Gledajući ovako, ako su već navalili na smjenu trenera, bolje da su vratili Jankovića. Mlađi je 10 godina do ovog "perpsektivnog" Makedonca, a i njemu je CV, prepun pomoćničkih rola. Uopšte me ne oduševljava ovaj izbor, a ni Ilija Ivić kao sportski direktor, ne zvuči mi baš kao vrhunsko rješenje. Uspješan je bio sa Olimpijakosom, sa kojim je osvajao titule (gle čuda Olimpijakos šampion Grčke) i jednom se dokopao četvrtfinala LŠ, a pretpostavljam da je na raspolaganju imao enorman budžet. Sve u svemu, ništa bolje, pogotovo zbog činjenice da je Ivićev prvi potez, po dolasku u Zvezdu, bio sastanak sa Miškovićem. Da stvari budu još crnje, obojica su se krili od novinara... Uglavnom više nisam optimista, pogotovo što Zvezdom sad rukovodi Dan Tana, čovjek o kome ne treba trošiti riječi. Holivudski kafedžija i bivši konobar, sa američkim pasošem, tipičan primjer srpskog gastarbajtera, od koga nema većeg patriote i ksenofoba, dok je u Srbiji. Kad je u SAD, onda je veći Amerikanac od Buša.
Godinama unazad, preko raznih lobija, bio je jedan od lešianra koji su pokušavali da ispod cijene privatizuju Zvezdu pa da se i on ogrebe ili da je on kupi za male pare, a sad se konačno dokopao čelne pozicije. Uopšte se ne nadam povoljnom razvoju ove situacije... Jedini čovjek koji je tu bio pošten i pokušavao da nešto uradi, bio je izgleda upravo Zeman, a on je kulturno otkačen, kao i ostali ljudi koji su imali integritet, autoritet i samostalnost u radu. Oni koji su kukali kako je Piksi loše radio i da je upropaštavao Zvezdu, sad mogu samo da se nasmiju svojoj zabludi. Kad je odlazio rekao sam da ćemo ga jednom praviti od blata i mogu komotno da kažem da sam bio u pravu... Tuga je to što se on sad ne bi vratio ni da ga na koljenima neko moli, a dobar znak da se pametni i sposobni ljudi, neće tako lako uputiti u avanturu sa Zvezdom, jesu izjave Jugovića, Dujkovića, pa i Stepanovića. Jednostavno ljudi ne žele da uskaču u tu mutnu vodu i ruše sopstveni ugled. Teško će se iz ovoga isplivati...
U suštini, izlaz čak i nije tako daleko, ali bojim se da će to biti samo privid. Čini mi se da se moja predviđanja polako ostvaruju i da samo ostaje da se vidi koliko će Mišković uspjeti utakmica da pokupuje, pa da Zvezdu podigne sa dna tabele. Novi trener, biše proglašen za spasitelja, pokazaće se da Zvezda bez Miškovića ne može. Dotični će da odvrne slavinu u zimskom prelaznom roku i tako... Biće to bajka sa srećnim krajem po princa na bijelom konju...
_________________ "Your dad always said that one day Del Boy would reach the top. Then again, he always said Millwall would win the cup."
|