banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Avg 2025, 16:35

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 105 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re:
PostPoslato: 30 Jul 2008, 17:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
zanad je napisao:
A jeste lli čuli da će se početi graditi Merkator (valjda definitivno) u Al. Sv. Save, otprilike preko puta Aqua parka? Baš su ih "zeznuli" kada im nisu dali lokaciju KBC-a u centru... Po meni je ovo 1000 puta bolja lokacija (mislim na tu u Aleji)

Dižem temu iz mrtvih samo da priupitam, jel' ona mrcina od zgrade što se sad tamo gradi stvarno taj Merkator?

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2008, 18:47 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jul 2002, 18:16
ako mislis na onu crnu, kod dzonija, sto lici na titanik(buahaha) - nije ..to je banka..

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2008, 18:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ne, nije to, nego ono do pumpe, tek se počelo graditi, ogromno je površinski a ima 2 sprata.

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2008, 19:50 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2008, 20:06
имам прилику да доста путујем и да будем у разним градовима. упоређујући бањалуку са њима морам рећи да је мало који град чистији и да има толико одржаваних зелених површина. (ово се посебно односи на градове у бих - бл је дефинитивно најчистија. да видите зеницу, сарајево, тузлу... :confused2: )

град је "жив" и нормално је да се из дана у дан мјења његов изглед. бесмислено је говорити да нема старе бањалуке.

доста је ставри урађено, али наравно да увијек може/мора још. паралелно са развојем и изградњом инфраструктуре треба улагати и у садржаје (нпр. имаћемо нов стадион на којем ће играти - ко? дај боже да до тад имамо и градски дерби, јак борац, бск...)

све у свему - лијепа је бањалука!

Vrh

PostPoslato: 31 Jul 2008, 01:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Ja sam oduševljena! Večeras sam se vraćala iz Dolca, pa sam malo produžila put kući i vraćala se Jevrejskom. Kako je fina, osvijetljena, otvorili one radnje, čak i Vidovićeva zgrada fino izgleda... KAko nije bilo žive duše na ulici, šetnja mi je baš prijala. Banjaluka stvarno fino izgleda. Nisam to prije primijećivala, al, evo, nisam dolazila 4 mjeseca i moram priznat da sam je se poželjela... :D I stvarno nema smeća... :D

Vrh

PostPoslato: 31 Jul 2008, 12:50 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2005, 12:34
Iako sam na pocetku promjena bila skeptik, neke stvari su mi ipak lijepo legle. Meni se svidja kako izgleda u globalu sem jednog mjesta, samog trga. Po mom misljenju veliki je to betonski prostor. Donekle se razbija monotonija onom vodom, al ipak bi trebalo poraditi nesto na tome. I ne razumijem one stepenice na sred setalista...ono mi je bas bljak...al' bas. Jasno mi je da ne mogu da sade drvece sad na asfaltu, i jasno mi je da pokusavaju razbiti monotoniju sivog betona cvijecem, al mislim da dok je Boske i Palasa, slabi ce ti pokusaji biti.
I samo jos jedno, zivim u centru ihii godina, cisto sumnjam u to da ce doci do "umiranja" tog dijela. Mi smo jos uvijek okrenuti ka tom nekom sistemu centralizacije, al' u svojim glavama, nazalost. Jbg...

Vrh

PostPoslato: 31 Jul 2008, 12:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Ma ovaj naš trg nema neku svrhu... Bilo bi lijepo da ljudi mogu sjediti na trgu. Ovaj naš se samo mora prehodati, niko se na njemu ne zadržava... Uopšte mi nije gušt šetati tuda kad je tako prazno. Cvijeće je stravično. A drveće koje su posjekli - pa još žalim za njim.

Vrh

PostPoslato: 31 Jul 2008, 13:10 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2004, 17:04
Nemoj tako EiLeen,pa to su mlada stabla koja tek nicu i pred kojima su godine i godine da stvaraju hlad.
Vec sad izgledaju super (seti se,prosle godine su to bile same stabljike sa nekoliko listica,a sad vec imaju poprilicnu krosnju).Jednostavno je to proces koji mora da usledi,zamisli kako bi bilo da su od 5 posekli tri drveta a za ova dva rekli,ma mogu ona jos 3god.Bilo bi smesno,moras se sloziti,ovako su posekli sve i zasadili nove,jbg ne mogu porasti preko noci,ali kao sto rekoh,iz godine u godinu porastu duplo.
Seti se situacije koja je bila pre nego su posekli staro drvece,cim je malo veca oluja,vetar,jedan automobil strada od pucanja grane i pada iste na auto.Sve je u redu i sreca je da se sve zavrsavalo samo na materijalnoj steti,ne zelim ni pomisljati sta bi bilo da ne daj Boze takva jedna grana padne na pesaka ili neko dete :(...

