu i nema ekscesa ni problema.
To što se kod nas (u Srbiji), navijači izdižu do nivoa socijalne grupe, koja ima viši društveni značaj, problem je koji treba suzbiti. Ako si navijač, dođi na stadion i navijaj i to ti niko, nikad neće braniti. Ali paljenje baklji, makljaže po stadionu, lomljenje stolica i slično, hoće i treba da se zabrane. Kraj priče...
"Mislio sam da je navijač Partizana"
E tugo moja...