banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Avg 2025, 05:03

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 170 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Pevec
PostPoslato: 10 Sep 2008, 15:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Nov 2004, 16:56
korisnik je napisao:
Ne znam kako ljudi mogu biti protiv otvaranja novih hipermarketa a time i protiv Peveca kad RS vise nema svojih supermarketa. Zato je dobro da sto vise stranih trgovackih lanaca dolazi u RS, da bi se stvarala konkurencija. Ako vec zelis biti patriota, onda mozes i u tim hipermarketima pazariti robu iz RS.
A bolje je da se zatvaraju male trgovine u kojima ljudi rade za 200-300 km, i koje kradu na porezu, i da ljudi prelaze na rad u te strane trgovacke lance u kojima je plata 500-600 km.

vjerovatno u tim velikim supermarketima radnici rade za 5000KM... :roll:

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2008, 16:25 
pa sigurno rade za vece plate nego u ovnim lokalnim piljarama ispod zgrada ili u kiosku.
sem toga nek otvaraju i ulazu sta im je volja, na tebi je da odlucis sta ti odgovara i gdje, pa kupis iz patriotskih, licnih, snobovskih, socijalnih ili bilo kojih drugih razloga. a zdrava konkurencija je svakako pozeljna, a to sto nasi proizvodi nisu toliko konkurentni na trzistu, eeee to je vec stvar nase unutrasnje politike, poticaja i olaksica koje nemamo, u svojoj drzavi , pa sta ocekivati od onih "tudjih"!

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2008, 16:52 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jan 2008, 12:57
majlili je napisao:
pa sigurno rade za vece plate nego u ovnim lokalnim piljarama ispod zgrada ili u kiosku.
sem toga nek otvaraju i ulazu sta im je volja, na tebi je da odlucis sta ti odgovara i gdje, pa kupis iz patriotskih, licnih, snobovskih, socijalnih ili bilo kojih drugih razloga. a zdrava konkurencija je svakako pozeljna, a to sto nasi proizvodi nisu toliko konkurentni na trzistu, eeee to je vec stvar nase unutrasnje politike, poticaja i olaksica koje nemamo, u svojoj drzavi , pa sta ocekivati od onih "tudjih"!

kod mene dosli slovenci u goste i pitaju ima li lasko pivo ! ali nije to sve,kad smo bili u prodavnici kaze kupi alpsko... mi stalno glumimo pacifiste ali smo najgori za sebe i samo mislimo da je nase najgore i nije konkurentno-pa gdje ce biti konkurentno kad vise volimo dukat i alpsko

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2008, 17:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jul 2001, 01:00
pa mozda jednostavno zato sto su navikli na doticne proizvode

ja sam otisla u hrvatsku na more, pa sam trazila janu, jer je pijem i ovdje

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2008, 17:55 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2006, 11:47
vuk samotnjak duso moja pa ti fakat slabo kuzis :D neka se kod nas prodaju njemacke marke i neka njemackih firmi ako se budu otvarale, u njemackoj zivi veliki broj Srba..za razliku od NDH gdje su Srbi proslost , no necemo ulaziti u politiku
Ali kod nas se otvaraju hrvatske firme, a u hrvatskoj njemacke..jel ne kontas ? hrvatska nam dodje kao zapad jel, jadni mi :D
e da ja ne idem na more u NDH , niti kupujem hrvatske proizvode, ama bas nijedan..bila sam u HR jednom u trgovini Lidl u prolazu, na svakom regalu je okacena sahovnica, da bi ljudi kupovali svoje, to nisam vidjela kod nas da je oznacen srpski proizvod , sto se tice prehrane.

moram jos jednom naglasiti da smo mnogo glup i blentav narod, nikada necemo doci pameti niti ucimo iz proslosti. Otvaranje hrvatskog lanca je samo jedan u nizu primjera. Neka stranih investitora to je dobro, al sto bas rvati jebem mu misa? Jos i slovenci kao slag na tortu

Majka je naš početak i kraj

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2008, 18:40 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 28 Jan 2007, 09:30
emeritus je napisao:
vjerovatno u tim velikim supermarketima radnici rade za 5000KM... :roll:

U tim malim trgovinama radnici rade za 200-300 km a u tim hipermarketima radnici rade za 500-600 km i zato je bolje da se otvaraju ti veliki trgovacki lanci a zatvaraju te male trgovine.

https://www.blic.rs/vesti/politika/dodi ... im/szjxs4h

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2008, 19:57 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Sep 2008, 00:09
Macr0 je napisao:
Srpske patriote su kratkovide, pa ne razumisljaju da ce u tom hrvatskom Pevecu raditi i Srbi iz Banjaluke.
Ne raklamiram ja Pevec, potpuno sam ravnodusan, cak me i nervira sva ta pompa oko toga, ali me jos vise nerviraju onakvi komentari.

