banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Avg 2025, 13:00

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 170 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Pevec
PostPoslato: 12 Sep 2008, 22:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Nov 2004, 16:56
@voćkice pusti kraju, nemoj biti don kihot... vidiš da je sve otišlo qrac...

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2008, 22:32 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2006, 11:47
TNS procitaj malo bolje , ja nigdje nisam prva pocela o Austriji jer i sama znam da je totalno nepovezano sa temom nego sam ja bila napadnuta sto sam "vani" i tako je krenula diskusija

stojim iza svog misljenja kako sam napisala na prvoj stranici i ne vidim u cemu je problem. Sad sto se neko nasao uvrijedjen jer je kupio ili ce kupovati u tom famoznom hrvatskom pevecu sta ja mogu

A bezveze jeste sto je diskusija dosla i do Jasenovca i do Austrije i dijaspore, ali sta ces kad ima svakavih pametnjakovica ovdje

Majka je naš početak i kraj

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2008, 22:33 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2006, 11:47
emeritus u pravu si :wink:

Majka je naš početak i kraj

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2008, 22:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Imas pravo na vlastiti stav. Ali nije jednostavno drugima nametati isto to. Jer vidis, iako ne volis hrvatsko, ipak kupujes proizvode hrvatske firme. To jest Vitaminke, ciji je vlasnik godinama Ilija Sirovina, Hrvat.
A i Podravka se tu nesto vrzma.

I sta cemo sad sa nekim stavovima? Hrvati Srbima obezbijedili posao?

Em nesto imaju radnici koji rade u Vitaminci, em sezonci, em poljoprivrednici. Svi imaju neke koristi od nje...

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2008, 23:37 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2004, 17:04
Kakav li je tek u sahu kad joj ovako smesti zvrcku... :lol: :lol: :lol:

Prijatelji kluba:
-A3M BANJA LUKA-
-zatamni-auto zatamnjivanje automobila-

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2008, 00:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Breskivce bojim se da si okasnila sa nacionalnim buđenjem, mi hoćemo u Evropu pa se moramo malo civilzovati.

Možda se Nijemci i Francuzi mrze, ali se radi viših interesa moraju suzdržavati.

Eto naprimjer prije par sedmica na parkingu kod Kastela odmarao se bus sa hrvatkim turistima. Možda bih prije nekoliko godina poslao u pičku materinu, ali kad mi jedna bakica prišla i pitala me za centar grada kako sam je mogao odbiti.

Patriotizam je jedno jako osjećanje i mnogi igraju na tu kartu, ali pojedini Srbi koriste to da nam uvale jeftin fušeraj. To kod mene ne prolazi.

Nas se ne treba doticati hrvatski šovinizam, pa ma kakva on svojstva imao

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2008, 01:50 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Breskvice, poremecena si. Tacka.
Prva si pocela sa pricama kako Srbi brzo zaboravljaju, pri tom spomenula Jasenovac, pa poceli kupovati hrvastko. Kakve nebuloze prosipas ovdje, to je strasno.
Da se javljas negdje sa Romanije ili Manjace, nekako bi te i opravdao. Ali pobjeci u 'fasisticku' Austriju (to je inace sarkazam - posto vidim da nisi skontala prvi put) i prospati patriotizam je u najmanju ruku kontradiktorno.
I kad si vidjela da je na ovom forumu vecina ljudi normalna i da si u velikoj manjini sa svojim primitivnim razmisljanjem pocela si mlatiti praznu slamu.
Pa i da je sve to tako kao sto ti kazes, zasto Srbi ne bi bili bolji ljudi od Hrvata i rukovodili se ljudskim a i ekonomskim vrijednostima u zivotu?
Da ne okolisam, poremecena si i tacka.

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2008, 03:56 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 22 Jan 2004, 10:56
Samo mala napomena potencijalim kupcima lcd televizora... danas sam se malo promuvao po pevecu, gledao prije svega tehniku, i primjetio da na nekoliko lcd televizora stoji mala naljepnica "refurbished" (skoro pa jedva vidljiva). Ti modeli naravno, nisu bili nista jeftiniji od ostalih... a ni likovi koji prodaju nisu imali pojma sta pitam, ni sta to znaci (toliko o strucnosti).
Da ne bude da samo pljujem po pevecu, na svim mjestima gdje se prodaju lcd-ovi i gdje sam obratio paznju na ovo, nasao sam bar na jedan takav model (tehnomag,tropic,eurosplet...).
Dakle, oprez prije kupovine.

