banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 26 Jun 2025, 00:09

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 38 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 21 Jul 2008, 21:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
svidjela mi se jedna u sarajevu ( u stvari dvije :lol: ) ali su "pokrivene".. e sad pitanje : smijem li im prici ,upoznati se i da li mi prijeti kakva opasnost, poshto me drug istripao da im se ne smije gledati chak ni u lice.ja njemu kazem,mozda ako je udana a on meni ,logichno,otkud znas da nije? aj neka mi to neko liepo objasni....

Poslednji put menjao manitu uci da svira dana 25 Jul 2008, 15:03, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 21 Jul 2008, 21:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jun 2008, 11:23
Druze ja sam bio u Teheranu(SA) prije 10-tak dana i upoznao sam u redu ispred Italijanske ambasade jednu takvu sto ti kazes zamotanu. Pricali smo otprilike 3 sata o svemu. Stajali smo jedno kraj drugog. Ona je "iztuzle", ali je super. I lijepa je i udata. Muz joj je u Italiji i bezuspjesno pokusava da ga posjeti. Zamotana je skroz samo joj se vidi lice,a lice je fantazija. Znaci ja sam se izbezumio. Mislio sam kao ti da se sa njima ne smije kontaktirati ali eto prevario sam se. Cura je malo je reci super i nikakvih ustezanja nema u prici. I na slici za vizu je isto zamotana. Pili smo sok poslije 8)

Vrh

PostPoslato: 21 Jul 2008, 23:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Колико знам (из личног искуства, и неких колега) у већини шеријатских земаља (па и код нас) се сматра увредом
за домаћина ако неко од гостију погледа у лице жени или кћерки.
Чак један познаник умало без главе није остао јер је у једној медитеранској (несврстаној :) ) земљи
гледао са терасе преко зида шта се дешава код комшије (чова није имао појма да се то тамо сматра смртном увредом),
па су једва објаснили да дечко није знао да не смије ни да баци поглед према комшијским женама.

Имам осјећај да се ти и не би баш најбоље провео да вас је њен муж затекао у "необавезном ћаскању"... :D

Poslednji put menjao Jim Walsh dana 21 Jul 2008, 23:05, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 21 Jul 2008, 23:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Мисли се конкретно на гледање у лице између жене и мушкарца који нису у:
- крвном сродству
- браку

а не на непрекидно гледање жена у под.
(мада и тога понегдје има)

Vrh

PostPoslato: 21 Jul 2008, 23:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

XIX century je napisao:
dobro manitu, de navuci tu kožicu na glavić i smiri se. :-? :D

ugl, pitanje ti je čudno.. te žene idu normalno u grad, i kako bi se obratile recimo službeniku na šalteru, ili prodavcu na pijaci, a da izbjegnu lice u lice i te stvari, ne razumijem.. pa udarale bi u bandere masovno :( :-?

ti i ja to ocito ne poznajemo...a ja sam u drugom postu i preformulisao da je to ,mislim, po njihovom bontonu nekulturno. a prilazak na ulici nepoznatoj zeni nema veze sa njenim odlaskom na poshtanski shalter i da li recimo, na dalekom istoku, u tom slucaju ,pokrivaju lice kompletno

Vrh

PostPoslato: 21 Jul 2008, 23:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
manitu uci da svira je napisao:
XIX century je napisao:
dobro, ako dođe u prodavnicu da kupuje i prodavac muško. Hoće li ona obaviti cijeli šoping bez da ga pogleda ijednom? :lol: 8) :D Moram probati jednom, da vidim je li moguće. Misliće čovjek da sam pukla. :lol: :lol: :lol:

aj nemoj postovati ako ces postovati ispod svog nivoa,tek tako :cat:

kakvog nivoa, fino sam pitala? tek sam vidjela tvoj prethodni post kad je moj otišao.

Dakle, prodavac, iako muško, se u ovom kontekstu ne kvalifikuje kao "muško"? Tražim odgovor, jer ne znam. :-? Pošto pouzdano znam da hodaju po šoping centrima itd, al nisam sad buljila i gledala kome gledaju u lice. :-?

meni je, inače, nepristojno buljiti ljudima u lice na ulici, ili bilo gdje.. čak iako mi se tip svidi, il slično :-?

Vrh

PostPoslato: 21 Jul 2008, 23:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

8)

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2008, 17:37 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Daleko je ovo od duhovnosti i religije već više ismevanje i ponižavanje onog naroda u kojem nema napuštene dece (siročadi) po ulicama i koji drži svoju reč i poštuje svoju porodicu kao i veru. Znam neke koji ni jedno od navedenog ne poštuju a veliki su hrišćani i njihove žene ne lupaju glavama u bandere već u krevet sa drugim muškarcem jer je predhodno gola šetala ulicom. Nazovi hrišćanke se jedva uvuku u pantalone ili raseku suknju do kuka pa sednuvši prekrsti noge a retko koja nosi neku trakicu kao donji veš. Da li su to Božije kćeri i drogirani i pijani mladići Božija verna deca?
Samo pitam.

