Naravno da je problem do AP-a a ne do tebe pa nema potreba da ti dolaze. Iste probleme imaju mnogi po gradu na raznim AP-ovima, jednima je nekad bolje a nekad lošije, pa se promjeni. Na helpdesk forumu koji jednom mjesečno obiđu su prije par sedmica rekli da će prvo popravljati AP neboder koji već duže vrijeme ima porobleme, ja sam na njemu, od prošlog četvrtka je stanje osjetno bolje, s tim da i dalje tu i tamo pukne veza, nekad klasično pa se odmah uspostavi, a nekad u skladu sa ovim problemima da se ne može odmah uspostaviti već se čeka, i kad se uspostavi nekad nema protoka pa se opet čeka, a juče u jutro nije radilo do negdje iza 12 sati, na svu sreću kasnije je radilo bez problema, meni se nije dešavalo da mi ne radi cijeli dan, hvala dragom Bogu, ali vidim da se drugima dešava, galamilo se i oko toga na helpdesk forumu. Dakle izlgeda da nešto ipak rade na tome, AP neboder je bolji a i rekli su da će prvo raditi njega pa onda ostale AP-ove.
Ali ja ću vjerovatno ovih dana preći na ADSL jer pored toga što se Blic pokazao dosta nestabilnim u zadnje vrijeme i što je najgore bez ikakvog valjanog obavještenja i objašnjenja oko kvarova i procjene termina popravke, bez odgovora na telefon (drugi se žale, nisam ja zvao) i sa tek mjesečnim pokojim komentarom na helpdesk forumu, pored svega toga nemaju nove pakete ni u najavi a sva konkurencija ima od danas puštene nove pakete i cijene.
Pretpostavljam da je ADSL bolji od kablovskog neta na Elti? Pošto su im cijene od danas iste u marku, za ove pakete od 1 Mbps, 1.5 Mbps i 2 MBps. Tehnološki bi ADSL trebao biti pouzdaniji, nadam se da neće opasti kvalitet zbog ovog povećanja brzina i većeg broja korisnika, ali nadam se da su u Teolu na to unaprijed računali. Pošto se ide na ugovor od godinu dana ne bih da se zeznem sa izborom novog ISP-a