banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 26 Jun 2025, 21:47

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 26 Jul 2008, 23:25 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jul 2008, 15:55
Da li vjerujete u duhove?
Da li je to izmisljotina ili stvarno postoje...... da li ste prizivali ikada ''duhove''?

Vrh

PostPoslato: 27 Jul 2008, 14:28 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Iz Biblije se na nekoliko mesta jasno vidi postojanje duhova onih poslušnih i onih koji su u pobuni.A to o prizivanju nikom ne savetujem jer je Bog to izričito zabranio. Ako je nekome do senzacije ili čuda newk se strpi još malo dok zverkica ustane ona koja je 1996 kao poglavar crkve izjavila da je Darvinova teorija evolucije ispravna i time negirao Boga kao stvoritelja.Kroz njega će se pokazati sva čuda satanina i sve varke kako i piše u drugoj Solunjanima.
Ko s đavolom tikve sadi o glavu mu se razbijaju zato se Bogu molite i živite ispravno.

Vrh

PostPoslato: 27 Jul 2008, 17:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
"Duhovi" su vrlo širok pojam, obuhvataju između ostalog astralna tijela, astralne ljušture i otiske, elementale (prirodne i vještačke), razne eterične manifestacije (utvare, sablasti itd.), bestjelesna bića (demonska i dobra) i ostalu bratiju.
Evo knjige koja razrađuje problematiku do detalja:
http://www.4shared.com/file/29198012/72aa098d/CW_Leadbeater_-_Astralna_razina.html?dirPwdVerified=82f48809

Što se tiče nekromansije, veoma su male šanse da se "prizivanjem duha" ostvari kontakt s baš tim duhom koji je prizivan, obično to bude neki demon ili astralni otisak. Prizivanje duhova je generalno glupa i bespotrebna stvar, a i opasna. :-?

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2008, 11:50 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

znaci prizivanje duhova je stvarno moguce...? mislim ja nikako nebih se igrao s tim stvarima.
Nego u zadnje vrijeme sumnjam u postojanja boga... pa me interesuje.. ako postoje takve stvari i imaju dokazi.... onda mora da postoji i bog?
Da li vi poznate nekoga ko je dozvao duha ( demona ili sta vec) zvuci malo smijesno ... ali me interesuje?

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2008, 11:55 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

hvala za ovu knjigu.. gotivna je :D

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2008, 16:41 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Pa nebih se sa vama složio da je to ,,smešno'' po pitanju prizivanja duhova.
To može biti u nekim slučajevima životno ozbiljno a sem toga krši se Božije upozorenje.
takav koji je prizvao on nije više svoj već je rob a ako i vi želite postati rob igrajte se malo dok se ne opečete.
Ljudi traže da im donesete kap vode da bi poverovali da je more stvarno more i da postoji i u to ih može uveriti samo ona kap.
Predlažem Bibliju kao lek protiv dosade a ujedno odgovara na našu znatiželju izbor je vaš.

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2008, 19:31 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

lavić je napisao:
Pa nebih se sa vama složio da je to ,,smešno'' po pitanju prizivanja duhova.
To može biti u nekim slučajevima životno ozbiljno a sem toga krši se Božije upozorenje.
takav koji je prizvao on nije više svoj već je rob a ako i vi želite postati rob igrajte se malo dok se ne opečete.
Ljudi traže da im donesete kap vode da bi poverovali da je more stvarno more i da postoji i u to ih može uveriti samo ona kap.
Predlažem Bibliju kao lek protiv dosade a ujedno odgovara na našu znatiželju izbor je vaš.

Nisi mi odgovorio na pitanje... nemoj mi te slagalice prosipati ko iz biblije!
Da li je stvarno moguce prizivanje duhova? I da li si ti ikada bio upoznat sa takvim slucajem da je neko stvarno prizvao duha i imao problema zbog toga kasnije........?

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2008, 21:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Ja ne poznajem nikoga osim što su, dok sam bio klinac, neka djeca tvrdila kako prizivaju duhove i sl. :lol: :lol: :lol:
A da li je moguće - vjerujem da jeste.

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2008, 13:13 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Kratko i jasno - ne.
Najpoznatiji slucaj je "The Amityville Horror" po kojem je snimljeno i nekoliko filmova. Ali kad pogledas njihov bankovni racun, onda postane jasno zasto su duhovi bas navalili na tu kucu :)
Potvrdjeno je samo da jaka elektormagnetna zracenja mogu uticati na pojedince, odnosno, mozgove, da bi u skladu sa svojim kulturno-socioloskim uvjerenjima neko pod takvim uslovima 'vidio' duhove, vanzemaljce ili sl.

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2008, 08:39 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Dec 2006, 23:11
Какви црни духови, имаш Браћу нашу бестелесне Анђеоске силе, и имаш ове човекоубице несрећне пале анђеле..

Духови!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ ИЗ МЕРТВИХ СМЕРТИЈУ СМЕРТ ПОПРАВ И СУШЧИМ ВО ГРОБЈЕХ ЖИВОТ ДАРОВАВ.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]