banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 25 Jun 2025, 15:07

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 19 Avg 2008, 14:20 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 01 Dec 2006, 12:51
Zanima me šta mislite o onome o Karadžiću što je postavljeno na

http://www.duhovnaizgradnja.com
http://www.duhovnaizgradnja.net

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2008, 17:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
Špekulacija.
Ali definitivan dokaz da ljudi ne mogu biti sretni bez Boga.
Uvijek tragaju za savršenim bićem koje će ih upotpuniti.

Po logici ovih ljudi bi Milošević možda bio Sveti Jovan,
Hollbrooke Pilat, Tadić Juda i tako sve do Sponge Boba i mačka Garfielda...

Treba tražiti dublje i više u sebi. Karadžić je iskorištena figura zapadnjačke hipokrizije, definitivno. Ali kao duhovno uporište je plićak. Nema dubine.

Ne mogu da se ne sjetim jedne anegdote u vezi sa njim dok je radio kao neuropsihijatar.
Jednom prilikom je jedna medicinska sestra došla kod njega jer je imala problema sa obuzdavanjem jednog pacijenta i nije znala šta da radi... Rašo joj reče: "Udri ga među rogove!" :lol:

Mislim, budimo realni...

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2008, 07:36 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 01 Dec 2006, 12:51
Ok je mnogo stvari što si ovdje rekao. I činjenično i racionalno je na mjestu.

Možeš li pokušati zamisliti da logika ovih ljudi nije baš logička? Ne u smislu da su ludi, već da razmišljaju na jedan drugačiji način van okvira razuma kakvog poznajemo? Misliš li da je takvo što moguće?

A ovo za Rašu: među roge. Ne znam tačno kako se odvijala ova situacija, ali znam da se sa nekim ljudima drugačije ne može.

Ne želim da ulazim u prepirku i raspravu, već da pokušamo stvari pogledati iz više različitih uglova da bismo ih bolje sagledali.
Pozdrav.

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2008, 19:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

sitnica je napisao:
Ok je mnogo stvari što si ovdje rekao. I činjenično i racionalno je na mjestu.

Možeš li pokušati zamisliti da logika ovih ljudi nije baš logička? Ne u smislu da su ludi, već da razmišljaju na jedan drugačiji način van okvira razuma kakvog poznajemo? Misliš li da je takvo što moguće?

A ovo za Rašu: među roge. Ne znam tačno kako se odvijala ova situacija, ali znam da se sa nekim ljudima drugačije ne može.

Ne želim da ulazim u prepirku i raspravu, već da pokušamo stvari pogledati iz više različitih uglova da bismo ih bolje sagledali.
Pozdrav.

Mogu. Naravno da je moguće. To nije jedinstven slučaj u ljudskoj istoriji.
Sam sam lično u svojoj knjizi napisao "Mašta je bila moja molitva" 8)

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2008, 11:48 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 11 Jun 2008, 18:37
sitnica je napisao:
Zanima me šta mislite o onome o Karadžiću što je postavljeno na

http://www.duhovnaizgradnja.com
http://www.duhovnaizgradnja.net

Vidjeh da neko napisa na forumu gornjeg sajta da nije naplacivao svoje usluge, a na njegovoj stranici prodaje i naplacuje sve. Druga stvar, neko ga poredi sa Hristom, a znamo sta je radio, krao, izdavao naredbe za ubijanja i nije htio potpisati zavrsetak rata, a to je sve u suprotnosti sa Hristom.
Moguce da se promijenio, jer nevolja covjeka cesto promijeni, ali svakako nije bio duhovan, a pogotovo nevinasce koje se moze porediti sa jagnjetom, prije vuk.

Vrh

PostPoslato: 26 Avg 2008, 13:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
U vezi poređenja Karadžića sa Hristom treba imati u vidu da to nisu poređenja po pitanju njihove duhovnosti, njihovog duhovnog nivoa, već se porede samo neki događaji između kojih postoji određena paralela. To isto je i sam Isus Hrist radio kada je poredio sebe sa prorokom Jonom:

Jer kao što je Jona bio u trbuhu kitovom tri dana i tri noći: tako će biti i sin čovječij u srcu zemlje tri dana i tri noći. (Matej 12,40)

Jasno je da se ovde ne govori o tome da je Jona jednak Hristu, već se porede samo neki događaji između kojih se može povući paralela. Da Isus Hrist nije povukao tu paralelu i da to nije zapisano u Evanđeljima da li bismo je mi sami uočili? A stvar je upravo u tome da trebamo i sami uočavati takve stvari. Nešto nam je dato u Svetom Pismu i to nam može poslužiti kao primjer, a mi trebamo nastaviti dalje na šta nas je Isus Hrist i pozvao, da pazimo na "znakove vremena" u kojem živimo, da "stražarimo". Kritikovao je svoje savremenike koji to nisu radili.

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2008, 14:32 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2008, 15:42
U sebi nije imao dobra, čisto zlo ...nešto poput Borga iz Star Trek-a.

Upoređivati (neću ni ime da mu sponinjem) i Isa a.s. je krajnje, krajnje ...krajnje....

Nadam se samo da mu se ne udaraju temelji upravo na ovom forumu koji će nakon nekoliko godina ili nekoliko desetina godina doprinijeti tome da ga SPC proglasi ni manje ni više nego svetcem te da mu se ljudi mole....

Da li se pokajao ...ako je...neka je....ali "vrati koko što si pozobala"....

Nemojte samo njegovim kajanjem dovoditi pojam "SANKCIJE" i njene primjene u pozitivnom pravu u pitanje.

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2008, 15:36 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Avg 2008, 09:16
dzabaleban je napisao:
Špekulacija.

Treba tražiti dublje i više u sebi. Karadžić je iskorištena figura zapadnjačke hipokrizije, definitivno. Ali kao duhovno uporište je plićak. Nema dubine.

Ne mogu da se ne sjetim jedne anegdote u vezi sa njim dok je radio kao neuropsihijatar.
Jednom prilikom je jedna medicinska sestra došla kod njega jer je imala problema sa obuzdavanjem jednog pacijenta i nije znala šta da radi... Rašo joj reče: "Udri ga među rogove!" :lol:

Mislim, budimo realni...

Ha ha ha ha , ovo je sjajno. Kakva spoznaja, kakvo prosvetljenje, molim te, procitaj jos jednom sta si napisao. :evil3:

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2008, 17:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Lo Lieh je napisao:
dzabaleban je napisao:
Špekulacija.

Mislim, budimo realni...

Ha ha ha ha , ovo je sjajno. Kakva spoznaja, kakvo prosvetljenje, molim te, procitaj jos jednom sta si napisao. :evil3:

Pročitao sam više puta. Zaista se divim sam sebi kako sam to divno napisao.
Drago mi je da je to pomoglo tebi na tvom duhovnom putu.
:lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]