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2008, 17:42 
Veteran
Veteran

Još bih želeo da kažem da one devojke i žene koje su ,,zamotane'' imaju mnogo lepša tela a ne otkrivaju ih jer znaju da bi time izazvale muškarca a on bi možda pogledao sa požudom i trebao bi da iskopa sebi oko tako one vas čuvaju da nehodate sakati a da li to čine vaše žene ili vas vuku u pakao?

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2008, 20:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

lavić je napisao:
Još bih želeo da kažem da one devojke i žene koje su ,,zamotane'' imaju mnogo lepša tela a ne otkrivaju ih jer znaju da bi time izazvale muškarca a on bi možda pogledao sa požudom i trebao bi da iskopa sebi oko tako one vas čuvaju da nehodate sakati a da li to čine vaše žene ili vas vuku u pakao?

gledaj, nemoj se vrijedjati,reci mi kako se to zove pravilno,nije problem.a logicno je da stavim pitanje u "religija" , nije mi jasno shto ti i to smeta.upravo sam i htjeo da napise neko ko poznaje ta pravila a to sto su prethodni postovi (neki) zvucali kako zvuce je sasvim druga stvar...
mene uglavnom vuku u pakao, to je odgovor na tvoje pitanje. to ,koja ima ljepshe tijelo, ova ili ona,to je vec duhovno pitanje ali se slazem da neke evidentno izgledaju fenomenalno i zgodno iako su - ti znash izraz
jos jednom, nemoj se vrijedjati.ja tebe ne mrzim niti imam taj problem sa bilo kojom religijom

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2008, 15:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
lavić je napisao:
Nazovi hrišćanke se jedva uvuku u pantalone ili raseku suknju do kuka pa sednuvši prekrsti noge a retko koja nosi neku trakicu kao donji veš.
.

Viriš, laviću, viriš. Otkud ti znaš da to nose, osim ako nisi gledao? A ako si gledao, sad si jednooki Džek ! Ili samo tarlahaš, po običaju! :oops: :confused1:

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2008, 20:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Avg 2006, 17:24
Imaju dva rješenja:

1.) prave su vjernice pa im ne bi trebao prilaziti; bilo bi nekulturno.

2.) furaju modu za dnevnicu koju dobijaju preko blisko-istočnih banaka, pa sačekaj subotu kada ćeš ih zateći u City Pub sa minićem od istog materijala i pivom na slamku.

:wink:

Провери обим злонамере непријатеља
и његову снагу о кремени брид своје.
— Oskar Davičo

Vrh

PostPoslato: 25 Jul 2008, 01:32 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2005, 03:59
svidjela mi se jedna u sarajevu ( u stvari dvije :lol: ) ali su zamotane.. e sad pitanje : smijem li im prici ,upoznati se i da li mi prijeti kakva opasnost, poshto me drug istripao da im se ne smije gledati chak ni u lice.ja njemu kazem,mozda ako je udana a on meni ,logichno,otkud znas da nije? aj neka mi to neko liepo objasni....

1. Nisu zamotane. Kaze se drugacije. Da bi nekome prisao sa iskrenim namjerama moras da imas malkice respekta. "Zamotana" bi vrlo lako mogla da bude uvreda. Ovde si sam sebe diskvalifikovao.
2. Smijes im prici. Smijes ih pogledati u lice. Ako ne smijes ona ce ga sigurno pokriti i prije nego sto bude srela tebe i nece izaci takva kakva jeste u grad. Mozda bi dobio neke plus poene kad bi gledao u pod i izgledao stidljiv. :lol: Ne znam tacno kako je u drugim zemljama ali tumacenja Islama ima dosta i vrlo cesto se sve to mijesa i sa lokalnim tradicijama u jedan ekstreman buckuris pa ispadne da se ne smije gledati sto bi bio Damaskinov slucaj... Buljenje je mozda malo drugacija prica. :D Kod nas to nije tako, rekao bih velikom vecinom sa izuzetkom onih koji tjeraju u krajnost.
3. Ne budi iznenadjen ako se ne bude htjela rukovati sa tobom. Neki drze do toga da se zene ne rukuju sa muskarcima.
3. Ako ti se svidja a doticna je vjernica (ali istinski) onda zaboravi ista vise od poznanstva ili eventualno prijateljstva ako nisi Musliman. Muslimankama nije dozvoljen brak sa nemuslimanima niti seks prije braka. (Isto je i sa Muslimanima osim onoga sa brak sa nemuslimankama)

