banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 12 Avg 2025, 13:12

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1064 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 54  Sledeća

Sampion F1 za sezonu 2008 ce biti...
Raikkonen 57%  57%  [ 38 ]
Hamilton 36%  36%  [ 24 ]
Alonso 7%  7%  [ 5 ]
Ukupno glasova : 67
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: F1 Sezona 2008
PostPoslato: 24 Avg 2008, 14:43 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2005, 17:55
Masa prvi, Hamilton drugi, Kubica treci ...

Generalni plasman:

1. Hamilton 60
2. Massa 54
3. Raikonen 47

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2008, 14:53 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2005, 17:55
Zaboravih spomenuti - jel geldao ko prenos na HRT2?

Elem, trka je toliko zanimljiva bila da su Neven Novak i Ivan Blazicko 5 minuta raspravljali iz koje muzicke grupe je Luisova djevojka :lol:

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2008, 15:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Kimi je nastavio sa ocajnim voznjama, najpre je izgubio poziciju na startu, a onda na izlasku iz boksa krenuo pre nego sto je trebao i povredio mehanicara, koji je hvala Bogu OKi. Crkavanje motora je samo vrhunac svega. Cestitke Masi na pobedi i sada mi je jos zalije zbog peha na prosloj trci jer bi sada bio ubedljivo prvi sto i zasluzuje. Trenutno je u jako dobroj formi i mislim da ce se hamilton pomuciti da osvoji titulu ako Masa ovako nastavi. Kimija nikada ne treba otpisati, ali covek jednostavno ne postoji na stazi i ne znam sta se desava sa njim. Ali pored pobede Ferrarija jos jedan rezultat me obradovao... 6. mesto Vettela, moj omiljeni vozac i nadam se buduci sampion, momak jednostavno izvlaci maximum iz onog traktora :D :D :D

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2008, 18:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
2Fast2Furious je napisao:
Zaboravih spomenuti - jel geldao ko prenos na HRT2?

Elem, trka je toliko zanimljiva bila da su Neven Novak i Ivan Blazicko 5 minuta raspravljali iz koje muzicke grupe je Luisova djevojka :lol:

Svi gledaju na HRT2 :) A trka smor, cestitke Massi na pobjedi, ako ovako nastavi mogla bi i titula pasti, samo da ga sreca malo pogleda :)

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2008, 03:30 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Mar 2006, 11:25
Evo stigao sam malo prije kuci. Utrku sam propustio, a koliko sam cuo da je to dobro. Drago mi je sto je Massa pobijedio. Nisam gledao utrku, ali iz prosli mislim da je on trenutno najbolji na stazi i svakako zasluzije sampionat.

PS. I ja volim Vettel-a.

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2008, 12:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Dosadnije trke još nisam gledao.
Da ne zaspem, pobrinuli su se Ferrari-jevci.

U Boksu naravno. Nadam se samo da je onaj ''punjač goriva'' OK i da nema težih povreda.
Staza toliko nezanimljiva.

Svaka čast Massi

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2008, 12:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Eh da. Kazna.

Mislio sam da će kazna biti tipa, oduzimanje konstruktorskih bodova Ferrariju zbog onog incidenta u Box-u kad su pustili Massu, ali kažnjeni su samo simbolično

Citiraj:
Suci V.N. Europe odlučili su kazniti Ferrarijevu momčad zbog nesigurnog puštanja Felipea Masse iz boksa u promet.

Za vrijeme posljednjeg odlaska u boks, Ferrarijeva momčad je Brazilcu prerano dala znak da može napustiti boks, što je zamalo rezultiralo sudarom s Force Indijom Adriana Sutila koji je već napuštao pitlane u brzoj traci.

Nakon provedene istrage, suci su odlučili kazniti Ferrari s novčanom kaznom u visini od 10.000 eura. Massina pobjeda nije dovedena u neizvjesnost, jer on, očito, nije bio odgovoran za nastali incident.

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2008, 15:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Citiraj:
Nadam se samo da je onaj ''punjač goriva'' OK i da nema težih povreda.

