banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 00:39

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 52 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3
Autoru Poruka
PostPoslato: 25 Avg 2008, 14:44 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Dec 2005, 18:04
lolwtf2 je napisao:
Pa gledaj flat paketi jesu pristupacni ali pazi ovo:
"Flat paketi Surf S i Surf L su dodatno ograničeni po broju konkurentnih konekcije te imaju veći stepen agregacije od SOHO paketa."
U prijevodu pozdravi se sa torrentima,pa cak i online gamingom.Znaci oni tebi odobravaju npr 10 konekcija istovremeno,a neki torrent ima 250 seedera,ti se prikacis na max 10 i imas 10 kBps brzinu a ne 190 kBps kao sto bi se moglo npr na najvecem flat paketu.
A i takodjer,moze doci do zagusenja bla bla.
Soho bi trebali biti stabilni ali pazi TREBALI iako je sve moguce.
A i ovo sa ogranicenjem konekcija i agregacijama je zaista jadno.Pa gdje to jos u svjetu ima samo na balkanu.

lol, ja ne znam stvarno kuda si ti proputovao pa se pozivaš na taj (bijeli) svijet, ali budi siguran da Internet ne funkcioniše bez agregacije :D
mi samo kopiramo ono što je na zapadu već viđeno, niko ovdje ne izmišlja toplu vodu ili načine kako da zakine korisnika.

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2008, 14:50 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
mangia je napisao:
BSE je napisao:
e sad moram da pitam kakvog smisla ima zadrzavati SOHO pakete?
Flat Plus paketi su daleko pristupacniji

Ima korisnika koji su na ugovoru i odabrali su neki od Soho paketa. Ovi paketi ostace aktuelni i dalje sve dok ima korisnika tj dok se korisnici ne prebace na druge pakete.

EDIT:

Nikakva ogranicenja trenutno nisu u funkciji. Trenutni rekord drzi jedan korisnik sa 83GB na Surf S paketu od 20KM.

Slicne klauzule imas na sve jednom provajderu samo su kod NSC-a napisana malo krupnije i na vise mjesta... Neko ih jos zove "best effort", neko kaze 60% od max prometa, a neko ne spomene uopste a uključi kasnije.

thx za info
znaci Elta nece automatski ljude prebacivati sa paketa na paket. Hm ima i to svojih prednosti.
btw zna li se kolika je agregacija na Elti ?
sto se same agregacije tice, kao sto rece Budalajlama, nije to nista novo

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2008, 17:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2002, 01:00
mangia je napisao:
Nikakva ogranicenja trenutno nisu u funkciji. Trenutni rekord drzi jedan korisnik sa 83GB na Surf S paketu od 20KM.

Pa ljudi moji da li je to moguce? :lol: Bas me zanima koliko je taj struje potrosio :D

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2008, 22:03 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
ukupni uptime konekcija u tom mjesecu je oko 30 dana, 21 sat i nesto minuta... ne znam šta mu se desilo tih 2-3 sata...

doduse paket je bio nastiman na nesto jace od 256k ali opet je fascinantno koliko neko ima slobodnog vremena. prvo da skida a kasniej i da gleda-igra-prodaje to sto je skinuo...

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2008, 18:18 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
Ako sam dobro skapirao, ja ću na Elta ISP imati i dalje isti paket i istu cijenu iako su cijene sve promijenjene? Šta Elta onda radi? Ljudi ostaju na istoj brzini i istom paketu sa manjom cijenom ili plaćaju isto dok sami ne odu i naprave novi ugovor? Ili Elta prebacuje paket na veću brzinu sa istom cijenom kao postojeći?
Jeste elokventni do zla boga, pa možete valjda pretpostaviti šta ljude zanima i napisati jasno da ne bude gomila nedoumica nakon vaših obavještenja.

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2008, 18:52 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Jel imas problem sa citanjem?

Citiraj:
Svi korisnici koji žele izmjenu paketa dužni su javiti nadležnima do početka obračunskog perioda (prije 1.9.2008. godine).

