banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 12 Avg 2025, 20:40

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1064 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 54  Sledeća

Sampion F1 za sezonu 2008 ce biti...
Raikkonen 57%  57%  [ 38 ]
Hamilton 36%  36%  [ 24 ]
Alonso 7%  7%  [ 5 ]
Ukupno glasova : 67
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: F1 Sezona 2008
PostPoslato: 21 Jul 2008, 10:53 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Maj 2007, 07:50
Ma Kova nam steka puno bodova nema sta, ako se ne poboljsa treba Rosberga dovesti

Vrh

PostPoslato: 21 Jul 2008, 15:47 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 22:34
grof_bl je napisao:
Ma Kova nam steka puno bodova nema sta, ako se ne poboljsa treba Rosberga dovesti

To je 90% gotova stvar,Kova se vraća u Reno(bar po pisanju njemačke štampe).
Rosberg ima ugovor sa Viliamsom i 2009, ali ako ne budu 4. u poretku konsruktora(što će biti veoma teško),
može da ode u drugi tim. :evil3:

Vrh

PostPoslato: 31 Jul 2008, 11:52 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 22:34
Kovalainen ipak ostaje u McLarenu i 2009. 8)
http://www.formel1.de/de/15/Kovalainen+ ... wsID/63828

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2008, 09:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Ili na razumljivom:

Citiraj:
McLarenova momčad danas je potvrdila kako će Heikki Kovalainen ostati momčadski kolega Lewisu Hamiltonu iduće godine.

Iako nije bilo službeno potvrđeno, pretpostavlja se kako u Finčevom ugovoru s McLarenom postoji klauzula koja momčadi dopušta produženje partnerstva na još jednu sezonu. Usprkos ne baš sjajnim performansama, glavni izvršni direktor momčadi iz Wokinga, Martin Whitmarsh, potvrdio je kako Heikki ostaje s njima.

"Heikkiju smo poželjeli dobrodošlicu u momčad početkom godine," izjavio je Whitmarsh za Autosport. "On ima ugovor s Vodafone McLaren Mercedesom i nastavit će se utrkivati za nas u sezoni 2009."

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2008, 16:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Opet faking McLaren na pole position
Citiraj:
Deseti put u karijeri, Lewis Hamilton startat će utrku s najbolje startne pozicije. Ove nedjelje, bit će to V.N. Mađarske.

Do Hamiltona, sutrašnju će utrku startati njegov momčadski kolega, Heikki Kovalainen, dok su drugi startni red zauzeli Felipe Massa i Robert Kubica. Timo Glock, koji se kvalificirao na peto mjesto ispred Kimija Raikkonena, iznenadio je mnoge svojom brzinom.

Četvrti startni red zauzeli su Fernando Alonso i Mark Webber, dok su se Jarno Trulli i Nelson Piquet smjestili odmah iza njih.

Pozicije od 11 do 15 zauzeli su Sebastian Vettel, Jenson Button, David Coulthard, Sebastian Bourdais i Nico Rosberg.

Posljednjih pet pozicija zauzeli su vozači koji su ispali u prvoj kvalifikacijskoj rundi: Nick Heidfeld, Kazuki Nakajima, Rubens Barrichello, Giancarlo Fisichella i Adrian Sutil.

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2008, 16:21 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Mar 2006, 11:25
Kako se cini meklaren je trenutno daleko ispred konkurencije, kad je i Heiki isped ostali. Inace sutra ce vjerovatno biti prava madjarska utrka (citaj: booooooring).

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2008, 18:21 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Jako lijepo, jako lijepo :D

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2008, 16:19 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Tipicno dosadna Madjarska...
Napokon malo DOBRE srece za Heikkija :)

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2008, 16:20 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

... i puno nesrece za masu

Vrh

PostPoslato: 04 Avg 2008, 09:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
pitanje za poznavaoce> Jel se utrke uvijek dešavaju nedeljom? ( bez izuzetka?). Hvala na odgovoru unaprijed. I jel ima neki raspored pravilan ( 1. nedelja u mjesecu, poslednja itd? )

:)

Vrh

PostPoslato: 04 Avg 2008, 09:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Kvalifikacije su subotom a trke nedeljom, uvijek. Trke su na razmaku od uglavnom 2 sedmice, nekad 3, rijetko jednu sedmicu.