Navodno je sve OK, prosao je bez tezih povreda, ali je zadrzan, reda radi, na dodatnim pretragama.

BMW se (valjda) probudio. Heidfelda volim kao vozaca, ali ako se planira nesto ozbiljnije raditi sledece sezone BMW bi, po meni, ozbiljno trebao razmisliti o drugom vozacu.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2008, 16:14 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Maj 2007, 07:50
Alonso ce u BMW vjerovatno i tad ce biti 3 jaka tima

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2008, 16:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Bilo bi to lepo, ali opet ako vec ima predugovor sa Ferrarijem, sto znaci da ne mogu da izbegnem da navijam za njega, onda bolje da odmah dodje a da Kimikaza ode, nego ovako da se patim gledajuci kako vozi. Osedeo sam zbog njega

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2008, 16:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ma kakav jebeni Alonso. Neka njega u Renou. Samo treba da dođe i da napravi sranje kao što je onomad napravio u McLarenu.

Ako već treba neko da dođe je bih prije birao Adriana Sutila ili Sebastiana Vettela,mada mislim da sam pročitao da Heidfeld ostaje još godinu dana (još jednu sezonu)

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2008, 17:54 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pa ugovori su tu da se krse a ako je Alonsu iole stalo da ostvaruje bolje rezultate u buducnosti to ce moci samo u BMW-u, ne vidim zasto bi Ferrari mjenjao vozacku postavu a o mjestu u McLarenu za njega--- :fist:

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2008, 19:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Vettel tesko da ce u BMW jer je raskinuo ugovor sa njima koji je imao, a Alonso ima predugovor sa Ferrarijem za 2010. tako da ce svakako doci tamo. Da su u Ferrariju iole pametni resili bi se Kimija (ako nastavi ovako da "vozi") i doveli Alonsa odmah (ako je to jedina mogucnost). Sto se BMW-a tice lako moguce da ce nekog Nemca da dovedu u tim Sutil ili mozda cak i Rosberg, sve su to OKi vozaci koji bi mogli BMW-u uz Kubicu da donesu jako puno bodova

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2008, 20:03 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Otkud ti to da Alonso ima predugovor sa Ferrarijem?! Pricalo se o tom ali svi su to demantovali

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2008, 23:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa citao sam na par foruma i stranih stranica, ali eto i Jergovic to potvrdio u zadnjem F1 studiu :-? :-? :-?

Vrh

PostPoslato: 26 Avg 2008, 10:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Interesantan trač

Citiraj:
A za kraj se ovaj put okrećem tračevima. Ne zaboravite, i na početku teksta sam spomenuo silly season. Zamislite ovaj naslov u novinama; Budućnost Honde za sljedeću sezonu ovisi o Kimiju Raikkonenu. Jer, pojavila se je priča da je nakon osam godina Raikkonenu dosta Formule 1 i da želi u rally. Ako je tomu tako, na njegovo mjesto u Ferrariju došao bi Fernando Alonso. Sjetite se, Jean Todt govorio je da Alonso neće u Ferrari dok je on tamo. No, Francuz više nije u momčadi iz Maranella. Govori li Vam to nešto?

No, ako Raikkonen ostane u Ferrariju, Fernando Alonso bi mogao u Hondu. I Japanci su jasno rekli kako su započeli s pregovorima s Alonsom. Pristali bi čak i na varijantu da Alosno potpiše ugovor s njima na samo godinu dana i to platiti nestvarnih 55 milijuna eura. Također, sjetite se kako je u Hondi već Ross Brawn, kako je Honda možda najdalje otišla u razvijanju KERS sustava za sljedeću sezonu i kako je Rubens Barrichello pred mirovinom. Kako bilo, bit će zanimljivo do kraja sezone. Prvi nastavak kraja, gledat ćemo u Belgiji, na Spa-Francorchampsu, stazi koja dijeli velike od najvećih.

