banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 14:51

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 336 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 17  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 12 Okt 2007, 14:10 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 12 Okt 2007, 13:28
Čestitam svima koji održavaju ovu temu već četiri godine, tako da sam i ja konačno mogla doći do nekih meni važnih informacija. Neki bi rekli slučajno, ali više ne vjerujem u slučajnost. Ima neka tajna veza, pjevao je B., za sve ljude zakon krut......

Meni se podosta toga dogodilo, više na nesvjesnoj nego svjesnoj razini, nekih se stvari dobro sjećam, kao snova o letu visoko iznad morskih pučina (to su, usput rečeno, najljepši događaji u mom malom životu), ali i nekih kojih se ne sjećam, ali su mi o njima pričali oni koji su "gledali" moj život "drugim" metodama. Sada vjerujem da su oni to gledali na nekoj višoj razini, gdje se isprepliču prošlost, sadašnjost i budućnost. Možda je to astral ili neka druga razina. Zapravo je svejedno kako to nazivamo, najvažnije je to da je to istina.

:angel:

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2008, 13:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
U ovom trenutku na HRT2 je emisija "Na rubu znanosti", epizoda "Vantjelesna iskustva". Šteta što nisam javio ranije.

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2008, 01:21 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Ovdje ima knjiga o AP, koja je navodno dobra. Nisam je citao.

Jedno zanimljivo iskustvo sa jednog stranog foruma, kada je srebrna nit pukla prilikom AP-a:
UltimaWarrior je napisao:
I tried YET AGAIN to Astral and it came to me in mere seconds with the dose!! Although, I had a bad trip...

When i was standing a metre away from my physical body I felt a cold hand on my shoulder. I turned round to find my physical body awake and moving around. He could see me and felt dead, like a zombie. For a split second i thought i would never get back, then i realised, this isn't exactly "real" (as such) so i punched him in the face and threw him out the window.

The silver strand that connects the physical and spiritual body snapped.*
I wandered around for a very long time. I tried lots of things to get me awake but nothing worked. I then got bored and thought "maybe I should enjoy it". I then tried the most weirdest thing. I tried to speak to my mother in the real world. We talked like we were on the phone!!

We chatted for a bit and i noticed things started to melt away. Sound disappeared first, then the room dissolved and I awoke. I had been in the Astral plain for 3 hours!! I remember mum's last words in the projection: "Teatime!"

*This doesnt happen to other people but there is a silver cord connecting my spiritual and physical bodys together. Once snapped, i cannot leave the astral plain unless awoken from the real world.

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2008, 10:36 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
Jedno sjecanje mi je jako urezano, ali niko mi ne vjeruje jer je malo cudno :-? . Naime, sjecam se jedne situacije kad sam bila beba. Prizor je sledeci: moj dnevni boravak, tacan raspored namjestaja kakav je tada bio, jako osvijetljena prostorija, moja majka mene drzi u narucju i hrani me mlijekom iz flasice. Cak se savrseno sjecam kako je flasica izgledala :lol: . Ali, sve to ne posmatram iz ugla sebe-bebe, nego sa drugog kraja sobe. Sta kazete?

Sjecam se jos par situacija kad sam bila jako malena, ali ova je najneobicnija. Interesantno je kako su to sve neke sitnice, a ne sjecam se nekih vecih stvari koje su bile nesto kasnije, kako npr. da sam zivjela u Njemackoj sa 2. godine. Toga se ne sjecam ni kroz maglu.

Da li je to onda sjecanje ili nesto drugo?

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2008, 15:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
To je, po definiciji, vantjelesno iskustvo u realnom vremenu :)

Vrh

PostPoslato: 18 Avg 2008, 18:18 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Jedno pitanje, jer sam malo zbunjen od sinoc/jutros.
Moze li se nakon AP-a osoba vratiti u san, nakon sto se vrati u "nasu" dimenziju ili je obavezno budjenje?
Meni se mozda sinoc desilo da sam sanjao AP, mada su neke stvari prilicno podsjecale na to (ukocenost tijela pri nekim fazama i sl), pa mi sad nije bas jasno sta je bilo... :)

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2008, 09:01 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Čitao sam vaše reči i mislim da bi trebalo reći poneku na sve gore napisano.
Neko je naveo primere iz Biblije kako nečisti duhovi odlaze iz tela pa se sa 7-oricom gorih vrate nazad taj bi trebao da čita i druga mesta gde se kaže da svi oni (Pavle, Jovan, Danilo) bejahu u duhu što znači van tela pa da li i njih smatrate palim anđelima?
Budimo malo oprezniji pri komentaru i nemojmo zaboraviti da duhovi ulaze i izlaze iz naših tela a na nama je da se molimo Bogu da nas očisti od svakog zla. Petar u jednom momentu se odriče Isusa a u drugom odriče Isusovo stradanje pa ko je tad iz njega govorio? Imamo momenat kad Petar govori da je Isus Sin Božji a ko je sada u Petru?