Da, kao sto su radili u konc. logorima. I ako vec idete nemojte ici u prizemlje, cuo sam da se tamo svasta nesto desava (cuju se krici do ulice zato su prozori zatvoreni). Nemojte poslije reci da vas nisam upozorio.

A sto se tice onih batina, nista strasno, samo par samara vaspitne prirode. Otisla je da vrati svu robu.

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2008, 20:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
breskvica je napisao:
vuk samotnjak duso moja pa ti fakat slabo kuzis :D neka se kod nas prodaju njemacke marke i neka njemackih firmi ako se budu otvarale, u njemackoj zivi veliki broj Srba..za razliku od NDH gdje su Srbi proslost , no necemo ulaziti u politiku
Ali kod nas se otvaraju hrvatske firme, a u hrvatskoj njemacke..jel ne kontas ? hrvatska nam dodje kao zapad jel, jadni mi :D
e da ja ne idem na more u NDH , niti kupujem hrvatske proizvode, ama bas nijedan..bila sam u HR jednom u trgovini Lidl u prolazu, na svakom regalu je okacena sahovnica, da bi ljudi kupovali svoje, to nisam vidjela kod nas da je oznacen srpski proizvod , sto se tice prehrane.

moram jos jednom naglasiti da smo mnogo glup i blentav narod, nikada necemo doci pameti niti ucimo iz proslosti. Otvaranje hrvatskog lanca je samo jedan u nizu primjera. Neka stranih investitora to je dobro, al sto bas rvati jebem mu misa? Jos i slovenci kao slag na tortu

Najsmjesnije su ove patriote iz inostranstva. Pa kupujes li Njemacke proizvode posto zivis u Njemackoj, a Nijemci su ubijali Srbe u 2 svjetskom ratu. Gdje ti je tu patriotizam? :)

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2008, 20:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Khm, a sta ako u tom Pevecu pored kineske, korejske, malezijske, turske, njemacke, hrvatske ima i nesto srpske robe? Mada vjerujem da roba iz ove zadnje tri zemlje ne cini ni trecinu ponude...

E to je realnost.

Nerealno je previse osudjivati breskvicu zbog njenih stavova jer mozda proizilaze iz onog sto je osjetila na svojoj kozi. Mada su joj ti stavovi isto tako nerealni jer sto se Hrvata kao Hrvata tice, ionako vaze za bolesno najsamoljubljiviji narod u Evropi (blago receno). Ali to ne znaci da svi ostali moraju biti kompleksasi poput njih. Daleko bilo...

Btw. nadam se da se ovaj kung fu majstor samo sali...

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2008, 20:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jun 2008, 11:23
Drustvo vidim da se povela prica i ode u nedogled o ovom orozu na petlji.
Samo neka zapazanja:
Radnice nekako cudno zvuce,nisu odavde to je sigurno.(gadne su brate ove nase sa tropikovih kasa su misice)
Naseg naroda iz BL i ako ima to je 2% ili nesto zanemarljivo malo
Slazem se sa prethodnim razmisljanjima o ne odlazenju tamo dok se ne bude mogao otvoriti nas trzni centar u ZG
Jos je neko komentarisao vodu koju pije na moru. Ja kod kuce pijem Lav pivo i ponio sam ga u Makarsku na more da ne kvarim gust sa tamo nekim njihovim pivom. Nisam primjetio da je na plazi ikom smetalo

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2008, 20:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa sta ko cudno zvuce? Sad ako su mozda Hrvatice onda ne smiju (ne mogu) raditi u Banja Luci? Opet kazem, ne trebamo padati na takve niske grane.

Uostalom, ne gledate HRT, Novu, RTL? Ne idete u Fis, Robot ili one markete tehnicke opreme?

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2008, 20:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:
Pa sta ko cudno zvuce? Sad ako su mozda Hrvatice onda ne smiju (ne mogu) raditi u Banja Luci? Opet kazem, ne trebamo padati na takve niske grane.

Uostalom, ne gledate HRT, Novu, RTL? Ne idete u Fis, Robot ili one markete tehnicke opreme?

Ma patriotizam je za budale. Vidjeli smo sta je patriotizam za vrijeme Karadzica kad nije bilo nista iz Hrvatske ni Slovenije kupiti pa je li vam bilo bolje, i mogu reci da mi ni malo ne nedostaje patriotizam.

Filozofija...

Poslednji put menjao jellyfish dana 10 Sep 2008, 21:03, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2008, 20:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jun 2008, 11:23
Pa kakve mi koristi imamo ako su zaposlili i doveli svoje radnike i radnice??????
Sta ima tamo a da vec nema u drugim trznim centrima. Ubacuju svoje ovamo da se razmnozavaju i osmatraju do jednom....

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2008, 21:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Vim, ne slazem se tobom. Patritizam je pozitivna stvar jer u krajnjoj liniji donosi dobro. Patritizam je kada odes dobrovoljno darovati krv, kada stanes na pjesackom da propustis dijete da predje ulicu...