Dakle, ne vjerujem da ti prijeti ikakava opasnost od samog "Zdravo" ili Selam-alejkum sto bi bio puno bolji pozdrav za datu priliku no nikad se ne zna. Mozes i u sjojoj kuci da naletis na pogresnog i nastradas... Ako imas iskrene namjere i podje ti za rukom da ih upoznas, mozda se nesto i naucis.

edit: bio sam procitao samo tvoj post prvi put. "Najbezbjedniji" i "najsigurniji" izraz bi ti bio "pokrivena" iako se kod nas cesto znalo reci i "zavijena".

Eto toliko od mene. Ako sam negdje pogresio neka me neko ko bolje zna ispravi.

Vrh

PostPoslato: 25 Jul 2008, 07:58 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Maj 2008, 19:37
Jedino hidzab zena mora da nosi ali nije odredjeno da li treba da pokriva cijelo lice ili ne. To zavisi od lokalnih tradicija i u nekim slucajevima i do licnog stava zene. Koliko mi je poznato u Kuranu nigdje ne pise da zene treba da nose odjecu koja pokriva kompletno tijelo nego su po pitanju toga izdane fatve . Zenama je takodje dopusteno da nose bilo koju boju sve dotle dok ne nose boju koja je, u mjestu o kojem zive, odredjena za muskarce. Citav smisao zeninog pokrivanja cjelokupnog tijela (avrah, tj. onih dijelova tijela koji su eksponirani, clanci, zglobovi itd.) jeste da se time eliminira 'zavodnicki' elemenat.

Licno sam u Jordanu vidio zene koje su bile pokrivene od glave do pete, znaci cak ni onaj providni razrez na hidzabu nisu imale. U takvim slucajevima te zene su imale pratilje, obicno mladja zenske osobe, koje su tu zenu drzale za ruku i vodile kroz ulice posto je zena bila prakticno slijepa. Receno mi je da su to zene koje vuku korjene iz Saudijske Arabije gdje je sve jos za nijansu strozije nego u Jordanu. Isto sam bio iznenadjen velikim brojem zena koje dobrovoljno nose tu odjecu i time izrazavaju svoj respekt prema svom muzu, familiji i tradiciji uopste. Starije zene su na to naravno vec i navikle dok najvece 'probleme' stvaraju mlade zenske osobe obmanjene zapadnjackim stilom oblacenja.

"Anybody of average intelligence can think up a propaganda line to suit a particular situation. But the line will be of no value unless there exist the men and machinery to put it across." R. Marett, Through the Back Door (1968).

Vrh

PostPoslato: 25 Jul 2008, 10:18 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
Sestra mi je bila na moru u Tunisu. I kaze da tako obucene ulaze u vodu i suse se kad izadju. A one malo bogatije imaju kupaci kao helanke (nesto poput ronilackog odijela) i platno oko kukova.

Vrh

PostPoslato: 25 Jul 2008, 11:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

vulgaris maximus je napisao:
Smijes im prici. Smijes ih pogledati u lice. Ako ne smijes ona ce ga sigurno pokriti i prije nego sto bude srela tebe i nece izaci takva kakva jeste u grad. Mozda bi dobio neke plus poene kad bi gledao u pod i izgledao stidljiv. :lol: Ne znam tacno kako je u drugim zemljama ali tumacenja Islama ima dosta i vrlo cesto se sve to mijesa i sa lokalnim tradicijama u jedan ekstreman buckuris pa ispadne da se ne smije gledati sto bi bio Damaskinov slucaj... Buljenje je mozda malo drugacija prica. :D Kod nas to nije tako, rekao bih velikom vecinom sa izuzetkom onih koji tjeraju u krajnost.
3. Ne budi iznenadjen ako se ne bude htjela rukovati sa tobom. Neki drze do toga da se zene ne rukuju sa muskarcima.
3. Ako ti se svidja a doticna je vjernica (ali istinski) onda zaboravi ista vise od poznanstva ili eventualno prijateljstva ako nisi Musliman. Muslimankama nije dozvoljen brak sa nemuslimanima niti seks prije braka. (Isto je i sa Muslimanima osim onoga sa brak sa nemuslimankama)

Dakle, ne vjerujem da ti prijeti ikakava opasnost od samog "Zdravo" ili Selam-alejkum sto bi bio puno bolji pozdrav za datu priliku no nikad se ne zna. Mozes i u sjojoj kuci da naletis na pogresnog i nastradas... Ako imas iskrene namjere i podje ti za rukom da ih upoznas, mozda se nesto i naucis.