Obe strane imaju istu mogućnost upliva a na nama je da se odlučimo za koje carstvo da služimo. No nismo uvek u stanju da kontrolišemo ta dešavanja niti svojom voljom da idemo a od koga to stiže možemo po poruci saznati.
Evo samo nekoliko redaka o mojim iskustvima.
Kao osmogodišnji dečak sanjao sam kako letim po nebu i odjednom velikom brzinom survavam se na zemlju i to na jednu veliku stenu veliki strah me spopao i pomislih rasprsnuću se u parčiće i zgrčih se ali prođoh kroz stenu i zemlju u veliku dubinu a još sam živ i nije mi ništa, dišem i sve je u redu tada spoznah da mi je mnogo toga moguće.
Često sam još ne zaspavši poletao u vis u vodoravnom položaju a tad menjao položaj i smer kao i brzinu kretanja i to je trajalo godinama. Kao srednjoškolac mogao sam po poletanju odmah da se vratim u telo ili jednostavno da ne želim da poletim. Soba u kojoj sam spavao je bila između roditeljske sobe i toaleta pa mi se dešavalo da sam negde visoko van našeg sistema i vidim i čujem oca kako ustaje i ide do vrata da prođe kroz moju sobu i u tom trenu se vratim u telo da nebi našao prazan krevet jer sam bio siguran da sam telom odlazio.
Sve prostore sam izgustirao i jednom sam poželeo da odem toliko daleko gde nema nišeg ama baš ničeg ni planeta ni svetlosti njihove jednostavno do zadnje tačke do koje se može otići i uspelo je. Putovao sam valjda je to brzina misli koja je neuporedivo brža od svetlosti i to je trajalo i trajalo da sam se umorio od čekanja i ništa više nisam video samo sam se zaustavio i oko mene je bila neka kao bledunjavo plavičasta svetlost i lebdeo sam u prostoru svestan da mi tu ni smrt nemože ništa i doživljaj je neopisiv. Nema straha ni od čega ali baš ni od čega prvi put siguran od svega. Neka milina ispuni čoveka lebdiš u prostoru i možeš da spavaš ili da razmišljaš jer te nešto drži i nemožeš pasti i to bi moglo trajati u večnost ali onda poželih da se vratim u svet pun planeta ljudi i opasnosti i zbi se.
Povratak u telo ili buđenje je teško jer tad postajem težak i umoran.

Što se tiče putovanja na dole počelo je isto u ranoj mladosti padanjem kao kroz bunar (tako je izgledao taj okrugli otvor u zemlji )i redovno sam to strahom i buđenjem prekidao.
Jedom smogoh snage da se pustim pa nek padam dokle god može i to je putovanje (pad) veoma neprijatno kao i prvo poletanje uvis, posle dugog padanja osetih tlo pod nogama kao doskok na zemlju i taustavih se a dalji tekst znate već ga opisah jer sam tamo video buduće događaje.
Imate i jedno uznošenje od strane dvojice ljudi i to opisah u temi ,,Crvena knjiga'' ima mnogo tih doživljaja a u zadnje vreme nekoliko zadnjih godina vidim ko će mi doći i prikazan je u ljudskom liku ili u liku zmije u zavisnosti sa kojom namerom stiže.
Kad je potrebno nešto da vidim otvaraju mi se oči (inače spavam sa otvorenim očima i to veoma otvorenim sa ukočenim pogledom što je decu plašilo dok su bili mali ako bi noću upalili svetlo i izlazili do toaleta.
Viđam osobe koje ponekad dolaze u kuću i ležu u neki od kreveta lik im se nemože videti i kad vide da ih ja vidim izčezavaju.
Bilo je momenata kad sam budan i vidim stvarno i nestvarno istovremeno u stvarnosti odnosno u normalnom stanju a to su događaji iz buduđnosti i govorim sa prisutnima šta se vidi a oni kažu da to ne vide a ja vidim njih i ono a oni gledaju i nevide što me je iz početka nerviralo jer sam mislio da sigurno vide što i ja ali se šale dok nisam shvatio da stvarno nevide ono što im pokazujem i opisujem jer se lepo vidi.