I,da,nema predvidjenih mesta za sedenje na trgu,samo u onom njegovom produzetku,kod fontana,prema Trznici,ali zato je park Petar Kocic kao stvoren za sedenje,odmor i uzivanje,hlada ima na pretek,takodje i klupa,voda je tu,a i cesto pustaju neku laganu muziku,koliko toliko da "ubiju" zvuk automobila i ostalih prevoznih sredstava sa obliznjih ulica.Zato i jeste u planu da se napravi neka "pasarela" ispod zemlje koja ce povezati trg sa parkom (tako da ce se izbeci i ono nepotrebno stajanje na semaforu)

Prijatelji kluba:
-A3M BANJA LUKA-
-zatamni-auto zatamnjivanje automobila-

Vrh

Tema posta: Re: Re:
PostPoslato: 31 Jul 2008, 15:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
Warrior of the Light je napisao:
Dižem temu iz mrtvih samo da priupitam, jel' ona mrcina od zgrade što se sad tamo gradi stvarno taj Merkator?

Јесте Меркатор. Она тамна заобљена зграда прије Меркатора је зграда Балкан Инвестмент Банке.

Регулациони план за тај дио:

Slika

Vrh

PostPoslato: 31 Jul 2008, 15:44 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 22 Jul 2008, 14:45
po mom misljenju da bi se centar sredio najbolje je napraviti veliki park od crkve pa sve do zgrade direkcije za puteve. ali napraviti normalan park a ne neke egzibicije nekih studenata iz slovenije.

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2008, 23:32 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Sep 2001, 01:00
Da li je još neko primjetio da u gradu nemamo kanti za smeće? Ja se vrlo dobro sjećam da je ranije na skoro svakoj raskrnici bila ona crvena kanta za smeće, okačena ili na stub semafora ili na stub saobraćajnog znaka. Sada kanti za smeće ima samo oko gradskog parka, boske i na potezu do narodnog pozorišta. S obzirom koliko je kanti i kako postavljeno, grad i jeste iznenađujuće čist. Mislim da bi trebalo postaviti mnogo više kanti i to baš na ovim raskrnicama jer su takoreći ključna čvorišta na stazama kuda se kreću pješaci. Često mi se desi da omot od nečega čuvam i po 200 metara hodajući po gradu dok ne nađem odgovarajuće mjesto da ga bacim...
Čudi me da za sve ove godine nikome nije palo na pamet da se postave te kante za smeće...

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2008, 00:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 22:10
Pa nije baš da ih nema nigdje. Nisu na svakom koraku, ali ko ih hoće pronaći, pronaći će ih. :lol:

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2008, 10:58 
nisam procitala bas sve komentare pa se unaprijed izvinjavam ako se ponavljam. ja smatram da bi trebalo postaviti neke cesme za vodu u gradu. da se covjek moze osvjeziti, oprati ruke, popiti vode i tako to... :)

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2008, 12:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

To je istina za kante za smeće, a pogotovo to za česme!

'Bem ti grad bez javnih česmi, ima samo u parku MS :x i to nešto jadno.

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2008, 12:15 
vidis zaboravila sam na park MS, sjecam se da je tamo nekad bio onaj kontejner kafic i da je tamo bila i neka cesma. dugo nisam obracala paznju na to.

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2008, 18:46 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Da,ima tu jedna cesma i ima druga na onom cosku,kod rukometnog/kosarkaskog terena.
Ima jos jedna na Sehitlucima,ispod spomenika (pre bivseg Big radija je bila jos jedna,mada ne znam sta je sa njom sad), i to je sve sto se tice grada,bar koliko ja znam...

Prijatelji kluba:
-A3M BANJA LUKA-

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2008, 19:06 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Apr 2005, 09:34
ne znam samo koju vodu da stavite u te cesme..jel ovu od gradskog smrdovoda ili crkvene ???

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2008, 00:43 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Za tvoju informaciju Banjalucki vodovod daje jednu od cistijih voda u Evropi.

Prijatelji kluba:
-A3M BANJA LUKA-

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2008, 08:49 
milsim da nije bitno koju vodu. imamo tu koju imamo i to je ok. stvar je sto nemamo cesme, a ja bih bila zadovoljna vodom iz vodovoda. (najbolje da nam postave one automate sa flasiranom vodom u onim bocama i casice pa da pijuckamo ulicom).
ja sam ipak mislila na javne cesme gdje mozes i piti vodu i oprati ruke, osvjeziti se,...

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2008, 10:38 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Dec 2004, 11:18
zex-tuning je napisao:
Za tvoju informaciju Banjalucki vodovod daje jednu od cistijih voda u Evropi.

Ko ti to kaze.
Nas vodovod trpa najvise hlora u evropi.Pobili su sve bakterije u vodi i one sto nevaljaju a i one sto valjaju.
U pravu si da nje smrdovod ali ostalo....
Elem rece neko da se rusi multiplex Kozara pa da se prave zgrade i da ce zato ukinuti onu igraonicu u palasu i postaviti mjesto toga 3 sale.
Nanu im naninu lopovsku kad se samo sjetim koliko sam vremena proveo u kinu kozari i koliko sam puta sa balkona gledao ono ljetno kino,a sad skalameriju tamo da stave :angry4: Slika

Got to pass the test first time, yeah
I know that people talk about me
I hear it every day
But I can prove them wrong 'cause I'm right first time.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 105 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]