Vrh

PostPoslato: 04 Avg 2008, 09:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
Vader je napisao:
Kvalifikacije su subotom a trke nedeljom, uvijek. Trke su na razmaku od uglavnom 2 sedmice, nekad 3, rijetko jednu sedmicu.

E hvala puno.. :)

Vrh

PostPoslato: 04 Avg 2008, 12:33 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Mar 2008, 09:38
Jel zna neko kakva ce biti ova naredna trka u Valensiji??? nova je??? Ja sam cuo da se vozi ulicama grada kopija Monaka??? Jeli to istina??? ROBERT KUBICA

Vrh

PostPoslato: 04 Avg 2008, 14:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
VN Evrope - Valensija

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2008, 09:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Dok čekamo da se završi ovo ludilo zvano '' Olimpijada Peking 2008'' evo nešto interesantno

Citiraj:
Ne znamo koja, ali jedna je momčad nedavno izvršila akustična mjerenja snage suparničkih motora i svoje je informacije podijelila s novinarskom kremom. Malo po malo, informacije su pronašle put i do šire publike i sada se otvoreno govori o nadmoći Mercedesovog motora nad konkurencijom.

Najpotentniji motor navodno razvija dvadeset i pet konja više od Ferrarija te četrdesetak konja više od Renaulta. Nešto umjerenije informacije govore da prednost u odnosu na Ferrarija ipak postoji, ali da je osjetno manja od dvadeset i pet konja.

A dvadeset i pet konja je bila najvjerodostojnija neslužbena informacija iz prvog dijela sezone koja je označavala razliku između tada najsnažnijeg Ferrarijevog motora te najslabijeg Renaultovog.

Renaultu nikako ne ide s postojećim pravilima koja zabranjuju razvoj motora od dana kada su homologirani. Renault je želio da dan homologacije bude jedan od onih iz prvog dijela sezone 2006., no FIA se odlučila za jedan od posljednjih dana iz sezone 2006., što je, kako se govori, više odgovaralo Ferrariju jer su Martinelli i Simon u međuvremenu uspjeli prešišati konkurenciju iz Viry-Chatillon.

Tamo ovih dana nije lijepo ni ugodno jer, čini se, imaju najslabiji motor i nikako ga ne uspjevaju poboljšati dok konkurenciji to nekako polazi za rukom.

Ako Flavija Briatorea pitate kako, kao što su ga pitali i novinari Gazzette dello Sport, reći će vam da "Renault u potpunosti poštuje pravila i da im se sasvim prilagodio, dok ostali koriste jedan drukčiji pristup".

Briatoreova se izjava može prevesti i kao da Viry-Chatillon nije prstom mrdnuo od dana kada su homologirali RS26 specifikaciju. Ne zato što su glupi, nego zato što su pošteni.

Današnja pravila i afiniteti proizvođača traže i tijesnu suradnju s dobavljačima goriva i lubrikanata više nego ikad prije u povijesti. Ferrari je partnerstvo sa Shellom tako uveo u jednu sasvim novu dimenziju. Intenzivna tehnička suradnja približila ih je i marketinški i od dana kada su motori homologirani sigurno su potpisani i neki novi ugovori i smjernice koji će diktirati način suradnje. Otkad je ExxonMobil na VN Britanije McLarenu isporučio novu formulu goriva i lubrikanata, na Internetu se pojavljuju sponzorirani članci i materijali pod nazivom "McLarenovo tajno oružje" koji govore o tehničkoj prirodi njihovog odnosa s Exxonom odnosno robnom markom Mobil 1.