Patriotizam nije sverac nafte, brasna, cigara dok drugi ginu. Patriotizam nije psovanje cetnicke, ustaske, balijske majke nekoj zeni na kasi neke trgovine.

f. ne mogu da vjerujem. Recimo da prodaju nesto robe sto imamo za ponudti? Ustvari, kreni da pravis kvalitetan WC papir po prihvatljivoj cijeni i zapucaj za Bjelovar pa vidi hoce li te odbiti.

Da ovaj put nisu Hrvati, sutra bi rekli vidi podigli oni iz Lijevca, oni sa Manjace, oni kupusari iz Bijeljine, Hercegovci... Uvijek bi neko nekome smetao.

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2008, 21:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2004, 22:02
Jao narode bila sam danas u Pevecu.
Ala brate guzve. Kao da se sve dijeli besplatno hehe.
Kupih dig. fotoaparat za 150 KM Samsung, 7.2 mega pixels, 3 puta opticki zoom, timer, flash, i sve ostalo sto ide uz to. Sva tehnika koju sam vidjela je perverzna, cijene pristupacne.Aparat je uvezen iz Koreje :).
Eto, vidjela sam i skutere za 999 KM...
Nebitno mi je ko je otvorio. Eto, Tropik otvorise braca preko Drine pa napucali cijene ko sam djavo...
Ja JESAM za to da se kupuje domaci proizvod! I trudim se da kupujem sve sto proizvodi RS... ali brate dragi, ne prozivodimo mi dig. aparate nego Koreja haha. A isti takav/slican u "nasem" shopu kosta duplo. :-? :-? :-? :-? :-? :-?

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2008, 21:24 
potpisujem statesman sve apsolutno. pokazite patriotizam na drugom mjestu, ovo je vise nego smijesno. i ne vjerujem u to da bas nikad niste kupili ni jedan NE srpski proizvod, tj. bar jedan hrvatski.
u pevecu nisam bila, mozda odem kad stignem, nije bitno, ne favorizujem nikog. a to sto imaju neke radnike sto pricaju hrvatski, to je zato sto su doveli na nasih 300 jos nesto svojih radnika iz hrvatske na ispomoc tj. da upoznaju nase prvih desetak dana kako rade, politika firme, i tako to...
i prestanimo kuditi druge sto mogu ili hoce, vec nas sto smo nesposobni pa ne znamo ili sto je vjerovatnije nemamo volje i necemo.

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2008, 21:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Gizzzmo je napisao:
Jao narode bila sam danas u Pevecu.
Ala brate guzve. Kao da se sve dijeli besplatno hehe.
Kupih dig. fotoaparat za 150 KM Samsung, 7.2 mega pixels, 3 puta opticki zoom, timer, flash, i sve ostalo sto ide uz to. Sva tehnika koju sam vidjela je perverzna, cijene pristupacne.Aparat je uvezen iz Koreje :).
Eto, vidjela sam i skutere za 999 KM...
Nebitno mi je ko je otvorio. Eto, Tropik otvorise braca preko Drine pa napucali cijene ko sam djavo...
Ja JESAM za to da se kupuje domaci proizvod! I trudim se da kupujem sve sto proizvodi RS... ali brate dragi, ne prozivodimo mi dig. aparate nego Koreja haha. A isti takav/slican u "nasem" shopu kosta duplo. :-? :-? :-? :-? :-? :-?

Znaci jeftinije je? Neki su pisali da je sve skuplje. Pa ako je jeftinije to oni vjerovatno da malo privuku musterije u pocetku. A koliki ce tek biti mercator. Kazu veci od pijevca.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2008, 21:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2004, 22:02
Pa sad su neke akcije u toku, jeftinije je, pa predlazem ljudima da hvataju momenat.
Inace, mislim da je Banja Luka premala za toliko trznih centara.
Tropic, Interex, Pevec, Merkator, Robot, Obi, Fis.... Sigurno zaboravih jos neki...

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2008, 22:23 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Dec 2005, 01:29
EiLeen je napisao:
Blind_Guardian je napisao:
Muka mi je od ovih Srbendi koji se busaju u prsa i dizu famozna tri prsta. Prvo budi covjek pa onda budi Srbin. "Ubio ju od batina" - Da, to pravi Srbi rade! Mrzim sto sam morala ovo prokomentarisati.

Da li je neko vidio da li ima slikarskog pribora?

Poz

U Obiju ima Winsor & Newton.

Znam za Obi, hvala.
Nadam se da ce nesto biti u Pevecu.

Poz

But do not forget what we cannot forgive!

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2008, 22:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2005, 10:15
Bio juce, guzva, sto se cijena tice gledao sam samo tehniku i jesu dosta jeftiniji od nasih trgovaca po gradu. Da li ce ostati tako vidjecemo.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 170 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]