banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Avg 2025, 11:26

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 211 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 11  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 13 Jul 2008, 00:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
o, ne ne ne Seljaka u Italiji nema. Ne ruši djevojačke snove, sram te bilo ! :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2008, 00:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Dobro, nas dekan jeste malo cudak, kao, uostalom i svi umjetnici.
Primjer sam dala jer se ocito vise gleda kako neko dolazi na ispit nego njegovo znanje. Gubimo vrijeme na gluposti. Seljaka ima svugdje. Ja nisam Talijanka, nikad necu biti, dakle ovoj zemlji apsolutno ne pripadam, niti je branim. Ja sam iz Banjaluke, u kojoj je svojevremeno bilo puno manje seljaka nego sad, no, dobro.
Ono sto ja zelim da istaknem je da svako na ovom svijetu ima pravo da ima svoj stil i da mi ne bi smetalo ni da pojedini goli hodaju.
@XIX: koji odgovor. Prosvijetlila si me! Opet ti znas bolje od mene! Wow!

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2008, 00:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
EiLeen je napisao:
Dobro, nas dekan jeste malo cudak, kao, uostalom i svi umjetnici.
Primjer sam dala jer se ocito vise gleda kako neko dolazi na ispit nego njegovo znanje. Gubimo vrijeme na gluposti. Seljaka ima svugdje. Ja nisam Talijanka, nikad necu biti, dakle ovoj zemlji apsolutno ne pripadam, niti je branim. Ja sam iz Banjaluke, u kojoj je svojevremeno bilo puno manje seljaka nego sad, no, dobro.
Ono sto ja zelim da istaknem je da svako na ovom svijetu ima pravo da ima svoj stil i da mi ne bi smetalo ni da pojedini goli hodaju.
@XIX: koji odgovor. Prosvijetlila si me! Opet ti znas bolje od mene! Wow!

ovo niko ne osporava ,jedino sto uopste nije za ovu temu :wink:
tema je :zabranjen ulaz u sortsevima i papucama (ko diesel kreten sa plaze) u institucije...

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2008, 01:00 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Eileen, kako bi bilo da ljudi dolaze u pozoriste u bermudama? Ono, kazu "to je moj stil", demokratija, i ne mozete mi nista? Realno, u vecinu pozorista te nece ni pustiti tako obucenog, a tamo gdje te puste, ostali ce te malo gledati ispod oka (s razlogom)..Mislim da i ti jako dobro znas, da se npr, u Bl Gimnaziju, barem kod odredjenih profesora, moglo samo sanjati da se ljeti oblacis kako ti padne na pamet. Kako je danas, ne bih znao..

Porediti pozoriste i fax, mozda i nije najsretnije, ali..Ipak pricamo o visoko-skolskoj ustanovu, a ne o nekoj vecernjoj skoli, ili kursu prve pomoci..Kao sto je pozoriste jedan od stubova kulture jednog drustva, tako je i fakultet stub obrazovanja tog istog drustva.

Ta neka granica pristojnog oblacenja je prilicno subjektivna, ali princip, da nekakva pravila postojati moraju, mislim da je to vec jako objektivan i realan termin.

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2008, 01:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
XIX century je napisao:
ajlin, ohladi i rashladi

jeste li čuli ljudi : mala ajlin dolazi na faks u bermudama = to vam je potvrda da je to ispravno i u redu !!! samo da znate !! :D 8) :lol: a isto, pošto NJIHOV dekan dolazi ko džoker, to je takođe potvrda da je to uredno i "normalno". Čisto da znati kojim aršinom da mjerite , a to je onim sa njenog faksa !!! :lol:

Nije ni čudo što se sistemi raspadaju.

Ja mogu reći da kod mene na fakultetu profesori dolaze baš svečano obučeni, dok asistneti se slobodnije oblače, tako da meni ne priliči da ja odudaram od tog nepisanog prava.

A svakako da je prvo bitno znanje , pa onda kodeks oblačenja i ponašnja, jer opet ponavljam ne mogu biti u društvu seljačina pa ma koliko više od mene imali znanja i to mi nabadali na nos.

A ovima u Italiji poručujem da se stide, jer nisu oni pravili taj fakultet.

Treba pokazati poštovanje za te prošle generacije profesora i studenata.

Prvo su počeli da realtivizuju oblačenje, pa će krenuti na nauku i kriterijume ocjenjivanja.

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2008, 01:44 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Mar 2008, 02:36
Svojevremeno smo na faksu imali jednu Radu koja je bila RADA da DA :lol:
Elem, Rada je bila propisno odjevena, ali ispod suknje nije imala obicaj da nosi donji ves (sto sam ovo lijepo rekla).
Sjedne, tako, Rada naspram profesora i siri noge (valjda ju uhvate grcevi u listovima) pa na prvom roku dobije visoku ocjenu, jer je, sjedeci u prvim redovima, pazljivo slusala predavanja (nista drugo nije u pitanju :lol: )

@studentima, kao inteligenciji ovog grada, ne prilici da vrijedjaju!