Što se tiče sila tame klonite ih se već se za Boga držite u molitvi i postu i daće vam razum da prepoznate šta je od koga i da se suprotstavite ne vi već onaj u vama.
Bogu pripada sva slava i carstvo i sila u sve vekove vekova, amin.

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2008, 12:10 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

FLASH je napisao:
Ovdje ima knjiga o AP, koja je navodno dobra. Nisam je citao.

Evo je, prevedena. :)
Link

Sinoc sam procitao pola i dobra je, par stvari mi je razjasnila (izmedju ostalog, i to sta mi se desilo u prethodnom postu).

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2008, 12:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Lavić, drago mi je da ti se sviđa tema :) . Spontana vantjelesna iskustva koja opisuješ nisu nešto neuobičajeno ali ih u svakom slučaju treba istraživati. Putovanja na više nivoe mogu donijeti vizije, a što je viši nivo s kojeg vizija dolazi, to je više simboličan i kriptičan njen sadržaj, dalja je od ovog što zovemo stvarnost i teža je za tumačenje (ali to je već čitava nauka...)
Ono što mi je posebno zanimljivo su ta viđenja iz budnog stanja, ako se "vide" misli i emocije prisutnih ljudi onda je to direktna percepcija u realnom vremenu (bar kako to definiše Robert Brus u knjizi Astral Dynamics) a ako se vide vizije budućnosti onda je to prava vidovitost, direktna percepcija astralnog plana. Budući da si ti "nebrušeni dijamant" moguće je da dolazi do miješanja i preklapanja iskustava s različitih nivoa.
"Bejah u duhu", vjerujem da se to odnosi na vantjelesno iskustvo.

@ FLASH
To što opisuješ je moguće, štaviše, na taj način je najlakše opisati to iskustvo. I meni su se često dešavale takve stvari. E sad, ovih dana čitam knjigu Astral Dynamics od R. Bruce-a i on nudi prilično zanimljivu i smjelu hipotezu da prilikom sna i vantjelesnog iskustva dolazi do "razdvajanja uma" (mind-split) i da svaki nivo egzistencije ima svoju potpuno funkcionalnu i operativnu "kopiju" uma. Svaka ta kopija ima iskustvo, i postoji sjećanje na svako od tih iskustava: problem je u tome koje će sjećanje postati predominantno kada dospije u fizičku memoriju - mozak. Budući da sjećanja viših nivoa nemaju fizičku bazu (sjena memorija - shadow memory) ona se uglavno gube u procesu transfera na fizički plan, ili su fragmentovana i iskrzana. Ovo je razlog, bar po R. Brusu, zašto nam se čini da VTI pređe u san; njegov savjet kako ovo izbjeći je da prva, početnička VTI budu što kraća, da se nakon veoma kratkog vremena vratimo u fizičko tijelo i onda nastojimo da zapamtimo VTI. Moja skromna iskustva mogu da potvrde ovo :)

Taj prevod je "A treatise on Astral Projection", dosta uopštena rasprava koja je prethodila knjizi Astral Dynamics. U svakom slučaju, ovih dana čitam tu knjigu i trudim se da odradim praktični dio, tako da se nadam da će biti pozitivnih iskustava u narednom vremenu :) :) :) :)

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2008, 19:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Jedna tehnika, mada mislim da sam je već postavio

Zoran iz Zemuna je napisao:
evo jedne vrlo jednostavne za astralnu projekciju.
1. Odite u krevet ili sedite u stolicu, smirite se i opustite, kao da se spremate da spavate.
2. Počnite da se penjete uz zamišljeni konopac.
Esencija jednostavnosti, ekstaza prostote.
Ovo sam davno radio (u komplikovanom obliku), ali sam kasnije našao i na Netu, još lakše i jednostavnije (gore prikazano). Nema potrebe da bilo šta vizualizujete, vršite koncentrisani - dinamički pritisak na AT u jednoj tački, što dovodi do odvajanja bez projekcionog refleksa, što se dešava u drugim tehnikama. Ovo otvara čakre samo po sebi i dovodi vas u stanje transa.
Nikakve prethodne pripreme nisu potrebne (neverovatno).

Ako imate još neke tehnike slobodno ih postavite. Čak i ne samo za AP nego i za druge stvari, mada bi za tako nešto bilo dobro otvoriti posebnu temu.

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2008, 23:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Hmm, zanimljivo, to je tehnika konopca. Robert Bruce tvrdi da ju je izumio. Ovo opisano je pojednostavljena tehnika. Puna verzija uključuje rad s čakrama, ulazak u trans, takođe nema vizualizovanja, nema projekcionog refleksa, sve je opisano u onoj knjižici za koju je FLASH postavio link.