Stoga, dio odgovornosti u Renaultovom bi slučaju trebao snositi i Elf. Ne znamo jesu li oni produbili tehničku suradnju i intenzivirali napore, no marketing je još uvijek isti i s te su točke gledišta Renault i Elf još uvijek jednako daleko jedan od drugoga. Posljednje Elfovo PR F1 priopćenje koje je pristiglo u naš elektronski poštanski sandučić datira iz 2006. kada su proslavljali osvojeni naslov.

Nije da momčadi ništa ne smiju prčkati po svojim motirma. To jako dobro zna i Fernando Alonso koji je nedavno, doduše u kritičkom tonu, izjavio da je McLaren 2007. završio sa snažnijim motorom nego što je u sezonu krenuo.

Osim na gorivu i librikantima, raditi se može i na drugim perifernim komponentama. Može se raditi i na ispušnom sistemu, što je primjetno u evoluciji zvuka koju mogu zapaziti i gledatelji koji utrke prate direktno s trkališta. BMW tako sada ima najljepši i najdistinktivniji zvuk kojeg je nemoguće zamijeniti bilo čim drugim (op.ur.), Hamiltonov Mercedes redovito zuji u višem tonalitetu, dok je Honda i dalje najglasnija, ali najneuglađenija. Svi drugi su negdje između njih i BMW-a.

S opravdanjem da neke elemente moraju modificirati zbog pouzdanosti ili nižih troškova, FIA momčadima dozvoljava da skinu pečate i izvrše nužne modifikacije. Poboljšanje performansi je, eto, samo nuspojava... Sve momčadi, osim Renaulta čini se, koriste tu metodologiju i pravila, posve u duhu Colina Chapmana, dovode na samu granicu. Posljednji je dokaz za to Massino odustajanje na VN Mađarske.

Ferrarijeva homologirana specifikacija dokazano može izdržati dvije utrke i bez toga ne bi mogla biti ni homologirana, ali Felipeu Massi je ipak otkazao motor, što je danas krajnje neobična pojava. Ista je specifikacija do sada preživjela i teže vikende i opterećenja, no kvar na klipnjači je znak da su Simon i njegov odjel u međuvremenu nešto dirali na motoru. Samo je pitanje je li im FIA to dozvolila da bi popravili pouzdanost ili smanjili troškove proizvodnje.

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2008, 15:59 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ljudi kakva je staza?????

Ne mogu gledati u egiptu sam, a za vrijeme utrke u avionu.

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2008, 17:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Staza je fenomenalna, meni 10 puta bolja od Monaka, gledao sam i treninge i pola kvalifikacija i mogu ti reci da ce biti svasta. Staza je brza ali zidovi su blizu, mesta za prestizanje i nema puno ali svakako vredi da se pogleda... ja sam odusevljen :D :D :D

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2008, 18:47 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2005, 17:55
Citiraj:
Evo i kompletnog redosleda na treningu u Valensiji.

1. Felipe Masa (Brazil, Ferari) 1:38.989 minuta
2. Luis Hamilton (V.Britanija, Meklaren) 1:39.199
3. Robert Kubica (Poljska, Zauber) 1:39.392
4. Kimi Raikonen (Finska, Ferari) 1:39.488
5. Heiki Kovalainen (Finska, Meklaren) 1:39.937
6. Sebastijan Vetel (Nemačka, Toro Roso) 1:40.142
7. Jarno Truli (Italija,Tojota) 1:40.309
8. Nik Hajdfeld (Nemačka, Zauber) 1:40.631
9. Niko Rozberg (Nemačka,Vilijams) 1:40.721
10. Sebastijan Burde (Francuska, Toro Roso) 1:40.750

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2008, 23:25 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Ebemu i ja moram gledati u snimku :(

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2008, 23:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Jedva cekam sutrasnju trku i sve mi se vise cini da bi Masa mogao da postane sampion iako mi on nije materijal za sampiona, ali je najkonstantniji na kvalifikacijama, samo jos da popravi stanje na stazi

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1064 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 54  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]