Ovo sam nasao na NSC web stranici - "Internet Paketi"

Sto se tice NSC-a oni koji koriste Surf L paket imaće sniženje od 5KM pri idućem obračunu jer je cijena paketa snižena. Ostali neka se jave za izmjenu jer su uvedeni novi paketi ali do daljnjeg ostaju i stari paketi

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2008, 20:07 
Veteran
Veteran

Naravno da imam problem sa nemuštim likovima i tako profesionalnim provajderima kao Elta. Pročitaj šta piše autor Dzasa na sajtu Elte pa ćeš vidjeti da nema spominjanja nikakvog javljanja, nego samo cijene. Nisam još savladao taj nemušti jezik lokalnih provajdera, a sumnjam da ću i uspjeti.
Bilo bi poželjno da na sajtu opišete šta se dešava, znači mijenja se paket ili ne mijenja, itd... Ali ko zna kakvih problema ima Dzasa u životu i koliko je zadovoljan u tom "profi" nemuštom provajderu.

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2008, 22:14 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 15 Jul 2008, 07:35
Problem sa migracijom korisnika sa jednog na drugi paket u ovom slučaju je taj što postoji ljudi kojima više odgovara trenutni paket za manju cijenu, tako da je logičnije da korisnici koji žele da mijenjaju brzinu to i urade, ta ko da fantomacane nema potrebe da stvaraš problem tamo gdje ga nema, okreneš br telefona i raspiraš se, ako neznaš pitaj nekoga da ti pokaže kako se to radi.

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2008, 23:31 
Veteran
Veteran

sikima je napisao:
Problem sa migracijom korisnika sa jednog na drugi paket u ovom slučaju je taj što postoji ljudi kojima više odgovara trenutni paket za manju cijenu, tako da je logičnije da korisnici koji žele da mijenjaju brzinu to i urade, ta ko da fantomacane nema potrebe da stvaraš problem tamo gdje ga nema, okreneš br telefona i raspiraš se, ako neznaš pitaj nekoga da ti pokaže kako se to radi.

Dobro, moraću se onda raspirati kod ovih sa Elte. Samo bi bilo jednostavnije da ste namah tako napisali, a ne da sve funkcioniše na taj nemušti princip. Ali to je valjda cijena "profi" pristupa. Kad vidim kakvi su problemi sa internetom po Amerikama, onda se isplati savladati i nemušti jezik.

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2008, 07:37 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 20 Feb 2004, 23:37
Jel ima ijedan dan u zivotu da se ti nisi pozalio na nesto? Pitam cisto informativno, jer ja jos nijednom nisam vidio da si nesto rekao u pozitivnom smislu?

Ne napadam te nego jednostavno ne mogu da dodjem sebi otkud toliki nivo frustracije, bijesa i izgubljenosti u tebi?

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2008, 09:28 
Veteran
Veteran

Naravno da nema, čisto informativno, ali kakve to veze ima sa tobom?
Kao što sam već rekao, ako već imate neke promjene cijena mogli ste odmah pretpostaviti šta će ljude zanimati i napisati to, a ne ovako. A u svakom pomenu Elte sjetim se jednog od boljih momenata ovog foruma, kada si čini mi se ti spominjao probleme sa internetom po Amerikama, pa kako Amerika je i južna Amerika a ti sumnjaš da tamo imaju ikakav brži interneti i slično. Da ne govorim o blamaži sa tv signalom, izigravate neku profesionalnost a kad dune jači vjetar nestane pola programa. I to nakon godina rada, bilo bi tek zanimljivo da se prisjećamo ranijeg perioda. I onda se kao vrijeđate kad vam neko napiše da ste mogli odmah objasniti stanje nakon promjene cijena. Ali džaba je vama bilo šta pisati, da je to neka ozbiljna firma tako bi bilo od početka. I naravno i sajt je na nivou te "profesionalnosti", vjerovatno Dzasa ima previše posla pa se ne stiže baviti i njim.
I gdje vam je mail server? Vi ste jedini provajder koji nema vlastiti server za korisnike. Ali šta ima veze, to ionako treba samo nama izgubljenima. Važno je da su u Amerikama problemi, a kod profića iz BL sve funkcioniše na nivou.

Poslednji put menjao fantomacan dana 29 Avg 2008, 09:47, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2008, 09:46 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
caesar je napisao:
Jel ima ijedan dan u zivotu da se ti nisi pozalio na nesto? Pitam cisto informativno, jer ja jos nijednom nisam vidio da si nesto rekao u pozitivnom smislu?

Ne napadam te nego jednostavno ne mogu da dodjem sebi otkud toliki nivo frustracije, bijesa i izgubljenosti u tebi?

Mile je kriv. Fantomacan je mozda i najveci fan diva iz Aleksandrovca, a Mile to ne vidi. I ne primjecuje. Ubi ga to...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 52 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3

Sva vremena su u UTC [ DST ]