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2008, 00:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Znam. Vjerovatno je na to mislio kada je rekao: "Ovo sam davno radio (u komplikovanom obliku)".

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2008, 00:42 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Kod mene je bio slucaj da sam imao lucidan san (LS), jer sam u snu skontao da je to trenutno nemoguce da mi se desi sto mi se desavalo i shvatio sam da sanjam.
Potom sam pogledao u ruke (jedna od tehnika koju sam ranije negdje procitao) i to je bilo to, odjednom me je neka sila bukvalno uvukla u ruke, koje su naglo pocrnile, i ja sam lebdio u vazduhu, ali ne na Zemlji, vec izvan nje. Mogao sam da letim kako sam htio, upravljao sam snagom volje... pomislim da hocu gore, isao sam gore. Po mojoj nekoj slobodnoj procjeni dok sam bio "gore", to je sve trajalo oko 30sec, ali vrijeme je tu relativno, tj. onaj dio kojeg se ja sjecam.

E, sad, ono sto mi je cudno u svemu tome, zbog cega sumnjam da li je to bila AP ili samo LS.
Nigdje nisam vidio srebrnu nit; znam da nije nuzno da se vidi, mnogi je nikad ne vide. Nisam imao astralni, vec normalni pogled, tj. nisam vidio 360*. Da li se on uvijek desava u AP?
Takodje, bilo je i nekih bukvalno zamisljenih stvari koje su se nasle u datoj situaciji, a da ne postoje zapravo. Hm? Da li je to razlika izmedju AP i VTI, sto AP mozemo sami kreirati, a VTI je real? Knjiga kaze da je to to. :)

Evo, jedan dio iz knjige o razlikama o AP, LS i VTI:

Citiraj:
KAKO SE DOGADJA AP?
Tokom sna, energija tela poznata kao eterično telo, se puni. Ono (to telo p.p.) pulsira, kako bi sakupilo energiju. Energija tela može, normalno, da se popunjava tokom proširenog stanja, tokom sna. Jednom proširene, čakre (nefizički organi p.p.) ukapavaju energiju, u obliku eterične materije, u eterično telo. Tokom ovog procesa punjenja, astralno telo se odvaja i odlazi u astralnu dimenziju gde može da stvara i iskušava snove. Ako je ovo odvajanje uradjeno svesno, ili ako ga postanete svesni, možete preuzeti odredjenu kontrolu nad njim. To onda postaje takozvana Astralna projekcija AP, lucidni san LS ili vantelesno iskustvo VTI. Glavne razlike izmedju AP, VTI i LS su sledece:

VTI
VTI (vantelesno iskustvo) je projekcija u realnom vremenu, blizu fizičkog sveta. Ovo je ćesto rezultat iskustava na ivici smrti (IBS). Na primer kao kada je osoba izbaćena iz svog tela pod uticajem neke traume, npr. saobraćajne nesreće, operacije, srčanog udara, porodjaja i sl. VTIovci su svesni stvari koje se dogadjaju u pravom svetu, i u pravom vremenu; kao što su npr. razgovori, i neki drugi obližnji dogadjaji u okolini njihovog fizickog tela. U mnogim slučajevima ovi dogadjaji i razgovori su potpuno tačno preprićani od strane osoba koje su imale VTI, posle njihovog povratka u telo.
Napomena: VTI je različit od LS i AP, jer je on u realnom vremenu, i objektivnom aspektu. Ovo je izazvano astralnim telom koje sadrži velike količine eterične materije, koja ga drži blizu fizičkog sveta.
Postoje dva glavna uzroka pravom vremenu u VTI:
Fizičko telo osobe je blizu smrti, ili bar misli da jeste, što rezultira time da se velika kolčina eterične materije kanališe u astralno telo, u cilju pripreme za proces smrti.
Osoba ima aktivne čakre koje rade istu stvar kanališu eteričnu materiju u astralno telo. Imati aktivne čakre može biti rezultat treninga ili prosto prirodna nadarenost.
Napomena: Možete se projektovati svesno, i imati VTI u realnom vremenu ako su čakre prikupile dovoljno energije. U VTI stvarnost je objektivna (realna), a vreme je normalno (realno vreme).
Tehnićki rečeno, kada se projektujete u fizički svet u realnom vremenu, kao u VTI, vi ste u stvari u medjuzoni izmedju fizičke i astralne dimenzije. Ako astralno telo AT sadži dovoljno eterične materije (EM), ono može da postoji samo nijansu izvan stvarnosti. To znači da je projekcija u realnom vremenu tako blizu fizičkoj dimenziji da ju je teško razlikovati od nje.
Napomena: Proverio sam ovo mnogo puta, projektujući se u realnom vremenu tokom dana i tražeći i svojoj okolini neke nesrećne slučajeve, incidente i slićno, potvrdjujući istinitost mojih otkrića kasnije. Postoje jake prirodne prepreke za svesnu, vremenski realnu projekciju, VTI u fizickom svetu. Količina EM koja je kanalisana u telu je jedna od njih. Ona ograničava trajanje bilo koje vremenski objektivne projekcije na stepen savršenosti čakri i njihove kontrole.