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2008, 02:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
Neki bi se, izgleda, najljepse osjecali u Saudijskoj Arabiji.

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2008, 09:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
Nicole je napisao:
ajkula je napisao:
Ocjenjujes covjeka po njegovoj odjeci? :o

Kako se covek oblaci mnogo govori o njemu kao coveku!!!!

:o Nisam to znala. Šta govori to o čovjeku? Koliko novca ima? Kakav mu je ukus? Sigurna sam da na osnovu odjeće možeš zaključiti i koliko je glup ili pametan i sl. A ne, sigurno si mislila na to kakvu je kulturu ponio iz kuće, a kultura je jedna neprikosnovena stvar i u nju ne treba da se dira niti da se u njene vrijednosti sumnja!

Čuj dolazi obučen kao džoker. Jbt, on je sigurno neka budala i seljak. EiLeen, zašto studiraš na seljačkom fakultetu?? Zašto nisi ostala ovdje gdje ipak ne možeš samo tako na fakultet ući?? Jesi li ti normalna?? Jeste da je ovdje toliko polu-stručnjaka na fakultetima, ali, bože moj, pa ljudi se bar pristojno oblače, a to mnogo govori o njima. Molim te, nemoj da se vraćaš ovdje i donosiš nam u našu kulturnu državu takve prostačke ideje! :P

Idemo svi u Saudijsku Arabiju!!

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2008, 09:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pošto svako može bilo kako da se oblači i bilo gdje, jer je to demokratski izraz samo-ekpresije, onda bi po logici, da bi sačuvali demokratiju, svako mogao bilo gdje i bilo kad i da se :

- pokaki, popiški, pljuje. nekog izbode nožem, psuje na druge ljude, ... hoćemo li dalje???

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2008, 10:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
[quote] cuj dolazi obučen kao džoker. Jbt, on je sigurno neka budala i seljak. EiLeen, zašto studiraš na seljačkom fakultetu?? Zašto nisi ostala ovdje gdje ipak ne možeš samo tako na fakultet ući?? Jesi li ti normalna?? Jeste da je ovdje toliko polu-stručnjaka na fakultetima, ali, bože moj, pa ljudi se bar pristojno oblače, a to mnogo govori o njima. Molim te, nemoj da se vraćaš ovdje i donosiš nam u našu kulturnu državu takve prostačke ideje! :P

Idemo svi u Saudijsku Arabiju!![quote]

necu komentarisati odgovor na nicolin post jer se radi o trivijalnoj stvari pa na ono sto je ona polurazmisljajuci napisala moze odgovoriti samo polurazmisljanjem neko mnogo manje pametan od tebe i znam da ti je to usput......

drugi dio odgovora nema veze sa znanjem,radi se o kulturi i postivanju minimalnih standarda koji su ovdje izgleda neprihvatljivi.pa niko nije rekao da svi moraju imati odjelo i "croatu " vec da ne moze ko' sa plaze ili gradjevine u te institucije...
ironija je zalosna i nepotrebna a usput upravo suprotna onom o cemu vi pricate...upravo takvim pristupom i lichimo na turke i bliski istok-pogledajte malo oko sebe

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2008, 11:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

XIX century je napisao:
Pošto svako može bilo kako da se oblači i bilo gdje, jer je to demokratski izraz samo-ekpresije, onda bi po logici, da bi sačuvali demokratiju, svako mogao bilo gdje i bilo kad i da se :

- pokaki, popiški, pljuje. nekog izbode nožem, psuje na druge ljude, ... hoćemo li dalje???

Ne moze, jer time, za razliku od oblacenja, ugrozava druge.

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2008, 11:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Timotic je napisao:
XIX century je napisao:

Ne moze, jer time, za razliku od oblacenja, ugrozava druge.

a ne ugrožava nastavu kad dođe golog stomakai u kratkoj suknji, pola guzice ispalo, i u uskoj majici. Eto ja sam imala priliku da mi jedan čovjek ispriča kako je nastavnica, engleskog ili njemačkog čini mi se, u osnovnoj školi, dolazila takva na časove, te su dječaci 8. i 9. razred bili totalno nefokusirani na nastavi ( ako ona recimo ima 22 godine i mlada je nastavnica). Pa su je fino pozvali u direktorski kabinet i kulturno je podučili onom što je izgleda ni roditelji ni fakultet nisu mogli naučiti, te joj rekli kako i kojem izdanju bi se trebala pojavljivati pred djecom. Osim ako neće da dobije otkaz.

p.s. priča je istinita, neko meni blizak mi ju je prenio.

