banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Avg 2025, 15:06

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 449 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 23  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 31 Jul 2008, 19:43 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 28 Jan 2007, 09:30
Meni je bitno da postoji konkurencija. Meni eltin internet odlicno radi, a radili su neku rekonstrukciju na mrezi i sad mi šumi ton na National geographicu, MTV Adria, FTV-u i Rai due. E sad, ako to ne uspiju popraviti, dobro bi bilo da teol ima svoju ponudu tv programa preko telefonskog prikljucka.

Nije vise dovoljno da se ima par analognih kanala, nego treba da se pruzi korisnicima 50-60 kvalitetnih digitalnih kanala, kao sto se radi u Srbiji, Crnoj Gori, Sloveniji..
Godisnje cu ostavljati Elti skoro 500 km, i mislim da zasluzujem adekvatnu uslugu a ako ono imaju u Prijedoru 600 korisnika interneta i par hiljada korisnika kablovske televizije, imaju godisnji prihod u Prijedoru sigurno vise od pola miliona maraka i mislim da imaju sasvim dovoljno novca da naprave da i internet i kablovska televizija radi bez problema jer je to djelatnost koja ipak zahtjeva najmanja ulaganja za odrzavanje mreze.

https://www.blic.rs/vesti/politika/dodi ... im/szjxs4h

Vrh

PostPoslato: 31 Jul 2008, 21:16 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 12 Jun 2008, 22:22
Hm da neko je spominjao IPTV u teolu,ali pazite za iptv koliko dobro se sjecam treba od 4mbps do 8 mbps.Zato su na Tcomu u HR povecavali brzine za MaxTV.
To bi naravno bilo odlicno,jer je kvaliteta odlicna i sve.Ali opet ja imam SAT TV i digi tv i meni je to sasvim ok nemam potrebu i za cim vise.A i IPTV bi ovdje bio skuuuuup.
To mozete ocekivati kada vidite u teolu 1mbps/256 Flat=30tak KM(SA PDV!!).

Vrh

PostPoslato: 31 Jul 2008, 23:55 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 26 Jul 2006, 22:32
najbolji je card sharing, ja gledam i total full paket sa pinkom i digi i bilo koji kanal u digitalnoj kvaliteti preko satelita za 0 KM/godišnje

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2008, 09:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
Ево га и званично:

Нови ADSLFlat тарифни пакети (Телеком Српске)

Нови ADSLFlat тарифни пакети (ТЕОЛ)

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2008, 11:04 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Okt 2005, 12:12
O hvala bogu vise.. jos ako bude popust za studente, 1mbit flat ne gine :D

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2008, 13:39 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 01 Mar 2007, 22:19
medi je napisao:

sad mi tek nista nije jasno...
ja imam start paket od 1 GB
hoce li me oni automatski prebaciti na Flat ili to moram posebno da trazim?

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2008, 15:33 
Veteran
Veteran

korisnik je napisao:
Meni je bitno da postoji konkurencija. Meni eltin internet odlicno radi, a radili su neku rekonstrukciju na mrezi i sad mi šumi ton na National geographicu, MTV Adria, FTV-u i Rai due. E sad, ako to ne uspiju popraviti, dobro bi bilo da teol ima svoju ponudu tv programa preko telefonskog prikljucka.

Nije vise dovoljno da se ima par analognih kanala, nego treba da se pruzi korisnicima 50-60 kvalitetnih digitalnih kanala, kao sto se radi u Srbiji, Crnoj Gori, Sloveniji..
Godisnje cu ostavljati Elti skoro 500 km, i mislim da zasluzujem adekvatnu uslugu a ako ono imaju u Prijedoru 600 korisnika interneta i par hiljada korisnika kablovske televizije, imaju godisnji prihod u Prijedoru sigurno vise od pola miliona maraka i mislim da imaju sasvim dovoljno novca da naprave da i internet i kablovska televizija radi bez problema jer je to djelatnost koja ipak zahtjeva najmanja ulaganja za odrzavanje mreze.

