Kod mene je bio slucaj da sam imao lucidan san (LS), jer sam u snu skontao da je to trenutno nemoguce da mi se desi sto mi se desavalo i shvatio sam da sanjam.
Potom sam pogledao u ruke (jedna od tehnika koju sam ranije negdje procitao) i to je bilo to, odjednom me je neka sila bukvalno uvukla u ruke, koje su naglo pocrnile, i ja sam lebdio u vazduhu, ali ne na Zemlji, vec izvan nje. Mogao sam da letim kako sam htio, upravljao sam snagom volje... pomislim da hocu gore, isao sam gore. Po mojoj nekoj slobodnoj procjeni dok sam bio "gore", to je sve trajalo oko 30sec, ali vrijeme je tu relativno, tj. onaj dio kojeg se ja sjecam.
E, sad, ono sto mi je cudno u svemu tome, zbog cega sumnjam da li je to bila AP ili samo LS.
Nigdje nisam vidio srebrnu nit; znam da nije nuzno da se vidi, mnogi je nikad ne vide. Nisam imao astralni, vec normalni pogled, tj. nisam vidio 360*. Da li se on uvijek desava u AP?
Takodje, bilo je i nekih bukvalno zamisljenih stvari koje su se nasle u datoj situaciji, a da ne postoje zapravo. Hm? Da li je to razlika izmedju AP i VTI, sto AP mozemo sami kreirati, a VTI je
real? Knjiga kaze da je to to.

Evo, jedan dio iz knjige o razlikama o AP, LS i VTI:
Citiraj:
KAKO SE DOGADJA AP?
Tokom sna, energija tela poznata kao eterično telo, se puni. Ono (to telo p.p.) pulsira, kako bi sakupilo energiju. Energija tela može, normalno, da se popunjava tokom proširenog stanja, tokom sna. Jednom proširene, čakre (nefizički organi p.p.) ukapavaju energiju, u obliku eterične materije, u eterično telo. Tokom ovog procesa punjenja, astralno telo se odvaja i odlazi u astralnu dimenziju gde može da stvara i iskušava snove. Ako je ovo odvajanje uradjeno svesno, ili ako ga postanete svesni, možete preuzeti odredjenu kontrolu nad njim. To onda postaje takozvana Astralna projekcija AP, lucidni san LS ili vantelesno iskustvo VTI. Glavne razlike izmedju AP, VTI i LS su sledece:
VTI
VTI (vantelesno iskustvo) je projekcija u realnom vremenu, blizu fizičkog sveta. Ovo je ćesto rezultat iskustava na ivici smrti (IBS). Na primer kao kada je osoba izbaćena iz svog tela pod uticajem neke traume, npr. saobraćajne nesreće, operacije, srčanog udara, porodjaja i sl. VTIovci su svesni stvari koje se dogadjaju u pravom svetu, i u pravom vremenu; kao što su npr. razgovori, i neki drugi obližnji dogadjaji u okolini njihovog fizickog tela. U mnogim slučajevima ovi dogadjaji i razgovori su potpuno tačno preprićani od strane osoba koje su imale VTI, posle njihovog povratka u telo.
Napomena: VTI je različit od LS i AP, jer je on u realnom vremenu, i objektivnom aspektu. Ovo je izazvano astralnim telom koje sadrži velike količine eterične materije, koja ga drži blizu fizičkog sveta.
Postoje dva glavna uzroka pravom vremenu u VTI:
Fizičko telo osobe je blizu smrti, ili bar misli da jeste, što rezultira time da se velika kolčina eterične materije kanališe u astralno telo, u cilju pripreme za proces smrti.
Osoba ima aktivne čakre koje rade istu stvar kanališu eteričnu materiju u astralno telo. Imati aktivne čakre može biti rezultat treninga ili prosto prirodna nadarenost.
Napomena: Možete se projektovati svesno, i imati VTI u realnom vremenu ako su čakre prikupile dovoljno energije. U VTI stvarnost je objektivna (realna), a vreme je normalno (realno vreme).
Tehnićki rečeno, kada se projektujete u fizički svet u realnom vremenu, kao u VTI, vi ste u stvari u medjuzoni izmedju fizičke i astralne dimenzije. Ako astralno telo AT sadži dovoljno eterične materije (EM), ono može da postoji samo nijansu izvan stvarnosti. To znači da je projekcija u realnom vremenu tako blizu fizičkoj dimenziji da ju je teško razlikovati od nje.
Napomena: Proverio sam ovo mnogo puta, projektujući se u realnom vremenu tokom dana i tražeći i svojoj okolini neke nesrećne slučajeve, incidente i slićno, potvrdjujući istinitost mojih otkrića kasnije. Postoje jake prirodne prepreke za svesnu, vremenski realnu projekciju, VTI u fizickom svetu. Količina EM koja je kanalisana u telu je jedna od njih. Ona ograničava trajanje bilo koje vremenski objektivne projekcije na stepen savršenosti čakri i njihove kontrole.
ASTRALNA PROJEKCIJA
To je kada je AT projektovano u astralnu dimenziju, gde su stvari potpuno drugčije nego u našem svetu. Vreme je poremećeno i prošireno, npr. sat u astralnoj dimenziji može biti kao pet minuta u našoj dimenziji, u zavisnosti od toga u kom se delu astrala nalazite. Stvarnost je tećna i promenljiva.
LUCIDNI SNOVI
To je kada osoba postane potpuno svesna onoga što sanja. Osoba ili preuzima neku svesnu kontrolu nad tokom dogadjaja, ili pretvara iskustvo u AP. LS je više slićan astralnoj projekciji negoli vantelesnom iskustvu, jer su i u njemu vreme i stvarnost poremećeni.
ASTRALNA PROJEKCIJA ILI LUCIDNI SAN?
Mnogi astralni projektori se uspavaju pre nego sto naprave svestan izlaz iz svog tela, i vraćaju se u budnost u astralu. Vi postajete svesni pošto se izvrši odvajanje od fizičkog tela i obično se već nalazite u astralu. Ako propustite svestan izlaz iz fizickog tela, vi tehnički rečeno imate lucidni san, a ne astralnu projekciju AP imate onda kada ste svesni odvajanja od samog početka. Sva tri tipa projekcije su usko povezana, npr. svima je slično odvajanje AT od fizičkog i iskušavanje stvarnosti van tela.
Ovaj italic dio mi nije bas najjasniji... znaci, ako nisi svjestan odvajanja, onda je LS, a ako jesi AP?