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2008, 06:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Macr0 je napisao:
Breskvice, poremecena si. Tacka.
Prva si pocela sa pricama kako Srbi brzo zaboravljaju, pri tom spomenula Jasenovac, pa poceli kupovati hrvastko. Kakve nebuloze prosipas ovdje, to je strasno.
Da se javljas negdje sa Romanije ili Manjace, nekako bi te i opravdao. Ali pobjeci u 'fasisticku' Austriju (to je inace sarkazam - posto vidim da nisi skontala prvi put) i prospati patriotizam je u najmanju ruku kontradiktorno.
I kad si vidjela da je na ovom forumu vecina ljudi normalna i da si u velikoj manjini sa svojim primitivnim razmisljanjem pocela si mlatiti praznu slamu.
Pa i da je sve to tako kao sto ti kazes, zasto Srbi ne bi bili bolji ljudi od Hrvata i rukovodili se ljudskim a i ekonomskim vrijednostima u zivotu?
Da ne okolisam, poremecena si i tacka.

ne možeš tako govoriti, da je neko poremećen ako ima svoj stav!!! nije voćkica pomenula jasenovac već JA!!! tužno je zaista što nisi dorastao ovoj temi, izgleda da kod tebe u glavi poredak stvari kroji HRT (totalno iskrivljena slika svijesti) ili možda tvoja vjerska pripadnost... meni je žao ako sam povrijedio tvoja vjerska osjećanja, iskreno boli me q.... za pevecom tamo nikad otići neću... molim te, a i ostale učesnike u raspravi poštuj mišljenje drugog, jesam srbin sam pa šta imam pravo na mišljenje... to što većinu vas bole činjenice (jasenovac, protjerivanje srba iz hrvatske, maltretiranje njihove policije i carine) koje su vrlo lako provjerljive, to je vaš problem, ja ih nisam izmislio...

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2008, 07:46 
ja ne mogu vjerovati sta vi pisete. koliko ste optereceni nacionalizmom. nacionalizam je nesto lose, a patriotizam je uvijek pozeljan, samo sto niste bas svijesni gdje se i kako manifestuje patriotizam ukoliko se smatrate nekim patriotama.
spominjete i dalje jasenovac, i prelaz preko granica. pa ja svakih malo idem kolima preko gradiske, poslom, i nikad me niko nije nista pitao osim licnu i hvala, sreta put. na more vucem pun gepek hrane i opet nista.
i da, vidite moja najbolja drugarica, napustila je BL u najgorem vremenu, izbacili su ih na ulicu u sred noci neki likovi iz glamoca, sa rancem su samo presli skelom u hrvatsku, nisu imali nista ovde im je ostalo sve sto nikad nisu vratili, ali svaki put kad joj idem u goste nosim joj takovo eurokrem i starkov smoki jer kaze da ih obozava, to je podsjeca na djetinjstvo. i sta sad, ona treba reci, e necu to da kupujem, ti ljudi su me otjerali i necu da kupujem njihovo. oooo svasta!!!!!!

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2008, 08:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

majlili svako ima svoje iskustvo, govorim kako se ljudi ponašaju kad idemo za beograd busom, a bilo je tema na forumu još o hrvatskoj carini i njihovoj ljubaznosti...
zašto napadati odmah sa nacionalizmom?! ne zanima mene ni hrvatska roba ni hrvatska država, ni hrvatsko more... ono što mi smeta je čim neko ima svoj stav o nečemu odmah je fašista, nacionalista, četnik, pa de evoluirajte malo... znam da je teško, ipak nositi prevelik teret mržnje prema srbima decenijama, a uskoro će to postati vijekovi,nije lako...o prošlom ratu je izlišno govoriti, svi smo izgubili nekog i još mnogo šta, blio što je bilo... sumrak civilizacije je bio na ovim prostorima, ali taj sumrak traje od 1941 pa i ranije... a uzeti sebi za pravo da namećeš mišljenje drugom, vodi samo u krug, pa tako ispadamo kao dzukela koja se grize za rep... no hard feelings

što se tiče stranih firmi, drže bi mi bio korea da otvori recimo samsung ultra supermarket nego svi ovi smećari (tropik,pevec,merkator i sl.) zajedno (nabavljaju skutere za 150$ a prodaju ih za 800KM...)