update :)

Dosli su momci iz Elte, vidjeli kvar na kablovskoj televiziji, i vidjecemo sta ce biti dalje tj. da li ce popraviti :)

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2008, 16:50 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 12 Jun 2008, 22:22
Ovo ce da bude odlicno i blic ce definitivo da ode pa pa(jer Teol 1mbps/128 je ista cjena ko wadsl 768/192 ALI wadsla svako malo nema,kada ima nista ne valja bla bla).Blic bi morao dati wadsl 768/192 za 10 km da bi neko isao na njih sada.
Hehe tako im i treba :lol: :lol: :fist: :wink:

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2008, 18:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
Sto se dl brzina tice, jako korektno (sto se ne moze reci za upload, ali ok).
Za ovaj novac, 512 flat se svakako isplati, u sadasnjim uslovima, a plus sto se studira pa -25% cijene...!

256/64 Flat 19.00 KM
512/64 Flat 25.00 KM
1024/128 Flat 50.00 KM

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2008, 18:29 
Veteran
Veteran

Upload ispod 128 kbps je nedovoljan tako da bi se morao uzeti onaj paket 1024/128 kbps.

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2008, 20:22 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2008, 10:42
Opet uspjeh Teola...svaka cast!!!Sad cu sa 384 na 512 :) :) :) :) :)

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2008, 16:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Niko ne pominje proširenje pristupne mreže na nove tel. brojeve :(

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2008, 16:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
Dce/02 je napisao:

jesi li im ikada ranije podnosio zahtjev za adsl?
ja recimo jesam prije godinu dana, i tada su mi rekli da cu morati sacekati to prosirenje
(ja nisam mogla cekati pa sam sad na wadsl)
da bi me prije par mjeseci nazvali (dakle na osnovu tog starog zahtjeva) i ponudili realizaciju
znaci, mreza jeste prosirena ali ne znam u kom obimu
provjeri, mozda prosirenje obuhvata i tebe

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2008, 16:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Provjerite ovde, samo ukucate telefonski broj

http://adsl.teol.net/

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2008, 17:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
Ta провјера је обична глупост, укуцао сам свој ISDN претплатнички број и пише да нема могућност прикључења, а укуцао стари аналогни број телефона који сам имао прије увођења ISDN-a (ради се о истој локалној петљи) и пише да постоји могућност прикључења.

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2008, 09:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
skitnica je napisao:
Dce/02 je napisao:

jesi li im ikada ranije podnosio zahtjev za adsl?
ja recimo jesam prije godinu dana, i tada su mi rekli da cu morati sacekati to prosirenje
(ja nisam mogla cekati pa sam sad na wadsl)
da bi me prije par mjeseci nazvali (dakle na osnovu tog starog zahtjeva) i ponudili realizaciju
znaci, mreza jeste prosirena ali ne znam u kom obimu
provjeri, mozda prosirenje obuhvata i tebe

Nisam nikada podnosio zahtev, ali nisam ni morao.

Trn, koji pripada opštini Laktaši, nije trenutno pokriven ADSL-om. Biće verovatno jednog lepog, lepog dana...

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2008, 12:50 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 15 Jul 2008, 07:35
Pregledao sam malo komentare i slažem se sa činjenicom da je nama kao korisnicima konkurencija itekako potrebna, ali ne vidim neku prednost u ovih paketa adsl-a u odnosu na Eltinu ponudu u Doboju, upload od 64k u paketu 512/64, po meni je smiješan, ja imam eltin paket 384/128 flat za 35 KM i ne bih sad gnjavio sebe procedurom raskida ugovora, vraćanja modema pa čekanje na adsl za nešto što, po meni, nema neku veliku prednost.Veći paketi jesu povoljniji ali meni, a i većini korisnika je vjerovatno mnogo novca 50 KM mjesečno dati za internet ukoliko nemam profesionalne razloge za te pakete.Usput, neznam koja je logika obavijestiti korisnike uz telefonske račune o novim cijenama i paketima pa nakon 10 dana to sve mijenjati, doduše još nisam vidio zvaničnu ponudu, ovo što sam našao je sve "rekla-kazala" priča.