Ista vrsta odvlačenja pažnje i ometanja nastave može da se desi na relaciji polugola studentica-asistent/profesor, i sli. da ti sad ne crtam baš se, valjda ne treba??

Šta sad imaš za dodati?

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2008, 11:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Znaci, problem je u onima koji ne mogu da se suzdrze da ne bulje?

Pa, nek povade oci i problem rijesen.

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2008, 11:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Timotic je napisao:
Znaci, problem je u onima koji ne mogu da se suzdrze da ne bulje?

Pa, nek povade oci i problem rijesen.

alo, sinko, to su djeca???? Makar ih ja tako posmatram... možda ona misli da može na nastavu polugola, sa dnevnikom pod miškom.. a ima ih i takvih, očigledno. Svašta zemlja drži. :confused1: :confused4:

Možda da su je na fakultetu ili u kući naučili gdje se treba kako odijevati, onda joj se ne bi dešavalo da poraste dovoljno za službu, a da se i dalje ne zna podesno oblačiti? kakav oksimoronizam. :cat:

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2008, 12:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ajlin, ti su Italiji (vruce je tamo, jel) i plus ne studiras prevo, recimo...

Zanima me bas kako se buducu italijanski advokati i direktori oblace? I kako se oblaci dekan vodeceg pravnog faksa u gradu/regiji?

Mislim da tvoje iskustvo vezano za tvoj faks i zemlju trenutnog boravka ne moze biti relevantno i objektivno u pogledu ove teme. :D

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2008, 12:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
Manitu, čitava priča je i počela tako i zato što neko ne želi da prihvati da neko drugi ima drugačije mišljenje pa čitava ova tema postaje napad na malobrojne koji ne misle kao ostali. To onda za mene i nije ozbiljna tema. Možemo li stati ovdje? Hvala.

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2008, 12:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Fridu i Ajlin u Vladu !!!

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2008, 12:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Za razliku od nas, ljudi su puno opusteniji i ne zamaraju se glupostima. Imam dobrog prijatelja koji studira pravo i ne stidi se doci u papucama na faks, kao ni njegovi profesori. Ja isto tako znam da ni moj tata ne ide na posao u papucama za plazu jer je citav zivot nosio cipele, a to bih mogla nazvati njegovim izborom.
Gledate na ovu temu staromodnije od moje babe koja ima 80 godina. Kodeks oblacenja.... Nastavnica sa golim sotmakom? Meni je u gimnaziji 3 godine dolazila profesorica sa izvirenim tangama i dekolteom. Niko se nije bunio. Da su joj casovi bili kvalitetniji, njeno oblacenje ne bi ni dolazilo do izrazaja.
Pisanje po ulici je poredjenje adekvatno onom s pocetka teme o princezi Dajani - veze s vezom.
@TNS: da, moje poredjenje se ne moze uzeti u obzir jer ne studiram pravo. Mislim lol.... :lol: Ja nisam objektivna? Sto rece Frieda, cim neko drugacije misli, vi ga napadate... A ja nisam objektivna.
Niko mi nije odgovorio zasto su papuce vulgarne.
@Frieda: da da, mislim i a da se trebam vratit u ovu slobodnu zemlju.... Bas bezveze sto sam otisla, kod nas tako strucan kadar, ima toliko smjerova.... Najvaznije je u stvari kako se oblacimo, nema veze sto nam je kadar khm khm...

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2008, 12:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ovde je tema način oblačenja, a ne tvoj odlazak/neodlazak, ili kvalitet kadra. Otvori drugu temu za to.

i preporučljivo je da budeš malo manje egocentrična u diskusijama. Ipak se ne vrti cijeli svijet oko tebe i tvojih iskustava.

i niko vas nije napadao, rashladite malo, i ne tripajte.

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2008, 12:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 12:22
mala.garava je napisao:
Svojevremeno smo na faksu imali jednu Radu koja je bila RADA da DA :lol:
Elem, Rada je bila propisno odjevena, ali ispod suknje nije imala obicaj da nosi donji ves (sto sam ovo lijepo rekla).
Sjedne, tako, Rada naspram profesora i siri noge (valjda ju uhvate grcevi u listovima) pa na prvom roku dobije visoku ocjenu, jer je, sjedeci u prvim redovima, pazljivo slusala predavanja (nista drugo nije u pitanju :lol: )

@studentima, kao inteligenciji ovog grada, ne prilici da vrijedjaju!

Mogla si nam ostaviti Radin broj telefona :D .........cisto da vidimo jer Rada jos uvjek ima isti obicaj sa donjim vesom :lol: :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 211 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 11  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]