ASTRALNA PROJEKCIJA
To je kada je AT projektovano u astralnu dimenziju, gde su stvari potpuno drugčije nego u našem svetu. Vreme je poremećeno i prošireno, npr. sat u astralnoj dimenziji može biti kao pet minuta u našoj dimenziji, u zavisnosti od toga u kom se delu astrala nalazite. Stvarnost je tećna i promenljiva.

LUCIDNI SNOVI
To je kada osoba postane potpuno svesna onoga što sanja. Osoba ili preuzima neku svesnu kontrolu nad tokom dogadjaja, ili pretvara iskustvo u AP. LS je više slićan astralnoj projekciji negoli vantelesnom iskustvu, jer su i u njemu vreme i stvarnost poremećeni.

ASTRALNA PROJEKCIJA ILI LUCIDNI SAN?
Mnogi astralni projektori se uspavaju pre nego sto naprave svestan izlaz iz svog tela, i vraćaju se u budnost u astralu. Vi postajete svesni pošto se izvrši odvajanje od fizičkog tela i obično se već nalazite u astralu. Ako propustite svestan izlaz iz fizickog tela, vi tehnički rečeno imate lucidni san, a ne astralnu projekciju AP imate onda kada ste svesni odvajanja od samog početka. Sva tri tipa projekcije su usko povezana, npr. svima je slično odvajanje AT od fizičkog i iskušavanje stvarnosti van tela.

Ovaj italic dio mi nije bas najjasniji... znaci, ako nisi svjestan odvajanja, onda je LS, a ako jesi AP?

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2008, 00:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

FLASH je napisao:
Nigdje nisam vidio srebrnu nit; znam da nije nuzno da se vidi, mnogi je nikad ne vide.

Pročitao sam da se vidi samo kada je astralno tijelo još uvijek blizu fizičkom, čim se udalji par metara srebrna nit se ne vidi.

FLASH je napisao:
Nisam imao astralni, vec normalni pogled, tj. nisam vidio 360*. Da li se on uvijek desava u AP?

Za ovaj pogled od 360 stepen sam pročitao u pomenutoj skripti Robert Brucea koju svi imamo. Nisam naišao na takav opis na drugim mjestima. Moj vid je uvijek bio normalan, mada nemam svjesnih AP iskustava.

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2008, 00:55 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Vader je napisao:
Moj vid je uvijek bio normalan, mada nemam svjesnih AP iskustava.

Kako onda znas da je vid bio normalan?

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2008, 02:24 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Vader je napisao:
evo jedne vrlo jednostavne za astralnu projekciju.
1. Odite u krevet ili sedite u stolicu, smirite se i opustite, kao da se spremate da spavate.
2. Počnite da se penjete uz zamišljeni konopac.

Vizualizacija me ubija, mada sam osjetio neke od efekata prilikom probavanja (cak i tu drugu frekvenciju, na koju se mozak prebaci)...

I ova tehnika ima detaljnije opisana u onoj gore knjizi.

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2008, 09:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

FLASH je napisao:
Kako onda znas da je vid bio normalan?

Jer sam uvijek vidio sve kao i u budnom stanju, znači samo ono što je ispred, ne 360 stepeni.

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2008, 10:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Sad sam pronašao ovo, ne znam kakva je, ako neka prouči ili je već čitao/radio neka stavi utiske :)

Yoga budnog sanjanja i astralna projekcija

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2008, 11:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Da li je to razlika izmedju AP i VTI, sto AP mozemo sami kreirati, a VTI je real?

Ovo što Bruce označava kao VTI je mnogo bolje da se zove projekcija u realnom vremenu, a mislim da je bolje da VTI ostane kao najopštiji termin koji obuhvata sva ta iskustva (LS, AP, real-time AP...). Piše da je moguće kreiranje i u real-time, ali da se kreirane stvari mnogo teže održavaju u postojanju nego što je to slučaj s pravom AP.

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2008, 11:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Mene nekako najviše privlači ta AP u kojoj je sve real, znači realni prostor koji se nalazi i na fizičkom planu, pa da malo putujem :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 336 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 17  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]