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2008, 13:12 
Veteran
Veteran

sikima je napisao:
Pregledao sam malo komentare i slažem se sa činjenicom da je nama kao korisnicima konkurencija itekako potrebna, ali ne vidim neku prednost u ovih paketa adsl-a u odnosu na Eltinu ponudu u Doboju, upload od 64k u paketu 512/64, po meni je smiješan, ja imam eltin paket 384/128 flat za 35 KM i ne bih sad gnjavio sebe procedurom raskida ugovora, vraćanja modema pa čekanje na adsl za nešto što, po meni, nema neku veliku prednost.Veći paketi jesu povoljniji ali meni, a i većini korisnika je vjerovatno mnogo novca 50 KM mjesečno dati za internet ukoliko nemam profesionalne razloge za te pakete.Usput, neznam koja je logika obavijestiti korisnike uz telefonske račune o novim cijenama i paketima pa nakon 10 dana to sve mijenjati, doduše još nisam vidio zvaničnu ponudu, ovo što sam našao je sve "rekla-kazala" priča.

Pa zavisi. Do 512 kbps, bolja je eltina ponuda jer bolje je imati 384/128 kbps za 35 km, nego kod teola 512/64 kbps za 29 km, ali na elti ponuda od 384/64 kbps kosta 30 km.
A kad se predje 512 kbps, bolja je teolova ponuda jer na elti za 55 km se dobije 512/192 kbps, a ne teolu se za 58,5 km dobije 1028/128 kbps.
Morace i Elta korigovati cijene da ostane konkurentna.

Vrh

PostPoslato: 04 Avg 2008, 12:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Imam par pitanja za TEOL ADSL jer ga razmatram, prvo i osnovno: kako radi? Ali zaista? Znači stabilnost veze, puca li, i ako da onda koliko često, i da li se konekcija može odmah opet uspostaviti? Računam da pucanja nema i ne bi smjelo biti, ipak je to žica i sa dobrom infrastrukturom ne bi smjelo pucati. Dakle, puca li?

Brzina, da li je stabilna i ona koja je deklarisana u paketu? Pada li? Ocilira?

Kako rade peer-to-peer servisi, znači u prvo redu torrent, ima li nekih ograničenja od strane provajdera?

Kako stvari stoje sa tehničkom podrškom? Mislim da sam vidio da su se žalili ljudi i na njihovu tehničku podršku, ali valjda će biti bolje sada, izgleda da počinju ozbiljnije raditi.

Vrh

PostPoslato: 04 Avg 2008, 12:22 
Veteran
Veteran

Vader je napisao:
Imam par pitanja za TEOL ADSL jer ga razmatram, prvo i osnovno: kako radi? Ali zaista? Znači stabilnost veze, puca li, i ako da onda koliko često, i da li se konekcija može odmah opet uspostaviti? Računam da pucanja nema i ne bi smjelo biti, ipak je to žica i sa dobrom infrastrukturom ne bi smjelo pucati. Dakle, puca li?

Brzina, da li je stabilna i ona koja je deklarisana u paketu? Pada li? Ocilira?

Kako rade peer-to-peer servisi, znači u prvo redu torrent, ima li nekih ograničenja od strane provajdera?

Kako stvari stoje sa tehničkom podrškom? Mislim da sam vidio da su se žalili ljudi i na njihovu tehničku podršku, ali valjda će biti bolje sada, izgleda da počinju ozbiljnije raditi.

Mislim da je sve pozitivno, osim tehnicke podrske koja prakticki kao da ne postoji, tako da ako se desi neki kvar, snalazi se sam.
E sad, teolov adsl je odlicno radio ranije, kad su imali malo korisnika, vidjecemo sta ce biti sad kad im se poveca broj korisnika za par puta. Svaki provajder na pocetku odlicno radi.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 449 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 23  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]