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2008, 08:27 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2006, 01:29
igor_bl je napisao:
inače su gastrbajteri najveće srbende...

Živa istina :angry4:

Sinoć sam bio u Pevecu i baš me iznenadio asortimanom robe i veličinom objekta.
Jedino na šta obraćam pažnju su cijene, a ne ko je vlasnik i čiji su proizvodi.
S obzirom na standard u R.S. mislim da većina tako razmišlja, a "oni sa zapada" mogu da izvoljevaju :P .

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2008, 09:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
dejan je napisao:
..."refurbished" (skoro pa jedva vidljiva)...

To znaci da je doticni uredjaj generalno pretresen i popravljen, ali uz njega obicno ide 30 posto rabata uz regularnu garanciju. Generalno gledajuci, izuzetno dobra sansa za kupovinu.

Ali svejedno pazite...

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2008, 10:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
The_new_Statesman je napisao:
Imas pravo na vlastiti stav. Ali nije jednostavno drugima nametati isto to. Jer vidis, iako ne volis hrvatsko, ipak kupujes proizvode hrvatske firme. To jest Vitaminke, ciji je vlasnik godinama Ilija Sirovina, Hrvat.
A i Podravka se tu nesto vrzma.

I sta cemo sad sa nekim stavovima? Hrvati Srbima obezbijedili posao?

Em nesto imaju radnici koji rade u Vitaminci, em sezonci, em poljoprivrednici. Svi imaju neke koristi od nje...

E bas je sirovina taj Ilija Sirovina. Placa sezonske radnike 12 KM na dan (8 sati). Izadje 1,5KM po satu. To je robovlasnik a ne vlasnik. A radnici imaju koristi samo da se muce tamo, vise bi zaradili proseci na ulici.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2008, 11:28 
ne znam da li sam to kao prozvana u nekom kontekstu da mrzim srbe od strane emeritusa. nadam se da mi se samo ucinilo. u svakom slucaju, pokusavam objasniti da necu nikom dokazivati svoj patriotizam, necu se praviti vecim papom od pape, svoje srpstvo dokazujem na drugi nacin a ne bojkotujuci proizvode nekih tamo hrvata. pa niti su svi srbi isti niti su svi hrvati isti, svugdje ima izroda raznih, ali i dalje ne vidim vezu svega toga sa pevecom, i kupovinom samo domaceg. kupovacu domace kad dosegnu kvalitet onog sto ja ocekujem, pa tako kupujem milka cokolade, samo takovo eurokrem, samo nasu jaffu i samo dukatove mlijecne proizvode jer je to stvar ukusa a ne nacionalne pripadnosti. mislim da je to odlika civilizovanih ljudi a ne nekih ovde malo zaostalih shvatanja.

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2008, 11:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

hvala bogu pa imamo vas turbo-instant prosvjetitelje... :fist:

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2008, 11:45 
bez nas biste bili u veeeelikoj zabludi, mada vidim da vam je tesko prihvatiti realne cinjenice civilizovanih pa iako znate da niste u pravu sad vam je tesko priznati. :evil3:

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2008, 11:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

draža mi je moja zatucanost, zabluda i činjenice o jasenovcu, oluju, zatvoru lori, tomsonovim pjesmama nego sva ta vaša mutiteoretičnost... ipak mi je ljepše mlijeko kozarske dubice nego dukatovo (koje je toliko kvalitetno da ga po cijeli dan reklamiraju na tv) ali o ukusima se ne raspravlja... :evil3:

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2008, 12:02 
necu se svadjati, jako dobro znam sta se desavalo u jasenovcu, lori itd. i imam postovanja prema svim zrtvama, jer strasno je bilo sve to. mislim da i nema niko ko nije izgubio nekog blizeg ili daljeg u ratu. ali mi je stvarno nebulozno na ovoj temi o pevecu da vi potencirate rat i jasenovac, kako biste objasnili da je to razlog za bojkot sveg sto je hrvatsko. i da to navodite kao razlog, nema veze sa zdravom pamecu.

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2008, 12:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Kao sto sam rekao, onda bi trebali bojkotovati i njemacke automobile ako idete tom logikom, pa onda vozite stojadine i fice :lol: (odnosi se poruka na emeritusa)

Filozofija...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 170 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]