edit: bio sam procitao samo tvoj post prvi put. "Najbezbjedniji" i "najsigurniji" izraz bi ti bio "pokrivena" iako se kod nas cesto znalo reci i "zavijena".

hvala.vise mi ovo znaci zbog odnosa i poznanstva sa jednom osobom koja kaze da je vjernica.dakle,brak samo ako ja predjem na islam a logichno,sex poslije toga...nametnuo se jedini moguci odgovor-eventualno prijateljstvo.
@avinoam1 takodje hvala--sad znam zasto joj je smetalo ako bi spomenuo zavodjenje sa njene strane
summa summarum : ona je vjernica a ja sam magarac.....kao i obichno :wink:

Vrh

PostPoslato: 25 Jul 2008, 12:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jun 2008, 11:23
vulgaris maximus je napisao:
Smijes im prici. Smijes ih pogledati u lice. Ako ne smijes ona ce ga sigurno pokriti i prije nego sto bude srela tebe i nece izaci takva kakva jeste u grad. Mozda bi dobio neke plus poene kad bi gledao u pod i izgledao stidljiv. :lol: Ne znam tacno kako je u drugim zemljama ali tumacenja Islama ima dosta i vrlo cesto se sve to mijesa i sa lokalnim tradicijama u jedan ekstreman buckuris pa ispadne da se ne smije gledati sto bi bio Damaskinov slucaj... Buljenje je mozda malo drugacija prica. :D Kod nas to nije tako, rekao bih velikom vecinom sa izuzetkom onih koji tjeraju u krajnost.

hvala.vise mi ovo znaci zbog odnosa i poznanstva sa jednom osobom koja kaze da je vjernica.dakle,brak samo ako ja predjem na islam a logichno,sex poslije toga...nametnuo se jedini moguci odgovor-eventualno prijateljstvo.
@avinoam1 takodje hvala--sad znam zasto joj je smetalo ako bi spomenuo zavodjenje sa njene strane
summa summarum : ona je vjernica a ja sam magarac.....kao i obichno :wink:

Ma covjece dragi pa ako bi se svi ovoga pridrzavali pa gdje bi zavrsili. Oni su ti objasnili sve po pravilima. Samo reci mi ko se danas drzi pravila ovdje na Balkanu, ma koje vjere da je. ovdje se moze sve.Ovdje vaze posebna pravila-Balkanska pravila
Pozdrav i sretno :wink:

Vrh

PostPoslato: 25 Jul 2008, 14:35 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
fantastikus1 je napisao:

Ma covjece dragi pa ako bi se svi ovoga pridrzavali pa gdje bi zavrsili. Oni su ti objasnili sve po pravilima. Samo reci mi ko se danas drzi pravila ovdje na Balkanu, ma koje vjere da je. ovdje se moze sve.Ovdje vaze posebna pravila-Balkanska pravila
Pozdrav i sretno :wink:

Ovo je ovde Balkan
mirisni cvet
totalno nerazumljiv
za ceo svet

by Bajaga & Instruktori :wink:

Vrh

PostPoslato: 25 Jul 2008, 15:56 
Veteran
Veteran

Ne, prijatelju nisi ti mene ničim uvredio.
Pozdravljam i macu-garg.
Nisam pripadnik tog naroda čije žene se pristojno oblače ali nije u redu da neko ko veruje u Boga pita zašto se žene tako oblače jer tako su se oblačile i u doba pisanja Pisma.
Nisam jednooki jer ne poželim u srcu već mi je žao takve osobe koja obavlja đavolji posao i odvlači duše kušanjem u tamu jer joj noge vode do pakla.
Ko gleda pink ili slične kanale videće sve ono što Bog zabrani.
Staromodan...pa još ima samo jednu ženu...veruje u Boga...nejede svinju...nepsuje...ne pije alkohol....ne puši niti drogira...oprašta svima... možda u nečijim očima čudno ali meni nije svi imamo izbor.
Pozdrav.

Vrh

PostPoslato: 25 Jul 2008, 21:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Prvom se svidjaju dvije pokrivene BiH drzavljanke, a drugi je u sred "Teherana" jednu pokrivenu drzavljanku BiH uspio odvesti u kafanu? I jos pri tom udanu...
I pri tom se nesto moralizuje, ha... :D

Mnogo mi se taj "Teheran" promjenio u zadnjih par godina... Kao da nisam bio u i oko njega 3-4 godine... Cak sam i na tom Dzidzikovcu platio kaznu za parkiranje u nekoj prasini :D

Da vi ovde malo ne zamajavate ovaj narod?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 38 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]