Vrh

PostPoslato: 26 Avg 2008, 11:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Lom klipnjače izazvao havariju motora

Scuderia Ferrari Marlboro radi bez odmora. Jutros su se inžinjeri koji su juče bili na stazi u Valenciji sreli sa svojim kolegama iz Maranela radi obavljanja uobičajenih razgovora i raporta posle trke, tokom kojih su razmotrene ključne tačke vikenda sa pogledom na odlučivanje o tome što bi trebalo preduzeti.
Predsjednik Luka di Montecemolo je takođe učestvovao na sastanku, pre drugog sastanka sa rukovodećim osobljem Ferarija u vezi rasprave o svim aspektima trenutne situacije. Montecemolo je izrazio zadovoljstvo zbog pobede Felipe Mase povodom njegovog stotog starta u trkama formule 1 koje je sve proveo za volanom automobila pogonjenim Ferarijevim motorom, doista vozač koji je sazreo pod znakom Maranela.

Prva analiza motora iz bolida Kimija Raikonena, koji je stigao u Maranelo jutros, potvrdila je lom klipnjače. Trenutno su u toku dalje provere kako bi pokušali shvatiti šta je prouzrokovalo havariju, čak i ako je jednostavno pretpostaviti da bi mogao biti sličan problem kao onaj koji je Felipe imao, tri kruga pre kraja velike nagrade Mađarske. Inžinjeri su bili svesni potencijalnog rizika da su u motor ugrađen u Kimijev bolid, sa kojime vozi drugu trku, ugrađene klipnjače iz iste serije koja se koristila u Felipeovom motoru. Promena motora u Kimijevom bolidu bi doveo Ferari do starta iz daleke pozadine na stazi gde se zna da je nemoguće preticanje, što dokazuje da nije dovoljno napraviti stazu za formulu jedan na fantastičnoj lokaciji da bi se dobile spektakularne trke.

Od danas tim se vraća na stazu. Andrea Bertolini će voziti F2008 u prvom izletu na Monca stazi koristeći drugi od četiri ”džoker” dana dostupnih timovima formule jedan kao deo propisa o testiranjima. Felipe Massa će preuzeti volan od talijanskog test vozača u sredu i četvrtak, a Kimi Raikonen će ovaj intenzivni test završiti na stazi koja je domaćin za talijanski Grand Prix 14 septembra.

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2008, 15:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
BMW je Nicku Heidfeldu poručio da popravi svoje nastupe ukoliko i sljedeće godine želi biti njihov trkaći vozač.

Iako informacija još uvijek nije službeno potvrđena, BMW je potpisao novi jednogodišnji ugovor s Kubicom, premda su oni sami preferirali trogodišnji.

BMW to najvjerojatnije neće potvrditi dok ne odluči tko će sljedeće godine voziti za Poljaka, a odluku im ne olakšava ni Heidfeld svojim nekonzistentnim i manje produktivnim nastupima.

Iako je Heidfeld napravio značajne pomake u odnosu na stanje s početka sezone, u Mađarskoj i Valenciji stvari ponovno nisu išle kako je želio.
Na pitanje novinara je li ga Heidfeld svojim nastupima uvjerio da je najbolji kandidat za vozačko mjesto i u 2009., Theissen je rekao: "Nisam baš siguran. U Valenciji smo ponovno vidjeli sve i svašta. U drugoj je kvalifikacijskoj rundi vozio gotovo savršen krug, dok se prije toga mučio na dva specifična dijela staze. Ali u tom je krugu sve odradio vrlo čisto."

"Nadam se da mu to pruža nadu da će ponovno biti jak na utrkama. Do sada je bio jak i mislim da će se oporaviti."

Theissena su pitali i hoće li kvalifikacijski faktor biti najvažniji kada u BMW-u budu odlučivali o postavi za 2009. "Mora biti, jer ako pogledate što možete napraviti s desetog mjesta na startu, shvatit ćete da su vam mogućnosti ograničene."

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2008, 15:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Ukoliko se nesto znacajno ne promjeni na bolje, nisam ubjedjen u Heidfeldov ostanak u BMWu. Takodje vjerujem da ce Kubica potraziti drugi angazman ako BMW u '09 sezoni ne bude direktnije ukljucen u borbu za #1.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2008, 16:31 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Sezona 2010...Ferrari-Alonso i Kubica 8)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1064 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 54  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]